ben öyle yapıyorum canım valla bazen makinanın üstüne koyuyorum
ben öyle yapıyorum canım valla bazen makinanın üstüne koyuyorum
aynen su sesini çok seviyorlar hakkaten. zaten bitek ani seslerden korkuyorlar. birde tiz seslerden. yani en azından benim oğlum öyleBen o şekilde cok banyoya girdim, su sesini şırıltıyı gürültüyü de cok seviyorlar ...
Ben o şekilde cok banyoya girdim, su sesini şırıltıyı gürültüyü de cok seviyorlar ...
özelden yazdım canım
ben henüz yapmadım. çok dayanamazsam arada bıraktığım oluyor. birazcık ağlıyor ama napim altıma kaçırmaktan iyidir
evet tatlım. ve ona başladığımdan beri uykusunda bile gaz çıkarıyor. çok fazla zorlanmıyoremerken bile bağırsaklarının çalıştığını duyuyorum.pıtır pıtır kakalar geliyor
Öncelikle lohusalıklta gaz ile ilgili kendimi bildiğim için onlemler aldım. En birincisi ayaklari usutmemek. Sicaktan ölüp terlesem bile çoraplarımi çıkarmadım dışarı cikarken de ayakkabinin icinde hep corapla, yatarken... ayni sekilde bebek de öyle. Şimdilerde sadece badi ile yatirsam da coraplar hep ayakta. Biz gaz sorunu yaşamadık. Zaten benim kizin sessiz sedasiz kaka yaptığını hic gormedik hic ama zaarrrtt zoorttt. Cok komik))) hatta biri gelip kucagindayken yapinca ödü kopuyor insanlarin))
Ilk gunler gazini hic cikarmiyordum desem yeridir. Çoğunlukta yatarak emisiyoruz. Eger yatarken emdikten sonra uykusu acilacak gibiyse biraz bekliyorum oyle cikariyorum. Cok uykuluysa çıkarıp yatitiyorum. Ara ara da gazin hic çıkmadığı da oluyor. Buyuk kizimda da gaz problemi fazla yoktu. Ama derim ki once anneler siz kendinizi koruyup sütü gazdan koruyun...
kızlar bızm 42. gunumuz bır hafta kadqar kanamm yoktu dun kanmm oldu bugnde dvm bu ne smdı nıe olur sızdede olan varmı acaba
bde dıkşlerı acıyan varmı norml dgm yapanlar
benm belm agrıo epıdureln yapıldıgı yer bebgmı ayakta gydrrken eglıorum bda zor dogruluyorum yha
Uzun zaman oldu takip etmeyeli,yazmayalı ama fırsat bulamıyorum.uyuyamıyorum bile zombi gibiyim :) şükür bu günlerimize hiç şikayetçi değilim.
Biz hala yayladayız :) Antalya sıcağı fena yaptı oğlumu,yayla çocuğu oldu artık :) maşallah oğluma benim.
Sıcaklar bir geçsin hele dönelim evimize.
Ekim'de izin bitiyor ama sanırım bırakamayacağım oğlumu :)o günler gelsin de hele hayırlısı ile.
Bugün tam 45 günlüğüz teyzeleri .maşallah bize.
Sanki ben de yeni doğmuşum da 45 günlüğüm :)) Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu.
Kızlar alıntı yapamadım ama okuduklarımdan Cvp vereceklerim olacak.
Göğüs kalkanında biriken sütü içirmeyi tavsiye etmiyorlar.bakteri oluşabilir diye.çocuk emerken ya da siz sağarken diğer memeden gelen sütü toplayın kalkanlarda onu verin diyorlar.
Bebeğinin Göz yaşı kanalı tıkalı olan biri vardı :/
Aynı durum 2 yeğenimde de vardı.birinin annesi masajı ,damaltı aksattı kanal açılmadı ,göz doktoru açtı en son.
Diğerinin annesi hergün damlasını verdi ve masajını yaptı.çok şükür müdahaleye gerek kalmadı.masaj doğru yapılırsa zaten o kanaldan çapak gibi tıkanıklığı sağlayanlar çıkıyor.
Kırk çıkarma konusuna gelince de,şöyle ki;
39. Gün bebek yıkanır ,abdest aldırılır.o suyla anne de gusül abdesti alır.yıkama suyundan evin köşelerine serpilir ve gezmeye gidilir.kırk uçurmaya.
40. Gün yapılır sanırdım ama kırk basmasın diye 39. Gün yapılırmış.türlü türlü adetler anacım.
Allah îmâ şükürler olsun sağ sağlim atlattık 40 mevzusunu.ne hurafeler ne hurafeler...lohusa sanki yaşayan bir ölü.yok onu yapma şu olur.yok öyle giyinme bu olur.yeteeeeeer artık yahu.psikolojik olarak çöküyor insan.neyse ki atlattık şükürler olsun.
Bir de kanaması bitip de akıntısı devam edenlere sorum olacak...
Akıntının karakteri nasıl ? Kokusu,dokusu,rengi...
