2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
aynı tartı değildi canım.
bu arada söylediklerin içimi rahatlattı.
dr kilo alımı iyi değil vs deyince çok üzüldüm ben.ilk 6 ay aldığı kilo çok önemliymiş öyle dedi.

inşallah biran önce iyileşir tontiş tontiş olur fıstıkımm.

kocamann olmuş maşallah

cumartesi yiğitin kırkı çıkıyor teyzeler.fotoğraf çekersek resmimizi koyarız.cumartesi babamız bizi gezmeyede çıkarıcak.oğluş daha dün doğmuştu sanki buğün kocaman olucak.maşallah oğluma...güzel bir foto ekleyelim
önce sonramız
yenidoğduğunda 3 günlük- 33. günlük halimiz.

ben hala kilolarımı veremedim.benim çirkinliğime bakmayın.hamile giysilerimi giyiyorum.oğlum yakışıklı ona bakın çok tatlı .bana mı öyle geliyor çok tatlı oğlum..süt olsun diye yemek yersem veremem tabiii
oğlum acıktı ağlıyor ben çıktım.

aynı tartı değildi canım.
bu arada söylediklerin içimi rahatlattı.
dr kilo alımı iyi değil vs deyince çok üzüldüm ben.ilk 6 ay aldığı kilo çok önemliymiş öyle dedi.
Sen telaş yapma bol bol emzir, su an ona en cok yarayan senin sütün.. Kilo da alır büyür de.. Kimi doktor ayda 500 gramı yeterli buluyo .. Türkiye'de kendi bağlamasını tıngırdatan öyle cok doktor var ki... Birinin öyle dediğine digeri tam tersi diyo ... Merkez bankası kurları mı bu.. Sürekli değişiyor.. Cok takmayın cok üzülmeyin ... Bol bol emzirin.. Sütünden koruyucu ajanları alsın zayıf olsun ,,öküz gibi kreş arkadaşları hasta olurken o zımba gibi olsun... Bana doktor kiloya bakma boy uzunluğuna bak dedi.boyu uzuyor mu her ay.... Cocuk emiyor ve huzuru keyfi yerinde ise ...

Son düzenleme:
bebekleri emerek uyuyan anneler gazını çıkarmadan nasıl yatırıyosunuz? sancıyla uyanmıyomu? yada uyurken gazını nasıl çıkarıyosunuz?

ben emzirdikten sonra göğsüme yatırıyorum hemen, gak-guk yapıyor çıkarıyor gazını sonra iyice dalmasını bekliyorum sırtına poposuna pış pış yapıyorum dalınca da yatağına yatırıyorum.. ama bazen de ne kadar uğraşırsam uğraşıyım gazını çıkartamıyorum yatırıyorum ben de..

Kızlar gusül abdestini 40. gün mü 41. gün mü alcas:):)

doğduğu günü 0 olarak saymaya başla, tam 40. gün hangi saatlerde doğduysa o namaz vakti geçmeyecek şekilde gusül abdesti alıyoruz.. yani mesela benim 18 temmuz ikindin 4 te doğum oldu, 27 ağustosta öğlen namazını kılacak şekilde gusül abdesti alacağım. benim bildiğim bu şekilde canım

yüzüstü yatırınca kendi kendine mi çıkarıyo gzını? bide düz mmü yatıyo yoksa dizlerini kırarakmı? karnında yastık gibi destek koyuyomsun?
büyüyoruz çok şükü ama gazımız tam gaz devam

kızlar dun gece oğlumn burnu tıkandı tıkanıodu ama bu kadar deıldı

emzıgını verıorum tutamıo ağznda bnı ememıo tıkanıo genzıne gdıo cok kotuydu gecemız
gece tabı bı acıle gttk dr damla verdı burn asprtorude aldık ama hıc bı ıse yaramadı hıc bse cıkmadı burnndan hırıl hırıl uyudu arada tıkanıodu ters cevırıodum sabaha kadar basında oturdm tıkanır dıe napıcm bılmıorum yarın dr a gdcez bugun almadılar cok doluymus ınş bu gecede olmaz ole

nıe bukadar tıkanırkı yha bızden haberler bole

bebekleri emerek uyuyan anneler gazını çıkarmadan nasıl yatırıyosunuz? sancıyla uyanmıyomu? yada uyurken gazını nasıl çıkarıyosunuz?

