Selam kizlar dun sabah dogum yaptim.2800 gr bi kizim oldu.ayaginda pozisyonel egiklik var hafif.ama doktor zamanla duzelir dedi.canim sitkin o yuzden.ama teyzoslar bi guzel bakiyor bi guzel kokuyor ki doyamiyorum.ayni esime benziyorbek bi beyaz ben esmerim.boyle iste sezeryan oldum cok memnunum vallaa.iyiki sez olmus.ne agrim var ne sizim.allaha sukur.kizimin ayagi da iyi olursa hersey yolunda yani
oncelıkle hayırlı olsun.bende senın gıbı hıc agrı çekmeden doğruyordum 9 cm -10 cm artık dogdu gıbı kafası gorunurken kızımın ve benım kalp atışlarım yavaşlayınca hemen sezryana aldılar.sezeryana gırmeden once bende senın gıbı esımle sohbet edıyorum başkaları doğum yapıyor onların cıglıklarını duyup dalga gecıyorudm ama kızım normal doğmak ıstemedı..suan 11.ayının ıcınde nasıl gectı zaman anlamadım.ama sunu anladım bebegın doğunca anne olmuyorsun onu buyuturken anne oluyormuş ınsan.allah bebısınle sana sglıklı mutlu uzun bır omur nasıp etsın canımmKızım çatıya bir girip bir çıkınca dr.m gel çatına bi bakalım dedi, çatının girişi geniş aşağı taraf basık, ama çatı müsaitliğin sınırda, 2 cm açılman var; normal doğum istiyorsan bebek daha çok kilo almadan yrn gel suni sancı verelim sancılarla çatın genişleyebilir kanalda bebeğin kafası 1-2 cm küçülür normal yaparız Dedi, Kabul ettik..
Madem doğum yapacağım tarih belliydi hemen doğum fotoğrafçısını aradım :) rahatça sımsıcak duşumu aldım kuaföre gittim, hazırlıkları gözden geçirdim, ordanda yemeğe...
Veeee
saat 08.30 hastanedeydik
9da yatışımız, lağman, nst, çatı kontrolü derken neeeeee 4 cm açılman var epiduralini yapalım dediler yapmayın zaten hiçbişey hissetmiyorum dayanamazsam yapın dedim, herkes güldü!
Veeee epiduralsiz suni sancı verilmeye başlandı...
4 cm; ....5 cm....6 cm oldu, nst de düzenli 110 -120 sancılarım var ve ben hala hiç acı sancı hissetmiyordum, hastanede efsane oldum :) başka başka ebeler hemşireler meraktan bakmaya geliyorlardı açılmama nstye epidural olmadığına bakıp alla alla diyip gidiyorlardı, dr.m ağrı eşiğin çok yüksek demekki dedi ama mesela ben inanılmaz adet sancısı çeken adetliyken duvarları yumruklayan hastanelik olan bi tipim?? Bende şaşırdım...
Doğumhane maceram o kadar eğlenceliydi ki ;( çok güzel bir anı oldu bizim için, eşim hep yanımdaydı, arada annem kardeşim gelip gidiyordu, sürekli poz veriyorduk sanki doğurmuyodum da düğün fotosu çekiliyoduk.. Verin bana daha çok suni sancı verin diyodum espriler yapıyoduk gülüyoduk... ;/ ebelerim hemşirelerim çok tatlıydı; kolum ağrıdı dedim yastık getirip geldiler belim ağrıdı dedim bezlerle destek yaptılar uyuştum dedim gel yürüyelim dediler çatala çıkamadım bni tutp çıkardılar, bebeklerden hep bebişlerimiz diye bahsediyorlar, o soğuk görünen doğumhaneyi benimseyivermiştim... Aksine bugün kontrol için hastaneye gittiğimizde emzirme odasına gittim orda doğumhanemi gördüm, ağladım gene...
Dr.m geldi onunla yine komiklikler şakalar poz vermeler...
Kontrol.. 7 cm açılman var ama bebeğin yerinde milim kıpırdama yok çoktan aşağı inmesi lazımdı dedi
veeee suyum patlatıldı...
