2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızlar biz bugun 19 gunluk olduk gözlerinde hafıfı sarılık vardı doktora gıttık bılurubın 7.5 cıktı benim gibi olan var mı aranızda
sarılığı sadece gözlerinde olmustu vucudunun diğer yerlerinde hiç olmadı,gözleri hafıf sarıydı 2-3 gelir sanıyordum 7.5 gelmiş süreklide emxiriyorum üzüldüm oğluma (

Kızlar ya 20 gün sonra doğum iznim bitiyor şu 6 ay doğum izni ne oldu ses seda yok değil mi bir senedir konuşuyorlar şimdi meclis de tatilde. Ben tv internet koptum hepsinden bi gelişme var mı? ücretsiz izne ayrılacağım galiba. Çalışan anneler siz ne yapacaksınız?

Canım oğlum 35 gunlukken gittik biz de dr birtakım tahliller istedi çok şükür onlarda bişey çıkmadı anne sütü sarılığıdır dedi. Billuribin 10 çıktı ama yapıcak bişey yok 3 ayda normale ancak döner dedi. Doğduğunda hiç olmamıştı halbuki.sizin doğumda var mıydı onun devamı mı acaba ? Ben de üzülüyorum oğlumun kollar bacaklar bembeyaz yavrumn yüzü ve gözleri sarı sarı ((

Ben de oğluşunu öptüm canımmm canım sıkılıyor ama napim inşallah düzelir elimden geldiğince beslemeye çalışıyorum bu arada canım senin sütün hala sarı mı yoksa beyaz mı?

Canım 24 haftaya onay verilmedi 18 haftaya çıkardılar yani 2 hafta arttı sadece
Ben yıllık iznimle de birleştirip 3 buçuk aylık olana kadar bakmayı düşünüyorum sonrasında annem bakacak :/

kız cybernuran ben o humananın çayını aldım içtim ama fena bozdu benim motoru, bayılıcaktım banyıda nerdeyse o kadar fena oldum,
ama onuda şöle tüketiyorum arada ihtiyaç duyduğum anlarda içiyorum
anladın sen onu
bi taşla iki kuş olur belki umuduyla yani

işte o beniimm bir buçuk ay oldu sezeryan olalı ama bikaçgündür sanki dövmüşler gibi bacaklarım ağrıyor, diz kapağım ve yukarsı kalçama kadar sızlıyor kızı kucağımda zor taşıyorum diyebilirim böle hem etlerim hem kemiklerim ağrıyor bide çok garip, şöle 2-3 saat bi uyursam uyanıyorum ki sanki üzerimden tır geçmiş. yanlız olmadığımada şaşırdım bi bendedir sanıyodum kız

kuşum mama vermemizin amacı doyurmak zaten, e doymuyosa ya saat olarak arasını sıklaştırıcan, yada ölçüyü çoğaltcan, benimki 46 günlük 90-100 arası içiyor bazen 2,5 bazen 3.sa. arayla ama 4 haftalıktan beri aynı gidiyoruz, sende arasını azalt bence,
ama 4 haftayı geçince 120 verilebilir artık yazıyor kutuda,
bi dene iki türlüde, artık kuzucuğunun keyfi nasıl gelirse
olmadı dr.unada sorarsın bi napayım diye

ayy canım benim
aman kzıım boşver sütün olsunda,
çenesi kuvvetlenene kadar idare edersin, sağıp kaşıkla vermeyi dene iştersen belki faydası olur,
en azından sütünden mahrum kalmaz
kasları gelişine zamanla cukkada cukka çeker inş

Son düzenleme:

sizede geçmiş olsun canım önemli bişi çıkmamasına sevindim,oğlumda doğduğunda yoktu 3.gun sadece gözlerinde olustu gecer diye bekledik ama halen devam edince bugun acıle götürdük,pazartesi kontrole çağırdılar kan alınırken nasıl agladı yavrum pazartesi gene alınacak muhtemelen
iki saatte bir mutlaka emziriyor musun ben geceleri uyandırmıyorum kendı uyandıkca oda en geç 3 saat oluyo

doğum izni 18 hafta mı oldu ama benım ıznımı 4 aydan yanı 112 günden hesapladı hastanedekı sekreter

