2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ayyyy kim diyo yaaa... biz her akşam yıkıyoruz 11-11,30 gibi... dr istersenz gece 3te ykayn dedi... hiçbişicik olmaz rabbim korur onları...

Günaydınlar güzel anneler ve onların biricik yavruları

Öncelikle mübarek ramazan ayının en güzel gecesi olan kadir gecemiz mübarek olsun.rabbım gönlünüzden gecen tüm dilekkerı isteklerı kabul etsın inş.evlerımızden huzuru saglıgı bereketı ve sevgıyı eksık etmesın.yavrularımızı bıze bagışlasın rabbimiz.bu gece dualarda buluşmak dileği ile bizlerı de dualarınızda unutmayın

Kısceler benım mınıgım iki gundur çok huysuz.gündüz de fece de mamasını yıyıyor üstüne emıyor fazını cıkarıyor altı kuru ama uyumuyor hep memede kalmak istıyor gece hıc uyumadık hep aglıyo
Bna bır cözüm yok mu bugun 22gunluk olduk

gaz gaz... ah lanet olası gaz... biz sab smlex te bulduk çözümü...

slm kızlar.gazlı bebek için ilaç pek önermiyorlar.internette ve çevremdekilerden sorup araştırmalar yaptım.işte duyduklarım ve öğrendiklerim:
1-)eğer bebeğinizin sürekli gaz problemi varsa ve hergün belli saatlerde sık sık ağlıyorsa uykusu düzensiz ya da uyumuyorsa bebeğiniz kolik yani kolik gaz sancılı bebek olma ihtimali vardır
2-)bebeğiniz aradabir ağlıyor uykusu ve beslenmesi düzenli ise gaz ilaçlarını vermeyiniz.
3-)kolik bebeklerde gaz ilaçları geçici olarak tedavi eder.bir süre sonra tekrar gazı başlar yine hep ağlar.ayrıca gaz ilacı verdikçe bebek ilaca bağışıklık kazanıyor ilaç da bir süre sonra etki etmiyormuş.
4_)yakın bir arkadaşım erken pramütere doğum yaptı.doğduğu andan beri gaz sorunu var.evin içi ilaç ve bitki çayları ile dolu.ama bebek kolik olduğu için kısa bir süre iyileşiyormuş sonra yine gaz başlıyormuş.bebek 3,5 aylık hala gazlı.gazdan uyumuyormuş ağlamaktan bebeğin pipisinde fıtık olmuş.büyüyünce geçer demişler şimdilik
5-)kolik ve gazlı bebeklerin gazı için bebeğin karnına zeytinyağı ile masaj yapmak.ben çok gazı olunca oğluma yapıyorum.masaj işe yarıyor.şuana kadar hiç uykusuz bir gece gündüz ağlamamız olmadı.şuanda mışıl mışıl uyuyor.
6-)sezeryan sonrası birkaç saat için hemen yürümenizi önerirler neden diye düşündünüz mü? çünkü anne gazı çıkartabilsin diye.yani bebeklerde daha küçük olduğu ve kendi kendine hareket edemediği için sütü yada mamayı vücudu sinderemez bu yüzden gazlı olurlar.
7-)bebeğinizi kucağınızda her mamadan beslenmeden sonra gezdirin gazını çıkarmadan yatırmayın.bebeginizi bu rahatlatır daha çok uyumasını sağlar.
bebeğinizin sırtını sıvazlarken ayakta dolaştırın.bebeğe hareket ettirin.bebeklerin el-kol hareketi yaptırmak cimnastik masaj vs gibi.ayaklarının altına sıcak havluda işe yarıyormuş.ben denemedim havalar çok sıcak zaten.büyük gaz problemim yok.
9-)kolik bebek için titreşimli anakucağı alın yada titreşimli yatakta yatırın.titreşim bebeklere iyi geliyormuş.gazın en etkili tedavisi ana kucağı.
10-)rezene çayı ben 2 kere denedim bebeğim 3-4 saat aralıksız uyudu.bu tür çaylar bebeği rahatlatıyor ama emmesini beslenmesini de geciktiriyor.
11-)her ilacı kullanmayın.eskiler bebeklerini ayağında sallarmış sizde sallayın korkmayın alışır diye.sancıyla kıvranmasından iyidir.
12-)gaz sancılı bebek sık sık kucak ve emmek ister bol kucağınıza alın onu emzirin rahatlatacaktır.emzirirken gögüs ucunu degil memenin tamamını yani kahverngi alovera denen kısmıyla ağzına verin.hava yutmasını engeller ayrıca gögüs ucu yaraları oluşmaz.
13-)hava yutan bebekler yani biberon yada emzirilirken hava yutarsa bu da gaz olmasını sağlar.
14-)annenin yedikleriyle gaz ilişkisi çok azdır.herşeyden yiyin..gaz yapacak diye bebeği protein ve vitamin oluşturacak gıdalardan mahrum etmeyin.
15-)biberonlarınızı daha az hava emen özel biberon kullanın.ben gaz olur falan diye kolik bebek için yazan biberon almıştım o yüzden.şuan biberon kullanmıyorum.sadece anne sütü veriyorum.
16-)hazır mamalar anne sütünden daha çok gaz yapar nedeni daha zor sindirilebildiği için.
17-)bebeklerde gaz 15. günde başlar 3-4 ay arası biter.
hayırlı kandiller.dualarınız kabul olsun.
umarım bilgilerim işe yaramıştıır....