Normal doğum istemediğim için sezeryanın ilk günleri -özellikle ilk ayağa kalkış - çok üzülmüştüm ama şimdi doğru karar verdiğimi düşünüyorum.ağrın oluyor elbette ama geçiyor .sancı çekmeyi istemezsen buna da katlanacaksın değil mi? :))
Doğum 1,2 bilemedin 3 kez oluyor ama estetik açıdan normal doğumun bıraktıkları ...çevremden hep böyle duymuştum ; hem kötü n doğum hikayeleri hem de estetiğinin bozulduğuna dair...
Eşinle hep beraber olacaksın ,çocuğu ise bir kez doğuracaksın ,imkanın varsa Sezeryan ol.ilerde ne demek istediğimi anlarsın demişti bir büyüğüm.anladım ki eşler için estetik önemli...
Bir de kızlar yaz bebekleri bizimkiler.kışın meyve ne vereceğiz? Fikri olan var mı?hazır kavanoz meyveleri mi?buzluğa şeftali,kayısı falan atayım dedim ama vitaminini alamayacak ki öyle olunca sadece posa olacak bebeğe.
Ne yapacağız biz bu işi?
Daha Cvp vereceğim vardı ama unuttum kızlar :)) bizden şimdilik haberler bu kadar.öperiz hepinizi...
bence bazen elimizde olmuyo bende aynen sizin gibiyim soğuk su bile içmiyorum ama bebek emmeye basladıgında karnıda guruldamay başlıyo maalesef
aynen bende 2.yi sezeryan düşünüyorum. o dikişlerden değilde çok zor bir doğum geçirdiğim için. doğum bittiği gibi kadın doğum ağrısını unuturmuş diyorlar. valla ben hala o anı unutamadım. hala ıkınmakta zorlanıyorum canım acımadığı halde. karnıma dokunmaya korkuyorum ağrıycak diye.
valla ben doğumhaneden çıktığım an yine olsun yine doğururum dedim.... ama o görüntü yıktı beni...
şekerim moral kaynağım oldun sen bugün
wc olayına gelince çişte sorun yokta öteki gelince ben bırakamıyorum uzun sürebiliyor
Gir gir cocuk aglamicak diye böbreklerine hasar verme.. Daha yeni ayaklandık dogum gibi bi olaydan.. Denge insanı olmak lazım hayatta ..
Bu aralar bi de süt içinde cok su sıvı alımı filan oluyo cok çişi tutmamak lazım mesane de..
İlk önce kendi sağlığımız kızlaaaa
Biz bedenen Ruhen sağlıklı olucaz ki sağlıklı nesiller yetişsin ... Hepimiz iyileşicez inş sezeryan olan karnı bizim oramız .. Gazlar falan gecicek.. Ama önce annenin sağlığı..
yok canım zararı içilebiliyor. normalde kabızlığa da iyi geliyor. bebişinde bağırsaklarını çalıştırıyor.peki zararı yokmu... yani zeytinyağı olur da bdem yağı hiç duymamıştım.
suzan memlekete gidicekti sanırım giremicem epey bi demişti. ama diğerlerini bilmiyorum bendeKıslsaaaa
ben mi kaçırdım bodrumbluecrouse doğurdu mu
lyre neden girmiyo
suzan nerde
graf nice ?????
gözüyle burnun olduğu yere yapılıyor canım. hafif ovarak bana doktor damla değilde merhem verdi. onla yapıyorum yağlı olduğu için cildide zarar görmüyor ovarken. bazende sütümle yapıyorum.benim lohusalık bitti derken regl oldu belki sende de öyledir..
bu masaj ayrıntılı nasıl yapılıyor? benim oğluşun sol gözü hafif çapak yapıyor ve yaşarıyor.. doktorun damlasını 5 gün kullandık ama pek değişmedi..
ben de öyle düşünüyorum bazen ne yaparsan yap, emdikten sonra mükemmel gaz çıkarttığım zamanlarda bile gazlanabiliyor..
ahh ahh...
bende gık demeden doğurdum hemde epiduralsiz falan ama gelgelelim sonrasına... herşey mükemmel görüntü facia o da düzelicek diyolar bakalım kısmet artık...
gaz sancısı aslında sadece ağızdan gaz çıkarmakla geçen bişey değil. ooğlum bazen kakasını yapıp ağızdan gaz çıkardıktan bile sancılanabiliyor. karın ağrısı gibi bişey bu. karın zarının henüz ince oluşundan kaynaklanıyor. daha çok küçükler azıcık bir ağrı sıkışma bile onları huzursuz ediyor. birde gaz sancıları bittikten sonrada keyifleri kaçtığı için ağlamaya devam ediyorlar.sancı artmadan hafifletebilirsem sıkıntı yaşamadan uyuyor.gaz sancısı bitip şımarıklık ağlaması başladığı zaman benim oğlum ancak sallayınca susuyor. o zamanda biraz sallayıp ağzına emziğini veriyorum sonrada yavaşça yerine yatırıyorum. sonrada başında bekliyorum emziği düştükçe alırsa ağzına geri veiryorum. her yolu deniyoruz yanibenim lohusalık bitti derken regl oldu belki sende de öyledir..
