2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
inan nerdeyse hergün yiyorum dediklerini. rezene çayı içiyorum hergün. kuru kayısı yiyorum. meyve yiyorum. bakalım zamanla düzelir heralde. bu arada bugün sağlık ocağına gittim topuk kanı için. ptesi 4150 gr dı oğlum bugün 4300 gr çıktı. iyi bi artış dimi 3 gün için

kızlar benim oğluş illa kolumda omzumda tosbağa gibi uyuyor.. sizinkiler nasıl? emerek veya sallayarak uyuyan var mı?
benimki emerek uyuyor canım. sonra sakince yerine yatırıyorum ağzına emziğini veriyorum( bu arada artık alıştı gibi emziğe ) gözünüde kapatıyorum bi süre başında bekleyip beşiğini sallıyorum uykuya dalınca gözünü açıyorum epey bi uyuyor

Selamlarr canlarr

Dün eşimin izin günüydü kızlar. Bizde oğluşumuzu babannesine bırak dışarı çıktık Bi cesaret sütümü sağmıştım onu bıraktık birde mama bıraktım. 4-5 saat dışarlardaydık eşimle. Benim gözlük almam lazımdı onu aldık. oğluma mevlüt takımı aldık. pazar günü 40 mevlütünü yapıyoruz oğluşumun.
Uzun zaman sonra dışarı çıkmam hemde eşimle başbaşa çok keyif verdi rahatlattı beni. ama oğluşumuda çok özledim.durup durup telefondaki fotolarına baktım oğlumun. eşimde dalga geçiyor benle sanki günlerdir görmüyorsun bu ne hal diye. Halbuki ben oğlumu uykusunda bile özlüyorum
oğluşum babannesini hiç üzmemiş. uslu uslu durmuş.
Ama ben eve gelince oğlum birazcık beni üzdü.
Benim tembel oğluşum tek bir öğünle hemen biberonu benimsemiş. Karnı aç olduğu halde emmedi bi türlü. Bikaç kere çekiyor sonra süt hızlı gelmeyince basıyor çığlığı.akşam 6 dan gece 12 ye kadar emzirmek için mücadele ettim. 1 dk bile tutmadı memeyi ağzında. ağzına sıktım sütü zorla ağzında tuttum. en fazla 10 dk emdi o kadar üzüldümki almıycak diye. Gece uyku sersemi yeniden güzelce emmeye başladı bugün yine normale döndü çok şükür. Kolaya ne kadar çabuk alışıyorlarmış çok şaşırdım. artık mama takviyesini kaşıkla yapıcaz. biberon vermiycez. İnşallah vazgeçmez oğlum annesini emmekten
Bu arada bugün sağlık ocağında 2. topuk kanını verdik. ptesi 4150 gr olan oğlum bugün tartıda 4300 gr çıktı. Sizce iyi kilo almışmı 3 günde?

canım 2. topuk kanını niye verdiniz bi daha mı alacaklar yaaa
bence kilo alımı iyi

canım benim ilk bebem ateşlenmediydi şimdi 2 yaşında.. olumlu düşün bence inş. ateşlenmez, eğer olursa da ona göre davranırsın..

Son düzenleme:
Kızlar eşimin arkadaşının önerisiyle bi bitki çayı karışımı aldık. Naturpy Milk Tea.
Bilmiyorum ondan mıdır, kızımın gaz sorunu azaldı ve uykusu da iyi çok şükür. Fiyatı 15 TL, biz aktardan almıştık ama eczanelerde de satılıyor. Süt arttırıyor deniyor ama ben pek farkedemedim, ama içindeki bitkiler sayesinde kızımda gaz sorunu yok denecek kadar azaldı, uykusu da düzene girdi. Denemek isteyen olursa diye söyleyim dedim.

ben yaptırdım canım üçlü aşıyı doktor ateşi olabilir dedi fitil verdi ama ateş olmadı.korkulacak bişi yok sadece aşı olurken çok ağlıyor iki bacak bi kol canlarım dayanamıyorlar ben bile ağladım onla

Bizde titreşimli ana kucağı almıştık bi kere yattı çok iyi geldi mışıl mışıl uyudu ama bu sefer de titreşimi kapatınca uyanıyo , titreşim istiyyyo hep, hem nasıl alışıveriyorlar150gr 3 günde çok çok iyi maşallah aya vurunca 1500 gr yapıyor

nasılsınız bakalım

biz iyiyiz şükür 10 gün oldu giremedim görümce laptopu götürdu pöffff

geçmisi okuyamadım neler oldu çok merak ediyorum

Oy tatlım kıyamam canını sıkma üzüntüde sütü etkiler
Bebişin kilo alımı mükemmel bence maşallah oğluşunaaa :)

canım 2. topuk kanını niye verdiniz bi daha mı alacaklar yaaa
bence kilo alımı iyi
aynen canım 2 kez alıyorlarmış. kan alınırken çok ağladı kuzum ama bittiği gibi sustu eve giderken yolda uyudu hatta.
ilkiyle karşılaştırma yapıyorlarmış. mutlaka alınıyormuş 2. topuk kanı. sağlık ocağından aradılar beni. öyle gittim bende

gaz sancısı gelmeye başladığında karnına masaj yapıp ayaklarınıda ileri geri itince sancı hafifliyor. birde zamanla zaten o sancılar ilk zamanlara göre azalıcak. ve söylenenlere göre 3 ayı bitince gaz sancısı tamamen bitiyormuş. zamanla azalıcak inşallah kuzularımızın sancıları.

