2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
öyle gerçekten.. anne olmak ne zormuş.. Şimdi bi de dudağımda uçuk çıkar gibi oldu, kızımı öpmeden nasıl duracağım.. unutup öpersem hadi

aman canım unutma nolur , allah korusun cok tehlikesi var . ecz den ilaç alsan cnm emzirirken oluyomu bilmiyorum ama , geçmş olsun.

Aynen benim oğlumunda sol göz kapağının üstünde kırmızılık var.. bizim gittiğimiz doktor da geçer önemli değil dedi.. ve ben hamileyken çok çilek yedim.. ayrıca doğruymuş.. kayınvalidem kızına yani görümceme hamileyken ciğere elini sürüp bilerek sırtına dokunmuş ve bunu iki kere yapmış.. görümcemin sırtında ciğer gibi bir et beni varmış.. kendi de anlatır.. eşim de anlatır.. o yüzden çok önemli değil bence...

kilo alımı nasıl canım kızının ben vazgectım sut artsın dıye yedıklerımden olacaksa oluyo zaten
nasip işi bu süt oğlum kılo alıyo cok sükür buda benı rahatlatıyo

Acenu;31661468]ben alıcam , sorarım burda varsa kargo yapim sana :)[/QUOTE]

teşekkür ederim canım memlekete gidecem orda bulamazsam istanbuldyım zaten aldığın yerin adresini isterim

neden yapmış peki bilerek anlamadım.gerçi eskiden bebekte iz önemliymiş ama kaybolma filan olur diye heralde..
benimde sol göğüsümün altında gül lekesi var annemde temmuz annesi belkide gül kokladı yada çilek yedi bilemem ama artıkın inanıyorum.acaba geçermi dr dediği gibi tamda göz kapağında ya offf.

o da inanmıyormuş.. denemek için yapmış.. hatta ilkinde belki olmamıştır diye ikinci kere yine yapmış.. ama inanmamasına rağmen belki leke kalır diye görünmeyen bir yerine yani sırtına iyice dokunmuş.. ikincide de aynı yere dokunmuş ve gerçekten ciğer gibi bir iz olmuş.. hatta geçen gün yine anlattı.. çocukken sırtına vurduklarında anne ciğerime vurdular diye ağlarmış:)

benim oğlumda da var ama çok byük birşey değil.. biraz kızarmış gibi durduğu için çok takmıyorum.. bence sende çok takma kafana.. üzülme başka bir sağlık problemleri olmasın da..

heralde bizdeki leke bu oluyor.

SALMON LEKELERİ (Somon Renkli Leke , Nevüs Simplex, Leylek Isırığı, Maküler Hemanjiyoma)

Yeni doğmuş normal bebeklerin yüzde 30 ile 50’sinde görülen küçük , açık pembe ve düz beneklidir.

Daha çok göz kapaklarında, alında , üst dudakta , kaşlar arasındaki alanda ve boynun arka tarafında ortaya çıkan salmon lekeleri , ağlama nöbetleri ve ısı değişikliği zamanlarında daha belirgin olur. Fakat en çok ensede görülürler. Bu yüzden leylek ısırığı adını alırlar.

Nevüsler genel anlamda kan damarları ve lenf damarlarından kökenini alan renkli, leke şeklinde veya kabarık lezyonlardır. Kan damarlarının (kılcal damarlar) toplanmasından meydana gelmiştirler.

Yaşamın ilk iki yılında gittikçe silikleşirler ve çocuk kendini zorladığı veya bağırdığı zamanlar dışında belirgin değillerdir.

Yüzdeki lezyonların % 95’ i tamamen ortadan kaybolduğundan bu doğum izleri estetik açısından daha az endişe doğururlar.

Fakat boynun arka tarafındakiler kalmaya devam eder, fakat bebeğin saçları uzadıkça görünmez olur.

benim oğlumun ensesinde de var... yazıyı okuyunca aklıma geldi yazayım dedim.. hemde o kızarıklıktan öte daha kırmızı bir leke gibi... gözündeki kızarıklık gibi hani ağlayınca kızarır ya o şekilde..

Bu izlerden benim kızımdada var ilk başlarda çok moralim bozuldu baktıkça ağlayasım geliyordu kontrolünde doktora sordum bir yaşına kadar kalmıyacak dedi.Ben ya geçmesse dedim ,geçmeyenini görmedim dedi gülerek.Şimdi daha rahatım.Ağladığında daha bi kızarıyo normalde daha sönük ama ensesindeki daha koyu oda zaten saçın içinde kalıyo .Takmayın sizde geçicek inşallah..

