2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
vay anasını ryaya bak... evet çok kilo verdim de bunu normal doğuma bağlamıyorum tamamen aylizin marifeti... aç susuz uykusuz gezince normaldir
beni en rahatsız eden vajinada oluşan o çirkin görüntü...

Uykusuzluk gerçekten insanın sinirlerini zorluyor ama geçecek ,bunlar iyi gnlern diyenlere de gülüp geçiyorum bence daha da iyiye gidecek herşey . O çirkin görüntü de kendini toplar bence şuan heryerimiz kendini salmış gibi

Uzun zaman oldu takip etmeyeli,yazmayalı ama fırsat bulamıyorum.uyuyamıyorum bile zombi gibiyim :) şükür bu günlerimize hiç şikayetçi değilim.

Biz hala yayladayız :) Antalya sıcağı fena yaptı oğlumu,yayla çocuğu oldu artık :) maşallah oğluma benim.
Sıcaklar bir geçsin hele dönelim evimize.
Ekim'de izin bitiyor ama sanırım bırakamayacağım oğlumu :)o günler gelsin de hele hayırlısı ile.
Bugün tam 45 günlüğüz teyzeleri .maşallah bize.
Sanki ben de yeni doğmuşum da 45 günlüğüm :)) Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.

Kızlar alıntı yapamadım ama okuduklarımdan Cvp vereceklerim olacak.
Göğüs kalkanında biriken sütü içirmeyi tavsiye etmiyorlar.bakteri oluşabilir diye.çocuk emerken ya da siz sağarken diğer memeden gelen sütü toplayın kalkanlarda onu verin diyorlar.

Bebeğinin Göz yaşı kanalı tıkalı olan biri vardı :/
Aynı durum 2 yeğenimde de vardı.birinin annesi masajı ,damaltı aksattı kanal açılmadı ,göz doktoru açtı en son.
Diğerinin annesi hergün damlasını verdi ve masajını yaptı.çok şükür müdahaleye gerek kalmadı.masaj doğru yapılırsa zaten o kanaldan çapak gibi tıkanıklığı sağlayanlar çıkıyor.

Kırk çıkarma konusuna gelince de,şöyle ki;
39. Gün bebek yıkanır ,abdest aldırılır.o suyla anne de gusül abdesti alır.yıkama suyundan evin köşelerine serpilir ve gezmeye gidilir.kırk uçurmaya.
40. Gün yapılır sanırdım ama kırk basmasın diye 39. Gün yapılırmış.türlü türlü adetler anacım.
Allah îmâ şükürler olsun sağ sağlim atlattık 40 mevzusunu.ne hurafeler ne hurafeler...lohusa sanki yaşayan bir ölü.yok onu yapma şu olur.yok öyle giyinme bu olur.yeteeeeeer artık yahu.psikolojik olarak çöküyor insan.neyse ki atlattık şükürler olsun.

Bir de kanaması bitip de akıntısı devam edenlere sorum olacak...
Akıntının karakteri nasıl ? Kokusu,dokusu,rengi...

Normal doğum istemediğim için sezeryanın ilk günleri -özellikle ilk ayağa kalkış - çok üzülmüştüm ama şimdi doğru karar verdiğimi düşünüyorum.ağrın oluyor elbette ama geçiyor .sancı çekmeyi istemezsen buna da katlanacaksın değil mi? :))
Doğum 1,2 bilemedin 3 kez oluyor ama estetik açıdan normal doğumun bıraktıkları ...çevremden hep böyle duymuştum ; hem kötü n doğum hikayeleri hem de estetiğinin bozulduğuna dair...
Eşinle hep beraber olacaksın ,çocuğu ise bir kez doğuracaksın ,imkanın varsa Sezeryan ol.ilerde ne demek istediğimi anlarsın demişti bir büyüğüm.anladım ki eşler için estetik önemli...