bende şaşırdım canım. hatta inanamayıp bir daha sordum kilosunu kendimde baktım. mamanın faydası belki bilemiyorum

Oy tatlım kıyamam canını sıkma üzüntüde sütü etkiler
Bebişin kilo alımı mükemmel bence maşallah oğluşunaaa :)
Sabırla verdim memeyi ağzına bugün yine normal emiyor oğlum çok korktum istemicek diye.
inşallah biraz daha kilo alır oğluşum. senin kızın nasıl canım

Annişler cumartesi oğluşumu sünnet edicez pazar günü de 1. ayımız doluyor ve pazartesi de aşımız var herşey üst üste anlayacağınız.
1. ay aşısını erteletmek istiyorum daha hemşireyle görüşmedik bu mümkün mü acaba sünnetin acısı biraz geçsin öyle yaptıralım diyorum ne dersiniz?

Canımcım aynı makinada mı tartıldı bebişin..
Yarım kilo bile farkediyo..
Amaaaaaannnn kıslaaaaaa
alıyo ya kilo rahat oluuuuuuuunnnn
hepiciği 3 yasında aynı boy kilo da oluyo
Allah saglık sıhhat versin önemli olan o...
Benim kız da 1,500 kilo almış ilk ay.. Abisi gibi.. Yapı meselesi .. Sütümü mütümü hiç sagmıyom var mı yok mu diye.. Büyüyorsa büyüyo işte...
Boyu 5 cm uzamış anasına çekmiş su an 6 aylık takımlar giydiriyoruz..
Oğlumda ilk 6 ay böyle tosun gibiydi.. Bir yasında akranları ile eşitlendi...
Önemli olan saglık sıhhat.. Bu boy kilo hiç takmıyom brn..
Su an Antalya dayıZ kendi doktorumuza bile gitmedik
burda saglık Ocağı'na gittik ebe boy kilo ölçeyim mi dedi
amaaan büyümüş gözüküyor boşver dedim
eşim merak etti de kendi tuttu baktı..
Benim için kriter cocuk ateşleniyor mu sık sol hasta oluyor mu direnci nasıl...
Yoksa büyümeyen cocuk var mı ayollllll.
2. Ay aşısı hatta hiç bi aşı ilk cocuğum da ateş yapmadı..
Daha bi kez olsun calpol bile kullanmadı.. Korkmayın.. Ve asla önceden ateş düşürücü vermeyin ..
Vücüdun o aşının tutması için mikropla savaşması lazım.. İlacın değil.. Su ateş düşmeden ateş düşürücü verenleri ben anlayamıyorum yaaaaa

bızzz geldıkkkkk buyumussmuyum teyselerımmmmmmm

kız annelerıı benm fotumu gosterın kızlarnıza talıbım

Eklentiler

• $2013-08-21 19.16.08.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 39
ArkadASLAR

40 ı çıkanlar o gun ozel bırseyler yaptınız mı? 40.gun kırkı cıkmıs oluyor degıl mı?Degısık adetler var?Siz neler yaptınız? Yada yapacaksınız?
Özel bır duası falan var mı?

Sabırla verdim memeyi ağzına bugün yine normal emiyor oğlum çok korktum istemicek diye.
inşallah biraz daha kilo alır oğluşum. senin kızın nasıl canım

Oy kıyamam korkma canım bak almış sonuçta kuzucuk :)
İnşallah güzel güzel alır kiloları bebişlerimiz
Benim kızın biliyosun damaktan dolayı beslenme sorunumuz var ilk 5 günde 500 gr vermişti 16 günlükken doğum kilosuna yeni geldi düşün ilk günler damaktan dolayı bilemedik besleyemişim çocuğu zorla emzirmeye çalışıyordum çekemiyormuş yavrucak 1 gr bile (( şimdi a dese tıkıyorum ağzına biberonu sütümü sağıyorum tabi mama desteğide veriyorum mecburen çünkü doktorumuz akranlarına yetişmesi için günde 800 ml süt- mama yemesi lazım dedi
1 aylık olduğunda bakıcaz inşallah en az 750 gr almış olur

bu 40 çıkarma olayını ben yapmayacağım sadece önce kendim gusül abdesti alırım sonra bebişe banyo yaptırırız bi de yasin suresini okur hayır dua ederiz bebiş için tamamdır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…