vay anasını ryaya bak... evet çok kilo verdim de bunu normal doğuma bağlamıyorum tamamen aylizin marifeti... aç susuz uykusuz gezince normaldir
beni en rahatsız eden vajinada oluşan o çirkin görüntü...
kızlar hani bebişler kusuyor ya sonra yine emziriyor musunuz? doktorlarınız ne diyor bu konuda? ya emek emek emiyor sonra kusuyor bazen..
uyurken uyandıramıyorum mümkün değil bn şöyle bi yöntem buldum miray ; emzirirken arada 4-5 dkda 1 mesela, memeden ayırıp omzuma alıyorum sırtını sıvazlıyorum gazı çıkana kadar gerçi herseferinde çıkarmıyo, snnr tekrar emziriyorum, tekrar omzuma alıyorum..... o doyana kadar böyle.bebekleri emerek uyuyan anneler gazını çıkarmadan nasıl yatırıyosunuz? sancıyla uyanmıyomu? yada uyurken gazını nasıl çıkarıyosunuz?
Regl olmuş olabîlir misin bnm arkadaşta öyle olmuştukızlar bızm 42. gunumuz bır hafta kadqar kanamm yoktu dun kanmm oldu bugnde dvm bu ne smdı nıe olur sızdede olan varmı acaba
bde dıkşlerı acıyan varmı norml dgm yapanlar
benm belm agrıo epıdureln yapıldıgı yer bebgmı ayakta gydrrken eglıorum bda zor dogruluyorum yha
yüzüstü yatırınca kendi kendine mi çıkarıyo gzını? bide düz mmü yatıyo yoksa dizlerini kırarakmı? karnında yastık gibi destek koyuyomsun?
büyüyoruz çok şükü ama gazımız tam gaz devam
Uzun zaman oldu takip etmeyeli,yazmayalı ama fırsat bulamıyorum.uyuyamıyorum bile zombi gibiyim :) şükür bu günlerimize hiç şikayetçi değilim.
Biz hala yayladayız :) Antalya sıcağı fena yaptı oğlumu,yayla çocuğu oldu artık :) maşallah oğluma benim.
Sıcaklar bir geçsin hele dönelim evimize.
Ekim'de izin bitiyor ama sanırım bırakamayacağım oğlumu :)o günler gelsin de hele hayırlısı ile.
Bugün tam 45 günlüğüz teyzeleri .maşallah bize.
Sanki ben de yeni doğmuşum da 45 günlüğüm :)) Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.
Kızlar alıntı yapamadım ama okuduklarımdan Cvp vereceklerim olacak.
Göğüs kalkanında biriken sütü içirmeyi tavsiye etmiyorlar.bakteri oluşabilir diye.çocuk emerken ya da siz sağarken diğer memeden gelen sütü toplayın kalkanlarda onu verin diyorlar.
Bebeğinin Göz yaşı kanalı tıkalı olan biri vardı :/
Aynı durum 2 yeğenimde de vardı.birinin annesi masajı ,damaltı aksattı kanal açılmadı ,göz doktoru açtı en son.
Diğerinin annesi hergün damlasını verdi ve masajını yaptı.çok şükür müdahaleye gerek kalmadı.masaj doğru yapılırsa zaten o kanaldan çapak gibi tıkanıklığı sağlayanlar çıkıyor.
Kırk çıkarma konusuna gelince de,şöyle ki;
39. Gün bebek yıkanır ,abdest aldırılır.o suyla anne de gusül abdesti alır.yıkama suyundan evin köşelerine serpilir ve gezmeye gidilir.kırk uçurmaya.
40. Gün yapılır sanırdım ama kırk basmasın diye 39. Gün yapılırmış.türlü türlü adetler anacım.
Allah îmâ şükürler olsun sağ sağlim atlattık 40 mevzusunu.ne hurafeler ne hurafeler...lohusa sanki yaşayan bir ölü.yok onu yapma şu olur.yok öyle giyinme bu olur.yeteeeeeer artık yahu.psikolojik olarak çöküyor insan.neyse ki atlattık şükürler olsun.
