annecikler,
bebek bir memeden ilk emmeye başladığında önce şekerli yani karbonhidrat ayarında gelirmiş süt, bu da nasıl şekerli ürünler sürekli acıktırırsa bebek o memeyi sonuna kadar emmezse doymamış gibi acıkırmış, çünkü asıl kilo aldıran kısmı memenin sonunda gelen yağlı kısımmış, yani bir memeyi tamamen boşalttırana kadar emzirip öyle diğer memeye geçirmek gerekirmiş bebeği, belki kilo almıyor diyenlerde bu durum olabiliyordur.
böyle bir bilgi okumuştum bir yerde.
yarimcim golden goat var birde onu dene istersen keci sutunden. anne sutune en yakin oymus fiyati biraz daha fazla ama
msc canim ben de yaptircam rota virusu aşısı
yter cnm ac olsa durmaz zaten aglar demekkı doyuyo kı ıkı saat uyuyo sen bde kendı dr na gt cnm mama ver yne bse olmaz korkma hem mama verdgnde sende kendı sutunu sag
bu bebekler nıe gecelerı gaz sancısı cekerler yha uyumuyorum vallahı sabaha kadar gazını cıkaramıo bnde basında beklıorum
sende az deılsınkı eşin sana tamm haklısın dese bıttı olay ozmn eşinde işinı bılıobnlar da var yha bole yapıolar yalandan sevıolarmıs gbı gelıo valla yapmacık
ohh emdıkkk altımızı deıstk alttan gazımızıda cıkarttk geldık bıandan konusuorum bebmle bıandan sıze yazıorum
benim oğlan da çok komik ya, ilk memeyi verdiğime soluksuz emiyo sonra boğazında kalıyo boğulur gibi oluyo allah korusun yan çevirip sırtına vuruyorum öhö öhö diyo normale dönüyo normale döner dönmez ağzını kuş gibi açıp memeye tekrar saldırıyo sanki 2 saniye önce boğazında süt kalan bu değil
maşallah ne güzel kilo almış biz de dün 1 aylık aşımızı olduk bütün gün uyumadı acayip huzursuzdu ya .. hemşire bu aşı ateş ağrı yapmaz dedi ama bütün gün mızıldadı durdu nası yapmıyor anlamadım
Cnm çok kusuyosa çok emziriyorsundur.onlar doyduğunu bilmiyorlarki ben kendimden biliyorum bizimde aynı durum bazen çok ağlıyor gazı var biliyorum eşim tutturdu aç bu çocuk meme ver dedi nasıl aranıyor ama elini kolunu emiyor.dedim emzirdim aç değil ama vicdan yaptım öle diyince emzirdim.gürrr diye bir kustu eşimin tişörtü boydan boya kusmuk oldu.emmek onları rahatlattığı için her sıkıntıda emerek rahatlamaya çalışıyorlar.
Canım o damlayı damlattıktan sonra otribebe'yle çekersen ne var ne yok çıkar:)
Çıkanlara sen bile inanamazsın:)
Simdi doktora gittik geldik cnm; esim pimpiriklendi belki ortakulakta bisey vardir gidelim rahatlayalim dedi,
allaha sukur bisey cikmadi; vee aynen senin dedigin gbi otribebeyle burnunu cekicekmisiz
simdi aldik geldik eczaneden yapicaz birazdan ;
once oglum biraz sakinlessinde cok agladi hastanede...
Bizim dr oyle diyo mesela, yenidoganin saati olmaz dedi. Beste de gaz sancisi cekince devamli emmek istiyo, agrisi gecer gibi mi geliyo bilmiyorum. Hic saatim kalmadi, ne zaman emiyo ne kadar emiyo bilemiyorum bu da beni tedirgin ediyo. Herkesi her seyi emmeye calisiyo, elini, babasini, anneannesiniBi de sutum mu cok bol bilemiyorum kizim bazen 5 dkda doyuyor. Eger sagarsam 15 dkda douyor. Cok komik bu bebekler yaaa, bazen agzinin sutle dolmasina bile sinirleniyo benimki, yutmaya yetisemiyo heralde :) ama dunya tatlisi hepsi Allah acilarini gostermesin
bebişleri rahatsız olanlara Rabbim şifa versin, çok geçmiş olsun arkadaşlar..
doktor kontrolümüz vardı bizim de, doktor 3 saatte bir emzireceksin 3 saatten önce emzirmek yok dedi, ben de ağlıyor çok aranıyor bazen saat başı emmek istiyor dedim. ağlasın emmek refleks, biz çocuğu şartlandracağız 3 saatten önce emmeyecek onun dediği olmayacak bizim dediğimiz olacak öğrenecek bunu dedi.. neyse sonra eve döndüm emzirdim 2 saat sonra başladı aranmaya.. 15 dk zor oyaladım nası yıkıyor ortalığı duyan da dövüyoz felan sanardayanamadım 2 saat 15 dk geçince verdim.. sonra dikkat ettim hep 2 saat arayla emmek istiyor..
sizce 3 saati beklemeliyim yoksa 2 saat geçince veriyimmi? ağlamasına da dayanamıyorum, uzun süre ağlayıp emzirdiğimde memeyi çok hırçın emiyor ve hiç ayrılmak istemiyor, üzülüyorum yaa çocuğun psikolojisine zarar mı veriyorum acaba diye ...
