kızllaarrr
kontrolden geldimm
canım oğlumun tombiş yüzünü son kez usg de gördüm
usg kontrolünden önce dr alttan bir muayene edelim dedi.
birde senle birlikte olan herkes doğurdu sen hala bekliyosun var mı ağrın dedi. yoook hiç ağrım dedim her zamanki gibi
doktor bi baktı 3 cm açıklığım varmıışş
birde biraz canımı yakan bir muayene oldu.dr dedi zaten biraz canını yakıcam ama bu sancılarını sıklaştırıcak dedi.
bu gece sancıların artıcak dedi. eğer çok artmazsa sabah 5te hastaneye gel yatışını yap dedi.:18::18:
sezeryan beklerken biranda herşey normale döndüü
bende tekrar sordum dr. a 5te geldiğimde suni sancımı verceksiniz dedim. güldü gerek kalmıycak ona kendi sancınla doğum başlıycak dedi
çok çok heyecanlandım yaaa.
sahurda çok dua ettim oğlum kendi gelsin bu gece diye.
çok şükür kendi geliyor aşkımm oğlummm.
doktorun alttan yaptığı müdahaleyle gerçekten ağrılarım başladı. ara ara sancılarım geliyor.
ne tuhaf canım acıyor diye bile seviniyorum şuanda :111::111::111:
daha 1 haftan var canım. birde benim sıpa gibi olursa 2 haftaMaşallah diyelim sana da prensesine de
Ben ennnn son dogurcam karar verdim daha kucukmus benimki belki biraz daha buyur, iyice manyak oldum haaa :111:
tembelmi yoksa çok mu inatçı bizde bilemedik canımHadi hayırlısıyla doğurursun inşallah :)
Zehra'mla aynı gün doğacaktı seninki. Bizimki aceleci çıktı, seninki de tembel :)
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
tembelmi yoksa çok mu inatçı bizde bilemedik canım
heyecanla bekliyorum şuanda
benim doktorum korse takabilirsin dedi.ben de arada bir takıyorumCanlar bi sey soracaktım sezeryan olanlar karnınızı sarabiliyor musunuz ya ben cok rahatsız oldum karnım kaldı sarmak istiyorum ama dikislere bi sey olmasından da korkuyorum gerçi hala çok açıyor
çok tatlı maşallah.allah nazarlardan saklasın yaşı uzun olsun canım.kızlar baya yazışmışsınız okuyamadım geçmişi doğuran var mı aranızda? ben de pamuk oğlumu sağ sağlim kucağma aldım rabbime şükürler olsun 18 temmuz perşembe günü sabah hastaneye yattım 5 buçuk saat suni sancı sonrasında sadece 1 cm açılmam oldu ve hiç sancı hissetmiyordum. açılma ilerlemeyince saat 3 gibi sezeryana girdim, saat 4te de bebeğim dünyaya geldi:)) çoookkk harika bir duyguu tarif edilemezzzz aslaa... epudiral sezeryan çok kolay geçti ama ayağa kalkıp yürümek çok zordu şuanda 5 günlük olduk ben kendimi daha yeni yeni toparlayabildim. sütüm 2. gün geldi oğlum 4.gün emmeye başladı yani daha 2 gündür emziriyorum, memeyi alması için 2 gün boyunca çok uğraştım denemediğim yöntem kalmadı :))) en sonunda biberonla sütü verip biberonu hemen çıkarıp ağzı açıkken göğsümü vererek kandırdım oğlumu ve çok şükür başardık
bu da benim pamuk oğlum
Eki Görüntüle 762407
rabbim herkesin bebeğini nazarlardan korusun benimkiyle beraber Rabbime kul bize hayırlı evlat olsunlar inşallah
inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın canımkızlaarrr ben yarın oğluşumu almaya hastaneye gidiyorum doktor amcamız sbah demişti ama öğleden sonraya kaydırmış bizi neyse biraz daha bekleyebilirim ama valla daha fazlası olllmaaazzz ......
akşam iftar kalabalıktı herkes bi işin peşindeydi bense oğluşumla son gebiş akşamımın keyfini sürdümohhh sefamız olsun demi annem şimdi heyecandan nasıl uyuyaym ki ben sağlıkla sıhhatle oğluşumla evcağızıma döneyim başka bişey istemem kızlaaarrrr ne olur bizim için dua edin şimdiden Allah hepinizden razı olsun doğuramayan gebişler sizlerde sıkmayın canınızı bakın şekil a da göründüğü gibi her şey olacağına varıyor
bu arada nddd cim sende sezeryana giriyormuşsun ben salı sen çarşamba galiba hadi bakalım kuzucuklarımızı selametle alıp gelelim Rabbim doğuma gidecek tüm gebişler güç kuvvet versin hepinize iyi geceler kızlaaarrrrr
benim oğlum da çok gazlı.dün kimyon,çörek otu ve zencefilden çay yaptı eşim birkaç kere içtim.işe yaradı gerçekten.yine de sabah gazlandı ağladı baya.biz çekicez daha sanırım.Slm kızlar :)
Doğum yapanlar hayırlı olsun ,Allah bağışlasın.