Bir de kızlar yaz bebekleri bizimkiler.kışın meyve ne vereceğiz? Fikri olan var mı?hazır kavanoz meyveleri mi?buzluğa şeftali,kayısı falan atayım dedim ama vitaminini alamayacak ki öyle olunca sadece posa olacak bebeğe.
Ne yapacağız biz bu işi?
Daha Cvp vereceğim vardı ama unuttum kızlar :)) bizden şimdilik haberler bu kadar.öperiz hepinizi...

Son düzenleme:
kızlar hani bebişler kusuyor ya sonra yine emziriyor musunuz? doktorlarınız ne diyor bu konuda? ya emek emek emiyor sonra kusuyor bazen..

Ben emzîriyorum hem de 4-5 sefer üstüste kusup kusup emzirdiğim oluyor, yoksa 1 ayda 1500gr alamazdı... Bizîm kızımız emerken çok hava yutuyor cork cork ses çıkarıyor emerken, bu yüzden gazı oluyor ve kusuyor, bazen sakin sakin emiyor hava yutmadan o zamn çok rahat ediyor. Az ve peynirli kusarsa emzirmiyorum.

bebekleri emerek uyuyan anneler gazını çıkarmadan nasıl yatırıyosunuz? sancıyla uyanmıyomu? yada uyurken gazını nasıl çıkarıyosunuz?
uyurken uyandıramıyorum mümkün değil bn şöyle bi yöntem buldum miray ; emzirirken arada 4-5 dkda 1 mesela, memeden ayırıp omzuma alıyorum sırtını sıvazlıyorum gazı çıkana kadar gerçi herseferinde çıkarmıyo, snnr tekrar emziriyorum, tekrar omzuma alıyorum..... o doyana kadar böyle.

Regl olmuş olabîlir misin bnm arkadaşta öyle olmuştu

Yüzüstü çok fazla gaz çıkarmıyor ama yüzüstü yatarken gazı varsa da çok sancılanmıyor hafif kıpırdandığında alıyorum pırt yapıyo sonra tekrar yüzüstü yatırıyorum, yastık koymuyorum, bazen ben oturuyorum dizime yastık koyuyrm onun üzerine yatırıyorum

Bn koydum buzluğa vitamini gitse de tamamen yok olmaz, lifi olur bağırsakları için faydalı bir de tadlarına aşina olur..

Bebeğe 39. günde yıkayıp abdestmi aldırılır??Yahu bebeğe nasıl abdest aldırılır:):) onun suyuyla da ben nası abdest alıcam azıcık suyla:):)

Bebeğe 39. günde yıkayıp abdestmi aldırılır??Yahu bebeğe nasıl abdest aldırılır:):) onun suyuyla da ben nası abdest alıcam azıcık suyla:):)

:))))
Bebeği yıkadığın sudan arttırıyorsun biraz.temiz su yani.banyoda sen yıkandıktan sonra en son o suyla abdest alıyorsun.
Bebeğe nasıl gusül abdesti aldırıldığına gelince;
Son suyunda aldırıyorsun.ağzına suyu çalkalatmıyorsun tabi avcunla dokundurıyorsun 3 kere.adet yerini bulmuş oluyor böylelikle

Bu arada hazır suyla odada yıkıyoruz ,banyoda değil

Son düzenleme:
Valla bi de bana sor.. Kulaklarımda 8 tane delik var.. Küpe deliği.. Bi tanesine yetmez o su... Salla gitsiiiiin... Akışına bırak hayatı.. Ya da suyu

doğduğunda 54 cm ydi şimdi 57 cm. güzelde emiyor oğlum. dediğin gibi emsin bağışıklık sistemi güçlensin tombiş olmasada olur

Bebişim ve onun harika sacları bi reklam ajansından ilk teklifini aldı bile ... Buraya foto koymayan ben yakında bilboard larda kuzumu seyrederim artık....
bu arada bütün normal doğumları bana verin, sezeryan isteyenin olsun... Tercih meselesi....

