Kızlar çoğumuzun derdine okuduğum dünyaca ünlü kitapta (bebek bakım sorunlarına mucize çözümler - tracy hogg) iki tane öneri var paylaşayım dedim size de bilgi olsun:))))
1- bebeği emzirdikten bir saat sonra pompaya sütünüzü sağın ve diğer öğüne bu sağdığınız sütü ekleyin sütümüzün arttığını göreceksiniz. Bunu birka ç gün boyunca tekrarlayın
2 - eve kapanma yöntemi- üç dört gününüzü sadece süt sağmaya ve emzirmeye verin. bu süre boyunca bulduğunuz her fırsatta ama her fırsatta bebeğinizi emzirin kalan zamanlarda da pompaya sağın. Örneğin televizyon mu izleyeceksiniz tv karşısında otururken bir yandan da sütünüzü sağın. Ne zamana kadar canınıza tak edene kadar:)) yani birkaç gün boyunca her an ya emzireceksiniz ya da süt sağacaksınız sütünüz artacaktır
İnşallah işe yarar:)))
Bizim doktorumuz gece iyi uyusun istiyorsan yatarken bir kere mama verebilirsin demişti. Sonuçta mama öyle zararlı bir şey değil ki
30 kilo aldim :) 98 le doguma girdim 78 olmuşum
cnm aynısını bende düşündüm acaba sağsam uyurken,artarmı falan diye ama zaten emmeden emmeye anca doluyo göğüslerim ..cesaret edemedim açıkcası..
tahin pekmez bende yiyorum ,ama hiç öyle güldür güldür sütüm olmadı yaa offf artık ne süt yapar diye kafayı yicem,
rezene içiyorum aktar hazırladı karışık rezene,ısırgan,çörekotu ama açıkcası fayda ediyomu bilmiyorum :S
çok su içmiyodum suya başladım şimdi,1,5 lt şişeyi doldurdum evde onla dolaşıyorum,2 defa dolduruyorum
en azından ne kadar içtiğimi biliyim diye ...
süt sağma pompasınıda boşa aldık daha kullanamadım hiç ...
yerım ben onun benını:) bızımkınde hıcbııs yok bırtane ben bıle bende ona hayıflanyorm bııs olması gerekmezmıydı? annem sonrdan cıkar dyorben şubat ayında görür görmez yemeye basladim :) sanki bacaginda et beni gibi leke var kırmızı minicik , ama bizde inanmazsan ve çilege dokunup elini vucuduna surersen olur derler. ben cok dikkat etmiştim hep korkardım :)
Bende çok imrendim yaaaa
Gece uykusunun bu kadar uzun olabılecegı günleri hayal bile edenez oldum
Çünkü benim kızımın en uzun gece uykusu ıkı saat mama yenesınevragmen
Anne sütünü de sağıp verıyorum sütüm çok az ne yaptıysam çoğalmadı kesilecek yakında
30 kilo aldim :) 98 le doguma girdim 78 olmuşum
ben 17 aldım cicim 8 gitti doğumda ama şu an 12 kg fazlam var ne bulsam yiyordum artık dur dedim
doktora gittik bugun teyzeler
tahmin ettigim gibi sutum yetmemis en alt seviyede kilo almis az demedi ama sinirda dedi kakamizda kan oluyordu birkac gundur tahlil yapti inek sutu alerjisinden oluyormus bana sut urunu yeme dedi mama olarak da aptamil ha mamasini al dedi 10 gun sonra tekrar gidecegiz bakalim az da mikrop var ama onemli degil simdilik dedi asimizida oldukk kipkirmizi kaldi yavrumm 3 tane olanda ne yapacagiz artik bakalimm
O kitap bendede var gerçi dediğin kısımları okumadım henüz ama denemek lazım.ben daha çok uyku düzeni kısmına odaklanmıştım şşş-pat yöntemini denedin mi güya ben öyle uyutacaktım ama şuan ayağımda sallıyorum kızımı.