Yapacak olanları da Allah kurtarsın.
Kızlar bebekte gaz problemi varsa ne verirseniz verin devam edecektir.trcrübeyle sabittir.
Oğlumun gaz problemi erken başladı.bebeğe birşey vermiyorum.öğünlerde yemeğimi kimyon serperek yiyorum.hem benim gazımı alıyor hem de bebek pırtlatıyor maşallah.
Kimyasal birşey vermedim henüz her ne kadar bitkisel dense de o şuruplara.aklınızda bulunsun.
Süt için de dövme çorbası -buğdaydan yapılır- için nasıl doluyor o göğüsler görün.
Şimdilik bizden bu kadar anneler görüşürüz tekrar kendimize iyi bakum
hayırlı olsun canım.yaşı uzun olsun.doktor ayağı geçer demiş zaten,üzülüp kafana takmamaya çalış onu da canım.Selam kizlar dun sabah dogum yaptim.2800 gr bi kizim oldu.ayaginda pozisyonel egiklik var hafif.ama doktor zamanla duzelir dedi.canim sitkin o yuzden.ama teyzoslar bi guzel bakiyor bi guzel kokuyor ki doyamiyorum.ayni esime benziyorbek bi beyaz ben esmerim.boyle iste sezeryan oldum cok memnunum vallaa.iyiki sez olmus.ne agrim var ne sizim.allaha sukur.kizimin ayagi da iyi olursa hersey yolunda yani
hayırlı olsun canım sorun olmadan sonunda bebeğinşi kucağına almışsın neyseki.dediğin gibi sezaryen veya normal doğum sonuçta hayırlısı neyse o olsun.Kızım çatıya bir girip bir çıkınca dr.m gel çatına bi bakalım dedi, çatının girişi geniş aşağı taraf basık, ama çatı müsaitliğin sınırda, 2 cm açılman var; normal doğum istiyorsan bebek daha çok kilo almadan yrn gel suni sancı verelim sancılarla çatın genişleyebilir kanalda bebeğin kafası 1-2 cm küçülür normal yaparız Dedi, Kabul ettik..
Madem doğum yapacağım tarih belliydi hemen doğum fotoğrafçısını aradım :) rahatça sımsıcak duşumu aldım kuaföre gittim, hazırlıkları gözden geçirdim, ordanda yemeğe...
Veeee
saat 08.30 hastanedeydik
9da yatışımız, lağman, nst, çatı kontrolü derken neeeeee 4 cm açılman var epiduralini yapalım dediler yapmayın zaten hiçbişey hissetmiyorum dayanamazsam yapın dedim, herkes güldü!
Veeee epiduralsiz suni sancı verilmeye başlandı...
4 cm; ....5 cm....6 cm oldu, nst de düzenli 110 -120 sancılarım var ve ben hala hiç acı sancı hissetmiyordum, hastanede efsane oldum :) başka başka ebeler hemşireler meraktan bakmaya geliyorlardı açılmama nstye epidural olmadığına bakıp alla alla diyip gidiyorlardı, dr.m ağrı eşiğin çok yüksek demekki dedi ama mesela ben inanılmaz adet sancısı çeken adetliyken duvarları yumruklayan hastanelik olan bi tipim?? Bende şaşırdım...
Doğumhane maceram o kadar eğlenceliydi ki ;( çok güzel bir anı oldu bizim için, eşim hep yanımdaydı, arada annem kardeşim gelip gidiyordu, sürekli poz veriyorduk sanki doğurmuyodum da düğün fotosu çekiliyoduk.. Verin bana daha çok suni sancı verin diyodum espriler yapıyoduk gülüyoduk... ;/ ebelerim hemşirelerim çok tatlıydı; kolum ağrıdı dedim yastık getirip geldiler belim ağrıdı dedim bezlerle destek yaptılar uyuştum dedim gel yürüyelim dediler çatala çıkamadım bni tutp çıkardılar, bebeklerden hep bebişlerimiz diye bahsediyorlar, o soğuk görünen doğumhaneyi benimseyivermiştim... Aksine bugün kontrol için hastaneye gittiğimizde emzirme odasına gittim orda doğumhanemi gördüm, ağladım gene...