Son düzenleme:
Ay kızlar Show Tv de "Bebek İşi" dizisi başlamiş. Tam Tv açtım kız doğum yapıyor :) çok komik ya bebeğe de ses vermişler şimdi veriyor. Bakalım belki hoşuma gider evde otururkan izliycek dizim olur

teşekkürler lovelypink... yazdığın bu bilgiler çok güzel ama malesef herkeste çözüm olmuyor demekki... benim kızımın gaz sorunu ciddi boyutta... morarana kadar ağlıyo... hatta nefesi kesilene kadar... ne zeytinyağı masajı kaldı... ne organik yağ karışımları (gazını çıkarmasında yardımcı olurmuş)... ne egzersizi... ne rezenesi... ne kimyonu... denemediğimiz hiçbişey kalmadı... bebeğim 5 dk deliksiz uyumadı gaz damlasına başlayana kadar... keşke bu organik çözümler her birimizin derdine deva olsa ama olmuyo işte kuzum...

Ay kızlar Show Tv de "Bebek İşi" dizisi başlamiş. Tam Tv açtım kız doğum yapıyor :) çok komik ya bebeğe de ses vermişler şimdi veriyor. Bakalım belki hoşuma gider evde otururkan izliycek dizim olur

ben doğum yaptığımdan beri nerdeyse toplasan 2 saat salonda oturmamışımdır... hep kızımın odasındayım... o uyuduğundada evdeki iş güç derken zaman geçiyo...

yess... dün birinci ayımız bitti

Maşallah maşallah
Bizde o günleri bir görebilsek :2:

Canım benım kızım daha 22 gunluk bıze doktor o ilacı bir aylıkken verılecek die yazmış
Eşime aldırtcam acaba kullansak bısey olur mu hayatım ya birde nasıl kullanıyorsunuz

gözünğzaydın canım. inşallah bir daha yaşamazsınız böyle sıkıntılar

Kızlar yarim'den duyup ben de aldım sab simplex. Gerçekten işe yarıyo. Kızımın ıkınma yüzünden uykuları bölünüyodu, damlayı verdm, uyuyo mışıl mışıl.

kızlar ben geldım oglumu uyuttum sukurler olsunn
kac gundur uyku problemımız var ya uykuya dlaıyor gerı uyanıyo hemencecıkk hele sabah...5 dk bı ruyandı paşam yaa dalıyo uyanıyor derken burnu tıkanms nasılsa esımde burun aspırıtoru aldıydı actım kaynatım ıcınden cıkardım 1-2 parca bırsey rahatladı kuzumm sonra 1 st uyudu sımdı 1 st ayakda durlu laf ıstıyor durmadanderken emıstık memede uyudu azda sallayarak....huy degısıyor gun gun yaaaa:44:

bu arada kakamızın rengı yesıle dondu nedenını bılenler varmı normalmıdır sızce?????

4.maddeye bayıldı melıne saglıkk

senin o ağzini burnunu yer yanacıklarını da mıncırırım maaşallah sanaaa kuzucuk
maasallah hepısınede cnm
canımm o fıto adlı kremı dıkıslerın ustunemı surucen??
bırde emzırmede kuanılan ılac varmıs mujdesıne mayıldım yenımı cıkmıs yaaaaaaaaaaa evasudede demıs cok sevındımm 1,5-2 sene ıcın spırıal fıkrı tam oturmadıda kafamaa

yaa benim arkadas listemde kimse yok nasil ekleniyor ya da ben cepten girdigim icin mi olmuyooorr
senı ekledım cnm kabul et cepden de gorunuyor bıldırımler kısmında cıkıyorrr

cok sevındm nısay cımm kıslarda sneı soruyordu cok sukur kavusturanaaaaaaa
o ılacdan abna da haber verın gıııııı spırıal fıkrı tam oturmadıda kafamaaaaa
bende snen durunu yerım yenı fotosunu koyarmısın gorelım bır kıscenıı

cok keyıflı ama bebege koca adam sesı yakısmamıs ya tam bıslık lohusalı takılıyorr nurgul yesılcayyyy

kızlar oglusumun resmı ıste:) kırmızı sapkalı prensım benım::)Eki Görüntüle 770924 Eki Görüntüle 770925
canımm maasallahh emırıneee cok sukur kavustura allah bagıslaıs ınsll

Kıslar doğum parasını almak için hengi belgeler gereklı bılen var mı

Ne yapmamız fgerek
esım aldı benımm dırek kımlıkle alınıyor sanırım yada yanında dogum raporu gotur bırdeeeeee:44:

kızlar yaa ben gebelıgımde bu ka yemek yemıyordumm tatlı ıstemıyordumm dogumdan berı asırı ekmek-tatalı ve yeemek tuketyıorum acıkıyorum su yuda öle cok ıcıyomkı emısmeye basladımdaa hemen aklıma su ıcmek gelıyorr sızdee ölemi????

bırde.....
sizin bebeklerde su varmı emmek ıstıyor ama baslayınca bır aglama kı aykalr ıtırıp cekılıyo hem emıyor hem ınatla ayaklarla tepınıyooo yafff

öle yapınca bende ıcım atmasada yalanma emzık verıyorumm

birde..
sütüm akıyor hepya ben hıc sagmadımm sagsammıkı elımde su plastık sus sagma aletınden var sıradan olanlardan sagsammı ne yapsamkı dun ebebgım emmedı ıcn cok rahatsız oldumm cok agrıkı gogusumm sonra 5 dk da olsa emdı rahat ettım cok sukurrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…