Saat 16.00 Açılma 8 cm oldu, bebek çok az aşağı inmiş ayakları hala kaburgalarımda... İnse hemen 10 cm olacak doğacakVe ben hala hiç sancı acı hissetmiyordum!
Dr m bu zamana kadar aşağı doğru inmesi lazımdı bnce sezeryane geçelim dedi, bnm normal doğumu çok istediğimi biliyordu... Doktor olan oydu.. Siz bilirsiniz dedim çekinerek...
Ameliyathaneyi hazırlayın dedi..
Ben başladım ağlamaya..
İstersen normal de yaparızz ama vakum vb yöntemler kullanmayacağıma dair söz veremem dedi.. Siz ne derseniz o dedim... Ama ameliyathaneye getirildiğimde bile vazgeçtim diyesim vardı. Ameliyathaneye giderken hatta sezeryan olurken bile ağlıyordum, bn normal yapamadığım için, eşim ailem bana bişi olur korkusundan ağlıyordu...
Ama hayatımda verdiğim en doğru kararmış dr ma güvenmek..
Ameliyathanede en sevdiğim şarkı çalıyordu..
İyi bari derken...
hayatımda gördüğüm en güzel şeyi gördüm; 'meleğimizi' ve o an yavaşladı herşey, o kadar yavaştı ki 1 1 dk 6000 saniye olmuştu sanki, kontrolü bitmek bilmiyor gibi geldi, ''nasıl'' dedim.. Çok sağlıklı diyip Yanağıma koydular ve o an zaman tekrar akmaya başladı..
Saatler süren doğumhane macerama karşın ameliyathane maceram 15 dk sürdü...
Odaya gelir gelmez hemen emzirdim, İçtiğim erik kiraz vs.. Şerbetler işe yaramıştı hatta biraz fazla kaçırmışım sanırım göğüslerim çok doldu tabi henğz çok süt emmemiyorlar makineyle sağmak zorunda kaldım. -İyiki almışım-
Dr m ebeler sezeryane giren çocuk dr iyi ki sezeryan olmuş yoksa en fazla yarım saat içinde acil sezeryana geçilecekmiş kordonu kısa değil çok kısaydı dediler o da aşağı indikçe plesantayla rahmi ayırmaya başlamış hafif kanama başlamış vseğer normal diye diretseydim plesanta ayrılsaydı bebeğime bişey olsaydı asla kendimi affetmezdim.....
Kızım 16.30 da dünyaya gözlerini açarak aşkımıza aşk kattı.. İyiki bize süpriz yapıp gelmiş, Allahın bize hediyesi emaneti o...
zaman çabuk geçiyor 1 haftalık olmamıza çok az kaldı... Herşey mükemmel... Eşimle saatlerce izliyoruz bu bizim kızımız mı diyoruz, aşkım ben bunu çok seviyorum diyor gözleri mutluluktan hep ıslak.. Babalık hemen anlaşılmıyo derler ama ben babayım diyor canım kocammm benim.. Çok mutluyuz... Allahım kimseye aratmasın mucizesini..
-SUNİ SANCI dan korkmayın kimseyi dinlemeyin herkeste farklı oluyor
-Epidural süper bişey anestezi dr iyiyse bnm gibi ne baş ağrısı ne bel ağrısı oluyor.
-sezeryan olanın sütü geç gelir diye de bişi yok, herkesin herşeyi farklı oluyor
-Sezeryanda olsanız normal de yapsanız ayağınıza çorap giyin
-Ve doktora ebelere güvenin
Normal doğum yapamamak hele ki herşey mükemmelken yapamamak içimde hep ukte kalacak -belki 2. 3. Normal olur-
Ama sezeryanda çok kötü değil ilk 2 gün sıkıntı ağrın oluyor kalkamıyorsun uzanamıyorsun eğilemiyorsun, 3. Gün normale dönmeye başlıyorsun...
