cnm bende anneme söledim ama,çok az koydu ıhlamurun içine ve zaten birkaç çay kaşığı içti;gerçekten öksürük anında kesildi ve ertesi güne de burun tıkanıklığı geçti; allahıma şükür bir sorun yaşamadım ben,ama tabi asla yapın diyemem ,sadece biz böyle yaptık ve fayda gördük ..
Valla canım ben eskilerin dediklerine daha çok inanıyorum sonuçta tecrübeliler ve ilaç değil doğal yollarla hallediyolar. Benim oğlumda ara ara öksürüyo ama doktor önemli değil hapşırır öksürür teleşkanma dedi ama bikaç gündür göğsünde hırıltılar geliyo o nedendir acaba???bugün gittim doktora ama unuttum yine umarım üşütmemiştir.
Valla canım ben eskilerin dediklerine daha çok inanıyorum sonuçta tecrübeliler ve ilaç değil doğal yollarla hallediyolar. Benim oğlumda ara ara öksürüyo ama doktor önemli değil hapşırır öksürür teleşkanma dedi ama bikaç gündür göğsünde hırıltılar geliyo o nedendir acaba???bugün gittim doktora ama unuttum yine umarım üşütmemiştir.
bende anneme bu konularda çok güveniyorum walla,eşim biraz kemküm ediyodu ama bi baktı oğluşumuz annemin kollarında anında kendine geldi,
bundan sonra annenin dediklerine karışmam nebiliyosa doğru biliyo dedi eşim :)))
cnm doktor steteskopla muayne ettiyse eğer,göğsünden bi hırıltı gelse söylerdi kesin; bizim doktor muayne etti üşütme başlamış ama göğse inmemiş dedi,boğazı biraz kızarık bide burnunda kalmış üşütme dedi;
çok küçükler daha cnm yaa,doktor ilaç bile veremiyo,çok dikkat etmemiz lazım walla bebişlerimizi hastalıktan korumak için...
bide kendimizide üşütmemeliyiz,sütümüüzü üşütürsek oda bozuyo bebişleri :))
doğurunca rahatlıcam sanmıştım ama ,dikkat edilecek şeyler tonlarca arttı walla :)
mrb kızlar ay benım pertım cıktı sızler nasılsınzev ıslerı emırle ugras arada fırsat buldkcada uyyorm sanırım hamılelık daha rahatmıs ama oglum yanımda olsun hıcbseye degısmem
bzden hersey yolnda masallah oglum 25 gunluk oldu.yarın mevlut oktucaz aslnda 40ında okutulr ama bızım antalyada butun akrabalr yazın burdayken yapalım dedık Allah kabul etsın ınsallah bebısımle ılglı bı sornm yok. aksam 9da yatıp 1de gozlernı acması dısındabıde bız emerken bogusyorz resmen emerken kakasını yapmak ıstyor bı yandan ıkınma bı yandan emme sonuc kakasnı yapp rahatlamayla brlıkde bıraz daha emıp uymasıyla snuclarnıyor ama mememde kıpkırmızı kalıyor bu cocuk nedenkı acaba?
eskı kyafetlerme hala gremıyorm bırını denyorm olmyor cıkaryorm brnı denyorm bazen bacaklarmdan ble gcmyorne zman gtcek bu kılolarrr
bugun talıhsız bı olay yasadım banyoda kaydım gerı gerı hoop totmun ustne bel kemııgım cok acıyor krıık cıkık yok sanrm ıncılmıs yarın nasl yapcam blmyorm baklm egılemıyorm bıle
canım babyfiz isimli damlalar var steril su var içinde önce ondan damlatıyosun,daha sonrada otribebe denen bir alet var,onunla çekiyosun,içindeki sümük mukus ne varsa geliyo,tabi bu doktorun bize verdiği ve yaptığımız şeydi;sadece anlık rahatlama sağladı birkaç saatsonra tekrar tıkandı burun
annem bundan hiç hoşlanmadı,ballı ıhlamur yaptı sabah ve akşam birkaç çaykaşığı verdi,inan ertesi güne oğlumun ne öksürüğü nede burun tıkanıklığı kaldı,bide yıkarken burnuna yavaş yavaş masaj yaptı,bigüzel içini boşalttı :S tecrübe işte cnm..
kızlar bebeğim grip olmuştu 1 haftayı geçkin süredişr burun tıkanıklığını geçiremedim serum fizyolojik uygulayıp çekiyorum en az 3 kere ama bu akşam burnundan kan geldi çekerken sizce neden olabilir başına gelen var mı doktora gitmeyi gerektirecek bi şey var mı
nasıl verdiniz ya ben hiç cesaret edemiyorum böyle şeylere
Canım hangi burun aspiratorunu kullanıyorsun? Biz otribebe aldık onu kullandık ama cok sık yapmadık ve cok zorlamadık.Diger burun aspiratorlerı burun ıcınde kılcal damarlara zarar verebiliyormuş bu yüzden kanama olabılır dıye okumuştum ben.Onun ıcın cok zorlama burnunu.Bol bol serum fızyolojık uygula.Basını bel bolgesınden ıtıbaren yukarıda yatır.Doktor oyle dedı bıze.Daha az tıkanıyor eger boğazında balgam oluyor ve tıkanıyorsa yıne bası belden ıtıbaren yüksek tutarak yan yatır arkasına destek koy.Bız oyle yaptık.Bırde duştan sonra daha ıyı temızlenıyor burun.
en fazla 3 saat dedi dr , acıkınca sekeri dusuyomus sariliktan ve uyku yapiyomuş , uyusada yediriyorum cok zor uyaniyo zaten bazen gece yikadik bile uyansin die dr öle dedi.
