2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Saygı herşeyin başı canım iyi yapıyosun.
bende bitek buraya koydum oğlumun fotosunu. kötü gözle bakan insanlarda var Allah korusun nazar değer.
Bu arada nazar demişken aklıma geldi anlatayım.

Geçen gün babaannem geldi bize oğlumu görmeye. pek anlaşamam ben onla. annemi sevmez benide pek sevdiği söylenemez ya neyse.
gelirken bi sürü hediyeler falan getirmiş. İlgiliymiş gibi. 23. gün görmeye geldi!
2 saat falan oturdular. Oğlumu görmeniz lazımdı o kadar çok ağladıki o evdeyken. hiçbişeyide yok. başka odaya geçiyorum sakinleşiyor babaannemin yanına geliyor yıkıyor ortalığı.
Babaannemde başladı söylenmeye. sarmıyosunuz çocuğu bi yeri ağrıyodur dedi ilk. üstünde bi nazar boncuğu yok zaten. hem senin göğüslerin küçücük(95 beden kullanıyorum!!) süt var mı yok mu belli değil. yaramıyodur belki senin sütün baksana nasıl ağlıyor. böyle böyle konuşup duruyor. o böyle söylendikçe ben iyice gerildim. birde geldiğinden beride bi kere bakıp bi maşallah demedi kuzuma.
En son dayanamadım Anne nolur götür babaannemi bendeki streste etkiledi çocuğu dedim.annemde yazık çok üzüldü o kadar ağlamasına.
apar topar gittiler annemler.
oğlumda onlar gittikten 15 dk sonra sustu biraz emip uyudu!! Hayret ettim.Nazarın varlığına inandım bikez daha..
O yüzden böyle sanal ortamlarda çokta göstermemek lazım gerçekten..

Canlar
Bugün oğlumu hastaneye götürdük. Gözünün içi kızardı oğlumun birde sürekli çapaklanıyor. durduk yere göz yaşı akıyor. haftaya kontrolümüz vardı ama dayanamadım bugün götürdük.
Çok önemli bişey değilmiş. Damla verdi doktor. Birde masaj yapmak gerekiyormuş. Gözyaşı kanalı tıkalı olabiliyomuş. Yenidoğan bebeklerde görülebiliyomuş. zamanla geçiyomuş. Geçmezse göz doktoruna gidicez. İnşallah gerek kalmaz.
Birde oğlum 25. günü 500 gr almış. Doktor beğenmedi kilo alımını. mama takviyesine başlayın dedi çok üzüldüm. o kadarda emiyor oysaki oğlum yetmiyormuş meğerse kuzuma. Hiç istemiyorum mama vermek. Ama göz göre görede aç bırakmakta istemiyorum. bugün mamayada başlıycam bakalım. İnşallah bi dahaki kontrolde daha iyi olur.

benim babannede aynen seninki gibi malesef , annemide sevmez beni cok seviyomus gibi görünür ama alt yapisi belli

o geldiginde annemde kalirken cocugu hemen odama alip emzircem diyodum anladi benden mi kaçırıyosun die , maşallah diyo ama diliyle içinden degil o her geldiginde cocuk huysuzlaniyo annem okurken 2gözü 2 çeşme esnemekten aglar gibi oldu

Aynen bizimde öyle oldu. bizimki diliyle bile maşallah demedi. Bir daha zaten mevlütte gelir dahada gelmez. Çok uzakmış eviniz diyip durdu zaten. Eski kvler daha fenaymış. İyiki benim kv değilmiş dedim. Allah anneme iyi sabır vermiş. Ben onun kadar dayanabilirmiydim bilemiyorum

bende veriyorum mama canim , hemde dr sormadan almiştim sütüm gelmemişti şimdide yetmio mama veriyorum arada ama kuzey sütü tercih ediyo mama istemiyo mecbur kalinca içiyo , ben cok takilmiyorum bu udruma şahsen zaten 26 ekimde işe başlıycam ben mecbur mama+süt gidicek . o yzuden sende uzulme canim. mama ne verdiğ dr hangi marka ?

bebeğin kucağa alışması anne bebek arasındaki bağı güçlendiriyormuş. Kucağa alıştı diye korkmamıza gerek yokmuş, aşağıda bu konuda alıntı bir yazı durumu anlatmış.

Bebeğinizi kucağa alıştırın.

