2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Benim oğluşumun da göz kapağında ve ensesinde (saçların içinde yukarda) var leke.Çok şaşırdım yaf bu kadar çok kişide aynı şeyin olmasına:)Ben de çok çilek yedim ama ilgisi olduğunu düşünmüorum,olacağı var demekki

isiliklerimiz geçti teyzeleri,,yüzümüzdeki ergenlik sivilcelerimiz de geçti sayılır,,darısı konak ve pamukçuğumuzaBenim oğlum herşeyi bir anda atıcak inşallah:):)
Akşam misafirim var ve ev çok kirli yemekte yapılcak..Ben bir haftadır eve elimi süremedim nasıl olcak yaf:

tahin helvasida yiyorum kahvaltidaa anlamadiimmm gittii
ben de sütüm artsın diye uğraşıp duruyorum, malt içeçeklerini denedim, onların faydasını gördüm, onları içerken 100 ml süt oldu, o kadar sevindim ki :)
onuda deneyeyim barii
kilo alımı nasıl canım kızının ben vazgectım sut artsın dıye yedıklerımden olacaksa oluyo zaten
nasip işi bu süt oğlum kılo alıyo cok sükür buda benı rahatlatıyo

birazdan gidecegiz doktora bakalim ne dicekk

Bebeğin başına banyo öncesi zeytinyağı sürüp masaj yapın 3-5 dk saç diplerine.yağ konağı yumuşatıyor.sonra ince dişli bir tarakla nazikçe saçını tarayın.görwceksiniz ki konaklar bir bir kalkacak.sonra banyo yaptırın.
Konak ilk seferde geçmezse 1 hafta sonra tekrar edin.

Bebekleri böyle 5-6saat uyuyan annelere çok imrendim açıkcası.biz 2 en fazla 3 saat uyuyoruz gece.bazen akşam 10dan 2ye kadar uyuduğumuzda oluyor.ama sabahları her saat başı uyanıyoruz.5,6,7 acaba diyorum doymuyorsa ondanmı uyanıyor mama yapıp versemmi sonra vicdan yapıyorum gece değilde o saatlerde okadar uykulu oluyorumki gözlerim kapanıyor saati ne zaman emzirdiğimi hep birbirine karıştırıyorum.

dün ilk defa benim oğlumda uzun uyudu bes saat felan sonra emzirdim hepsini kustu gece bı daha saatımı kuracam en fazla 3-3.5 saat uyuyo 5den sonrada uyku yok canım bizde de gunduzde uyumuyo 5 dakkalık şekerlemeler yapıyor

Bende çok imrendim yaaaa
Gece uykusunun bu kadar uzun olabılecegı günleri hayal bile edenez oldum
Çünkü benim kızımın en uzun gece uykusu ıkı saat mama yenesınevragmen
Anne sütünü de sağıp verıyorum sütüm çok az ne yaptıysam çoğalmadı kesilecek yakında

kızlar bu doğum parasını ne zaman alıcaz sgk dan,bilen varmı ??
ben tamamen unutmuştum,bir arkadaş hatırlattı aldınmı paranı diye,bende ne zaman alınıyo bilmiyorum dedim ???
bide vizite kağıdı almak şartmı işyerinden??

hurma yemeyi denedin mi?günde 7-8 tane hurma yiyorum...umarım sütün artar canım...

Benimki de uykusunda tam ememiyor gerisini lansinoh pompayla sağıyorum çıkanı da biberonla içiriyorum o zaman uzun uyuyor. Yoksa bir iki saatte bir uyanıyor

Canım tavsiyem sık sık sağ çünkü meme boşaldıkça beynimize yeni süt üretmek için komut gidiyor
Benim başta sütüm daha azdı
Sağdıkça çoğaldı gerçekten

ben 17 aldım cicim 8 gitti doğumda ama şu an 12 kg fazlam var ne bulsam yiyordum artık dur dedim

walla bende özendim imkansız bide en fazla 2 saat
ben yemek yiyemiyorum bol bol suu 3-4-5 lt :) bide hiç yatmadim sezeryan olmama ragmen , 20 kilo verdim 29 gunde
,
bende sezercik yatmadım ama iiştah maşallah doğumdan sonra aldım bile

2 gundur ekmekle tanişti miğdem 30 gun ustuneee

Bizim doktorumuz gece iyi uyusun istiyorsan yatarken bir kere mama verebilirsin demişti. Sonuçta mama öyle zararlı bir şey değil ki

Canım tavsiyem sık sık sağ çünkü meme boşaldıkça beynimize yeni süt üretmek için komut gidiyor
Benim başta sütüm daha azdı
Sağdıkça çoğaldı gerçekten

bende sağdıkça çoğalır diye duymuştum...geçen gün gelen komşularım sağdıkları için azaldığını söyledi..gerekçe olarakta pompa ile sağım bebeğin çekiçi ile aynı değilmişte ondan azalmış diye açıkladılar..ben daha pompa almadım çalışacağım için yakında alacağım umarım daha da çoğalır...

Evet doğru demişler bebeklerin çenesi bütün pompalardan daha kuvvetliymiş
Kitaplarda şöyle yazıyo pompayla 60 ml süt geldiyse demek ki bebek emse 90 ml kadar süt emecek.
Sadece pompayla çekmek değil benim dediğim
Bebek emiyor ama memede uyuyor emdikten sonra hala göğüs doluysa sağında hem ben rahatlıyorum hem biberonla verip onun tam doyduğundan emin oluyorum

Kızlar çoğumuzun derdine okuduğum dünyaca ünlü kitapta (bebek bakım sorunlarına mucize çözümler - tracy hogg) iki tane öneri var paylaşayım dedim size de bilgi olsun:))))
1- bebeği emzirdikten bir saat sonra pompaya sütünüzü sağın ve diğer öğüne bu sağdığınız sütü ekleyin sütümüzün arttığını göreceksiniz. Bunu birka ç gün boyunca tekrarlayın
2 - eve kapanma yöntemi- üç dört gününüzü sadece süt sağmaya ve emzirmeye verin. bu süre boyunca bulduğunuz her fırsatta ama her fırsatta bebeğinizi emzirin kalan zamanlarda da pompaya sağın. Örneğin televizyon mu izleyeceksiniz tv karşısında otururken bir yandan da sütünüzü sağın. Ne zamana kadar canınıza tak edene kadar:)) yani birkaç gün boyunca her an ya emzireceksiniz ya da süt sağacaksınız sütünüz artacaktır

İnşallah işe yarar:)))

bende çok çilek yedim. gözünün üstünde az bi kızarıklıkvar birde ensesinde yoğun bi kızarıklık var canım. gerçekten çilekten mi oluyomuş ki acaba

Bilmiyorum çilektenmi ama tamda yaz mevsim meyvesiydi ya ondan olabilir.bayağı olanda varmış .

A gerçektenmi benim kızın ensesinin hafif üstünde saçlarının içinde serçe parmağım kadar uzun mesafedede var ama ben onu pişik gibi sıcaktan olmuştur zannetmiştim odamı çilekten acaba.bende geçenlerde kızımın altını temizlerken annesi yesin pipisini dedim dedilerki arkası erkek heralde ve bazen babam halam severken oğlum oğlum diyolar yanlışlıkla acaba oğlummu olcak benimde ay inşallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…