Herkese mutlu bayramlaaarrr :)
Biz 2 gündür gezmelerdeyiz dün 2 saat avm2 saat de sokaklarda gezdik : nazar:
Kızlar hafif gaz sancısı olan bebekleriniz varsa ben 3 gündür bişey deniyorum acaip işe yaradı sizle de paylaşayım.bana da annem söyledi önce yok falan dedim vermem bebeğime öyle şeyler dedim sonra baktım kuzum kıvranıyo aabahları deniyim dedim işe de yaradı hemen . Benim oğlum özellikle sabahları çok gazlı oluyor uykusundan uyanıyor gazdan . Tarif şu kızlar : 1 çay bardağı kadar su +yarım çay kaşığı kimyon+ çay kaşığınınnucuyla toz şeker( hemen azıcık bi çimdik bile değil ) kaynamış suya malzemeleri atıyoruz ,ılımaya başlayınca kmyon dibe çöküyor zaten suyunu bir fincana süzüyoruz 2 çay kaşığı veriyoruz . Valla beimki içiyor 1 saat içinde zart zurt başlıyor sonra da rahat rahat uyuyor kuzum . İsterseniz deneyin kızlar umarım faydası olur. Ben sütümü çay kaşığına sağıp kmyon atıyordum içine öyle veriyordum ama bu çok daha etkili oldu . Bu da topiğimizin bayramlık lokumlarından biri :) : nazar: diğer lokumları öpüyoruz oğlumlaa

Eklentiler

• $image.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 29
  • $image.webp
    33,6 KB · Görüntüleme: 33
ayy kızlar ya bu arada dün bayram vgezmesine gittik kv. lere
kızım görücüye çıktı ilk defa göremeyenler çoktu
sabah onda uyandı yavrucum akşamın onuna kadar uyuyamadı eve bi geldik arabada sızmıştı zati
direk yatırdım öle bi uyuduki sabah 6ya kadar
şimdide öğlendede bugün 2 sa. bi uyudu dahada dalamıyor uykuya, öğlen 1 den beri ayaktayız ,
zorla doyuruyorum uyutuyorum yatırıyorum, 5 dk sonra uyanıyo belki böle on deneme yaptık öğlenden beri,
şimdi yine yatırdım uyur inş. umudum var yani
ya bide benim sütüm hiç artmıyor,
ağlıcam ya çok üzülüyorum
yemediğim şey, içmediğim zımbırtı kalmadı
her duyduğumu yapıyorum devamda ediyorum bırakmıyorum, yediğim içtiğim nevaleleri saysam burdan memelekete yol olur
pooffff

maşallah oğlusuna cok tatlı kımyonu annemde yapıp hem bana ıcırdı hem oğluma verdi gaz sancısı oldukca gercekten cok faydalı

bence emzirmeye calış bos bos dahı olsa uc ayda sutu tamamen gelenler bile var canım,ayrıca streste cok önemli gelmiyo diye düşündükçe daha cok strese girersin ınsallh istediğin gibi olur en kısa zamanda ,bu arada eceye maşallh annesi

Canım üzülme 7.5 çok yüksek değil bizim 10 du dr çok önemli değl dedi.bence sen şunu sorgula doğduunda olan sarılık mı devam ediyor yoksa sonradan mı oluşmuş? Bizim de ilk günlerde gözlerinde olmuştu biz de önemsemedik geçenlerde çocuk doktoru arkadaşım var onu gördük o söyledi mutlaka götürün hastaneye diye . Doktor da 35 günlük olduğumuz için şüphelendi doğumda olan bu kadar sürmez dedi. Acaba 19 gün sürer mi? Çünkü bizim dr "muhtemelen süttendir ama tiroidlere mutlaka bakmamız lazım dedi bide idrar yolu enfeksiyonuna. O yüzden bence sen de bi sor bişey çıkmaz zaten değer de çok yüksek değilmiş ama sizin de içiniz rahat olsun .bide tiroidin az çalışmasından olabilirmiş uzayan sarılık , şimdi tespit edilirse tedavisi kolaymış ama tedavi edilmezse allah korusunilerde zeka geriliği vs yapabilirmiş. Dr bunları sıralayınca tahlilyaptırmaya ikna oldum yoksa minicik kolundan kan alınmasına razı olmazdım bence sizde bişey yoktur billuribin 9 olduktan sonra zaten tamamdır diyo doktorlar gerisi kendi düşermiş yavaş yavaş. Ama takipte olun bide söylediklerim aklında olsun eğer biraz daha uzarsa bu sarılık olayı . Amma konuştum ha ama çok araştırdım da başımıza gelince paylaşmak istedim :)