Bir de kanaması bitip de akıntısı devam edenlere sorum olacak...
Akıntının karakteri nasıl ? Kokusu,dokusu,rengi...
Normal doğum istemediğim için sezeryanın ilk günleri -özellikle ilk ayağa kalkış - çok üzülmüştüm ama şimdi doğru karar verdiğimi düşünüyorum.ağrın oluyor elbette ama geçiyor .sancı çekmeyi istemezsen buna da katlanacaksın değil mi? :))
Doğum 1,2 bilemedin 3 kez oluyor ama estetik açıdan normal doğumun bıraktıkları ...çevremden hep böyle duymuştum ; hem kötü n doğum hikayeleri hem de estetiğinin bozulduğuna dair...
Eşinle hep beraber olacaksın ,çocuğu ise bir kez doğuracaksın ,imkanın varsa Sezeryan ol.ilerde ne demek istediğimi anlarsın demişti bir büyüğüm.anladım ki eşler için estetik önemli...
Bir de kızlar yaz bebekleri bizimkiler.kışın meyve ne vereceğiz? Fikri olan var mı?hazır kavanoz meyveleri mi?buzluğa şeftali,kayısı falan atayım dedim ama vitaminini alamayacak ki öyle olunca sadece posa olacak bebeğe.
Ne yapacağız biz bu işi?
Daha Cvp vereceğim vardı ama unuttum kızlar :)) bizden şimdilik haberler bu kadar.öperiz hepinizi...
Bebeğe 39. günde yıkayıp abdestmi aldırılır??Yahu bebeğe nasıl abdest aldırılır:):) onun suyuyla da ben nası abdest alıcam azıcık suyla:):)
hadi vajina çok görünen bi yerde değil çatlakları ne yapacağız
Bebeğe 39. günde yıkayıp abdestmi aldırılır??Yahu bebeğe nasıl abdest aldırılır:):) onun suyuyla da ben nası abdest alıcam azıcık suyla:):)
doğduğunda 54 cm ydi şimdi 57 cm. güzelde emiyor oğlum. dediğin gibi emsin bağışıklık sistemi güçlensin tombiş olmasada olurSen telaş yapma bol bol emzir, su an ona en cok yarayan senin sütün.. Kilo da alır büyür de.. Kimi doktor ayda 500 gramı yeterli buluyo .. Türkiye'de kendi bağlamasını tıngırdatan öyle cok doktor var ki... Birinin öyle dediğine digeri tam tersi diyo ... Merkez bankası kurları mı bu.. Sürekli değişiyor.. Cok takmayın cok üzülmeyin ... Bol bol emzirin.. Sütünden koruyucu ajanları alsın zayıf olsun ,,öküz gibi kreş arkadaşları hasta olurken o zımba gibi olsun... Bana doktor kiloya bakma boy uzunluğuna bak dedi.boyu uzuyor mu her ay.... Cocuk emiyor ve huzuru keyfi yerinde ise ...
Bende bazen gazını çıkartamadan uyutuyorum. Allah tan oğlum sıkıntı yaşamıyor uyandığında yoğun gaz sancıları azaldı oğlumun. akşam 8 gibi biraz sancısı oluyor. o saate gelmeden dövülmüş çörek otuyla badem yağı karışımım var. yarım çay kaşığı kadar ondan veriyorum. rahatlatıyor. birazda masaj yapıyorum. karnınada sıcak havlu koyuyorum. biraz ağlıyor ama önceki kadar uzun sürmüyor. sancılarıda çok uzun sürmüyor çok şükürben emzirdikten sonra göğsüme yatırıyorum hemen, gak-guk yapıyor çıkarıyor gazını sonra iyice dalmasını bekliyorum sırtına poposuna pış pış yapıyorum dalınca da yatağına yatırıyorum.. ama bazen de ne kadar uğraşırsam uğraşıyım gazını çıkartamıyorum yatırıyorum ben de..