Benim kanama bitti ... Bugun kırkı elliyi beklemeden bi banyo yapıcam inşallah.. Bayadır temizim... İlk oğlumda 10 ay hasta olmamıştım.. Bu seferde aynı performansı bekliyorum yumurtalıklarımdan

Ay bugun cok komik bi şey oldu..
Demiştim ya kaynanamların yayladaki yazlığındayız Antalya da..
Burası tamamen organik botanik bi yer
sabah inekleri danaları olan yerlere ne denir ahır mı bilmem öyle bi yere yumurta süt almaya gittik
teyze gelin siz de sagın dedi inekten sütü
eşim ay yazııııııkkk acımıyo mudur ondan öyle sür sagılırken hayvanın memişleri dedi...
Tam da göğüslerim sütle dolup sızlarken beni bi gülme tuttu ki sormayın..
Anam dedim o inek göğüsleri biri boşaltsa da rahatlasam diye kıvranıyordur kıııııı taş gibi seyler boşalınca sırtımdan yük kalkmış gibi oluyo kimbilir hayvan ne rahatlıyodur ama di mi ya dedim... Şaşı bak şaşır bana bakıyo adam...
Ben yine kopuşlarda inek Naciye ....

Bende bazen gazını çıkartamadan uyutuyorum. Allah tan oğlum sıkıntı yaşamıyor uyandığında yoğun gaz sancıları azaldı oğlumun. akşam 8 gibi biraz sancısı oluyor. o saate gelmeden dövülmüş çörek otuyla badem yağı karışımım var. yarım çay kaşığı kadar ondan veriyorum. rahatlatıyor. birazda masaj yapıyorum. karnınada sıcak havlu koyuyorum. biraz ağlıyor ama önceki kadar uzun sürmüyor. sancılarıda çok uzun sürmüyor çok şükür

doğduğunda 54 cm ydi şimdi 57 cm. güzelde emiyor oğlum. dediğin gibi emsin bağışıklık sistemi güçlensin tombiş olmasada olur

bel ağrısı bende de var canım. ama bence biraz hareketsizlikten kaynaklanıyor. bütün gün oturup emziriryoruz. uyuduklarında bizde yatıp dinlenmeye uğraşıyoruz. evden çıktığımız yok. vücut ağırlaştı iyice. benim bacaklarımda çok ağrıyor. ama hareket etmeyede çok fırsat bulamıyorum. oğluşum uyuduğu gibi bende biraz dinlenmeye çalışıyorum. veya biraz ev işi yapıyorum ama o kadar hareket yetmyor vücudumuza.
bu arada dikişlere gelince. benim dikişlerimin olduğu yer çok kaşınıyor bazen. çok rahatsız oluyorum.

aynen bende 2.yi sezeryan düşünüyorum. o dikişlerden değilde çok zor bir doğum geçirdiğim için. doğum bittiği gibi kadın doğum ağrısını unuturmuş diyorlar. valla ben hala o anı unutamadım. hala ıkınmakta zorlanıyorum canım acımadığı halde. karnıma dokunmaya korkuyorum ağrıycak diye.

valla ben doğumhaneden çıktığım an yine olsun yine doğururum dedim.... ama o görüntü yıktı beni...

Canımcım yoktun epeydir. Epey büyütmüşsün bebişini maşallah.
Bu arada benim oğluşum göz yaşı kanalı tıkanıktı. Ben merhemini sürüp masaj yapıyorum birde arada sütümü sağıyorum gözüne onlada birazcık masaj yapıyorum. sanki bugün biraz daha iyi gibiydi gözü. daha az çapak vardı gözünde. sabahtan beride akmadı. inşallah geçer zamanla.

valla ben doğumhaneden çıktığım an yine olsun yine doğururum dedim.... ama o görüntü yıktı beni...

Bende inşallah 2.Noormal olur diyorum siz böyle konuşunca psikolojim düzeliyo, sezeryan oldu diye canım sıkkın çoook, aklıma geldikçe gözlerm doluyo... Ama şöyle de bi durum var bebeğimin annesi olduğum kadar kocamın karısıyım... Aşşağa tkürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Düzeliyor diyorlar miraycm baksana sıkma canını, düzelmezse de estetiği var hem ucuzmuş hem çok kolaymış
Oldu bitti işte yavrularımız kucaklarımızda öyle yada böyle napalımmmm katlanacaaaaaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…