2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
herkese merhaba ayy çok özledim sizleri bebişden fırsat bulup giremiyorum şimdi uyuyor hanfendi aşıra gaz sorunumuz var gece üçlere kadar uyumuyoruz siz neler yapıyorsunuz gaz için ilk başlarda sütüm yetmiyordu mamayla doyuyorduk bizde allaha şükürler olsun 37.gün sütümüz arttı mama yemiyoruz artık size önerim ülkerin maltana diye bir içeceği var içeriği arpaymış bi arkadaş önerdi faydasını gördüm ama bazende ne yaparsan yap olmuyor işte hepinizi kocaman öpüyorum by by

benim oğlum ilk hafta almıştı emziği ne güzel uyuyordu emerken. şimdi beni emzik olarak kullanıyor almıyor emziği ağzına. anladı ordan bişey gelmediğini. Bende alıştırmak istiyorum ama yapamadım bi türlü. kendi keyfine göre alıyor emziği. alışsa iyi olucak çünkü emerken uykusu geliyor. Birde elini emiyor elinde de eldivenler o tüyler ağzına giriyor çok üzülüyorum. alsaydı emziği çok iyi olcaktı. sütümü üstüne sürüp vermeyi denedim yine almadı. Nasıl alıştırcaz bi,lmem

Benimde oğlumun sağ göz kapağında doğum lekesi var
Bizde aylıkken yaptırmayı düşünüyoruz sünneti inşallah

ayyynıı beenn
sıpamın emziği oldum yahuu.
Benim oğlumda uyumadığı zamanlar kucakta olmak istiyor hep. kucağıma alıp biraz sakinleştikten sonra yatırıp konuşmaya başlıyorum. müzik açıyorum onada söylüyorum. öyle dinliyor beni. yatıyor öyle bir süre.
süreklide kucakta çok zor iş yahuu. Hegün yeni birşey deniyorum. neyi sever diye test ediyorum. bazen yüzüstü koyuorum onuda seviyor. ama en fazla 10 dk oyalanabiliyor. sürekli bir arayış içindeyim oyalamak için

Sende benım gıbısın demekkı.kilo verecem diye korkuyorum.uykusuzluk ıstahsızlık ezırme ıyıce zayıflattı.dogum oncesının de altına dusecegım dıye korkuyorum.

Kızlar benim oğlanda cok gazlı.ıkınmaktan bir hal oluyor.Neler yapıyoruz?Paylaşalım

Ben nurse harveys veriyorum gnde 4 cay kasıgı.Kendım de yarım su bardağına bir cay kasıgı kımyon yapıp ıcıyorum günde 2 kez. Cok ağrısı olunca bebeğımın sac kurutma makınesı tutuyorum karnına.

Gaz ilacı cok vermeyın dıyorlar ama napcaz ozaman?O cıglık attıkça cok uzuluyorum ben.Kıvrana kıvrana bır hal oluyor yavrucuk.

bebeğe bıtkısel bırseyler veriyor musunuz?Ne verıyorsunuz?Kac kez?

Bence biraz önce söyle canım annene. Ben arife günü kardeşimide annemide eve gönderdim bizde kalıyorlardı o zaman daha 15 günlüktü oğlum. inanılmaz rahat ettim kendi evimde. hem eşimle hem oğlumla başbaşa kalmak çok rahatlattı beni. lohusa bunalımındanda kurtuldum bu sayede. Bende senin annenle olduğun gibi kv ye yakınım. yemek saatlerinde alıyorum oğlumu onlara gidiyorum karnımı doyurup evime geliyorum. annemde arada ziyarete geliyor. hem bana ev işlerinde yardım ediyorum hem torununu seviyor. sonra evineeee
inan kendi evinde sende eşinde çocuğunda daha rahat edersiniz.

Ayrıca emziği bıraktrma hakkında size bi ipucu vericem ..
Deneylerle kanıtlanmış..
Cocukta hiç bi travma olmuyo ve kendi istegi ile bırakıyo ...
Hele bi gelsin o günler...
Bıraktırmayı vakti gelince anlat canımda. Şimdi nasıl alıştırcaz onu bir anlatsan..
Alışmadı benim kuzum. acaba emziğimi sevmedi. Chicco nun damaklı emziğini kullanıyorum yeni doğan için. başka bişey mi alsam ne iyi gelir bilemiyorum ki

Kızlar doğum yapalı tam 1 ay oldu.Akıntım devam edıyor sarı renkte.Sızde durumlar ne?Bırde ayakta uzun sure kaldığımda genıtal bölgemde agrı oluyor böyle asagı doğru cekılır gıbı.Sizdede böyle agrı var mı?Oturdugumda gecıyor.

Bırde gebelik cızgınız gectımı göbekten?Benımkı hala duruyor.

Bırde kabızlık ıcın ne yapıyorsunuz?

Ne cok sordum ya

Kizlar benjm kizim gunduz uyuyor gece ayakta bu sefer uyudum cok sukur gaz sorununuz yok ne olur ne olmaz nane kaynatip iciyorum bebegime 2 kasik veriyorum

Canım benim oğlanda bazen gün içinde sabahtan akşama kadar uyumadığı oluyor. Son bikaç gündür bu sorunu şöyle çözdüm.
Gündüzleri uykusu çok hafif oluyor. Uykuya dalmakta zorlanıyor birde çok hareketli elleriyle kendini uyandırıyor. Kollarını sarsamda nasılsa başarıp çıkarıyor. Bende Emzirirken gözlerini kapatıyorum. emzirirlen hafif hafif sallıyorum kucağımda.Meme ağzından düşünce kollarını sarıp biraz daha sallayıp öyle yatıyorıyorum yerine. gözlerinide yine kapalı tutuyorum. çünkü arada uyanıyor aydınlık olduğunu farkedince uykusuna geri dalamıyor.