Halk arasında ''bebeği kucağa almayın alışır'' şeklindeki yaklaşımın bilimsel gerçeklere aykırı olduğu, aksine kucağa alınan bebeğin huzur bulduğu, anne-bebek arasındaki bağı güçlendirdiği bildirildi. Bebekler kucağa nasıl alınmalı?
Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Evliyaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğumdan hemen sonra anne ve bebeğin ayrı kalmalarının bebeğin gelişimini ve annenin davranışını olumsuz etkilediğini belirtti. Evliyaoğlu, bebeğin kucağa alınmamasının, anne-bebek bağının kurulmasını önlediğini, bebeğin ağlaması ve huzursuzluğunun yanı sıra annenin de mutsuz ve güvensiz olmasına yol açtığını ifade etti.
Emzirme ve kucağa almanın, annenin bebeğiyle yakın ve sevgi dolu bir ilişki kurmasına yardımcı olacağını vurgulayan Evliyaoğlu, oysa toplumumuzda aile büyüklerinin, bebek doğduğunda ''sakın kucağa almayın alışır, kırkında öğrendiğini 40 yıl unutmaz'' şeklinde öneride bulunduklarını anlattı. Bazı bebeklerin diğerlerinden daha fazla kucağa alınmak ve taşınmak istediklerine dikkati çeken Evliyaoğlu, ''Annelerin bebeklerini kucakta taşımasının geleneksel olduğu topluluklarda ağlama sorunu, annelerin bebeklerini kucağa çok almadıkları ve ayrı bir yatakta yatırdıkları toplumlara göre daha azdır'' dedi.
Evliyaoğlu, kucağa alınmanın bebeğin en doğal gereksinimlerinden biri
olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Doğumdan hemen sonra bebek anne kucağına verilmeli ve emzirilmelidir. Kucağa alınan bebekler daha az ağlarlar ve daha iyi gelişirler. Doğumdan sonraki ilk saatleri içeren duyarlı dönem boyunca anne ve bebek ayrı kalmamalıdır. Aksi takdirde, bebeğin gelişimi ve annenin davranışı olumsuz etkilenecektir. Uygun ve ideal olan bebeğin annesiyle aynı odada beraber olmasıdır. Aile-bebek arasındaki psikolojik bağın oluşmasında dokunma, kucağa alma ve sevgi çok önemlidir. Anne kucağı, bebeğin ağlamasını ve huzursuz olmasını önler. Annenin çocuğa bağlanması onun hayatta kalabilmesi için en temel gereksinimlerdendir.''

-BEBEKLER KUCAĞA NASIL ALINMALI?-

Evliyaoğlu, annelere ve babalara yeni doğan bebeklerini kucağa nasıl
almaları gerektiğini şu şekilde anlattı: ''Bebeklerin baş ve boyun kasları yaklaşık 2-3 aylık oluncaya kadar tam olarak gelişmeyebilir. O zamana kadar başını ve boynunu desteklememiz gerekir. Bebek kucağa alınırken, nazikçe elimizle kafası ve kolumuzla boynu desteklenmelidir. Bebeğin kafasının öne ya da arkaya sarkması önlenmelidir. Çok ağlayan bebekler ise yüzüstü tutularak kucağa alınabilir.'' Evliyaoğlu, genellikle bebek ağladığında anneye verildiğini, ancak çocuk yetiştirme konusunda babanın öneminin de unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, ''Baba, bebeğin emzirilmesi dışında, bakımı, kucağa alınması, bezinin değiştirilmesi ve eğitimi gibi konularda en az anne kadar rol üstlenmelidir'' diye konuştu.

Bende mama almıştım lazım olursa diye ilk günler vermiştim sonra bırakmıştım. Doktor istediğin mamayı kullanabilirsin 1 numara olsun sadece dedi. Ben aptamil almıştım. doktorada sordum olur dedi.çok erken başlıyosun işe benim raporumda 8 ekimde bitiyor ama ben ocağa kadar ücretsiz kullanıcam. o kadar küçük bırakmak istemiyorum. söyledim iş yerime 6 aylık olana kadar yanında kalmak istiyorum diye sorun etmediler.

Kucağa alıştırmayın lafı kadar saçma bi laf yok zaten.. Adam 9 aydır içimizde tutup ta onu yatağa kendi haline koymak ona işkence etmektir hele hele daha yenidoganken...