Dr.m geldi onunla yine komiklikler şakalar poz vermeler...
Kontrol.. 7 cm açılman var ama bebeğin yerinde milim kıpırdama yok çoktan aşağı inmesi lazımdı dedi
veeee suyum patlatıldı...
Saat 16.00 Açılma 8 cm oldu, bebek çok az aşağı inmiş ayakları hala kaburgalarımda... İnse hemen 10 cm olacak doğacakVe ben hala hiç sancı acı hissetmiyordum!
Dr m bu zamana kadar aşağı doğru inmesi lazımdı bnce sezeryane geçelim dedi, bnm normal doğumu çok istediğimi biliyordu... Doktor olan oydu.. Siz bilirsiniz dedim çekinerek...
Ameliyathaneyi hazırlayın dedi..
Ben başladım ağlamaya..
İstersen normal de yaparızz ama vakum vb yöntemler kullanmayacağıma dair söz veremem dedi.. Siz ne derseniz o dedim... Ama ameliyathaneye getirildiğimde bile vazgeçtim diyesim vardı. Ameliyathaneye giderken hatta sezeryan olurken bile ağlıyordum, bn normal yapamadığım için, eşim ailem bana bişi olur korkusundan ağlıyordu...
Ama hayatımda verdiğim en doğru kararmış dr ma güvenmek..
Ameliyathanede en sevdiğim şarkı çalıyordu..
İyi bari derken...
hayatımda gördüğüm en güzel şeyi gördüm; 'meleğimizi' ve o an yavaşladı herşey, o kadar yavaştı ki 1 1 dk 6000 saniye olmuştu sanki, kontrolü bitmek bilmiyor gibi geldi, ''nasıl'' dedim.. Çok sağlıklı diyip Yanağıma koydular ve o an zaman tekrar akmaya başladı..
Saatler süren doğumhane macerama karşın ameliyathane maceram 15 dk sürdü...
Odaya gelir gelmez hemen emzirdim, İçtiğim erik kiraz vs.. Şerbetler işe yaramıştı hatta biraz fazla kaçırmışım sanırım göğüslerim çok doldu tabi henğz çok süt emmemiyorlar makineyle sağmak zorunda kaldım. -İyiki almışım-
Dr m ebeler sezeryane giren çocuk dr iyi ki sezeryan olmuş yoksa en fazla yarım saat içinde acil sezeryana geçilecekmiş kordonu kısa değil çok kısaydı dediler o da aşağı indikçe plesantayla rahmi ayırmaya başlamış hafif kanama başlamış vseğer normal diye diretseydim plesanta ayrılsaydı bebeğime bişey olsaydı asla kendimi affetmezdim.....
Kızım 16.30 da dünyaya gözlerini açarak aşkımıza aşk kattı.. İyiki bize süpriz yapıp gelmiş, Allahın bize hediyesi emaneti o...
zaman çabuk geçiyor 1 haftalık olmamıza çok az kaldı... Herşey mükemmel... Eşimle saatlerce izliyoruz bu bizim kızımız mı diyoruz, aşkım ben bunu çok seviyorum diyor gözleri mutluluktan hep ıslak.. Babalık hemen anlaşılmıyo derler ama ben babayım diyor canım kocammm benim.. Çok mutluyuz... Allahım kimseye aratmasın mucizesini..
-SUNİ SANCI dan korkmayın kimseyi dinlemeyin herkeste farklı oluyor
-Epidural süper bişey anestezi dr iyiyse bnm gibi ne baş ağrısı ne bel ağrısı oluyor.
-sezeryan olanın sütü geç gelir diye de bişi yok, herkesin herşeyi farklı oluyor
-Sezeryanda olsanız normal de yapsanız ayağınıza çorap giyin
-Ve doktora ebelere güvenin
Normal doğum yapamamak hele ki herşey mükemmelken yapamamak içimde hep ukte kalacak -belki 2. 3. Normal olur-
Ama sezeryanda çok kötü değil ilk 2 gün sıkıntı ağrın oluyor kalkamıyorsun uzanamıyorsun eğilemiyorsun, 3. Gün normale dönmeye başlıyorsun...