KIz sen korse almamışmıydın??Bende sana uydum külotlu korselerden aldım giymeye başladım ama yukarısı kıvrılıo aşağı beni çok rahatsız edio giyemiorum bende boşa almışım
İyiyim canım çok saol evet giremiyorum fazla sabah bi kalkıyorum nasıl akşam olmuş haberim olmuyo Bazende tüm gece ayaktayızgğndüz yatabilirsek be ala:)) böyle böyle geçiyo günler. Sen basılsın bebişte iyidir inşallah.admencım uuzn zamandır karsılasamadık senınle:) ıyısn ınsallah
benm oglumda da var ara ara hırıltı ama usdgnu dusnmyorm gecyor cnku bogazna bısı takılncada kendısı oksurmesnde blyor temzlıyor yanı bogazını. masallah. korkma bı sıkntı olsa doktor soylerdı dınlyo sonucda gogsunu fılan
Canım benim ilk oğlumda olurdu burnu tahriş olduğu için kanıyor bir süre ara ver. sadece serum fizyolojik sık ve sık sık banyo yaptır derimkızlar bebeğim grip olmuştu 1 haftayı geçkin süredişr burun tıkanıklığını geçiremedim serum fizyolojik uygulayıp çekiyorum en az 3 kere ama bu akşam burnundan kan geldi çekerken sizce neden olabilir başına gelen var mı doktora gitmeyi gerektirecek bi şey var mı
markasını bilemeyeceğim şimdi canım attım kutusunu ama ucu yumuşak o acıtmış olamaz ama kılcal damarlara zarar vermiş olabilir doğru belden yukarsını nasıl yüksekte yatırıyorsunuz ya ben bi kere denedim sğa sola devriliyor benim ki uykusunda da çok hareketli acaba ana kucağında mı uyutsam geceleri de
canım ben bir haftadır günde bir bardak anason içiyorum şükür gaz problemi azaldı.canım ben yemiyorum ya o gaz yapar bu gaz yapar diye yemediğim baya bi yemek var. Napsam yesemmiki?dediğin gibi yemediğim halde 3 gündür bebeğim gazdan kıvranıyo. Bide kabız oldu galiba bugün hiç kakasını yapmadı. Senin şu gaz için kimyonu denedim ve gerçekten faydasını gördüm seni arıcaktım hatta günde kaç defa verdiğini soracaktım. Kabızlığada varmı bi yöntemin?yaa bu tepki verme konusunu bi doktoramı sorsam bak işgillendim şimdi?çünkü tepki yok ya. Uyanında biraz daha fazla dikkatli bakayım bi.
bende inanıyorum ya eskilerin bazı şeylerie hepsine değil ama. Canım benimkide doğduğu günden beri öksürüyor acaba doğumhanede mi üşüttü dedim doktor normal öksrük ve hıçkırık olur dedi hırıltıda burunu tıkanıkmış ondan geliyormuş telaş etmevalla canım ben eskilerin dediklerine daha çok inanıyorum sonuçta tecrübeliler ve ilaç değil doğal yollarla hallediyolar. Benim oğlumda ara ara öksürüyo ama doktor önemli değil hapşırır öksürür teleşkanma dedi ama bikaç gündür göğsünde hırıltılar geliyo o nedendir acaba???bugün gittim doktora ama unuttum yine umarım üşütmemiştir.
walla kızlar ben hiç kısa kollu giyidirmiyorum ve uyurken kesinlikle ince penye battaniye ile örtüuorum ve hep çorap giydiriyorum. çünkü daha çok küçükler.konyadayız sahil kenarında nasıldır bilemem ama ben 3 ay olmadan düşünmüyorum bence üşürler ya dikkat etmek lazım.bende anneme bu konularda çok güveniyorum walla,eşim biraz kemküm ediyodu ama bi baktı oğluşumuz annemin kollarında anında kendine geldi,
bundan sonra annenin dediklerine karışmam nebiliyosa doğru biliyo dedi eşim :)))
cnm doktor steteskopla muayne ettiyse eğer,göğsünden bi hırıltı gelse söylerdi kesin; bizim doktor muayne etti üşütme başlamış ama göğse inmemiş dedi,boğazı biraz kızarık bide burnunda kalmış üşütme dedi;
çok küçükler daha cnm yaa,doktor ilaç bile veremiyo,çok dikkat etmemiz lazım walla bebişlerimizi hastalıktan korumak için...