bu masaj ayrıntılı nasıl yapılıyor? benim oğluşun sol gözü hafif çapak yapıyor ve yaşarıyor.. doktorun damlasını 5 gün kullandık ama pek değişmedi..
ben de öyle düşünüyorum bazen ne yaparsan yap, emdikten sonra mükemmel gaz çıkarttığım zamanlarda bile gazlanabiliyor..
canım normal yaptım ama benimde karnım buruşuk. karın hemen toplayamaz zaten kendini. o kadar büyüyüp birden küçülünce buruşuk olması çok normalvalla kızlar ben sezeryan oldum kesinlikle tavsiye etmem. ben de karnıma dokunmaya korkuyorum buruş buruş çok kötü
boşver görüntüsünü yaa zamanla toparlar vajina nasılsa, keşke ben de normal yapabilseydim ama kısmet böyleymiş.. gerçi şuan çok şükür bi ağrım sızım sıkıntım yok ama doğumdan sonra çok zor ayağa kalktım...
hahahaynen ben de.. eşimi bekliyorum yapmak için
aynı annem gibi konuştuno da öyle der, sen önce kendine bakacaksın sonra bebeğe der hep:)
bende topuk kannda çok ağldım ikinciye eşim götürdü ben kapıda bekledimben yaptırdım canım üçlü aşıyı doktor ateşi olabilir dedi fitil verdi ama ateş olmadı.korkulacak bişi yok sadece aşı olurken çok ağlıyor iki bacak bi kol canlarım dayanamıyorlar ben bile ağladım onla
inşallah cnım olmazcanım benim ilk bebem ateşlenmediydi şimdi 2 yaşında.. olumlu düşün bence inş. ateşlenmez, eğer olursa da ona göre davranırsın..
bende bakıp bakıp bu benim mi diyorum.:)ilk doğduğunda bir tuhaf hissettiğim oğluma şimdi bakmaya kıyamıyorum kızlar, geceleri uyandığında of puf nidalarıyla yataktan çıkıyorum ama onun sevimli yüzünü görünce dayanamıyorum bebeğime, içim kocaman mutlulukla doluyo... Rabbime ne kadar şükretsek az, 22 günlük olduk bugün ve ben hala doğum yaptığıma anne olduğuma inanamıyorum... :)
canım benim 46 gün sürdü olabilir.kızlar bızm 42. gunumuz bır hafta kadqar kanamm yoktu dun kanmm oldu bugnde dvm bu ne smdı nıe olur sızdede olan varmı acaba
bde dıkşlerı acıyan varmı norml dgm yapanlar
benm belm agrıo epıdureln yapıldıgı yer bebgmı ayakta gydrrken eglıorum bda zor dogruluyorum yha
geen hafta kontroulm vardı doktora sordum spora başlayabilir miyim dye ne sporu sen sezeryan ile doğum yaptın 6 ay hiç bişey yapmayacaksın ağır dedi. ama dikkat ediyorum artık biraz biraz hamur işi ve tatlıyı azalttım. çünkü belim kg dan ağrıyorCanım sezeryanda da benim 54 gün oldu hala arada dikişlerim sızlıyo hatta dikiş hizası boyunca göbeğim sızlıyo pek fark eden bişey yok yani sadece dkişin yeri belki daha iyidirbide sezeryandan mı bilmiyorum bazen belim ve dizlerim acaip ağrıyor inşallah geçer tez zamanda .spora başlamak istiyorum ama herşeye çok üşeniyorum demir hapını da içmek işkence gibi hamileyken bile içmedim şimdi ceremesin çekiyorum . Buarada rüyamda seni gördüm dedim ya şöyle gördüm sen çok ama çok zayıflamışsın belin çok ncd 60 cm falandır heralde . Nasıl zayıfladın bana da söyle nolur diyorum acil kg vermem lazım diyorum sen de diyosun ki bana sen zayıflayamazsın ben normal dogum yaptım o yüzden her hareketi çok rahat yapıyorum sen mekik falan çekemezsin diyosun
çocuğu hazır su ile mi yıkıyorsun ?:))))
Bebeği yıkadığın sudan arttırıyorsun biraz.temiz su yani.banyoda sen yıkandıktan sonra en son o suyla abdest alıyorsun.
Bebeğe nasıl gusül abdesti aldırıldığına gelince;
Son suyunda aldırıyorsun.ağzına suyu çalkalatmıyorsun tabi avcunla dokundurıyorsun 3 kere.adet yerini bulmuş oluyor böylelikle
Bu arada hazır suyla odada yıkıyoruz ,banyoda değil
benimki görüyor. emerken dikip gözleri bana bakıyor. konuştuğum zaman dinliyor. çok renkli bişeyi karşısına getirip uzaklaştırırken takip ediyor. babası evdeyken babasını tak,p ediyor gözleriyle bazen. konuştuğum zaman aauu diye ses çıkarıyor.herkes burdayken bi daha sorayım, bebişleriniz sizi görüp tepki vermeye başladı mı? ne zaman görecekler bilen var mı???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?