Hep dua ettiğim gibi Hayırlısı ne ise o olsun... Hepimiz için... Kızım sizi ve kardeşlerini çok seviyor, öpüyoruzzzz
ben yaptım canım 4 cmye kadar kendi sancımı çektim ama dayanılmaz değildi sonra sırtımdan iğneler yapıldı hiç hissetmedim nerdeyse uyuyacaktım heyecandan uyumadım sonra tekrar hissettim ama çok fazla değildi hiç bağırmadan da doğum yaptım çatalda da 5 10 dk kaldım
geçmiş olsun canım cananını sıkma gülerek büyüt bebeğini benim hiç riskim yoktu bebeğim 40 artı sıfırda doğdu kilosu 2185di şimdi büyüyo güzelce
maaşallah o iğneyı vurduktan sonra agrı hıssetmedın dğilmi şiddetlı olarak bıde memnunmusun epıduraldan
Canım yaaa tam moralim berbat haldeyken burda yazılan bi kelime moral veriyor.
Benim de bugun kontrolum vardi. Bebegim 2 haftada hic kilo almamis nerdeyse. Ben bi nezle oldum bi de idrar yolu enf da ilunca mide bulantisi nefes alamama ishal derken besleyemedim heralde. Oyle canım sıkkın ki. Su an onun benden baska beslenebilecegi kimse yok ve ben beceremedim. Su an 2600. Dr bu hafta ne bulursan ye sabah erken saatte basla yemege yatana kadar ye dedi. İyi beslenirsem bu hafta 300 gr bile alirmis. 2-3 gune bir nst isteyecekken boyle olunca her gun nst istedi? Niye oldugunu da anlamadim ya... Ama bak senin bebegin de zayif dogmus Allah uzun onur versin ne gizel buyuyor... Bi umut bana.. İnsallah baska bi prob yoktur, tek zayif olsun cani sagolsun..
alıcaammm az kaldııııAl şu bebeği kucağına gel artık.. Çatlattın hepimizi ayol...
hoşgeldiiinn doğuramayanlar kulübüneeeKizlar selam; simdi doktor kontrolunden geldim ,walla yine nst te sanci falan yok,acilma sade e 1cm cik,
anlasilan bu gidisle doguramayanlar kulubu nu acmamiz gerekecek:))
doktorum hafta sonu gunun doluyo,pazartesi gelirsin bi bakariz olmadi biiki gun daha bekleriz suni sanci deneriz dedi;
bu durumda bende galiba kesin agustos annesi olucam)
bnm doktorum izne cikmisti baska bi doktora basladim bugun,ama cok sevdim yeni doktorumu cok tatli kadin;
tek problem acikliga bakarken baya zorladi beni ,suan cok agrim var;
allahtan kaynanama geldim,yatiyorum saolsun oda yemek yapio,
gerci doktor bi bakarsin bu aksam da sancin tutabilir dedi ama tabiki bunlar ihtimal sadece
hee bide benim karnim kucuk duruyo baya,doktor ilk gordugunde bni ayy bebegimiz kucuk galiba baya dedi,
sonra ultrasonda ooo iyiymis durusuna gore ,3600 gr 52 cm cikti)))
canım ben son iki hafta hiç büyümedi çevremden de bildiğim son iki hafta zaten çok kilo almazlarmış ama benimki tamemn durmuştu 2500 geçtikten sonra sorun yok normal kabul ediliyo hem küçük doğan çabuk toparlanıyo benimki daha yeni üç kilo oldu :)
canım maşallah,bayıldım oğluna inançok tatlı vallahi
böyle gördükçe resimleri benide acayip heyecan bastı şimdi;bu gece bende gidiversem yaa doğuma
bakalım yarın kntrole gidicem ne diyecek doktorumuz hayırlısı allahtan
amann nazar değmesin çok güzel annesi bu bebiş Allahım ağışlasın uzun vede hayırlı bir ömür nasip etsin inşallah....
