yaa napıcamı bilemiyorum bendeokudugum yazıuzerine doktoruna sorduk o da masajın daha da zararlı olabilecegini o kitleyi vucuduna dagıtabilecegini ortalama 20 gun
icinde kendiliginden gececegini soyledi
ovmamak ve sıkmamak gerkiyormuş kesinlikle. bende şimdi nette biraz bakınca gördüm. kendi kendine geçmesini beklemek gerekiyormuş. yoksa geçmesi daha uzun sürermişyaa napıcamı bilemiyorum bendedokununca ağlıyor zaten canı yanıyor heralde. ellemek istemiyorum o yüzden. ama çevremdeki herkeste masaj yap ov diyor. iki göğsünde de var oğlumun. birde bugün birazcık sıktım sıvı çıktı göğsünden nasıl geçicek ki acaba yaa
nasılsınız canlarım uzun zamandır giremedim,uykusuz geceler gelen misafirler ve araya giren ramazan bayram derken anca:))
2,5 aylık oldu minik azram:)
bizim ufaklık çok fazla kusuyor bu durumda olan başka arakadaşlar varmı acaba.daha önce doktora götürdüm birşey çıkmadı.şu sıralar hele daha fazla kusuyor ağzından burnundan.netten biraz araştırdım reflü olabilir diyor.ama doktor bişiyi yok dedi.artık günde 3-4 defa kıyafet değişiyoruz o kadar yani
dün annemle babamı yolculadık kayseriyeee
biraz ağlak olduk ama napıyım dayanamadım, eşim bile ağladıysa
onların arkasınada akşam k.v ve görümcekler geldi, ev birden bire boşalmamış oldu gerçi ama....
ama sını siz anladınız artık
bizimki hepimizi oyalıyor malum
hepinizi öpüyoruz ev kalabalık ben kızımın yanına gideyim
see youuuu
Annemin 9 tane torunu var hemen hemen hepsine aynı yöntemi uyguladık bi sorun yaşamadık haa hafif masajla ovmadan da geçer miydi bilemiyorum tabi ama bebişlerin canı yanıyor masaj yapınca en azından rahatlıyorlar tabi çok bastırarak değil...okudugum yazıuzerine doktoruna sorduk o da masajın daha da zararlı olabilecegini o kitleyi vucuduna dagıtabilecegini ortalama 20 gun
icinde kendiliginden gececegini soyledi
Ragindaaaaaaa nasilsin habibtemmnnn bebisin nasillllll yoruyor mu seni yerime kokla minigini
Canım yiğenim Olduğunda doktora sormuşlar ovma konusunu kesinlikle ovulmaz demiş. Yengemde ovdurmadı. Bende her banyodan sonra zeytinyağı ile masaj yapıyorum vücuduna ama özellikle oraya masaj yapmıyoruzovmamak ve sıkmamak gerkiyormuş kesinlikle. bende şimdi nette biraz bakınca gördüm. kendi kendine geçmesini beklemek gerekiyormuş. yoksa geçmesi daha uzun sürermiş
bizde yaptırmadık sünnet bugün 31.gün:18::18:
ya canım kv kp görümce sürekli kucaklarındaydı birşeyde diyemiyorsun alıştı kucağa napıcam bilmiyorum belim ağrıyor bazen wc ye beraber gidiyoruz yemek uyurken yapmaya çalışıyorum oda 1 saat içinde yaptın yaptın yapamadın akşma aç kaldın:26:
kucak olayı bizde de alışıldı kızlar;
annemlerde kaldığımız için,zaten oğlum ağlamaya başlamadan annem kızkardeşim ve teyzem benden önce koşuyolar;
bizimkide şimdi numaradan bi ağlıyoki sormayın,diyorumki 15 günlük bebeğin bize yaptığı oyunlara bak sen;
bide uyurken ya emerek uyucak yada kucakta,eğer emerken uyumadıysa alıyorum kucağıma yanak yanağa gezerek uyuyoruz
şimdilik hoşuma gidiyo gerçi,koynumda onun kokusuyla dolaşmak ama sonrasında ne yapıcam bilemiyorum tabi,
bide artık dikişlerim falan iyileşti kızlar evime geçebilirim,gerçi annemin bi sokak altında oturuyorum ama annem ilk ve tek torununa çok alıştı hatta bana güvenemiyo desem yeridir, gel gelelim bugün yarın anneme evime gitmek istediğimi sölicem söleyemiyorum,eşimde yeter artık evimize gidelim diyo offf nası sölicem anneme yaa :S:18::18:
Valla ben Türkiye'nin en eski ve en köklü diş hekimliği fakültesinden mezunum hiç bi hocam ya da kitaptan emziğin diş yapısını bozduğuna dair bi şey duymadım . Bi yerde okuyan varsa bana o yazıyı mail atabilir mi
aksine emzik ihtiyacı karşılanmamış bebeklerin parmak emmeye başlarsa kesinlikle cene ve diş yapısı bozulduğuna dair cok fazla kanıt var hatta o hastalığın literatürde ismi bile var. Parmak emme ön açık kapanış class 2 division 2 maloklüzyon bozukluğu ... Emzik 2 yasına kadar kullanılabilir ...
Ayrıca emziği bıraktrma hakkında size bi ipucu vericem ..
Deneylerle kanıtlanmış..
Cocukta hiç bi travma olmuyo ve kendi istegi ile bırakıyo ...