Bir de ben ne zaman acıkırsa o zaman emziriyorum dediğim gibi bizimkinin aç kalmasıyla kan şekeriyle vs ilgisi pek yokmuş

Kızlaar ben de varım ben de benim de heryerim dökülüyor özellikle belim ve dizlerim eğildim mi kalkamıyorum nineler gibi ehleye ehleye kalkıyorum dikişlerim falan hiç sorunum yok ama böyle kemiklerim çok fena sanki sürekli sopa yiyorum gibi bu arada sezeryan olalı 42 gün oldu . Peki bide özel olcak ama doktorlarınız ilişki konusunda bişey dedi mi??? Malum beyler 40 gün şafak saydı ya bana göre hava hoş da ...daha gitmedim doktora da hiç bi fikrim yok bu konuda aydınlatın beni

sen de zayıf mısın? ondan mı böyleyiz acaba.. ben doğumdan sonra 53 kilo filan oldum, ramazan diye çok bişey yiyip içemedim, sütüm de az oldu, kendim de pek iyi değilim.. İnş. yersek düzelir. Kalsiyum filan mı az bizim, bol bol süt içelim bari :)

Bu arada bizim kızımız da 1 aylık oldu dün, mamayı artırdım ben de. 120 yaptım, hepsini içti, sonra da kusup durdu, heralde çok yüklendk çocukcağıza, tekrar 90 a döneceğim

Ayyy inanmıyorum yaa bende benim motor niye bozuk diye düşünüyordum :)))) hemen kesiyorum humanayı bende senin gibi arada içeyim bari ihtiyaç duydukça

doğum izni 18 hafta mı oldu ama benım ıznımı 4 aydan yanı 112 günden hesapladı hastanedekı sekreter

Canım benimkide o şekilde hesaplandı bende 2 gün önce duydum gidip raporumu uzattırıcam

bana hastane cikisinde el brosuru vermişlerdi dogumdan sonrasi uyulmasi gerekenler die , 6 hafta ilişki yasak diordu , ve doktorum 40 ın cıkınca bekliyorum dedi bana , istersen kontrolune git oncelikle canim.

benim de öyle.. ben öncesini kullanmıştım sonrası 8 hafta hesaflandı. 18 hafta olmadı daha, hala 16 hafta diye biliyorum doğum izni. eylülde göreve başlamam lazım.. 6 aylık olana kadar ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum ben

kızlar anlatcak o kadar cok sey var kiii :)))

oncelikle hasta melekelrimize acil sifalar inş.

biz c.tesi gunu 15 gunluk olucaz , bugun evimize geldik ,

görümcem bebegi kucagina alma dedim die küsmüştü halen küs , hiç umrumda deil benimde ,

kv pervane oldu bebegin etrafinda , eşimde bende şoktayiz , bugun geldi hemen , bebege pike nevrasim vs vs biişiler yaptirmiş banada pike yaptirmişşşşşşşşşşş , gözlerimiz dolduu eşimle :) bezimize sponsor oldu , o karsilayacakmiş pehh ,

biz dogumda kimseye haber vermedik , sezeryan oldugu iiçin ameliyattan cıkınca eşim aradı annemide kv yide , kv küstü dogunca haber verdik die gelmemişti dogum yaptigim ilk gun , bende bunu kullandim ve çok kırgın oldugum sölemiştim , o yüzden biraz soguk bi şekilde idare ediyorum, samimi olursam heralde evden cıkmazlar , bana bakmayi teklif etti , en önemlisi bebege bakmayi teklif etti ama ben istemiyorum bakalim nasil çözücez bu krizleri :)

pazartesi günü kuzum sünnet olucak teyzeleri , dua edin kolayca kurtulalim inş.

herkesi öpüyoruz

kuzuna maşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…