Bazen sabaha kadar uyuyor hiç uyanmadan bn alıyorum uyku sersemi zorla emziriyorum bazen sabaha kadar bi türlü dalamıyor mesela dün gece, kusuyoda kusuyo sabaha kadar 4 kez dolmuş taşmış kakalı bez, 3 kez kusuklu kostüm değiştrdmHergün huy değiştiriiyor bazen çok gazlı oluyor bazen hiç olmuyor, bnm yediklerimden mi oluyor acaba yaaa sizlerde nasıl arkideşler????????????
bizde 1 aylık aşımızı olduk dünkü huzursuzluğu birazda ondandı sanırım kocamla çok yorulduk dün gece, ama canım kızım bîzden daha çok yoruldu çok üzüldükbide 5020gr 53.5cm olmuşuz ama nerdeyse her 2 emişte 1 kusuyor hemde öle böle değil 2 saatte 1 emiyor az emzireyim yada 3 saatte 1 e uzatayım dedi parçalanırcasına ağladı arkadaşın dediği gibî 10 dk dayanabildim Dr kusması konusunda hiç bişey demedi 1 ayda 1500 gr çok dedi kusuyor diye yalan mı söylüyorum sandı acaba napsam yaa bazen sadece ağzından değil burnundan da geliyo
Bir de rota virüsü aşısı yaptırcak mısınız çok kararsız kaldımmmmmmmm
Bazen sabaha kadar uyuyor hiç uyanmadan bn alıyorum uyku sersemi zorla emziriyorum bazen sabaha kadar bi türlü dalamıyor mesela dün gece, kusuyoda kusuyo sabaha kadar 4 kez dolmuş taşmış kakalı bez, 3 kez kusuklu kostüm değiştrdmHergün huy değiştiriiyor bazen çok gazlı oluyor bazen hiç olmuyor, bnm yediklerimden mi oluyor acaba yaaa sizlerde nasıl arkideşler????????????
bizde 1 aylık aşımızı olduk dünkü huzursuzluğu birazda ondandı sanırım kocamla çok yorulduk dün gece, ama canım kızım bîzden daha çok yoruldu çok üzüldükbide 5020gr 53.5cm olmuşuz ama nerdeyse her 2 emişte 1 kusuyor hemde öle böle değil 2 saatte 1 emiyor az emzireyim yada 3 saatte 1 e uzatayım dedi parçalanırcasına ağladı arkadaşın dediği gibî 10 dk dayanabildim Dr kusması konusunda hiç bişey demedi 1 ayda 1500 gr çok dedi kusuyor diye yalan mı söylüyorum sandı acaba napsam yaa bazen sadece ağzından değil burnundan da geliyo
bazı doktorlar da bebek her istediğinde emzirin diyolar.. Şaşırıyo insan ne yapacağını, bebekte ağlıyosa istiyosa vermeyip ağlatmakta olmaz... Benim kızım çıldırıyo vermeyince, ne bulursa yalıyo, dayanamıyorum ben, ne zaman isterse o zaman emziriyorum, zaten sütüm yeterli değil, ona rağmen kızım böyle güzelce emmek istiyo diye seviniyorum :)
canım niçin mama takviyesi yapıyorsun ki? benim kızım hiç tombul toparlak olmadı hep yeterince kilo aldı şimdi, oğlum da öyle 800 gr kadar almış ama mama takviyesi yapmadım sadece sütünle kilo alıyorsa mama verme bence zaten 4. aydan sonra veya 6. aydan sonra hem süt olarak hem kahvaltı karışımında mama kullanıyorsun..
Bizim dr oyle diyo mesela, yenidoganin saati olmaz dedi. Beste de gaz sancisi cekince devamli emmek istiyo, agrisi gecer gibi mi geliyo bilmiyorum. Hic saatim kalmadi, ne zaman emiyo ne kadar emiyo bilemiyorum bu da beni tedirgin ediyo. Herkesi her seyi emmeye calisiyo, elini, babasini, anneannesiniBi de sutum mu cok bol bilemiyorum kizim bazen 5 dkda doyuyor. Eger sagarsam 15 dkda douyor. Cok komik bu bebekler yaaa, bazen agzinin sutle dolmasina bile sinirleniyo benimki, yutmaya yetisemiyo heralde :) ama dunya tatlisi hepsi Allah acilarini gostermesin
maşallah ne güzel kilo almış biz de dün 1 aylık aşımızı olduk bütün gün uyumadı acayip huzursuzdu ya .. hemşire bu aşı ateş ağrı yapmaz dedi ama bütün gün mızıldadı durdu nası yapmıyor anlamadım
ateşi çıkmamıştır da aşıdan korkup huzursuzlanmıştır annesi...