hayırrrr gecelerı hıc uymuyoruz oyuzden gunduzlerı uyumuyo emzıgını verıorum uyuyo ama gecelerı gogsmde uyuyo omzma aldgmda uyanmıo gazını cıkarmıo kıvranıp duruo cok huzursuz oluyo bıraz yatırıp tekrar kaldırıorum cıkarıo bazen uyanıo tabı ozmn ve emzıkle uyumya calışıo bazen de hıc uyumuyo 2 saat boyunca bakıştgmızı hatrlıorum tabı karnı acıkıo bda emıo bda gaz derken sabah edıoruz oğlene kadar oadadn cıkmıoruz gunduzlerı uyudugu ıcın bnde bebsmle beraber uyuyorum uyku duzeeenmz fln kalmadı bnde saf gbı dolanıorum evdegecede gec yatıoruz uyumuo nası bebek bu anlamadım yha

ne kadar cokk benziyo sana , masallahhh...

kızlar bızm 42. gunumuz bır hafta kadqar kanamm yoktu dun kanmm oldu bugnde dvm bu ne smdı nıe olur sızdede olan varmı acaba

bde dıkşlerı acıyan varmı norml dgm yapanlar

benm belm agrıo epıdureln yapıldıgı yer bebgmı ayakta gydrrken eglıorum bda zor dogruluyorum yha

ben pek müdahale etmiyorum ayaklarına.kendi nasıl pozisyonda isterse.evde koltuğun üzerine koyduğum bir küçük minder var onun üzerinde uyutuyorum gündüzleri.geceleride beşiğinde.hem gözümün önünde oluyor.ssadece yüz üstü bırakıyorum sorun çok şükür yaşamadım.evet kendi çıkarıyor.ben bişey yapmıyorum .

kızlar hani bebişler kusuyor ya sonra yine emziriyor musunuz? doktorlarınız ne diyor bu konuda? ya emek emek emiyor sonra kusuyor bazen..

cnm o faslasını kusuo emzrmene gerek yok sutun vıtamnı herseyını alıo alttn cıkarıcagna usttn cıkarıo kılo kaybıda yasamz m.etme emzrdkten sonra kafasını yuksek tut kusmasın yeter bnde mama vernce kusuo emzırıorum fasla gelıo heralde gerı cıkarıodu bde fasla emdıklerınde kusuolar bnmkının agznn kenarndan akıo bazen yatrdgmda

benim de dikiş yerlerim acıyo... bugun 50. gün ama hala acıyo... hatta rahim kemiklerim bile ağrıyo zamaan zaman... ve inanılmaz bi şekil bozukluğu oluştu vajinamda sanki boydan boya kesik gibi... dr izinde eylül sonu dönücek mecbur gelmesini bekliyorum... psikolojik olarak yıpratcı bi durum... böyle olucağını bilsem asla normal doğum yapmazdım... ikincisini nasip olursa sezeryan düşünüyorum zaten...

Canım sezeryanda da benim 54 gün oldu hala arada dikişlerim sızlıyo hatta dikiş hizası boyunca göbeğim sızlıyo pek fark eden bişey yok yani sadece dkişin yeri belki daha iyidir bide sezeryandan mı bilmiyorum bazen belim ve dizlerim acaip ağrıyor inşallah geçer tez zamanda .spora başlamak istiyorum ama herşeye çok üşeniyorum demir hapını da içmek işkence gibi hamileyken bile içmedim şimdi ceremesin çekiyorum . Buarada rüyamda seni gördüm dedim ya şöyle gördüm sen çok ama çok zayıflamışsın belin çok ncd 60 cm falandır heralde . Nasıl zayıfladın bana da söyle nolur diyorum acil kg vermem lazım diyorum sen de diyosun ki bana sen zayıflayamazsın ben normal dogum yaptım o yüzden her hareketi çok rahat yapıyorum sen mekik falan çekemezsin diyosun

[MENTION][/MENTION]
emzirdikten sonra uyudu şuanda....ayaklarını düzeltsemde genelde topluyor oyüzden ben hiç müdahale etmiyorum bebek böyle rahat ediyor.
internette bugün gezinirken bu yazıyı buldum okudum.
alıntıdır.orjinalı burada...bebeklerde yüzüstü uyuma - Sayfa 2 - Nurturia

Bir kızım kolikliydi. 1 veya bir bucuk aylıktı, chiccodan delikli yastık alıp yüzükoyun yatırmıştım. O yastıkları gördünüz mü bilmiyorum. Deliklerinden dolayı hem hava geçişi oluyor, hem de kusarsa oradan akıyor. Örtüsü de ince. http://www.e-bebek.com/evde_guvenlik_urunleri/chicco/chicco_bogulmayi_onleyici_yastik_0_ay/CHI-3679
Geçen gün bir yerde bununla ilgili yazı okudum. Daha doğrusu bir sürü şey vardı da "siz hiç sırtüstü uyuyan hayvan gördümüz mü" cümlesinden hatırladım. İnternette arayınca Dr. Kadir Tuğcunun yazısı:
Dr. Kadir Tucu'dan sorulara cevaplar... - ANNELER FORUMU

Tabii internet olunca güvenilirlik azalıyor ama.