Kizlar oglumun burnu tikandi dun gece yawrum bi turlu uykuya dalamadi,bide kayinvalidelerdeyiz 2gecedir zaten rahat degilim,neyse sabah eczaneden baby fiz diye damla aldik,brunonun bi degisigi..bi iki damla damlattik serumu n tamamini bosaltmadik burnuna , sanki iyi gbi geldi simdi yine tikandi burnu yawrum resmen hirildiyo uykuda ..esim gelcek yarimsaate doktora goturelim diyo,sizce napalim kizlar serumun tamamini burnuna bosaltalimmi yoksa gitsekmi doktora..off dr a tasinmaktan ta biktim resmen 21gunluguz 11 gunu nerdeyse dr da gectisarilikti atesti derken bide bu tikanma,????
kızlar bu arada kızım 2-3 saat uyanık kaldığı zamanlarda 5 dk kuş uykusu uyuyup geri uyanıyor uydu diye yatırıyorum hopp açılıyor gözler.
neden sizce?
aynen benimde gazını çıkarmadan yatırsammı diye düşündüğüm olmadı değil yeter ki uyanmasın diye
şimdi de bir uyuyor top atsan uyanmazzzzz
bu arada evlat ne kıymetliymiş yıllardır tatile geldiğimiz yerde klimasız durabiliyorduk dün aylık kontrolde isilik olmuş klimalı odada duracak dedi doktor akşamına klima takıldı :)
ama ben çok tırsıyorum,bu odada mı banyo yaptırsam dışarıda mı,nasıl giydiricem klima hep açık mı kalacak?çocuğu sıcaktan koruyalım derken bir sıcak bir soğuk hasta etmesek bari((
kızlar bu arada kızım 2-3 saat uyanık kaldığı zamanlarda 5 dk kuş uykusu uyuyup geri uyanıyor uydu diye yatırıyorum hopp açılıyor gözler.
neden sizce?
süt yetmeyip doymadığından sürekli ağlıyosa ne yapmamı önerirsiniz peki?...
karşısına geçip izleyemem herhalde :)
bu bı memeyı bıtırmeden verme olayını ben anlamıyorum benım bı meme hıc bıtmıyokı sıktıkca sut gelıyo hatta uzun emdıgınde bos emıyo sanıyorum bırakınca nakıyorum gene oluyo azda olsa
neden sizce?
kızlar sanırım anne sütü kişiden kişiye ve bebeğe göre değişiyor.. eşim diyor ki sen hangi çocuğu emzirsen gazlı olur o yüzden ben çareyi uzun aralıklarla emzirmekte buldum yoksa gündüzleri çok yoruluyorum yani saate dikkat etmeden emzirenler de doğru yapıyor kişiden kişiye değişiyor bazı bebeklerin gaz duyarlığı daha az olabiliyor..
glowworn sana diğer topikden yazmıştım ama belki göremezsin çok çaresizim belki burdan görürsün diye burdanda yazayım dedim özel mesaj hakkım yok daha yeni açtım. ben 34 haftalıkken bebeğimde hafif ventrikülomegali tespit edildi. doktorun ilk ultrason ölçümünde 12.2 çıktı sonra profesöre gittik rıza madazlı o da 11.4 12.2 arasında değer ölçtü bizin sorunumuz sadece beynin sol tarafında var diğer taraf normal. fetal mr istedi orda da sonuç 11 çıktı . şimdi ay sonunda tekrar gideceğiz diğer testlerde hiçbir sorun çıkmadı. seninde aynı sanırım . senin bebeğin şu an nasıl? son zamanlardaki ölçümlerin neydi ve doğumdan sonraki ölçümlerin neydi ...ah keşke telefonun olsa da seni arayabilsem. kafayı yemek üzereyimaynı bizi tarıf etmıssın canımben sagmıyorum artık sagdıgım zaman cocuk sureklı emmek ıstıyo doymuoyr ben dısarı cıkamıyorum suana kadar uc kere denedık eve donmek zorunda kaldık 27 gunluk olduk vede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?