2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
1 aydan sonra genel anestezi ile yapiyorlrmiş o yuzden eg-rken yaptirdik , local anestezi ile yaptilar ,

ayrica uroloji degil cocuk cerrahi yapiyor cnm aklinda olsun.
Millet ürolog a falan yaptırıyor ben valla oğlumu cerrah a teslim ettim cocuk cerrahı 10. Gün yaptı ne ilaç ne dikiş ne kanama... Hiç bi şey.. Geç kalmayın brnce kızlar ... Ürolog oranın doktoru olabilir ama kesip biçmek cerrahın işidir..

şekercim benimdr. 15 günden sonra makatın girişi kendini sıkar kapatır ve bebeğin kendisi ıkınmasıyla yani kendi çabasıyla kakasını yapması gerekir dedi. bağırsakları düzene girene kadar bende kızıma yardımcı oldum günde 5-6 kere kaka yaparken 3 gün kaka yapamadığı oluyordu bende zeytinyağlı kulakçöpüyle kakasını yaptırıyordum sonra gazınıda rahat çıkarabiliyodu 1 hafta on gün böle sürdü sonra gaz ilacına falanda devam edince artık kendi başına yapmaya başladı sab simplex devamlı kullanıyorum o dönemde biogaia die bağırsak düzenleyici bi damla daha kullanmıştım kutu bitince devam etmedim aradada anason ve rezene demleyip 2-3 çay kaşığı veriyorum her ilaç her bebeğe iyi gelmeyebiliyor

kıslaaaaaaaa kıslaaaaa
güzel kıslaaaarrr ve tospikleriiii

sütü az olan yada artmasını isteyenlere sesleniyorum
bir akraba gezmesinde denileni dün gece denedim ve faydasını gördüüümmm
yatarken bir bardak ılık süt vee acıbadem kurabiyeessiiii
evet bende şaşırdım ilk duyduğumda ama faydasını gördüğüm tek tecrübe oldu
sabah ilk defa kızımı emzirerek mama vermeden 2 sa. doyurabildim ve gün içindede normalden çok daha fazla doldu göğüslerim.
deneyen ve faydasını gören olursa bana desin
sevineyim
öpüldünüz benimki mızıklanıyo
:81:

dikişsiz nasıl sünnet yaptı ya ? biz 3. günü yaptırdık pipinin etrafı hep dikişliydi, bizimkini de çocuk cerrahisi yaptı
Bilmem ki.. Sadece EXPO lipo sürdü üstüne bağladı bezi gitti..sanırım zımba gibi kendiliğinden düşen bi şey mi yaptı bilmem ki hiç görmedim pipinin etrafında bi şey.. Su an gayet muntazam.. Kime yaptırdınız??
Ben zaten yaptırmadan duramazdım o pipinin etrafının temizliği filan korkutuyordu beni ya enfeksiyon kaptırırsam diye.. Bitti gecti.. Bira tuzlu oldu ama oldu.. 1.500 lira adamın gideri , siz nerde kaça yaptırdınız??

Kaçıncı günde yaptırdınız sünneti?
Bebek uyurken mi yapıyorlar?
Ne kadar zamanda iyileşiyor?
Bir de ücreti nedir? Neye göre belirliyorlar.
Yardımcı olur musunuz?

Yardımcı olur musunuz?
11. Gün göbeği düştüğü an gelin dedi

bebek uyanık ve önünde oyuncak perdesi var sesli figürlü bi yığın oyuncak ve ıvır zıvır
5 hün banyo yapmıyo iyileşme gibi bi durum yok bi damla kan olmadı direk bez bağlıyorsun 5. Gün kontrole gidiyorsun banyo yapabilir diyo
1500 lira izmir karsıyaka Aydın mevsim cocuk cerrahı özel muayenehane

nasılsınız canlarım uzun zamandır giremedim,uykusuz geceler gelen misafirler ve araya giren ramazan bayram derken anca:))
2,5 aylık oldu minik azram:)
bizim ufaklık çok fazla kusuyor bu durumda olan başka arakadaşlar varmı acaba.daha önce doktora götürdüm birşey çıkmadı.şu sıralar hele daha fazla kusuyor ağzından burnundan.netten biraz araştırdım reflü olabilir diyor.ama doktor bişiyi yok dedi.artık günde 3-4 defa kıyafet değişiyoruz o kadar yani

sacini boyatan var mi kizlar?
Ben bu aksam boyadim ogluma da buzluktaki sutlerden verdim goguslerimi de 3er kere iyice sagdim ve zoruma gitse de o sutleri doktum. Simdi 7-8 saat gecti boyayali sutum de yenilenmistir diyorum emziricm valla bise olmaz ins. Aslinda zararli oldugu kanitlanmams ama ne bilim raht edemedm. Var mi boyle olan ?

