aynı tartı değildi canım.Canımcım aynı makinada mı tartıldı bebişin..
Yarım kilo bile farkediyo..
Amaaaaaannnn kıslaaaaaa
alıyo ya kilo rahat oluuuuuuuunnnn
hepiciği 3 yasında aynı boy kilo da oluyo
Allah saglık sıhhat versin önemli olan o...
Benim kız da 1,500 kilo almış ilk ay.. Abisi gibi.. Yapı meselesi .. Sütümü mütümü hiç sagmıyom var mı yok mu diye.. Büyüyorsa büyüyo işte...
Boyu 5 cm uzamış anasına çekmiş su an 6 aylık takımlar giydiriyoruz..
Oğlumda ilk 6 ay böyle tosun gibiydi.. Bir yasında akranları ile eşitlendi...
Önemli olan saglık sıhhat.. Bu boy kilo hiç takmıyom brn..
Su an Antalya dayıZ kendi doktorumuza bile gitmedik
burda saglık Ocağı'na gittik ebe boy kilo ölçeyim mi dedi
amaaan büyümüş gözüküyor boşver dedim
eşim merak etti de kendi tuttu baktı..
Benim için kriter cocuk ateşleniyor mu sık sol hasta oluyor mu direnci nasıl...
Yoksa büyümeyen cocuk var mı ayollllll.
2. Ay aşısı hatta hiç bi aşı ilk cocuğum da ateş yapmadı..
Daha bi kez olsun calpol bile kullanmadı.. Korkmayın.. Ve asla önceden ateş düşürücü vermeyin ..
Vücüdun o aşının tutması için mikropla savaşması lazım.. İlacın değil.. Su ateş düşmeden ateş düşürücü verenleri ben anlayamıyorum yaaaaa
inşallah biran önce iyileşir tontiş tontiş olur fıstıkımm.Oy kıyamam korkma canım bak almış sonuçta kuzucuk :)
İnşallah güzel güzel alır kiloları bebişlerimiz
Benim kızın biliyosun damaktan dolayı beslenme sorunumuz var ilk 5 günde 500 gr vermişti 16 günlükken doğum kilosuna yeni geldi düşünilk günler damaktan dolayı bilemedik besleyemişim çocuğu zorla emzirmeye çalışıyordum çekemiyormuş yavrucak 1 gr bile (( şimdi a dese tıkıyorum ağzına biberonu sütümü sağıyorum tabi mama desteğide veriyorum mecburen çünkü doktorumuz akranlarına yetişmesi için günde 800 ml süt- mama yemesi lazım dedi
1 aylık olduğunda bakıcaz inşallah en az 750 gr almış olur
maşallah canım paşanaabızzz geldıkkkkk buyumussmuyum teyselerımmmmmmm
kız annelerıı benm fotumu gosterın kızlarnıza talıbım
kocamann olmuş maşallahmerhaba oğluşumun güzel teyzeleri ve onların minnak kardeşleri.. biz biraz arayı açtık özür dileriz... bugün 49 günlük oldukve buda oğluşumdan birkaç kare... maşallah deyin kızlar..
Eki Görüntüle 783053 Eki Görüntüle 783054 Eki Görüntüle 783055 Eki Görüntüle 783057
şimdiye kadar gerçekten hayatım çok boşmuş son 49 gün asıl hayatmış. bu tarifsiz bir aşk tarifsiz bir duygu. insan kelimelere gerçekten dökemiyor Allahıma binlerce kere şükürler olsun ve herkese tattırsın inşallah..şimdi bir geçmişe bakalım tekrar döneriz..
Sen telaş yapma bol bol emzir, su an ona en cok yarayan senin sütün.. Kilo da alır büyür de.. Kimi doktor ayda 500 gramı yeterli buluyo .. Türkiye'de kendi bağlamasını tıngırdatan öyle cok doktor var ki... Birinin öyle dediğine digeri tam tersi diyo ... Merkez bankası kurları mı bu.. Sürekli değişiyor.. Cok takmayın cok üzülmeyin ... Bol bol emzirin.. Sütünden koruyucu ajanları alsın zayıf olsun ,,öküz gibi kreş arkadaşları hasta olurken o zımba gibi olsun... Bana doktor kiloya bakma boy uzunluğuna bak dedi.boyu uzuyor mu her ay.... Cocuk emiyor ve huzuru keyfi yerinde ise ...aynı tartı değildi canım.
bu arada söylediklerin içimi rahatlattı.
dr kilo alımı iyi değil vs deyince çok üzüldüm ben.ilk 6 ay aldığı kilo çok önemliymiş öyle dedi.
bebekleri emerek uyuyan anneler gazını çıkarmadan nasıl yatırıyosunuz? sancıyla uyanmıyomu? yada uyurken gazını nasıl çıkarıyosunuz?
