2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Canim aynen bende okudum bu bilgiyi,hatta buna dayanarak 25 dakka falan meme degistirmiyorum,onu iyice bitirene kadar emziriyorum....

ben sütün bitip bitmediğini anlayamıyorum, zaten sütüm az geliyo, sonlarına doğru damla damla geliyo gibi oluyo, öyle olunca da kızım sinirleniyo, hemen diğer göğsüme geçiyorum. sütün sonuna nasıl geldiğini anlayacağız, ben sağarken bile anlayamıyorum, on dakika sağıyorum bi göğsümü tamam bitti artık diyip kalkıyorum..

Selam kızlar..
Yaklaşık 5 gün bebişimle hastanede kaldık.
İdrar yolu enfeksiyonu varmış.. Sarılık için gittiğimizde öğrendik.
Serum verildi, antibiyotik tedavisi yapıldı.
Bugün çıktık hamdolsun. İnşallah temizlendi yavrumun idrar yolları..
Doğumdan sonra gittiğimizde verdiğimz idrar kültüründe çıkmış bakteri.
Bizim yeni haberimiz oldu.. Şükürki geç kalmadık.
İdrar kültürü verdiyseniz üreme olup olmadığını muhakkak öğrenin.. Ciddi bi durummuş bebeklerde..

Geçmişi okuyamadım. Baya uzamış sayfalar..

geçmiş olsun tatlım. inşallah bir daha böyle şeyler yaşamazsınız

Merhaba kızlar

bebegım grıp oldu.Doktora gıttık.ılac veremem dedi kucuk olduğu ıcın. Tıkanıklık ıcın gıfrer onerdı.Istedıgın kadar kullan dedı.Arkasındanda burun aspıratoru ıle temızle dedı.otrıve bebenınkını aldık nefesle cekılen.Ama becerebılıyor muyuz bılmıyorum.
Oglum kıyametı koparıyor yaparken.Acıyor mu yoksa sinir mi oluyor bılmıyorum.

sizlerdede varmı grıp olan?Ne zormuş ınsanın çocuğunun hasta olması.Ne yapacağımı sasırdım. Birde korkuyorum daha kotu olur mu dıye?

Dua edın bebegım ıcın.

kızım bugün beni çok yordu emdikçe uyudu ama gaz sancısından heralde hep uyandı ağladı sabah 7 de bir uyandı daha uykuya dalamadı
yerine yatırdım uyanıp ağlıyor sonra saat öğlen 12 den 2 ye kadar uyudu dahada 9 a kadar hiç uyumadı sonra biraz karnına zeytinyağıyla masaj bacaklarını karnına doğru ittirmemle kakasını yaptı sonrada emzirdim elektrik süpürgesinin sesiyle uyudu 3 saattir uyuyor Allahıma şükür canım kızım acı çekiyormuş meğer bende devamlı kucak istiyor diye çok kızmıştım.

çok geçmiş olsun cnmm

geçmiş olsun canım

geçmiş olsun canımm

Çok geçmiş olsun canım.

Allah afiyet versin bebisine. Geçmiş olsun.

bebişleri rahatsız olanlara Rabbim şifa versin, çok geçmiş olsun arkadaşlar..

doktor kontrolümüz vardı bizim de, doktor 3 saatte bir emzireceksin 3 saatten önce emzirmek yok dedi, ben de ağlıyor çok aranıyor bazen saat başı emmek istiyor dedim. ağlasın emmek refleks, biz çocuğu şartlandracağız 3 saatten önce emmeyecek onun dediği olmayacak bizim dediğimiz olacak öğrenecek bunu dedi.. neyse sonra eve döndüm emzirdim 2 saat sonra başladı aranmaya.. 15 dk zor oyaladım nası yıkıyor ortalığı duyan da dövüyoz felan sanar dayanamadım 2 saat 15 dk geçince verdim.. sonra dikkat ettim hep 2 saat arayla emmek istiyor..

sizce 3 saati beklemeliyim yoksa 2 saat geçince veriyimmi? ağlamasına da dayanamıyorum, uzun süre ağlayıp emzirdiğimde memeyi çok hırçın emiyor ve hiç ayrılmak istemiyor, üzülüyorum yaa çocuğun psikolojisine zarar mı veriyorum acaba diye ...

herkes uyuyor sanırsam biz ayaktayız benim oğlan gündüz nerdeyse hiç uyumuyor yaa, şimdi ilaç saati ya uyudu kaldı, işe yarayacağı zaman hemen uyur bizim işimiz varsa kesin ayakta

canım gaz olmasın diye mi öyle söyledi doktor? ben de eğer 3-4 saat gibi aralıklarla emzirirsem hem bütün sütü bitiriyor hem de gündüz bile 4 saat uyuyor eğer zırt pırt emzirirsem sütü 1-2 fırt yapıp bırakıyor kusuyor vs. ve en fazla 1 saat uyuyor sana da gaz sancısından öyle demiştir belki, tabi ki çok çok ağlatma ama araları aç bence..