Prof amca oda sıcaklığı 25 olsun sıcak hava klimadan daha zaerarlı dedi. Kızım doğduğu günden beri klimalı ortamda, hele adanadaaaaaaa aç gız 2nize de eziyet etme dr odada hava çok kuruyorsa oda nemlendiricisi alabilirssiniz dediydi

Kusuk bana çok normal bişi gibş geliyo artk :) bnm kızımda çok kusuyo hele bazen emzirdikten snr bi hıçkırık tutuyo tamammmmmm bütün içtiği sütü kusuyo ama kilosu çok iyi kusmasa etten yarılcak heralde kuzumm :) bn dikkat ettim göğsümde 2-3 saatten fazla beklemiş sütü içerse, çikolata yersem, stresli sinirli olursam, çok açken emerse kusuyo, emdikten 2-saat snr o ağlamadan çok acıkmadan emzirirsem kusmuyor yada çok az kusuyor birde emdikten snr uzun bi süre dik bi şekilde ttutuyoruz, bir dee yatağının baş kısmının altına bişeyler koyup 30 -45 derecelik açı verdik öyle yatıyo reflü yastığıda işe yarar, önlük koleksiyonumuz sayesinde daha az kostüm değiştiriyoruz ama en etkili önlük küçük gelen altlarını ayak kısımları boynunun iki tarafına bel kısmı göğsüne gelecek şekilde kullanmak ve yazmayı üçgen yapıp boynuna dolamak. Dr boyu kilosu iyiyse problem yok zamanla geçicektir dedi.. ee bende kusuyomuşum annem öyle dioooo hatta az az 2 yaşıma kadar devam etmiş Bu kız bizim yaratıcılığmızı geliştiriyor. Kızım benimmmm

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba.
bizde 1 ayı yeni devirdik. dün ilk aşınısını da yaptırdık. genel olarak bir sorunumuz yok. 3700 doğdu kızımız, 4,900 olmuş kilosu.
tek sorunumuz kaka ile ilgili. devamlı ıkınıyor. karnı hep şiş. hala da emmek istiyor. devamlı gazı var. gazı çıkarıyor ama bitmiyor bir türlü. dün doğru düzgün kaka yapmadı. bu durumlarda ne yapıyorsunuz. bende gabızım. benden dolayımı bebekte oluşuyor acaba. pratik bir çözüm var mı bunun için. şaşırdık kaldık. doğru düzgün uyumuyor. kısa kısa uyuyor, hemen uyanıyor. devamlı ıkınıyor, yinede yapamıyor

canım slm maşallah bebişine.canım emzirme sonrası 1 çay kaşığı kaynamış ılıtılmış su ver.hem çiş kaka yapar.bebeğe su vermeyi ihmal etme...canım kabızlık için sende kuru kayısı yada kuru erik kompostosu yapıp bol bol iç.özellikle aç karnına çok iyi geliyor.bende kabızlık yaşadım.hatta lavman bile oldum bayramda.ekmeği ve katı gıdaları aşırı tüketme..birde benim şuan kullandığım ilaç var sennalax akşam yemekten sonra içiyorum çok iyi geldi...kabızlık çok kötü.ben zorla tuvalete çıkıyorum çünkü kendimi zorlamışım makatta yırtık var dikkat et tuvalete çıkmayı erteleme.bol sıvı gıda ve çorbada iç.

anacım o sorun hepimizde var ıkınmaktan uyku uyuyamıyor ama bi zaman sonra düzene giricek inş. gaz sorunu için bişeyler kullanıyomusun çoğumuz sab simplex, zinco, bio gaia türü damlalar kullanıyoruz. hangisi iyi gelirse işte,
anason rezene karışımıda demleyip içiriyoruz bazen oda rahatlatıyor.
kakasını yapamadığında biraz yardımcı olabilrsin çok sıkıntılanıyosa. zeytinyağı fln sürebilirsin poposunun girişine, kulakçöpü yardımıyla. masaj fln dene karnına. benim dr. her altını değiştirdiğinde sürdüğün pişik kremiyle girişine masaj yap demişti.

sab simplex kullanıyoruz. rezene çayı da aldık ama onu vermiyoruz. aslında gazını çıkarıyor. ama çok fazla olduğu için zor oluyor.
internette araştırdım sabah karnını zeytin yağı ile ovdum. sanki iyi geldi biraz kakasını yaptı.

Acenu ve suzan sünnetleriniz hayırlı olsun bu arada.. Bitti gitti.. Maşallah..

çok tsklerrr ,

tamamen katiliyorum sana

dikişsiz nasıl sünnet yaptı ya ? biz 3. günü yaptırdık pipinin etrafı hep dikişliydi, bizimkini de çocuk cerrahisi yaptı

bizde hiç dikiş yok cnmm , etrafinda bi poşet gibi bişi vardi , 2-3 gune dusucek dedi 3. gun banyo yaptirin dedi , az once yıkadik , poşetide dustu , hafif kızarıklık ve beyaz beyaz kabuklar var ama dikiş yok.

bize dr dediki dikiş gerekmeden hallederiz umarm , kanama olunca oluyomus dikiş ben 600 tl ye yaptirdim.

Yardımcı olur musunuz?

30 gune kadar uyanik canim

pipye locak anestezi ilaci sıkıyolar sonra igne yapiolar 15 dakika suruyor bunlarin yapilmasi ve sunneti , ameliyathanede yaptilar bizi almadilar , 600 tl ödedik cocuk cerrahisi yapti , dogum yaptgimiz hastanede yaptirdik.

30 gunden sonra genel anestezi ile yapiyorlarmiş. iyileşti bile nerdeyse :)

Sağolun kızlar.ben de istiyordum ama babamızı ikna edemedik.aklı başında olsun düğünü olsun istiyor.bence hiç gerek yok öyle şeylere.
İkna çabalarıyla uğraşırken 37 günlük olduk.zamanı geçirdik dediğinize göre.
Şimdiye çoktan iyileşmişti bile.
Teşekkür ederim cevaplar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…