2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

tabıkı aglatmmk gerekıo nasıl kıyılır onn aglamsna ben kımseyede aldrmıorum yerınde rahat konusunca guluo edıo kucakta kemıklerı agrr dıoeum vermıorum kımseyede daha raht oluyolar kendı yerlernde

aynn ole herseyın tadında bırakılması guzel

nefide yani işine karışmak gibi sayma da ben kendi yaptığımı da anlatayım kafana yatarsa yap canım mama yerine.

benim sabahları iyice dolmuş oluyor göğüslerim hemen sağıp bir biberon çıkıyor küçüklerden tabi 125 ml falan ya onu başka biberona aktarıp dolabın altına koyuyorum eğer çok acil işim veya dışarı çıkacaksam. daha çabuk beslenip karnı doysun diye veya gece yatmadan biberonla veriyorum yine çabuk doyup uykuya dalsın veya uykusunda içsin diye. bence sen de sıkça sağmaya çalış ne çıkarsa ve biberonla ver ki çocuk karnının doyduğunu hissedip daha istekli emsin, yazık üzülüyorum mamaya benimki biberonu alınca memeyi de bırakmadı, zaten çocuk annenin koynunda olmak için memeyi de istiyor bir şekilde uykuya dalarken falan.
ben aventin manuel pompasını aldım. şunun gibi tam aynısı değil ama http://www................/urun/avent-natural-manuel-gogus-pompasi bu pompa bebek emer şeklinde memeden çektiği için sütü süt yapımı aynen devam ediyor. ama fiyatı daha ucuzdu benim aldığımın eczanede 85 tl idi. zaten hemen mama versen birden kilosu artmayacak ya bir iki gün dene istersen, çünkü veletler memeyle oynuyorlar çoğunlukla biz de emiyor zannediyoruz. benimki biberonu emerken telaşını görseniz ıyyyk ıyyyk sesler çıkarıyor sanki elinden alıyoruz...

günde 3-4 kez bol bol yapıyor kakasını. gündüzleri en geç 2 saatte bir emziriyorum. öyle sürekli ağlayan bi bebekte değil. akşam 8 den sonra bi gaz sancısı başlıyor o zaman biraz ağlıyor. yoksa gün içinde sürekli ağlamıyor. heralde çok sulu benim sütüm. bende bugün başladım mamaya birde akşam veririm. öğlen vermiştim. 3 kere versem yeter heralde. çokta kolaya alışmasını istemiyorum

gecen gece okadar zor nefes alıodukı otrdum basnda bekledımnapıcagmı sasırdım hıc bsede gozukmuyodu ozmn nası temzlıcez sen aldnmı burun asprtoru

yok almadim henüz , banyodan sonra temizliyorum ben mutlaka hergün banyo yaoıo zaten , şimdilik kulak çöpü işimi görüyo.

benimkide ısrarla dioki onlar gibi 3-4 cocukmu buyuttun daha iyi biliosun sırf bana teviz vermemek için bana azıcık sen haklisin dese kapıdan içeri sokmam onlari bildigi için :))) ( benim kv de senin gibi hevesm yok diodu bişi almamişti şimdi ölüyooo torundan hergün ariyo bakmaya kalkti , ilk dogum yaptigimda bana dioki annen ameliyatli sen eve geç ben gelir kalir bakarim aynen şafti,m kaydi , eşimde benim cins olduugumu bildigi için bana haklisin demeye bile çekinio )

1 tane var , kalp hastasi baska yapmasi yasak ama sonucta dogurmus buyutmus , uyyan cocugu aliolar kucagina kucagina alma dedim die küstü banada c.teside eşimin kardeşi ile babasi kavga etmiş onlari bariştirmaya gittik dr kontrolu dönüşünde orda gördü kuzey'i pusetinden alamadi zaten kucagina 2 dk bakti gitti bana mrb bile demedi şimdi 40 mevlutu okutucam napicam bilmiyorum bayramda aramadim mevlutede ben arayip cagirmam bakalim nolcak.

ya aç gibide değil sanki bende anlamadım. aç olsa ağlar demi sürekli.
ben birde kendi doktorunuda arayıp sorsam mı acaba bilemedim. haftaya onda kontrolümüz vardı. haftaya kadar bekliyim olmazsa.

