Ama senin oğlun bize böyle popişini sallarsa bizim kızlar çıkmaz ki ordankizlar hadi artik ya hayirlisyla bi dogurun da bebislerin gazindan cisindn falan bahsedelim ya haziran annelerine bakip duruyorum anca :)
Aynen cnm bende hafif bi ıslaklık hissettiğimde direk koşuyorum wc ye bi bakıyorum hayal kırıklığı.bende nişanım gelsin istiyorum yaaaa doğurmak istiyorum.
Bide kızlar hani diyorsunuz ya açıklığım şu kadar cm falan diye her kontrolde bakıyorlarmı doktorlar.benim alttan bi 37. Haftada muayene etti çatı için okadar.bugün akşam kontrolümüz var bakarmıki açıklık varmı diye?
Ben nstye giriyorum doktorum çok güzel çok güzel diyip yolluyor.sancı var yok hiç bişi demiyor
canım benim haftam doldu.benimde sancı çıkmıyor nst de.hergün nst ye giriyorum.bebeğin başı doğum kanalında ama tam kanalın aşağısında değil.haftaya artık netleşecek.ya kendiliğinden normal doğum ya da sezeryan.bende korkuyorum valla
bugun en istekli ikimiziz herhaldeAllahım hakkımızda hayırlısını versin
kizlar hadi artik ya hayirlisyla bi dogurun da bebislerin gazindan cisindn falan bahsedelim ya haziran annelerine bakip duruyorum anca :)
ya kızlar benim zilli uyumuyor yaaa
mahfolduk gazını çıkarıyor alttan üstten karnı tok hem emdiriyorum olduğu kadar doymayınca mama veriyorum dr.a danıştım.
altı temiz uyudu gibi oluyo yatırıyorum yatağına 5 dk geçmeden başlıyo yırtınmaya bir türlü uykuya dalmıyor geceden beri en uzun uykusu 40 dk sürdü yani toplasanız gece 11 den beri 6 saat uyumadı
naapıcam ben
bitik vaziyetteyim günlerdir sütümde azaldı iyice uyuyup dinlenemediğimden
eşimde bana çattı yok bebeğe ben bakmıyormuşum bebeğe annem bakıyomuş ben onun yardımcısı gibiymişim böle annemi olurmuuşşş
ayyyyyyyy
iyice zoplattı sinirlerimi zaten herşeye bozuğum kızıma üzülüyorum 40 ı çıksın diyolar düzelir ama ben fenayım daha 17 günlüğüz
canıma okuyor yokmu bunun bi çaresi yaa o ağlayınca böle durmadan ben iyice geriliyorum
Valla sena cevrimdışı oldu
hastameye mi gitti kiiii :18::18:
Eşimle nişanlanmayı bile bu nişan kadar istediğimi hatırlamıyorum ...
işk doğumumda suyum gelmişti
sevmiyorum ben o süreci
söyle nişanlı adam gibi sancılı olsaydı bu kez
Su nişanı bi görsem Allah ın izniyle hemen düğün hazırlıklarına girişecem
İyice kafayı üşüttük artık...
Oynaşıyo aşağıda sürekli...nerdeyse cıkıvercek gibi aynen
Ya bugune kadar hıç korkmuodm herkes yaptı bnde allahın iznıyle yaparm bı kac saat cekecmsonra bıtecek dıodumda sanırım stres yapıorum hem sunı sancının on yargısı hmde bugunk çığlıklar( allah hepımızın yardımcısı olsun dr geldıgımden berı aglıorum tutamıorm kendımı esımde benlebırlıkte kahroldu onada uzuluorum sanırım bn epıdurale doğru kayıyor bnım dusunce
bişey sorcam gerçi öğleden sonra doktorla görüüşücem ama ondan önce sizlerin fikirlerini alayım...sezeryan saatinide bizmi belirrliyoruz...yoksa iilede sabah erkenmi olmaı gerekiyo...birde açmı olmak gerekiyo???ben öğlen istiyorum da ondan acaba doktor kabul edermi?sabahın köründe gitmek istemiyorum..biraz daha uykumu alayım
Al benden de o kadar.. Kadın herseye bakıp bakıp cok güzel diyo..
Nesine diyo...????