Canım bende normal doğum yaptım. 23. gün hala akıntım devam ediyor.
Bazen o ağrı bende de oluyor. zamanla geçer diye düşünüyorum. hamilelikte açılırken ağrıyordu şimdide eski haline gelmeye çalışıyor zannedersem.
kabızlık için ben bol bol kuru kayısı yiyip üstüne de bol su içiyorum. çookk iyi geliyor bana.
Gebelik çizgim karnımın koyu rengi aynı halde duruyor. çok çirkin görüntüsü. inşallah geçer. Kuzenim 1 yılda anca tamamen geçti demişti. inşallah o kadar sürmez bizim

Canlarım sizlerle öğrendiğim bikaç bişeyi paylaşmak istiyorum.
Eşimin Teyzesi almanya da yaşıyor. Tatile geldiler bizi ziyarete.
Almanya da bebek bakımı emzirme gaz sıkıntısıyla ilgili eğitim veriyorlarmış.
Teyzemde bütün bilgilerini benle paylaştı.
Bebişlerimizi yatarak emzirmek istediğimizde altta kalan göğüsle değilde üstte kalan göğüsle emzirmek gerekiyormuş. Benim bilmediğim bişeydi mesela bu. Altta kalan memeden tam süt alamaz doyamazmış bebek. Birde bebiş biraz yüksek durucak kafasıda yüksekte olucak bu esnada. Bebiş acıktığında her iki göğüstende emzirmek lazımmış. Sadece birinden emince tam doymazmış. bu yüzdende iyi uyumaz sürekli uyanıp ağlarmış.
O da oğlunun gaz sancısı için sab simplex kullanmış. çok faydasını görmüş. Bize doktor colinox vermişti. Ama bende eşime onu aldırım. Epey bir faydasını gördüm. Gaz sancısı için yapılan masajları hepimiz biliyoruzdur zaten göbüşünü saat yönünde ovma gerekiyor. ama bunu şiddetli sancı girmeden önce yapmak gerekiyor. Birde emzirirlen uyurken göbüşün onun taşıyabileceği kadar bir ağırlık koyarsanız eğer onunda inanılmaz faydası oluyor. ben ince battaniyesini kıvırıp koyuyorum karnına emzirirken. çok şiddetli sancı gelmeden rahatlıyor kuzum. kesinlikle deneyin çok faydasını görürsünüz. Gaz sancılarından dolayı oğlum battaniyede sallanarak uyumaya alışmıştı çok şükür ondan kurtulduk. şimdi kucakta sakinleşiyor ama en azından tek başımayken başa çıkabiliyorum.
birde canlar bebişlerinizin ağzından öpmeyin. onun ağzından çıkanı ağzınıza almayın(şuan küçükler ama büyüyüncede almayın) bunun nedenide bebişlerimiz bazı hastalıkları taşıyıcı olurlarmış. ve çok kendini göstermeden geçermiş bu hastalıklar. Ama bu hastalıklar eğer bize bulaşırsa bizim bu hastalıkları atlatmamız daha zor ve tehlikeliymiş. ben hep kendimden bebişe hastalık geçer diye düşünürdüm. ama tam terside olabiliyormuş ve öylesi çoookk tehlikeliymiş.
Şimdilik aklımda bunlar vardı. Aklıma gelen bişey oldukça sizlede paylaşıcam. BHirde oğlumdan fırsat bulursam tabi

Son düzenleme:
valllaaa sende kendimi görüyorum senaaa
şuan hatta kucağımda yazıyorum
gece uyuyor ama ezanla ayaktayız, gündüzde 5 dk. uyutanı tebrik ediyorum 10dk uyutanın ellerinden öpüyorum,
emziğede alışmıyor benimki
çekicez mecbur napalım??
göz göre görede ağlatmak istemiyorum ben

gündüz uyutmak çok zor cidden. aydınlık diye uyuyamıyorlar sanırım. ben gözlerini kapatmakta buldum çözümü çoğunlukla işe yaradı. tabi o zamanda başında nöbette durmak gerekiyor. yüzünü kapatmasın diye. ama en azından uyuyor. bende biraz dinlenip biraz işime bakabiliyorum.

Canlar bişey sorucam. bebişlerinizin göğüslerini kontrol ediyormusunuz hiç? benim oğlumun sağ göğsü biraz sert. emdikleri için onların göğsünde de süt toplanabiliyormuş. tabi bu annelerden duyduğum bilgi henüz doktora sormadım. masaj yapıyorum ama pekte azalmadı o şişlik. yaşayan var mı başka ne yapmalı acaba

bizde oldu canim , hergun yıkıyoruz her banyoda ve sonrasinda masaj yapiyoruz geciyo zamanla .

Canımcım tam teşekküllü bi eczaneye gitcen
ne kadar çeşit emzik varsa plastik kaucuk damaklı damaksız o bu hepsini satın alcan
hepsini ısrarla denicn
het bebrk aynı emzikten hoslanmıyo çünkü
tavsiye edilen avent çift taraflı damaklı ortodontik ama
malesef 5 liralik emzik istiyo bazı cocuklar ...
Denemek lazım

canım ben banyo yaptirmadan once besliyorum cunku o durum banyo yaptiktan hemen sonra beslenince oluyormus buyukler oyle diyo hakkaten de 1 defa oldu masajla gecti bi daha da dikkat ettim banyodan sonra en az yarim saat beslenmeyince bi daha olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…