Bide kendimizide üşütmemeliyiz,sütümüüzü üşütürsek oda bozuyo bebişleri :))
doğurunca rahatlıcam sanmıştım ama ,dikkat edilecek şeyler tonlarca arttı walla :)
tek bel için mi benim kilot şeklinde rahat edemedim bende tek belim için istiyorum link atarmısın canımben ellemiyorum en fazla 4 saat uyuyor insallh cabucak atlatırlar benım oğlum zaten sarışın üstüne bide sarılık olnca tuhaf oldu cocuk
ben bel korsesı aldım uc tane ayarı var cok rahat edıyorum kıvrılmıyorda kasıklarımdan gögüs altına kadar tutuyor fakat en son ayarı bıle bol gelmeye basldı artık bı kucuk beden alacam ınsallh
AnaAm beni anlatmissin. Bana bi akil verin.selam herkese uzun zaman oldu yazmayalı.umarım herkes bebeğine alışmıştır artık. çünkü bence bu bile zaman alıyor.3 gün sonra oğlum bir aylık olacak teyzeleri çok şükür ciddi bi problemimiz olmadı sarılık olduk gerçi ama fototerapi sonrası geçti tabi bi de troidi biraz yüksek çıkmıştı ilk ölçümlerde.doktorumuz sonraki ölçümde düşünce problem yok düşer artık demişti ama bizim gibi pimpirikliler çocuğu başka doktora daha gösterelim diye gezdirdik durduk çocuğu en sonunda doktordan zılgıt yedik ne çok gezdirmişsiniz çocuğu hiç birşeyi yok uğraşmayın dedibir gün çok yoğun bi gaz problemi yaşadık sesinin seviyesi en yüksekteydi oğlumun o gün dayanamadım ağlamasına o ağlıyor ben ağlıyorum bi yandan da anneme ben tek başıma ne yapıcam böyle olunca diye dert yandım durdum. neyse ki artık bende rahat olmayı öğreniyorum sanırım iki gündür yeni huy edindi emip uyanacakmış gibi bağırıyor yalnız gözler kapalı sanırım gaz sıkıştırınca böyle oluyor yerinden almıyorum biraz bekliyorum bir iki dakikaya geçmiş oluyor gazını çıkarmayı pek başramıyorum sanırım.omzuma alınca huzursuz oluyor emdikten sonra.ne yapmalı bilemiyorum.var mıdır bizim gibi olan.bir de emizk vermeye çalışıyorum ama babam eczaneden chicco nun silikon damaklı bi emziğini almıştı yalnız üzerinde 4 m + yazıyor gidip sordum değiştireyim diye yenidoğana da veriyoruz sorun olmaz dedi ama sanki büyük geliyor kuzumun ağzına.o yüzden mi bilmem pek tutamıyor pırt atıveriyor. acaba yuvarlak uçlar daha mı iyi olur ya da büyük mü geliyor anlamadım..
Canım benim ilk oğlumda olurdu burnu tahriş olduğu için kanıyor bir süre ara ver. sadece serum fizyolojik sık ve sık sık banyo yaptır derim
ben beşik yatağının altına 2 tane kalın kitap koydum yan yana bide tabi yan yatma yastığımız var sağa sola kayma olmuyor. başı yüksek olunca da kusunca tıkanma olmuyor geleni yutuyor eğer kaldırmaya yetişemezsem
canım ben öyle çok ağladığı zaman battaniye içinde sallıyorum. bitek o rahatlatıyor inadı öyle geçiyor. biraz sıkıntılı bişey öyle sallamak ama ağlamasından iidirAnaAm beni anlatmissin. Bana bi akil verin.
Bizim kiz da uyuyo emiyo ve agliyo. Once gaz yuzunden agliyordu simdi gazi olmasa da agliyor. Uyumadigi zaman bos bos durmayi bilemiyo, tek bildigi aglamak. Aksama kadar iyi kotu idare ediyo ama aksam ozellikle 7den sonra cildiriyo. 12ye kadar ciglik cigliga agliyo. Artik 11 gibi sinirlerim bosaliyor ben de basliyorum aglamaya. Agrisinin olmadigini anlayabildigim zamanlarda aglasin susr diyorum gogsume alip onunla konusuyorum ve aglamasinin bitmesini bekliyorum ama o daha yuksek perdeden bagiriyor. Annem ve babam benimle ayni sehirde olmalarina ragmen evlerine gitmiyorlar cunku esim gec saatte isten donuyor ve benim sinirlerim epey inceldi kopmaya meyilli. Ama ne olursa olsun kizima sinirlenmiyorum bu iyi bisey. Gece 12den sonra uyuyor gece fena gecmiyor en azindan bu iyi. 2-3 saatte uyanip emip tekrar uyuyor 6ya kadar fln masallah diyim aglamiyo gece. Ama ben aglama problemine ne yapicam bilmiyorum. Emzik almiyo, hala cabalarim suruyor. Oynatmaya az kaldi doktorum nerde
canım ben öyle çok ağladığı zaman battaniye içinde sallıyorum. bitek o rahatlatıyor inadı öyle geçiyor. biraz sıkıntılı bişey öyle sallamak ama ağlamasından iidirçok ağlayınca sende bi dene bakalım işe yarıycak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?