doğduğunda 54 cm ydi şimdi 57 cm. güzelde emiyor oğlum. dediğin gibi emsin bağışıklık sistemi güçlensin tombiş olmasada olurSen telaş yapma bol bol emzir, su an ona en cok yarayan senin sütün.. Kilo da alır büyür de.. Kimi doktor ayda 500 gramı yeterli buluyo .. Türkiye'de kendi bağlamasını tıngırdatan öyle cok doktor var ki... Birinin öyle dediğine digeri tam tersi diyo ... Merkez bankası kurları mı bu.. Sürekli değişiyor.. Cok takmayın cok üzülmeyin ... Bol bol emzirin.. Sütünden koruyucu ajanları alsın zayıf olsun ,,öküz gibi kreş arkadaşları hasta olurken o zımba gibi olsun... Bana doktor kiloya bakma boy uzunluğuna bak dedi.boyu uzuyor mu her ay.... Cocuk emiyor ve huzuru keyfi yerinde ise ...
bel ağrısı bende de var canım. ama bence biraz hareketsizlikten kaynaklanıyor. bütün gün oturup emziriryoruz. uyuduklarında bizde yatıp dinlenmeye uğraşıyoruz. evden çıktığımız yok. vücut ağırlaştı iyice. benim bacaklarımda çok ağrıyor. ama hareket etmeyede çok fırsat bulamıyorum. oğluşum uyuduğu gibi bende biraz dinlenmeye çalışıyorum. veya biraz ev işi yapıyorum ama o kadar hareket yetmyor vücudumuza.kızlar bızm 42. gunumuz bır hafta kadqar kanamm yoktu dun kanmm oldu bugnde dvm bu ne smdı nıe olur sızdede olan varmı acaba
bde dıkşlerı acıyan varmı norml dgm yapanlar
benm belm agrıo epıdureln yapıldıgı yer bebgmı ayakta gydrrken eglıorum bda zor dogruluyorum yha
aynen bende 2.yi sezeryan düşünüyorum. o dikişlerden değilde çok zor bir doğum geçirdiğim için. doğum bittiği gibi kadın doğum ağrısını unuturmuş diyorlar. valla ben hala o anı unutamadım. hala ıkınmakta zorlanıyorum canım acımadığı halde. karnıma dokunmaya korkuyorum ağrıycak diye.benim de dikiş yerlerim acıyo... bugun 50. gün ama hala acıyo... hatta rahim kemiklerim bile ağrıyo zamaan zaman... ve inanılmaz bi şekil bozukluğu oluştu vajinamdasanki boydan boya kesik gibi... dr izinde eylül sonu dönücek mecbur gelmesini bekliyorum... psikolojik olarak yıpratcı bi durum... böyle olucağını bilsem asla normal doğum yapmazdım... ikincisini nasip olursa sezeryan düşünüyorum zaten...
aynen bende 2.yi sezeryan düşünüyorum. o dikişlerden değilde çok zor bir doğum geçirdiğim için. doğum bittiği gibi kadın doğum ağrısını unuturmuş diyorlar. valla ben hala o anı unutamadım. hala ıkınmakta zorlanıyorum canım acımadığı halde. karnıma dokunmaya korkuyorum ağrıycak diye.
Canımcım yoktun epeydir. Epey büyütmüşsün bebişini maşallah.Uzun zaman oldu takip etmeyeli,yazmayalı ama fırsat bulamıyorum.uyuyamıyorum bile zombi gibiyim :) şükür bu günlerimize hiç şikayetçi değilim.
Biz hala yayladayız :) Antalya sıcağı fena yaptı oğlumu,yayla çocuğu oldu artık :) maşallah oğluma benim.
Sıcaklar bir geçsin hele dönelim evimize.
Ekim'de izin bitiyor ama sanırım bırakamayacağım oğlumu :)o günler gelsin de hele hayırlısı ile.