selam teyzeler biz geldik...
uzun zamandır sizlerden ayrı kaldık...çok da özledik...
bayramın 1. günü anneannemize gittik bi 10 gün kadar orda kaldık... kırkımızı orda çıkardık ve kırkımızdan sonra hiç eve girmedik desek yeridir...
gaz sıkıntımız hala devam ediyor ama eskisi kadar sıkıntılı değil... dönüşümlü olarak gaz damlalarını kullanıyoruz... fayda da görüyoruz çok şükür... onun dışında pek bir sorunumuz kalmadı Allaha şükürler olsun... beslenmemiz güzel (güzel emişiyoruz ve hatta mama takviyesi bile yapıyoruz bazen)...uykumuz düzene girdi... kakamız çişimiz normal...
geçmişi okuyamıyorum kızım her an uyanabilir... sizlere sormam gereken bişey var... biz aptamil veriyoruz devam sütü olarak ama dr mamayı pek önermiyo... buna da dr sorarak başlamadık... ayliz son iki seferdir bu mamayı tükürüyo içmek istemiyo... sanırım sevmedi... sizlerin önerebileceği bişeyler varmı acaba? sizler mama takviyesi olarak ne kullanıyosunuz?... bu cuma kısmet olursa başka dr gidicez... ona a'dan z'ye herşeyi sormak istiyorum...
süt yetmeyip doymadığından sürekli ağlıyosa ne yapmamı önerirsiniz peki?...
karşısına geçip izleyemem herhalde :)
Kizlar oglumun burnu tikandi dun gece yawrum bi turlu uykuya dalamadi,bide kayinvalidelerdeyiz 2gecedir zaten rahat degilim,neyse sabah eczaneden baby fiz diye damla aldik,brunonun bi degisigi..bi iki damla damlattik serumu n tamamini bosaltmadik burnuna , sanki iyi gbi geldi simdi yine tikandi burnu yawrum resmen hirildiyo uykuda ..esim gelcek yarimsaate doktora goturelim diyo,sizce napalim kizlar serumun tamamini burnuna bosaltalimmi yoksa gitsekmi doktora..off dr a tasinmaktan ta biktim resmen 21gunluguz 11 gunu nerdeyse dr da gectisarilikti atesti derken bide bu tikanma,????
Selam kızlar..
Yaklaşık 5 gün bebişimle hastanede kaldık.
İdrar yolu enfeksiyonu varmış.. Sarılık için gittiğimizde öğrendik.
Serum verildi, antibiyotik tedavisi yapıldı.
Bugün çıktık hamdolsun. İnşallah temizlendi yavrumun idrar yolları..
Doğumdan sonra gittiğimizde verdiğimz idrar kültüründe çıkmış bakteri.
Bizim yeni haberimiz oldu.. Şükürki geç kalmadık.
İdrar kültürü verdiyseniz üreme olup olmadığını muhakkak öğrenin.. Ciddi bi durummuş bebeklerde..
Geçmişi okuyamadım. Baya uzamış sayfalar..
valla ben her isteğinde veririyorum.yani emziriyorum.ilk çocugumda da öyle yaptım. banasaatli emzirmek tuhaf geliyor.böyle daha iyi bence. emzirdikten sonra hemen gazını çıkarıyorum. bide kimyon da veriyorum. ondan sona güzel güzel uyuyor
kimyonu nasil veriyosun canim ?
günde 3-4 kez bol bol yapıyor kakasını. gündüzleri en geç 2 saatte bir emziriyorum. öyle sürekli ağlayan bi bebekte değil. akşam 8 den sonra bi gaz sancısı başlıyor o zaman biraz ağlıyor. yoksa gün içinde sürekli ağlamıyor. heralde çok sulu benim sütüm. bende bugün başladım mamaya birde akşam veririm. öğlen vermiştim. 3 kere versem yeter heralde. çokta kolaya alışmasını istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?