Son düzenleme:

nurse harveys kullanıyorum ben sab sımplex sdece midedeki gazın kolay çıkmasını sağlıyor bağırsakları rahatlatmıyor
kendınde 1 bardağa yarım cay kasıgı kımyon koy ıc günde bırkac kez belkı fayda eder ama kesın cozum degıl

Kucagınıza alıp agır tempo kos oda ıyı geliyor ben oyle yapıyorum en azından yalnızkende yapabilrsin.
canım o zaten favori yürüyüşümüz ama gaz sancısından sonra o yürüşüyüş kesmiyor benim sıpayı. sallayınca sakinleşiyor. alıştı bi kere napalım. gaz sancıları akşam 7 den sonra şiddetli oluyor. o saatten sonrada evde mutlaka biri oluyor. eşimin kardeşi evde oluyor. durduramazsam onu çağırıp sallıycam artık napalım

aynen canım benden başkasında sakinleşmesi gerçekten harika bişey. sürekli yapışık durmak çok zor çünkü.başkalarınıda sevsin bebişlerimiz
benim oğlumda amcasında babannesinde yengemde çook rahat duruyor.

bende çok çilek yedim. gözünün üstünde az bi kızarıklıkvar birde ensesinde yoğun bi kızarıklık var canım. gerçekten çilekten mi oluyomuş ki acaba

aa aynı yerde aynı lekede var benimkinde ben de çok ç,lek yemiştim ama kimse bana leke bırakır demedi ben yeni duydum :)

nde

canım slm hamileyk en gül kokladım çilekte yedim birşey olmadı.eşim bana hep gül alıp getirir.ücretli öğretmenlikte yapıyordum ozamanlar ögrencilerimde getirdi gül bazen.belki şansınıza leke olmuş.hatta eşimden gizli nar çok yedim çok yüzüme elime koluma suyu damladı bebişimde hiç leke görmedim olmadı.eşimde bana hep dikkat etmemi söyledi ama unuttum bile leke olur falan diye düşünmeyi..bence şans...inş sizin bebişinden lekesi geçer.

benim kızım dün gece birbuçukta yattı dokuz buçukta kalktı. mama da veriyorum ondan mı bu kadar çok uyuyo, annasi gibi uykucu mu, yoksa doyduğunu mu bilmiyo anlamadım

canım bence normal geceyi fark ediyor artık benimki de dün 11 buçuk sabah 6 buçuk uyudu.. zaten sıkıntı geldi mi açlık gaz hemen uyanıyorlar..

canım dediğin doğru benimkide büyüdükçe daha hızlı çekmeye başladı,bi göğsü 10 dakkada boşaltıyo walla,bide daha acımaya başladı göğüslerim,emerken sanki göğüs damarlarımıda çekiyo gibi :))

benimde boynunda kırmızıbir leke var gibi,normalde belli olmuyo,yıkarken sıcaklık değişiminden ortaya çıkıyo ;
bizde de derlerki boynunda kırmızı leke olan bebekten sonra doğacak bebek te erkek olurmuş :)
benim kızkardeşimde ve erkek kardeşimdede var,kız kardeşimden sonra erkek doğdu,erkek kardeşimden sonra da erkek olacaktı ama kısmet olmadı baya büyükceneyken düşmüş...

bende şimdi diyorumki ikinci çocuğumda erkekmi olcak :)))

kızlar uykudan bahsetmişsiniz........
benim dün akşam misafirlerim vardı yanlarında "yeteeerr artık gidin yaa" diye bağıracaktım o kadar kötü oldumki yanlarında uyuyacaktım resmen bişi anlatıyolar ama ben algılamıyodum nihayet gece yarısı 12 ye gelirken gittiler ben de bebişi yatırdım yarına kesin zombi gibi uyanacam diyodum ama oğlum beni çok şaşırttı çok iyi uyudu bu gece, akşam 10-gece 3 uyudu, 3te emzirdim yatırdım sabah 9 buçukta uyandı.daha doğrusu daha uyuyodu ben zorla uyandırdım çünkü nerdeyse 7 saat olacaktı.. ben de uykumu almış bi şekilde bomba gibi uyandım çok süperdi bu gece, keşke hep böyle olsaaaa

bi de o kırmızı lekelerden bizm de göz kapağımızda ve ensemizde biraz var ama tam belirgin değil takmıyorum oyüzden

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…