Ne biliyim kötü değil tabide işte kendimi suçlu hissettiriyor.ama doktor madem öle demiş bir kere deneyeyim.gerçi akşam 2ye kadar iyi uyuyor o saatten sonramı yapsam mamayı acaba?sabaha karşı uyanıyor çünkü çok.
tahmin ettigim gibi sutum yetmemis en alt seviyede kilo almis az demedi ama sinirda dedi kakamizda kan oluyordu birkac gundur tahlil yapti inek sutu alerjisinden oluyormus bana sut urunu yeme dedi mama olarak da aptamil ha mamasini al dedi 10 gun sonra tekrar gidecegiz bakalim az da mikrop var ama onemli degil simdilik dedi asimizida oldukk kipkirmizi kaldi yavrumm 3 tane olanda ne yapacagiz artik bakalimm
sütünüzün yetmedınden sıkayet cı ısenız gunde en az bır ay kasıgııBende çok imrendim yaaaa
Gece uykusunun bu kadar uzun olabılecegı günleri hayal bile edenez oldum
Çünkü benim kızımın en uzun gece uykusu ıkı saat mama yenesınevragmen
Anne sütünü de sağıp verıyorum sütüm çok az ne yaptıysam çoğalmadı kesilecek yakında
benım esım 2 hafta sonrası aldıı dgum kagıdı ıle gıttı sanırm sgk yaaakızlar bu doğum parasını ne zaman alıcaz sgk dan,bilen varmı ??
ben tamamen unutmuştum,bir arkadaş hatırlattı aldınmı paranı diye,bende ne zaman alınıyo bilmiyorum dedim ???
bide vizite kağıdı almak şartmı işyerinden??
sagolasın cnm benım ınslll darısı dıger kıslarınkıneee:9 gec oldu ya neysee:)Acenu ve suzan sünnetleriniz hayırlı olsun bu arada.. Bitti gitti.. Maşallah..
15.gun yaptırdıkk hedıye dı bızımı sı ıs yerının hedıyesı ustune parada aldık:)Kaçıncı günde yaptırdınız sünneti?
Bebek uyurken mi yapıyorlar?
Ne kadar zamanda iyileşiyor?
Bir de ücreti nedir? Neye göre belirliyorlar.
Yardımcı olur musunuz?
ay sorma benımde normal dogum ama 47.gunde lekenenme bıtmeden regl oldumm hehe allah esıme sabır versın nedıyımm 3 aydır nerdeyse yasaklıyız hehehehebugün bizim 51. gün ama hala lohusalık bitmedi. Hala koyu sarı, kahverengiye yakın bi akıntı geliyo.. Her namaz vaktinde abdest alıp namaz kılıyorum.. Bi de sezeryanda kanama olmaz derler, normal doğum yapsam iki ay mı sürerdi ki :)
O kitap bendede var gerçi dediğin kısımları okumadım henüz ama denemek lazım.ben daha çok uyku düzeni kısmına odaklanmıştım şşş-pat yöntemini denedin mi güya ben öyle uyutacaktım ama şuan ayağımda sallıyorum kızımı.
bende evde almaya başlamıştım sonra gece yemelerini kestim kilomda düşmeye başladı. Çok açsam bir parça peynir atıyorum ağzıma
cnm rezeneye devam et bende ııcyrm hep. bıde GALACTO tavsye ederım sut arttıcı damla gudur guldur sut yapıyor bende masallah
yerım ben onun benını:) bızımkınde hıcbııs yok bırtane ben bıle bende ona hayıflanyorm bııs olması gerekmezmıydı? annem sonrdan cıkar dyor
emzır bence canım sagmakdan daha ıyı kesılmez ozaman. bıde moralını bozma. ben sagdıkları ıcın kesılen bıkac kısı duydum
oo masallah ne kalmıskı:) daırıısı basıma snnle aynı kıloda doguma gıttık ama ben kaldım 85 87 arasında gelp gdyorm.(
bugün bizim 51. gün ama hala lohusalık bitmedi. Hala koyu sarı, kahverengiye yakın bi akıntı geliyo.. Her namaz vaktinde abdest alıp namaz kılıyorum.. Bi de sezeryanda kanama olmaz derler, normal doğum yapsam iki ay mı sürerdi ki :)
Eki Görüntüle 786971 işte oglusum bayramgımızlaaburda 1 aylıgızz tam olarakdann ustundekı yelege bakmayın cunku köyumuz oldukca rusgarlı ve soguktuuuuuu
''maasallah subhanallah la havle vela guvvete ılla bıllahıl aluyyul azımmmm dıyelım lutfennn''
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?