44 hafta olsa da cok güzel dicek herhalde
doğuramayanlar kulübü olduk tatlım. beklemekten kafayı yedikkRaneki tatlım öyle uzun bi mesaj yazmışsınız ki okurken doguracaktım
ellerin dert görmesin ...
beklemek çeneme vurdu ya..
ben sormadım hiç doktora bişey. zaten dr 1 hafta daha bekliceksiniz deyince çok moralim bozuldu benim yaaaakızlar ,
doktorumdan gogus catlasi olmamasi icin krem istemistim , madecassolş die bi krem verdi ,tavsiye ederim yumusacik yapio
selamm kızlaarrr.
kontrolden geldim yine elim boş karnım dolu bir şekilde
oğlum yerinden gayet memnunmuş. doğum pozisyonu almış ama daha çok aşağıya inmemiş.
çatı muayeneside oldum bugün. hiiiççç açılmam yokmuş. bebekte yukardaymış baya.
bol bol yürüycekmişim.1 haftadır yürüdüklerim yetmemiş sıpama
biraz zor olsada normal doğum yapabilirmişim.
bir engel görmedi doktor sadece uzun süren bir doğum olur dedi.
kendini hazırla dedi
gözüm korktu açıkçası o anda sezeryan istiyorum mu deseydim diye bile düşündüm.
bu arada oğlum 3700 olmuş. babasının yolunda hızla ilerliyor (babası 4700 doğmuşta)
Dua ediyorum artık bir dahaki cumaya kadar kendi isteğiyle gelsin oğlum suni sancıya gerek kalmasın diye.
benden haberler böyle kızlar daha bekleşicezz
selamm kızlaarrr.
oğlum yerinden gayet memnunmuş. doğum pozisyonu almış ama daha çok aşağıya inmemiş.
kendini hazırla dedi
bu arada oğlum 3700 olmuş. babasının yolunda hızla ilerliyor (babası 4700 doğmuşta)
Dua ediyorum artık bir dahaki cumaya kadar kendi isteğiyle gelsin oğlum suni sancıya gerek kalmasın diye.
selamm kızlaarrr.
kendini hazırla dedi
ah canııımmmm seni o kadar iyi anladım ki anlatamam :) 1 yıl öncesini yaşadım resmen, hep derlerdi ki o uyuyunca sen de uyu, ama o 1 saat uyusa bile onunla aynı anda uyunmuyo ki, o uyuyo senin uykuya dalman 15-20 dk alıyo zaten, yarım saatcik uyuyup hop uyanıyosun daha da sersem gibi oluosundur :) evet sinirler geriliyo illaki. Ben de eşimde pek kimseyi istemiyoduk yanımızda. eşimle ikimiz idare etmiştik ama saolsun eşim baya yardımcı oluyodu. geceleri nöbetleşiyoduk, 3-4 saat ben bakıyosam 3-4 saat o bakıyodu.bi de sabah işe gidiyodu ama benim de gündüz gelenden gidenden ve kızımın uykusuzluğundan dolayı uyuyamadığımı çok iyi biliyodu. acayip bi bebekti bizimki günde 14-15 saat uyuması gereken sanki bu değildi.toplasan 24 saatte en fazla ama en fazla 8-9 saat uyuyodu onunda 2 saatini bile kesintisiz uyumazdı saolsun uyuya uyana ağlaya zırlaya. 4 ay tamamen böyle geçti, sonra geceleri 2 saat filan bölünmeden uyumaya başladı.2 saat uyuyup 1 saat uyanık kalıyodu ağlıyodu filan.sonra yine uyuyup yine uyanıyodu ama olsun o zaman bile daha rahatlıyoduk. 6-7. ayda biraz daha düzeldi derken şu an 1,5 yaşında ama hala ve hala kendi kendine hiç uyumuyor desem inanır mısın? olsun en azından emerek uyuyor, geceleri de yine 2-3 sefer uyansada meme verince uykuya dalıyor. Bulunmaz nimet yani bu günlerimiz. 3-4 saat uyuduktan sonra insan dinleniyor çünkü. Ama her geçen gün kızıma olan aşkım öyle bir büyüyor ki anlatamam :) senin bebişin de büyüycek size anne baba demeye başlayınca herşey daha kolay gelicek :) bu günleri gülümseyerek hatırlıycaksınız :) hatta iyi ki öyleymişsin bize unutulmaz hatıralar bıraktın diyceksiniz :) Biz öyle diyoruz çünkü... Hatta size bile anlata anlata bitiremiyorum aspiratör ve armut koltuklar eşliğinde mutfaktaki bölük pörçük uykularımızı :)
Gelelim bizim o zamanlarda bulduğumuz çözümlere, yine sana 3 saat kesintisiz uykuyu garanti edemesem de 2 saat ağlamaksız uykuların çaresi olabilir.
