annecikler,
bebek bir memeden ilk emmeye başladığında önce şekerli yani karbonhidrat ayarında gelirmiş süt, bu da nasıl şekerli ürünler sürekli acıktırırsa bebek o memeyi sonuna kadar emmezse doymamış gibi acıkırmış, çünkü asıl kilo aldıran kısmı memenin sonunda gelen yağlı kısımmış, yani bir memeyi tamamen boşalttırana kadar emzirip öyle diğer memeye geçirmek gerekirmiş bebeği, belki kilo almıyor diyenlerde bu durum olabiliyordur.
böyle bir bilgi okumuştum bir yerde.
annecikler,
bebek bir memeden ilk emmeye başladığında önce şekerli yani karbonhidrat ayarında gelirmiş süt, bu da nasıl şekerli ürünler sürekli acıktırırsa bebek o memeyi sonuna kadar emmezse doymamış gibi acıkırmış, çünkü asıl kilo aldıran kısmı memenin sonunda gelen yağlı kısımmış, yani bir memeyi tamamen boşalttırana kadar emzirip öyle diğer memeye geçirmek gerekirmiş bebeği, belki kilo almıyor diyenlerde bu durum olabiliyordur.
böyle bir bilgi okumuştum bir yerde.
geçmiş olsun tatlım. inşallah bir daha böyle şeyler yaşamazsınızSelam kızlar..
Yaklaşık 5 gün bebişimle hastanede kaldık.
İdrar yolu enfeksiyonu varmış.. Sarılık için gittiğimizde öğrendik.
Serum verildi, antibiyotik tedavisi yapıldı.
Bugün çıktık hamdolsun. İnşallah temizlendi yavrumun idrar yolları..
Doğumdan sonra gittiğimizde verdiğimz idrar kültüründe çıkmış bakteri.
Bizim yeni haberimiz oldu.. Şükürki geç kalmadık.
İdrar kültürü verdiyseniz üreme olup olmadığını muhakkak öğrenin.. Ciddi bi durummuş bebeklerde..
Geçmişi okuyamadım. Baya uzamış sayfalar..
Selam kızlar..
İdrar kültürü verdiyseniz üreme olup olmadığını muhakkak öğrenin.. Ciddi bi durummuş bebeklerde..
Selam kızlar..
Merhaba kızlar
bebegım grıp oldu.Doktora gıttık.ılac veremem dedi kucuk olduğu ıcın. Tıkanıklık ıcın gıfrer onerdı.Istedıgın kadar kullan dedı.Arkasındanda burun aspıratoru ıle temızle dedı.otrıve bebenınkını aldık nefesle cekılen.Ama becerebılıyor muyuz bılmıyorum.
Oglum kıyametı koparıyor yaparken.Acıyor mu yoksa sinir mi oluyor bılmıyorum.
sizlerdede varmı grıp olan?Ne zormuş ınsanın çocuğunun hasta olması.Ne yapacağımı sasırdım. Birde korkuyorum daha kotu olur mu dıye?
Dua edın bebegım ıcın.
Selam kızlar..
Merhaba kızlar
bebegım grıp oldu.Doktora gıttık.ılac veremem dedi kucuk olduğu ıcın. Tıkanıklık ıcın gıfrer onerdı.Istedıgın kadar kullan dedı.Arkasındanda burun aspıratoru ıle temızle dedı.otrıve bebenınkını aldık nefesle cekılen.Ama becerebılıyor muyuz bılmıyorum.
Oglum kıyametı koparıyor yaparken.Acıyor mu yoksa sinir mi oluyor bılmıyorum.
sizlerdede varmı grıp olan?Ne zormuş ınsanın çocuğunun hasta olması.Ne yapacağımı sasırdım. Birde korkuyorum daha kotu olur mu dıye?