Hele bi gelsin o günler...
Kilolar kilolar
yapıştı üzerime 11 kilo
sözde normal dogum yaptım
kaynanamın evine yerleştik
ohhh ekmek elden su gölden
kadın sürekli ağzıma bal kaymak sokup duruyo
valla vereceğime alıyorum kilo
artık evin içinde kaçar oldum yawww
Kızlar selam herkese umarım herkes bebeşiyle mutlu mesuttur. Bizim bugün 20 günümüz doldu çok şükür ilk günler baya zordu ama şimdi şimdi düzene girmeye çalışıyoruz artık . Rutin oluşturmak çok zor sanırım çünkü tam bak bu saat uyku saati oldu diyorum ertesi gün o saat bozuluyor öyle uzun uzun uykularımız yok gündüz 2 saat de bir uyanıp bir saat ihtiyaç molası veriyoruz :) gece de 2 kere 3 saatlik seanslar var ama saat 5 den sonra tilki uykusu mübarek uyu uyan geçiyor. Benim gibi olan vardır dimi ya !! Sizlerde durumlar nasıl ?
habibtemm iyiyim çok şükür.iki gündür öğleden akşama kadar uyumuyor pek uğraştırıyor annesini :) bugünümüze şükür.
sen nasılsın cnm herşey yolunda dimi?döndünmü evine?
kızlar bu arada ben kızıma banyodan sonra birşey sürmüyorum zaten çok sıcakkkkk
vücudunu bebe sabunuyla başını bğbchen şampuanla hergğn yıkıyorum.
siz neler kullanıyorsunuz?
birde vücut pişiklerine pudra kullanan var mı?bepanthol sürmek yetmiyor bazen?
Annemin 9 tane torunu var hemen hemen hepsine aynı yöntemi uyguladık bi sorun yaşamadık haa hafif masajla ovmadan da geçer miydi bilemiyorum tabi ama bebişlerin canı yanıyor masaj yapınca en azından rahatlıyorlar tabi çok bastırarak değil...
Bazılar sıkıp içindeki sıvıyı akıttık falan diyorlar bebişlere acı çektirmeyin böyle şey olur mu ya bana çok acımasızca geldi..
Sevgili anneler benim bebeğim çok az süt emiyor gibime geliyor ortalama 2 saatte bir 5 dakka falan emiyor önceki günler 10dk emiyordu şimdi ne yapsam da 5 dk.. bi de memeyle şavaşıyormuş gibi hareketler yapıyor gaz sancısı var deyip pat pat sırtını sıvazlıyorum damla veriyorum gaz maz yok anlamadım gitti oğluşuma nazar mı değdi...
Çocuk doktoru tavsiyesinde bulusanız ne güzel olur ben hizmet hastanesinin çocuk doktorlarının iyi olduğunu duymuştum ordan önerebileceğiniz doktor var mı?
Kızlar doğum yapalı tam 1 ay oldu.Akıntım devam edıyor sarı renkte.Sızde durumlar ne?Bırde ayakta uzun sure kaldığımda genıtal bölgemde agrı oluyor böyle asagı doğru cekılır gıbı.Sizdede böyle agrı var mı?Oturdugumda gecıyor.
Bırde gebelik cızgınız gectımı göbekten?Benımkı hala duruyor.
Bırde kabızlık ıcın ne yapıyorsunuz?
Ne cok sordum ya
Canım yiğenim Olduğunda doktora sormuşlar ovma konusunu kesinlikle ovulmaz demiş. Yengemde ovdurmadı. Bende her banyodan sonra zeytinyağı ile masaj yapıyorum vücuduna ama özellikle oraya masaj yapmıyoruz
Eki Görüntüle 780045
merhaba kızlar sizleri arada bir takip ediyorum..benimde 17 günlük bir bebeğim var.,,yukarıda eklediğim ana kucağımız var...sizler bebişlerin beli zarar görmesin diye nasıl kullanıyorsunuz..ben çuukr kısmını doldurdum yatar vaziyette bebeğimi koyuyorum...sizler ne yaptınız?
banada hep ov ddılerbastr ddıler hemde bnde 2 sefer yaptım inş.bse olmaz yha :26::26:
hangi sehirdeydin cnm
bune tatlılık böyle
oohohohohoh bu ne tatlı bi kız maşallah annesi, cicileri de çok güzelmiş :)
Valla emziğe alışsa bi dert memeye alışsa başka bi dert, ikisinden birisini seçeceksiniz artık, bizimki de çook zor aldı emziği 3 ayda da bıraktı, beni kullandı hep emzik yerine, en azından faydalı bişey giriyo ağzına dedim yapcak bişey yoktu, başka türlü durmuyodu, 1, buçuk yaşında, şimdiden kara kara düşünüyorum nasıl bıraktıracam memeyi diye, hala aşık çünkü :) emziğe alışsa onu bıraktırmak da zordur heralde ama şimdi memeye bağımlı memekeş gibi oldu :) bunların huylarına akıl sır ermiyor ki anacım yawf :)
Eki Görüntüle 779912 Eki Görüntüle 779913 RNA TASARIM
canım benım kız da oyleydı. Doktor emzırdıkten sonra 20 dakika dik vazıyette tutun dedı. Bu tavsıyeye uyunca kusması baya bır azaldı. 10 gun kadar bu sekılde yaptık. Şimdi hıc kusmuyor masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?