Bugün tam 45 günlüğüz teyzeleri .maşallah bize.
Sanki ben de yeni doğmuşum da 45 günlüğüm :)) Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.
Kızlar alıntı yapamadım ama okuduklarımdan Cvp vereceklerim olacak.
Göğüs kalkanında biriken sütü içirmeyi tavsiye etmiyorlar.bakteri oluşabilir diye.çocuk emerken ya da siz sağarken diğer memeden gelen sütü toplayın kalkanlarda onu verin diyorlar.
Bebeğinin Göz yaşı kanalı tıkalı olan biri vardı :/
Aynı durum 2 yeğenimde de vardı.birinin annesi masajı ,damaltı aksattı kanal açılmadı ,göz doktoru açtı en son.
Diğerinin annesi hergün damlasını verdi ve masajını yaptı.çok şükür müdahaleye gerek kalmadı.masaj doğru yapılırsa zaten o kanaldan çapak gibi tıkanıklığı sağlayanlar çıkıyor.
Kırk çıkarma konusuna gelince de,şöyle ki;
39. Gün bebek yıkanır ,abdest aldırılır.o suyla anne de gusül abdesti alır.yıkama suyundan evin köşelerine serpilir ve gezmeye gidilir.kırk uçurmaya.
40. Gün yapılır sanırdım ama kırk basmasın diye 39. Gün yapılırmış.türlü türlü adetler anacım.
Allah îmâ şükürler olsun sağ sağlim atlattık 40 mevzusunu.ne hurafeler ne hurafeler...lohusa sanki yaşayan bir ölü.yok onu yapma şu olur.yok öyle giyinme bu olur.yeteeeeeer artık yahu.psikolojik olarak çöküyor insan.neyse ki atlattık şükürler olsun.
Bir de kanaması bitip de akıntısı devam edenlere sorum olacak...
Akıntının karakteri nasıl ? Kokusu,dokusu,rengi...
Normal doğum istemediğim için sezeryanın ilk günleri -özellikle ilk ayağa kalkış - çok üzülmüştüm ama şimdi doğru karar verdiğimi düşünüyorum.ağrın oluyor elbette ama geçiyor .sancı çekmeyi istemezsen buna da katlanacaksın değil mi? :))
Doğum 1,2 bilemedin 3 kez oluyor ama estetik açıdan normal doğumun bıraktıkları ...çevremden hep böyle duymuştum ; hem kötü n doğum hikayeleri hem de estetiğinin bozulduğuna dair...
Eşinle hep beraber olacaksın ,çocuğu ise bir kez doğuracaksın ,imkanın varsa Sezeryan ol.ilerde ne demek istediğimi anlarsın demişti bir büyüğüm.anladım ki eşler için estetik önemli...
Bir de kızlar yaz bebekleri bizimkiler.kışın meyve ne vereceğiz? Fikri olan var mı?hazır kavanoz meyveleri mi?buzluğa şeftali,kayısı falan atayım dedim ama vitaminini alamayacak ki öyle olunca sadece posa olacak bebeğe.
Ne yapacağız biz bu işi?
Daha Cvp vereceğim vardı ama unuttum kızlar :)) bizden şimdilik haberler bu kadar.öperiz hepinizi...
Ben henüz tam anlamıyla bakamadımvalla ben doğumhaneden çıktığım an yine olsun yine doğururum dedim.... ama o görüntü yıktı beni...
aynen bende 2.yi sezeryan düşünüyorum. o dikişlerden değilde çok zor bir doğum geçirdiğim için. doğum bittiği gibi kadın doğum ağrısını unuturmuş diyorlar. valla ben hala o anı unutamadım. hala ıkınmakta zorlanıyorum canım acımadığı halde. karnıma dokunmaya korkuyorum ağrıycak diye.
valla ben doğumhaneden çıktığım an yine olsun yine doğururum dedim.... ama o görüntü yıktı beni...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?