Dua edın bebegım ıcın.
bebişleri rahatsız olanlara Rabbim şifa versin, çok geçmiş olsun arkadaşlar..
doktor kontrolümüz vardı bizim de, doktor 3 saatte bir emzireceksin 3 saatten önce emzirmek yok dedi, ben de ağlıyor çok aranıyor bazen saat başı emmek istiyor dedim. ağlasın emmek refleks, biz çocuğu şartlandracağız 3 saatten önce emmeyecek onun dediği olmayacak bizim dediğimiz olacak öğrenecek bunu dedi.. neyse sonra eve döndüm emzirdim 2 saat sonra başladı aranmaya.. 15 dk zor oyaladım nası yıkıyor ortalığı duyan da dövüyoz felan sanardayanamadım 2 saat 15 dk geçince verdim.. sonra dikkat ettim hep 2 saat arayla emmek istiyor..
sizce 3 saati beklemeliyim yoksa 2 saat geçince veriyimmi? ağlamasına da dayanamıyorum, uzun süre ağlayıp emzirdiğimde memeyi çok hırçın emiyor ve hiç ayrılmak istemiyor, üzülüyorum yaa çocuğun psikolojisine zarar mı veriyorum acaba diye ...
ya aç gibide değil sanki bende anlamadım. aç olsa ağlar demi sürekli.
ben birde kendi doktorunuda arayıp sorsam mı acaba bilemedim. haftaya onda kontrolümüz vardı. haftaya kadar bekliyim olmazsa.
ne karışması canım. valla içim sıkıldı öyle dr az kilo almış deyince hemen buraya geldim size sormaya danışmaya. bende sağıcam sütümü artık. ilk zamanlar sağıyordum sonradan bıraktım. emmekten yorulduğu zaman mama yerine onu veririm. daha bol süt içmiş olur hem. mamayıda az veririm günde 3 kere versem yeter heralde. 1 hafta deniycem bakalım ne kadar alıcak mamadan. bugün öğlen 30 ml mamayı zor bitirdi emdikten sonra vermiştim. çok aç olsa onu hemen bitirirdi bence. çünkü açken kendi sütümü vermiştim biberonla 80 ml vardı yanlış hatırlamıyosam hemen bitirmişti bide yetmemişti.
canım gaz olmasın diye mi öyle söyledi doktor? ben de eğer 3-4 saat gibi aralıklarla emzirirsem hem bütün sütü bitiriyor hem de gündüz bile 4 saat uyuyor eğer zırt pırt emzirirsem sütü 1-2 fırt yapıp bırakıyor kusuyor vs. ve en fazla 1 saat uyuyor sana da gaz sancısından öyle demiştir belki, tabi ki çok çok ağlatma ama araları aç bence..
selam teyzeler biz geldik...
uzun zamandır sizlerden ayrı kaldık...çok da özledik...
bayramın 1. günü anneannemize gittik bi 10 gün kadar orda kaldık... kırkımızı orda çıkardık ve kırkımızdan sonra hiç eve girmedik desek yeridir...
gaz sıkıntımız hala devam ediyor ama eskisi kadar sıkıntılı değil... dönüşümlü olarak gaz damlalarını kullanıyoruz... fayda da görüyoruz çok şükür... onun dışında pek bir sorunumuz kalmadı Allaha şükürler olsun... beslenmemiz güzel (güzel emişiyoruz ve hatta mama takviyesi bile yapıyoruz bazen)...uykumuz düzene girdi... kakamız çişimiz normal...
geçmişi okuyamıyorum kızım her an uyanabilir... sizlere sormam gereken bişey var... biz aptamil veriyoruz devam sütü olarak ama dr mamayı pek önermiyo... buna da dr sorarak başlamadık... ayliz son iki seferdir bu mamayı tükürüyo içmek istemiyo... sanırım sevmedi... sizlerin önerebileceği bişeyler varmı acaba? sizler mama takviyesi olarak ne kullanıyosunuz?... bu cuma kısmet olursa başka dr gidicez... ona a'dan z'ye herşeyi sormak istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?