1- Karnını iyice doyurup altına baktıktan sonra anakucağınız varsa ona yatırıp tezgaha koy, aspiatörü son ses aç, hafif hafif sallayarak uyutmayı dene.uyusa bile aspiratörü yarım saat filan kapatma. öyle kalsın.kendinize de orda bi yer ayarla, ister emzirme koltuğun varsa onu taşı ister yere minder koy oraya kıvrıl yavrunun dibine,ya da bizim gibi 2 armut koltuğu koy yanyana birine yat ötekine ayaklarnı uzat.
2- Bizimki illa ki emmek isterdi sürekli ama sürekli memede olmak istiyordu, ben de anladımki açlıkla filan ilgisi yoktu ağlamasının, emerken kendini iyi hissediyodu, rahatlıyodu.hatta bi süre sonra farkettim ki doyunca zaten sütü çekmiyor, sadece ağzını oynatıyor, yeterki meme ağzında olsun, yani daha yeni emzirdim diye meme vermemezlik yapma, memede rahatlıyosa ver gitsin. fazla emerse zaten kusup çıkarıyor fazlasını :) ama mutlaka ve mutlaka gazını çıkarıp yatır.bizimki de alttan üstten zort pırt gırk çıkarırdı ama yinede ağlardı yine uyumazdı. Derdi imanı memeydi. ben de tabi başta pek anlamıyor insan, daha yeni emzirdim, yok kuscak yok gaz oclak diye sürekli vermiyordum, 3-4 ay sonra anladımki memede huzur buluyor.habire verdim hatta yanımda yatırıyordum emerken uyuyakalıyodu, çünkü o kadar uzun süre kucağımda tutamıyodum, 1-2 saat öyle yatarak memede kaldığını bilirim.
3-Koltuğa ayaklarım yerde bacaklarım 90 derece olacak şekilde otururdum, bacaklarıma yüzüstü yatırırdım kızımı. kafası soldan ayakları sağdan biraz sarkardı aşağı doğru, kafasına elimle destek yapardım, sağ elimle de poposuna hafif hafif vurudum bacaklarımı sağa sola sallayarak...öyle uyuyakalırdı bazen de böyle rahatlardı. ama bacaktan bacağa da değişebiliyor babasında aynı etki olmuyordu mesela ilginçtir ki :) deneye deneye bulunuyo bunlar :)
4-buzuki orhan diye bi adamın müziklerini bulduk bazen de bu işe yarıyordu. müzik dediğime bakma, saçma sapan sesler :) bizimki müzik pek sevmiyordu o zamanlar saçma seslere bayılıyordu saç kurutma makinesi elektrik süpürgesi buzuki orhan vs :), şimdi oynak olduğuna bakmayn :)
5- Bi de kızkardeşimin bulduğu sekme hareketi vardı, en çok garibime giden buydu ama dene inan denemende fayda var, kucağındayken sen parmak uçlarında hafifçe dizlerinden yaylana yaylana yürüceksin. Yemin ediyorum yapmaya başladığım anda susuyodu. Anne karnında suyun içindeyken hareketleri o şekildemi hissediyodu acaba demiştik.
6-ayakta sallama, kimyonlu su içirme, benim içtiğim rezene çayları filan hiç iş yaramadı bizimkinde.
Ama karnına masaj yaptığımızda rahatlıyodu, hoşuna gidiyodu masajı pek seviyodu babası gibi, babası da masaj delisidir :) ay güneş masajı diye aratırsan bulursun internette. bi de bacaklarını dizlerinden kırıp karnına doğru dairesel hareketlerle bastırıp çekmek de hoşuna gidiyodu.
şimdilik aklıma gelen uyguladığımız çözümler bunlardı.dahası aklıma gelirse paylaşırım canım. sırayla sen de her seferinde bu yöntemleri dene. beki işe yarayanı bulursun. çok öptüm bebişini. merak etme annesi geçicek bu günler. Mümkünse annen de bebekten çok seninle ilgilensin, sen bebişle ilgilen, senin de kendine bakman lazım çünkü. özellikle bol bol bol bol su iç. Ben ne zaman emzimeye otursam eşim ya da annem bi koca bardak suyla tepemde biterdi, önce suyunu iç derlerdi. O günlerde hiç aksamadığını çok net hatırladığım şeylerden biri buydu, kızım hala deli gibi emiyor ve hala sütüm var çoook şükür!
Eki Görüntüle 753786
https://www.facebook.com/RnaTasarim
ilk başta biraz gerildim ama zaten toplam 15 saniye falan sürdü canımda yanmadı açıkçası.oy tosuncuga masallahhhhben diorum bekliceksiniz diee
cati muaynesi nasildi ???? bizimde yarın(
seninki bizdende az kalmıs öncelik senin canım
selamm kızlaarrr.
kendini hazırla dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?