ne karışması canım. valla içim sıkıldı öyle dr az kilo almış deyince hemen buraya geldim size sormaya danışmaya. bende sağıcam sütümü artık. ilk zamanlar sağıyordum sonradan bıraktım. emmekten yorulduğu zaman mama yerine onu veririm. daha bol süt içmiş olur hem. mamayıda az veririm günde 3 kere versem yeter heralde. 1 hafta deniycem bakalım ne kadar alıcak mamadan. bugün öğlen 30 ml mamayı zor bitirdi emdikten sonra vermiştim. çok aç olsa onu hemen bitirirdi bence. çünkü açken kendi sütümü vermiştim biberonla 80 ml vardı yanlış hatırlamıyosam hemen bitirmişti bide yetmemişti.

annecikler,
bebek bir memeden ilk emmeye başladığında önce şekerli yani karbonhidrat ayarında gelirmiş süt, bu da nasıl şekerli ürünler sürekli acıktırırsa bebek o memeyi sonuna kadar emmezse doymamış gibi acıkırmış, çünkü asıl kilo aldıran kısmı memenin sonunda gelen yağlı kısımmış, yani bir memeyi tamamen boşalttırana kadar emzirip öyle diğer memeye geçirmek gerekirmiş bebeği, belki kilo almıyor diyenlerde bu durum olabiliyordur.
böyle bir bilgi okumuştum bir yerde.

uyuyan çocukta kucağa alınmaz ki zaten zor uykuya dalıyorlar. birde uykusu bozulunca çok keyifsiz oluyorlar. yazık değil mi niye ağlatalım kuzucuklarımızı. benimde halam ziyarete geldiğinde uyuyordu. hadi kaldırda görelim dedi bana. uyuyo çocuk niye kaldırayım dedim. olsun görelim azıcık diyo. yok dedim uyandıramam. ne rahat insanlar yaa

öyle yap canım bol bol sağ, ben evde elimde dereotu marul ayran yoğurt soda ne bulursam eksik olmuyor. sağdıkça gelir. benim kız beklenilenin aksine küçük doğdu 2810 gr idi, 15 günlükken topuk kanında 3200, 1 aylıkken 3900 gibi olmuştu, hatta sağlık ocağındaki hemşire şaşırdı ek bir şey mi veriyorsun diye. bol bol sağ canım hoşuna gidecektir ali kaan'ın... senin de için ferah olur inşaallah.

bunuda not ettim bi köşeye

pöf pöf pöfffff

Canım aç olsa anlarsın ki dediğin gibi o mamayı hemen yalayıp yutardı aç olsa . Yine de sen bilirsin ama özellikle bebişin çok uyuduğu saatlerde falan mümkün olduğunca sağmaya bak ki beyne de bol bol sinyal gitsin daha çok süt üret diye :)

şuanda başladım beynime sinyal göndermeye inşallah faydası olur

Canım başka bir çocuk doktoruna daha görünseniz mi acaba
İstersen birkaç gün hem mama ver hem sık sık sütünü sağ çünkü mama içince uzun süre acıkmıyorlar sütünü sağmazsan beynine sütünün içilmediği sinyalleri gidebilir öyle yazıyor kitaplarda. Ben de ilk ay hem anne sütü hem mama verdim kendim de gördüm
Bu arada sütün de artar inşallah daha çok emzirir daha az mama verirsin zamanla

yter cnm ac olsa durmaz zaten aglar demekkı doyuyo kı ıkı saat uyuyo sen bde kendı dr na gt cnm mama ver yne bse olmaz korkma hem mama verdgnde sende kendı sutunu sag

bu bebekler nıe gecelerı gaz sancısı cekerler yha uyumuyorum vallahı sabaha kadar gazını cıkaramıo bnde basında beklıorum

sende az deılsınkı eşin sana tamm haklısın dese bıttı olay ozmn eşinde işinı bılıo bnlar da var yha bole yapıolar yalandan sevıolarmıs gbı gelıo valla yapmacık

bol emişmeleerrr

ohh emdıkkk altımızı deıstk alttan gazımızıda cıkarttk geldık bıandan konusuorum bebmle bıandan sıze yazıorum

haftaya kendi doktorumuza gidicez canım. bakalım o ne diycek. o zmana kadar günde 3 kere vericem mama. sütümüde sağıcam. inşallah artar sütüm faydalı hale gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…