Kızlar gusül abdestini 40. gün mü 41. gün mü alcas:):)
bizimkisi tekrar uyanıyor bende tekrar gazını çıkarıp uyutuyorum.bazende yüz üstü yatırıyorum gazı çıkana kadar uyanmıyor böylece.ama kucağıma alınca genelde uyanıyor bazen zor uyutuyorum.gazını çıkarmadan zor durumda kalınca önceden yatırıyordum uyanmasından sakındığım için. yüz üstü yatırmayada korktum önceleri. baktım bizimki kafasını oynatabiliyor çevremdekiler yüz üstü yatırdı birşey olmadı.artık gözetimim altında yalnız bırakmadan yüzüstü yatırmaya başladık.gaz sancımız çok şükür pek yok.ama bebişim kabız olmuş.neden bilmiyorum.bebekler kendiliğnden geçermiş nette okkudum 10 gün bekleyin normal diyor.sence normal mi canım.aylizin nasıl büyüdü mü.hala gazınız varmı.
bebekleri emerek uyuyan anneler gazını çıkarmadan nasıl yatırıyosunuz? sancıyla uyanmıyomu? yada uyurken gazını nasıl çıkarıyosunuz?
cumartesi yiğitin kırkı çıkıyor teyzeler.fotoğraf çekersek resmimizi koyarız.cumartesi babamız bizi gezmeyede çıkarıcak.oğluş daha dün doğmuştu sanki buğün kocaman olucak.maşallah oğluma...güzel bir foto ekleyelim
Eki Görüntüle 783342 önce Eki Görüntüle 783341 sonramız
yenidoğduğunda 3 günlük- 33. günlük halimiz.
ben hala kilolarımı veremedim.benim çirkinliğime bakmayın.hamile giysilerimi giyiyorum.oğlum yakışıklı ona bakın çok tatlı .bana mı öyle geliyor çok tatlı oğlum..süt olsun diye yemek yersem veremem tabiii
oğlum acıktı ağlıyor ben çıktım.
ben pek müdahale etmiyorum ayaklarına.kendi nasıl pozisyonda isterse.evde koltuğun üzerine koyduğum bir küçük minder var onun üzerinde uyutuyorum gündüzleri.geceleride beşiğinde.hem gözümün önünde oluyor.ssadece yüz üstü bırakıyorum sorun çok şükür yaşamadım.evet kendi çıkarıyor.ben bişey yapmıyorum .yüzüstü yatırınca kendi kendine mi çıkarıyo gzını? bide düz mmü yatıyo yoksa dizlerini kırarakmı? karnında yastık gibi destek koyuyomsun?
büyüyoruz çok şükü ama gazımız tam gaz devam
kızlar hani bebişler kusuyor ya sonra yine emziriyor musunuz? doktorlarınız ne diyor bu konuda? ya emek emek emiyor sonra kusuyor bazen..
kızlar bızm 42. gunumuz bır hafta kadqar kanamm yoktu dun kanmm oldu bugnde dvm bu ne smdı nıe olur sızdede olan varmı acaba
bde dıkşlerı acıyan varmı norml dgm yapanlar
benm belm agrıo epıdureln yapıldıgı yer bebgmı ayakta gydrrken eglıorum bda zor dogruluyorum yha
benim de dikiş yerlerim acıyo... bugun 50. gün ama hala acıyo... hatta rahim kemiklerim bile ağrıyo zamaan zaman... ve inanılmaz bi şekil bozukluğu oluştu vajinamdasanki boydan boya kesik gibi... dr izinde eylül sonu dönücek mecbur gelmesini bekliyorum... psikolojik olarak yıpratcı bi durum... böyle olucağını bilsem asla normal doğum yapmazdım... ikincisini nasip olursa sezeryan düşünüyorum zaten...
Canım sezeryanda da benim 54 gün oldu hala arada dikişlerim sızlıyo hatta dikiş hizası boyunca göbeğim sızlıyo pek fark eden bişey yok yani sadece dkişin yeri belki daha iyidirbide sezeryandan mı bilmiyorum bazen belim ve dizlerim acaip ağrıyor inşallah geçer tez zamanda .spora başlamak istiyorum ama herşeye çok üşeniyorum demir hapını da içmek işkence gibi hamileyken bile içmedim şimdi ceremesin çekiyorum . Buarada rüyamda seni gördüm dedim ya şöyle gördüm sen çok ama çok zayıflamışsın belin çok ncd 60 cm falandır heralde . Nasıl zayıfladın bana da söyle nolur diyorum acil kg vermem lazım diyorum sen de diyosun ki bana sen zayıflayamazsın ben normal dogum yaptım o yüzden her hareketi çok rahat yapıyorum sen mekik falan çekemezsin diyosun
benim de dikiş yerlerim acıyo... bugun 50. gün ama hala acıyo... hatta rahim kemiklerim bile ağrıyo zamaan zaman... ve inanılmaz bi şekil bozukluğu oluştu vajinamdasanki boydan boya kesik gibi... dr izinde eylül sonu dönücek mecbur gelmesini bekliyorum... psikolojik olarak yıpratcı bi durum... böyle olucağını bilsem asla normal doğum yapmazdım... ikincisini nasip olursa sezeryan düşünüyorum zaten...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?