2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

bu bı memeyı bıtırmeden verme olayını ben anlamıyorum benım bı meme hıc bıtmıyokı sıktıkca sut gelıyo hatta uzun emdıgınde bos emıyo sanıyorum bırakınca nakıyorum gene oluyo azda olsa

yarimcim golden goat var birde onu dene istersen keci sutunden. anne sutune en yakin oymus fiyati biraz daha fazla ama

msc canim ben de yaptircam rota virusu aşısı

bize de bugün humananın mamasını tavsiye etti eczacı. Bir numara dünyada dedi :) Anne sütüne çok benziyomuş..

canım bızımde sabah besta baslıyo aksam 8 e kadar suruyor gaz sancısı sam sımpleks kımyon gaz masajı herseyı yapıyoruz cocuk gazman gıbı ben hıc iş yapamıyorum gunduzlerı wcye bıle gıdemıyorum

hah aynen her seferinde öksüruyo hırsından boğazına kaçırıyo

İçim rahatladı ay uyuyamadı yavrum hiç tabi bizde

Ama acıktığında yada işte emmek istediğinde mümkün değil susturamıyoruz en fazla 15 dk emzikle susuyor sonra emziği atıp gene ağlıyor, 2 saatte 1 emmek istiyor bakıyorum gerçekten açmıdır diye; gerçekten karnı inmiş oluyor, 3-4 saatte 1 bez değiştiriyoruz..

Canım o damlayı damlattıktan sonra otribebe'yle çekersen ne var ne yok çıkar:)
Çıkanlara sen bile inanamazsın:)

Simdi doktora gittik geldik cnm; esim pimpiriklendi belki ortakulakta bisey vardir gidelim rahatlayalim dedi,
allaha sukur bisey cikmadi; vee aynen senin dedigin gbi otribebeyle burnunu cekicekmisiz
simdi aldik geldik eczaneden yapicaz birazdan ;
once oglum biraz sakinlessinde cok agladi hastanede...

Çok şükür bir şey çıkmamış çok sevindim canım
Ben her gün otribebe'yle çekiyorum her gün çıkıyor:) ama hiç hoşlanmıyor daha yaklaştırırken çığlığı basıyor:)

aynı bizi tarıf etmıssın canım ben sagmıyorum artık sagdıgım zaman cocuk sureklı emmek ıstıyo doymuoyr ben dısarı cıkamıyorum suana kadar uc kere denedık eve donmek zorunda kaldık 27 gunluk olduk vede

Ben de niyetleniyorum ama cikmadim daha. Anneannesine babannesine fln gittik 1-2. O kadar. Ama evde olmaktan bunaldim biraz. Zaten dogum oncesi 1-2 hafta pek bisey yapamiyorsun, e simdi 20 gunu gecti yine evdeyim. Bugun annem bakti kizima ben yarim saat bez vs biseyler aldim geldim o bile rahatlati gezgeç miyim ne

kızlar bu saatli emzirme olayını bende asla yapamıyorum.
uyanıyor direk memeye saldırıyor zaten :) 5-8 dk emiyor 15 dk sonra bir daha.yarım saat sonra bir daha.
uyumaya yakın bir daha.uyumadan önce memeyle savaşıp uyumak için bir daha
böyle sürüyor serüvenimiz.
emdikten sonra omuzda gaz çıkarıyoruz.çıkarmazsa çığlık atıyor
sabah saatleri mesela 5 ile 8 arası 5 dkda bir ıkınıyor uykusunda sonra geri dalıyor.
ama gece 3-4 saat uyuduğunda sesi çıkmıyor.gece gündüz kavramı zaten yok.gerçekten çok komik bunların halleri :)
5-6 saat ileri proglamam lazım bizimkini ama nasıl yapıcam bilmiyorum.

bu arada bizde pek bağırsak gazı yok sanırım mide gazı var onu da çıkarıcam diye sürekli meme istiyor işte yapışık ikiz olduk :)

bende arada kimyon versem mi ki sab simplex var ama 2 kez verdşm sadece çok kullanmak istemiyorum.

kızlar bu arada kızım 2-3 saat uyanık kaldığı zamanlarda 5 dk kuş uykusu uyuyup geri uyanıyor uydu diye yatırıyorum hopp açılıyor gözler.
neden sizce?

Valla benım doktor 3 saat çocuk ac kalır mı sekerı düşer dedı.Banbada mantıklı geldı.Gunduzlerı saat bası emzırıyorum ben.Gecelerı de uyandıkça.Karnındakı saat ıyı bılıyor ne zaman acıktığını.Bosverın doktorları.sunun surasında ne kadar emzırecegızkı.Barı tadını çıkartalım.

Canım benım oğlanda grıp.burnu tıkalı.Gifrer ıle bruno damla kullanıyorum.Doktor her emzirmeden once her buruna 3 damla yap dedı.Daha fazlada olabılır.Bır zararı yokmuş sık yapmanın.Ve arkasında otrıbebe aspıratorle cekıyoruz pislikleri.cıkanı görünce oha dıyorsun Burnunun acık olması cok onemlıymıs.

kızlar bu arada kızım 2-3 saat uyanık kaldığı zamanlarda 5 dk kuş uykusu uyuyup geri uyanıyor uydu diye yatırıyorum hopp açılıyor gözler.
neden sizce?