[FONT=&quot]Bebekler nasıl yatmalı?[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Yüz üstü mü, sırtüstü mü yoksa yan mı? Tehlikeli sayılan bir yatma pozisyonu var mı? Ciddi araştırmalarda çocuk şöyle yatsın böyle yatsın diye bir şema gösterilmez. Yalnız dikkat çeken bazı hususlar vardır. Ani bebek ölümleri genellikle kışın olmaktadır ve bebek ölümleri hep pimpirikli annelerin çocuklarında görülmektedir. Ve bir de çocuğun beşiğinde veya yatağında koyun postu türü malzemeler kullanılan yerlerde görülür. Çocuk postun üzerinde yüzükoyun yattığı zaman nefes alacak yer kalmaz ve boğulma durumu oluşabilir. Yoksa tabiatta hiçbir canlı varlık sırtüstü uyumaz. Siz hiç sırtüstü yatan bir deve, kedi, köpek veya tavşan gördünüz mü hepsi yüzüstü yatıp uyur. Sırtüstü yatması bir hayvanın ya öldüğünün ya da ağır hasta olduğunun işaretidir.
Yüzüstü yattığı zaman bebek hem kollarını bacaklarını kullanacaktır, hem de kendi kendine rahatça gazını çıkaracaktır. Ayrıca göğüs kafesi düzgün olacaktır ve kafası geriye doğru yatmadığı için yassı olmayacaktır. Yüzüstü yatarken soluk alamamaya bağlı 'ani çocuk ölümü' olabileceği iddiası bir vakayla ortaya çıktı. Vaka incelendiğinde bunun doğal durum değil de cinayet olduğu belirlendi.
Ancak araştırma ilk tespite göre hazırlanıp yayımlandığı için halk arasında yatma şekliyle ani bebek ölümü arasında bağ olduğu inanışı gelişti. Bu yanlış inanışın giderilmesi uzun zaman alacaktır.[/FONT]

Öncelikle lohusalıklta gaz ile ilgili kendimi bildiğim için onlemler aldım. En birincisi ayaklari usutmemek. Sicaktan ölüp terlesem bile çoraplarımi çıkarmadım dışarı cikarken de ayakkabinin icinde hep corapla, yatarken... ayni sekilde bebek de öyle. Şimdilerde sadece badi ile yatirsam da coraplar hep ayakta. Biz gaz sorunu yaşamadık. Zaten benim kizin sessiz sedasiz kaka yaptığını hic gormedik hic ama zaarrrtt zoorttt. Cok komik))) hatta biri gelip kucagindayken yapinca ödü kopuyor insanlarin))
Ilk gunler gazini hic cikarmiyordum desem yeridir. Çoğunlukta yatarak emisiyoruz. Eger yatarken emdikten sonra uykusu acilacak gibiyse biraz bekliyorum oyle cikariyorum. Cok uykuluysa çıkarıp yatitiyorum. Ara ara da gazin hic çıkmadığı da oluyor. Buyuk kizimda da gaz problemi fazla yoktu. Ama derim ki once anneler siz kendinizi koruyup sütü gazdan koruyun...

vay anasını ryaya bak... evet çok kilo verdim de bunu normal doğuma bağlamıyorum tamamen aylizin marifeti... aç susuz uykusuz gezince normaldir
beni en rahatsız eden vajinada oluşan o çirkin görüntü...

Canım şekil bozukluğu bir yılda filan neredeyse tamamen kayboluyo, yani o dikişler yok gibi oluyo inan, yani dikişten dikişe farkedermi bilmiyorum ama benim de başlarda öyleydi, ki doktor güzel dikiş attığını söylemişti, gerçekten haklıymış artık neredeyse eskisi gibi çok çok az farkediliyo. Dikiş yerlerinin ağrıları tam da hatırlamıyorum ama 2-3 haftada oldukça azalmıştı diye kaldı aklımda hatta 1 ay sonra neredeyse tamamen geçmişti sanki. çünkü annemler filan yoktu o zaman ve kızım da kolik olmasına rağmen kendim idare ediyodum evi..ben normal doğumdan hiç pişman olmadım, ama sıkıntınız fazlaysa haklısınız tabiki. Herkes her doğumda farklı sıkıntılar yaşayabiliyor.

RNA TASARIM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…