maşallah annesi pek tatlı
hadi hayırlısıyla alırsın inşallah kucağınaa
Masallah canim, hayirli ugurlu olsun :)
maşallah tatlım gerçekten tam bir pamuk oğluşunn
bende inşallah yarın alıcam oğlumu kucağıma
allah bağışlasın canım çok tatlı
maşallah canım oğluşuna çok datlu
çok masumm çok tatli Rabbim size bagişlasin canm , maşallah suphanallahh
hissediyorsun canım ama diğerleri kadar çok değil ben memenun kaldım şükür bi sıkıntı yaşamadım ağrın tekrar çoğaldıkça hemşire tekrara ilaç sıktı
Aminnn inşallah canımm.çook sağolun kızlarr darısı doğurmayan herkesin başınaa :))) sağlıkla sıhhatle bebişlerinizi kucağnıza alın inşallaaahh:))
kızllaarrr
kontrolden geldimm
canım oğlumun tombiş yüzünü son kez usg de gördüm
usg kontrolünden önce dr alttan bir muayene edelim dedi.
birde senle birlikte olan herkes doğurdu sen hala bekliyosun var mı ağrın dedi. yoook hiç ağrım dedim her zamanki gibi
doktor bi baktı 3 cm açıklığım varmıışş
birde biraz canımı yakan bir muayene oldu.dr dedi zaten biraz canını yakıcam ama bu sancılarını sıklaştırıcak dedi.
bu gece sancıların artıcak dedi. eğer çok artmazsa sabah 5te hastaneye gel yatışını yap dedi.:18::18:
sezeryan beklerken biranda herşey normale döndüü
bende tekrar sordum dr. a 5te geldiğimde suni sancımı verceksiniz dedim. güldü gerek kalmıycak ona kendi sancınla doğum başlıycak dedi
çok çok heyecanlandım yaaa.
sahurda çok dua ettim oğlum kendi gelsin bu gece diye.
çok şükür kendi geliyor aşkımm oğlummm.
doktorun alttan yaptığı müdahaleyle gerçekten ağrılarım başladı. ara ara sancılarım geliyor.
ne tuhaf canım acıyor diye bile seviniyorum şuanda :111::111::111:
kızllaarrr
kontrolden geldimm
canım oğlumun tombiş yüzünü son kez usg de gördüm
usg kontrolünden önce dr alttan bir muayene edelim dedi.
birde senle birlikte olan herkes doğurdu sen hala bekliyosun var mı ağrın dedi. yoook hiç ağrım dedim her zamanki gibi
doktor bi baktı 3 cm açıklığım varmıışş
birde biraz canımı yakan bir muayene oldu.dr dedi zaten biraz canını yakıcam ama bu sancılarını sıklaştırıcak dedi.
bu gece sancıların artıcak dedi. eğer çok artmazsa sabah 5te hastaneye gel yatışını yap dedi.:18::18:
sezeryan beklerken biranda herşey normale döndüü
bende tekrar sordum dr. a 5te geldiğimde suni sancımı verceksiniz dedim. güldü gerek kalmıycak ona kendi sancınla doğum başlıycak dedi
çok çok heyecanlandım yaaa.
sahurda çok dua ettim oğlum kendi gelsin bu gece diye.
çok şükür kendi geliyor aşkımm oğlummm.
doktorun alttan yaptığı müdahaleyle gerçekten ağrılarım başladı. ara ara sancılarım geliyor.
ne tuhaf canım acıyor diye bile seviniyorum şuanda :111::111::111:
bak yaaa sende benden önce doğurdunKızlar dogurdum dun sabah dokuza yırmı kala kızım dunyaya geldı spınal sezeyanla tek zorlugu uyusuklugun gıtmesydı sonrası guzeldı kalktım yurudum kızımla ılgıılendım sımd ıhastandyım ama normal dogum yapms gıbıyım kendıme nazar degdrcem masaallah dıyelım dogum hıkyameı ve fotomu en kısa zamanda paylasrım cok optum
Kızlar dogurdum dun sabah dokuza yırmı kala kızım dunyaya geldı spınal sezeyanla tek zorlugu uyusuklugun gıtmesydı sonrası guzeldı kalktım yurudum kızımla ılgıılendım sımd ıhastandyım ama normal dogum yapms gıbıyım kendıme nazar degdrcem masaallah dıyelım dogum hıkyameı ve fotomu en kısa zamanda paylasrım cok optum
Çok sevindim, hadi insallah normal dogar, bunca zaman bekledin
çok sağolun kızlaarr.hadi hayırlı olsun canım çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?