Benım oğlumun uykusuda oyle.Uyuyor uyanıyor.O kdar cabuk acıyorkı gozunu gecelerı emzırırken gaz çıkarma zamanlarından odum kopuyor uyanıp oturtacak benı dıye:)

aynen benimde gazını çıkarmadan yatırsammı diye düşündüğüm olmadı değil yeter ki uyanmasın diye
şimdi de bir uyuyor top atsan uyanmazzzzz

bu arada evlat ne kıymetliymiş yıllardır tatile geldiğimiz yerde klimasız durabiliyorduk dün aylık kontrolde isilik olmuş klimalı odada duracak dedi doktor akşamına klima takıldı :)
ama ben çok tırsıyorum,bu odada mı banyo yaptırsam dışarıda mı,nasıl giydiricem klima hep açık mı kalacak?çocuğu sıcaktan koruyalım derken bir sıcak bir soğuk hasta etmesek bari ((

Son düzenleme:

Canım bizde izmirdeyiz.İsilik kaçınılmaz burdada.Ilk 15 gun açmadık.sonra hava sıcaklığına gore 27 derecedn aşağıda olmamak kaydıyla çalıştırıyoruz.Doktor rüzgârı yüzüne gelmesın onun dışında bırsey olmaz dedı.Bizde pencerenın bırını acıyoruz kı hava dolasımı olsun.Her gun mutlaka banyo yaptırıyoruz.Ama klıma kapalı oluyor.dus aldığında kısa kollu şort tulumlar giydiriyorum ayagınada mutlaka corap.Sık sık kontrol edıyoruz bacaklarını soğuk mu dye.

Sende oyle yap sureklı çalıştırmana gerek kalmaz zaten cok bunaltıcı olan saatlerde çalıştırırsın.Her gun duşunu aldır .İsilik falan kalmıyor.

neden sizce?

Canım 2-3 saat fazla geliyordur bebekler aşırı uyarıldığı ya da fazla yorulduğu zamanlar uykuya dalmakta zorlanırlar. geçen gün bi doktor izledim bizim bebeklerimizin şu anda 19-20 saatlerini uykuda geçirmeleri gerekiyormuş

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım henüz konu başlıkları ve yorumları okumakla meşgulüm :) konu başlığı dikkatimi çekti bende temmuz annesiyim hepinize bol sütlü gazsız sancısız huzur dolu günler dilerim :)

Son düzenleme:
süt yetmeyip doymadığından sürekli ağlıyosa ne yapmamı önerirsiniz peki?...
karşısına geçip izleyemem herhalde :)

doymuyorsa iyi kilo almıyorsa tabiki vereceksin..

aynen ben de bunu yaşıyorum..

neden sizce?

gözleri çok yoruluyor kestiriyor ama sancı durdurmuyor ki uyusun canım..

kızlar sanırım anne sütü kişiden kişiye ve bebeğe göre değişiyor.. eşim diyor ki sen hangi çocuğu emzirsen gazlı olur o yüzden ben çareyi uzun aralıklarla emzirmekte buldum yoksa gündüzleri çok yoruluyorum yani saate dikkat etmeden emzirenler de doğru yapıyor kişiden kişiye değişiyor bazı bebeklerin gaz duyarlığı daha az olabiliyor..

Ahh bnde dün geceye kadar senin gibi düşünüyodum, ben sütü yetmeyen arkadaşa sağdığım sütleri veriyorum -evet kızımın süt kardeşi var :) geçen gece kızım gazlı olunca ona da sordum senin kız benim sütü içtikten sonra gazlandı mı diye ; yoo gayet güzel içiyor mışıl mışıl uyudu dedi bende sütümü suçluyodum yağlı gaz yapıyor diye

glowworn sana diğer topikden yazmıştım ama belki göremezsin çok çaresizim belki burdan görürsün diye burdanda yazayım dedim özel mesaj hakkım yok daha yeni açtım. ben 34 haftalıkken bebeğimde hafif ventrikülomegali tespit edildi. doktorun ilk ultrason ölçümünde 12.2 çıktı sonra profesöre gittik rıza madazlı o da 11.4 12.2 arasında değer ölçtü bizin sorunumuz sadece beynin sol tarafında var diğer taraf normal. fetal mr istedi orda da sonuç 11 çıktı . şimdi ay sonunda tekrar gideceğiz diğer testlerde hiçbir sorun çıkmadı. seninde aynı sanırım . senin bebeğin şu an nasıl? son zamanlardaki ölçümlerin neydi ve doğumdan sonraki ölçümlerin neydi ...ah keşke telefonun olsa da seni arayabilsem. kafayı yemek üzereyim

zeynoxa, allah şifa versin kardeşim inşallah bi sıkıntı çıkmaz...

arkadaşlar bebişleriniz görmeye başladı mı sizi? ne zaman görüp tepki verecek bu dombikler acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…