Hep dua ettiğim gibi Hayırlısı ne ise o olsun... Hepimiz için... Kızım sizi ve kardeşlerini çok seviyor, öpüyoruzzzz
allah kolaylık versin inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini.kızllaarrr
kontrolden geldimm
birde senle birlikte olan herkes doğurdu sen hala bekliyosun var mı ağrın dedi. yoook hiç ağrım dedim her zamanki gibi
birde biraz canımı yakan bir muayene oldu.dr dedi zaten biraz canını yakıcam ama bu sancılarını sıklaştırıcak dedi.
bu gece sancıların artıcak dedi. eğer çok artmazsa sabah 5te hastaneye gel yatışını yap dedi.:18::18:
bende tekrar sordum dr. a 5te geldiğimde suni sancımı verceksiniz dedim. güldü gerek kalmıycak ona kendi sancınla doğum başlıycak dedi
doktorun alttan yaptığı müdahaleyle gerçekten ağrılarım başladı. ara ara sancılarım geliyor.
bebeğin hayırlı olsun yaşı uzun olsun canım.Kızlar dogurdum dun sabah dokuza yırmı kala kızım dunyaya geldı spınal sezeyanla tek zorlugu uyusuklugun gıtmesydı sonrası guzeldı kalktım yurudum kızımla ılgıılendım sımd ıhastandyım ama normal dogum yapms gıbıyım kendıme nazar degdrcem masaallah dıyelım dogum hıkyameı ve fotomu en kısa zamanda paylasrım cok optum
Bugün çok iyi dinlen derim. Bebiş doğduktan sonra uykuyu unut
yav bacım sahurda yatıp 8de nasıl çıkıyorsun evden yaa :44::44::44:ben 11.30 da uyandım alıştım iice uykuya
bugün evlilik yıldönümünüz olarak gözüküo yoksa ondanmı heheee
Kusura bakmayın kızlar, Doğum hikayemi yazmak bîr kaç günümü aldı parça parça yazdım müsait oldukça benim için de çok güzel bir hatıra oldu.
bu arada kızıma doğduğu gün 3400gr 48 cm demişlerdi 3 gün snrkî kontrolde 3600 gr 51,6 cm dediler?? Ne çabuk büyüdün dedim
Bir de kızımın dünden beri burnu tıkalı hırıltısı var emerken tıkanıyor zorlanıyor ağzı açık hepserum fizyolojik - babysoin- kullanıyoruz pek işe yaramıyor şimdi yoldayız dra götürüyoruz.. Var mı böyle olan??:18: Cnm çok dsıkkın
senin yıldönümünde benimde oğluşumun doğum günü olucak inşallah teyzesiiiesimin dr kontrolu vardi canim o yüzden ciktim mecbur , 24 temmuz yıldönümüm nie bugun cikiomus ki , bu arada demeseydin ben umutmustum
kızllaarrr
kontrolden geldimm
Kızlar dogurdum dun sabah dokuza yırmı kala kızım dunyaya geldı spınal sezeyanla tek zorlugu uyusuklugun gıtmesydı sonrası guzeldı kalktım yurudum kızımla ılgıılendım sımd ıhastandyım ama normal dogum yapms gıbıyım kendıme nazar degdrcem masaallah dıyelım dogum hıkyameı ve fotomu en kısa zamanda paylasrım cok optum
senin yıldönümünde benimde oğluşumun doğum günü olucak inşallah teyzesiii
ayy canım yaa çok sevindim senin adına gerçekten o kadan bekledin inşallah gönlüne göre olur inşalllahhhkızllaarrr
kontrolden geldimm
allahım annalı babalı büyütsün inşallah canımKızlar dogurdum dun sabah dokuza yırmı kala kızım dunyaya geldı spınal sezeyanla tek zorlugu uyusuklugun gıtmesydı sonrası guzeldı kalktım yurudum kızımla ılgıılendım sımd ıhastandyım ama normal dogum yapms gıbıyım kendıme nazar degdrcem masaallah dıyelım dogum hıkyameı ve fotomu en kısa zamanda paylasrım cok optum
geçmiş olsun canım. unutma benim koca gibiesimin dr kontrolu vardi canim o yüzden ciktim mecbur , 24 temmuz yıldönümüm nie bugun cikiomus ki , bu arada demeseydin ben umutmustum
kızllaarrr
kontrolden geldimm
kızlar benim oğluşumun gözlerinde çapaklanma oluşuyo bide şimdi bi gözünü zor açıyo yapışmış çapaktan ne yapmam lazım :2::2:
Ayyyy bebeemm çok sevindim ya vallasezeryan olmanı istemiyordum valla ne yalan söyliyim keşke normal normal doğsa diyordum çok sevindim sağlıcakla bi avazda alırsın inşallh kucağına ama beni beklemiyosun küstümmmmmm :) neyse ACENU'ya yamayayım kendimi onla beraber doğurayım bari :))))))
kızlar benim oğluşumun gözlerinde çapaklanma oluşuyo bide şimdi bi gözünü zor açıyo yapışmış çapaktan ne yapmam lazım :2::2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?