Slm kızlar bebişleri hasta olanlara Allah şifa versin.
Bizde dün 1 aylık olduk aşımız vuruldu kilomuza bakıldı maşallah herşeyi yolda kızımın.bu hafta içide kalça ultrasonu için randevu alıcam.ben uykuyla ilgili şunu söylicem kızım bazen çok güzel uyuyor Bazen 20-25 dk uyanıyor ama artık kundaklıyorum kuzumu ve daha rahat uyuyor gündüz sıcak olduğu için çok tercih etmiyorum sıcaktan pişmesin diye ama akşam ve sabaha karşı baya faydasını gördüm elleri açıkken kendi kendine yüzüne dokunuyor hareket ediyor sıçrıyor ve uyanıyor.hatta bir kitaptada okudum bebekler kol ve bacaklarını istemsiz şekilde hareket ettirirlermiş ordada kundaklamayı savunuyordu.

Cancağızım benim bebişinde damaktan dolayı beslenme güçlüğü var geçen doktora gittiğimizde doktor yeterince beslenememiş dedi 15 günlükken doğduğu kiloya yeni gelmiş düşün (( günde 800 ml süt ver günde 3 saate 1 8 defa ver dedi tabi sütüm gece azalıyor çıkmıyor bende mama yapıp veriyorum geceleri ama mamanın sindirimi daha zor olduğu için 60-70ml i geçmedi bugüne kadar yani 800 ml hiç bulamıyoruz bebiş almıyor yani okadar ama ağlamıyorda zorlayınca ağlıyor hatta

İnşallah tatlı tatlı büyütürüz bebişlerimizi

Bebişleri hasta olanlara Allah şifa versin çok geçmiş olsun

3-4 saat aralıklarla emzirince dediğin gibi doyuyor ve sütü de bitiriyor, ama saat başı emzirince hem doymuyor hem uyumuyor doktora ben sordum saat başı emmek istiyor emziriyim mi dedim 3 saatte bir dedi, ama 2 saatte bir emziriyimmi diye sormadım 2 saat sonra başlıyor mızıldanmaya...aslında 2 saat de az, 3-4 saat olsa iyi olur ama işte sakinleştiremiyorum bebişi

bazı doktorlar da bebek her istediğinde emzirin diyolar.. Şaşırıyo insan ne yapacağını, bebekte ağlıyosa istiyosa vermeyip ağlatmakta olmaz... Benim kızım çıldırıyo vermeyince, ne bulursa yalıyo, dayanamıyorum ben, ne zaman isterse o zaman emziriyorum, zaten sütüm yeterli değil, ona rağmen kızım böyle güzelce emmek istiyo diye seviniyorum :)

Bazen sabaha kadar uyuyor hiç uyanmadan bn alıyorum uyku sersemi zorla emziriyorum bazen sabaha kadar bi türlü dalamıyor mesela dün gece, kusuyoda kusuyo sabaha kadar 4 kez dolmuş taşmış kakalı bez, 3 kez kusuklu kostüm değiştrdm Hergün huy değiştiriiyor bazen çok gazlı oluyor bazen hiç olmuyor, bnm yediklerimden mi oluyor acaba yaaa sizlerde nasıl arkideşler????????????

bizde 1 aylık aşımızı olduk dünkü huzursuzluğu birazda ondandı sanırım kocamla çok yorulduk dün gece, ama canım kızım bîzden daha çok yoruldu çok üzüldük bide 5020gr 53.5cm olmuşuz ama nerdeyse her 2 emişte 1 kusuyor hemde öle böle değil 2 saatte 1 emiyor az emzireyim yada 3 saatte 1 e uzatayım dedi parçalanırcasına ağladı arkadaşın dediği gibî 10 dk dayanabildim Dr kusması konusunda hiç bişey demedi 1 ayda 1500 gr çok dedi kusuyor diye yalan mı söylüyorum sandı acaba napsam yaa bazen sadece ağzından değil burnundan da geliyo

Bir de rota virüsü aşısı yaptırcak mısınız çok kararsız kaldımmmmmmmm

Son düzenleme:
selam teyzeler biz geldik...
uzun zamandır sizlerden ayrı kaldık...çok da özledik...
bayramın 1. günü anneannemize gittik bi 10 gün kadar orda kaldık... kırkımızı orda çıkardık ve kırkımızdan sonra hiç eve girmedik desek yeridir...
gaz sıkıntımız hala devam ediyor ama eskisi kadar sıkıntılı değil... dönüşümlü olarak gaz damlalarını kullanıyoruz... fayda da görüyoruz çok şükür... onun dışında pek bir sorunumuz kalmadı Allaha şükürler olsun... beslenmemiz güzel (güzel emişiyoruz ve hatta mama takviyesi bile yapıyoruz bazen)...uykumuz düzene girdi... kakamız çişimiz normal...
geçmişi okuyamıyorum kızım her an uyanabilir... sizlere sormam gereken bişey var... biz aptamil veriyoruz devam sütü olarak ama dr mamayı pek önermiyo... buna da dr sorarak başlamadık... ayliz son iki seferdir bu mamayı tükürüyo içmek istemiyo... sanırım sevmedi... sizlerin önerebileceği bişeyler varmı acaba? sizler mama takviyesi olarak ne kullanıyosunuz?... bu cuma kısmet olursa başka dr gidicez... ona a'dan z'ye herşeyi sormak istiyorum...

canım niçin mama takviyesi yapıyorsun ki? benim kızım hiç tombul toparlak olmadı hep yeterince kilo aldı şimdi, oğlum da öyle 800 gr kadar almış ama mama takviyesi yapmadım sadece sütünle kilo alıyorsa mama verme bence zaten 4. aydan sonra veya 6. aydan sonra hem süt olarak hem kahvaltı karışımında mama kullanıyorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…