Ne kadar güzel ve doğru anlatılmış.
Benide her gören kucağına çok alma alışır sen zorlanırsın vs. diyor.
Zaten aynı kişiler hamileliğimde bugünleri çok arıcaksın bol bol uyuda diyorlardı. Açıkçası ben hiç aramıyorum hamilelik günlerimi. uykusuzluğuda çok dert etmiyorum. benden beslenen sarıldığım zaman susan gözlerini dikip bana bakan konuştuğum zaman anlarmış gibi dinleyen bir oğlum bebeğim var nasıl sıkılıp bunalabilirim ki. hayatım borunca en çok istediğim şeye sahibim. Tabiki kucağıma alıcam sevicem yeri gelicek koynumda uyutucam. bugünlerde geri gelmiycek. doya doya oğlumun kokusunu içime çekiyorum. Canımın bir parçası o benim.

Kucağa alıştırmayın lafı kadar saçma bi laf yok zaten.. Adam 9 aydır içimizde tutup ta onu yatağa kendi haline koymak ona işkence etmektir hele hele daha yenidoganken...
Kesinlikleeee
Eskiler sarıp sarmalayıp koyarlarmış bebeklerini ipteki salıncağa öyle büyütürlermiş. bizde öyle yapalım istiyorlar. Ağlayıncada hep emzirmezlermiş. çocuk öyle her ağladığında emzirilmezmiş!! neler neler duyuyorum eski yöntemlerden. bebeğin ağzına bala batırılmış emzik verirlermiş. vs. vs.
Sonrada diyorlarki bizim çocuklarımız öyle büyüdü bişeyde olmadı. halbuki bağışıklık sistemi gelişmemiş güven duygusu gelişmemiş insanlar oluyorlar. tabi böyle şeyleri eskilere anlatmak çok zor

cok saol cnm actım

yha kızlar bnde alıcaktım ama 6. ayından snra kullanılıomus eczacı ole ddı bzde almadık kulak copünu ınceltıom ole temızlıorum bde fıs fısımız var

kv ye ben taktikca esimde bana surekli sende kv olcan diyip duruyooo

annemde bna ole dıo sende kv olucaksın kv takma o kadar dıe olsun dıo annemde oda aramızı yapmaya calısıo

aynen canım. zaten bizde bebek değil ben kucağıma almaya alıştım))... dokunmazsam kucağıma almazsam sevgimi veremiyormuşum gibi geliyor.
biliyorsunuz benim iki kızım arasında 17 yaş fark var. büyük kızımla bir yandan ev işi yapar bir yandan sürekli konuşurdum. hiç kucak istemezdi, sonra zaten 2 aylıkken çalışmaya geri dönmek zorunda kalmıştım. buna ise konuştuğum şeyler dönüp dolaşıp aynı çünkü yaşın verdiği bir durgunluk oluyor ondan mıdır nedir bilemiyorum ama bu miniğime sürekli dokunup okşayıp öperek günlerimi geçiriyorum, çünkü çok az zamanım var bunları yapabilmek için ve bir daha geri gelmeyecek duyguları yaşamak için...
dün akşam psikolog ve psikiyatristler konuşuyordu bu konuyu o sebeple araştırma ihtiyacı hissettim, ayrıca sallamak da bir o kadar gelişim için faydalı imiş adam diyor ki eskiden bunlar yanlış diye sunulurdu.

bal mııı bal 1 yasına kadar verılmez bebeklere

benm annemde dıokı eskıden gaz sorunu yokktıkı dıo emzırırdık yatırıdık dıo bn torunlarda oğrendım gaz sancısını dıo eskıden cok farklıymıs

hea onlara gore doğru cunku bıze bakıorum allaha cok sukur hıc bıyrmızde bısey yok ama eskıdenmıs tabı

kafası yuksek yatrlmazmıs eşimn babannesı geldı alın o yastıgı taktı kadın nıe belı yamuk olur kambur olur alın onu yaslıda kadın bsede soleyemıosun solesnde dınlemıo senı kendı bıldıgını dgru zannedıo cunku

allah hepımıze yardmcısı olsun

evde tek olarak ben busuru işguc oluyo tabı bebgmı ıhmal etmıorum bu arada kucaga almak zor oluyo bıraz

ben emzırıorum gazını cıkarıorum yanıma yatıorum muhabbet edıoruz oğluşmla ellerınden tutuyorum sevıorrum edıorum sevgmı verdgmı dusunuorum uyuynca yerıne yatırıom sureklı kucagmda deıl yanı

sallamk neye faydalıymıs kı cocuk sersem oluyo kafası bı oyana bı buyana m.ettm sımdı beynımı gelısıomus kı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…