Canım bende aptamil kullanıyorum.kızlar ben şimdi aptamil1 mama aldım,hiç kullanmadım inşallah sütümde bol olurda kullanmaya gerek kalmaz diyimm..
ama dün akşam yatırırken bebişime resmen sütüm yetmedi,oğlum resmen sinirden bacaklarını öyle çırptıki anlatamam ,
inanılmaz derecede vicdan yaptım,her ihtimale karşı mama aldım;
şimdi ben yine emzirmeye devam edicem ama yine gece yatmadan biterse sütüm,çocuğumu aç uyutmamak için kaç ml yapıp vermeliyim ??? bana bir fikir lütfen, akşam doktorumuzuda arayabiliriz aslında ama ben yinede size bi sorayım dedim ?????
Canım bende aptamil kullanıyorum.
Bana doktorum emzirdikten sonra 30 ml (1 kaşık mama koyuyorsun) ver demişti. Eğer onu hızlıca bitirirse bir daha emzirmeden sonra 60 ml verirsin dedi. Bende ek olsun diye veriyorum günde 2 veya 3 kere emzirdikten sonra. 30 ml anca bitiriyor oğlum. o yüzden 60 ml e hiç çıkarmadım
Aynen canım bulunsun tabi. Ben birde gaz sancısı başlamadan önce mamasına ilacını koyuyorum 5-6 gibi her akşam 8 gibi çok huysuzlanıyor çünkü. öyle yapınca da gaz sancısını daha kolay atlatıyorbende akşam yatmadan 30 ml vererek başlarım o zaman; gerçi bu haftasonu doktorumuzuda gidicez ama,düngece öyle huysuzlanınca acaba aç aç mı yatırdım oğlumu diye gittim bugün aldım,her ihtimale karşı bulunsun evde ;dimi yani??
oyyy kuzum yaaaa kocaman kız olmuş artııkk senin fısttıkk Ece nnSelam güzel annecikler ve onların minik tosbaaları..uzun zamandır yazamıyordum anca fırsat bulabildim. En son sütümün azaldığını yazmıştım ancak uzun uğraşlardan sonra biraz daha çoğaltabildim. fakat mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum artık. Buna da şükür diyorum ne yapayım. neyse biz 2.5 aylık olduk kocaman kız oldu benim cimcime. ilk gülümsemesini 2 hafta önce yaptı şimdilerde pis pis sırıtıyo artık
Eki Görüntüle 787391
canım 40 bitmeden başlanmaz namaza diye biliyorum, yani günü doldurman şart
oyyy kuzum yaaaa kocaman kız olmuş artııkk senin fısttıkk Ece nnDoğduğu gün aklıma geldi şimdi. Eşimle ben senin kıza hayran kalmıştık. (maşallah ) durup durup senin kızın fotosuna bakıyordum e tabi ben o zaman daha kocaman hamiştim daha çook vakit vardı oğluşuma kavuşmama. Şimdi dahada güzelleşmiş maşallah fıstıkıımm
Yok canım öyle değil.. Kan kesildiği anda lohusalık biter, 40günü beklemeye gerek yok. Abdestlenip namaza başlanır.
Ama kanama 40günden fazla sürdüğü zaman 40 bittikten sonraki kan özür kanı sayılır, abdestlenip namaz kılınabilir.
Tmm
O zaman bu topic te başlayalım diyete
http://www.kadinlarkulubu.com/agust...-temmuz-agustos-anneleri-kilolar-durumda.html
İsmi gibi kendide çok güzel maşallahselam temmuz anneleri uzun zamandır giremiyordum nasılsınız biz kızımla çok iyiyiz 28 Temmuz pazar günü 13.13te normal olarak doğdu prensesim ve yarın tam 1 aylık olacak :) şimdi mışıl mışıl uyuyor maşallah gece uykumuzda düzenli akşamları 9 bucuk gibi duş aldırıp en geç 10da uyuyor prensesim daha sonra 3 saatte 1 uyandırıp emişiyoruz (2 saatte 1 maalesef uyanmıyor neler yaptıysam uyanmadı ve emmiyordu ama 3 saatte uyandırınca emiyor) gündüzleri bazen uyur bazen kucakta evin içinde gezmek ister meleğim
minik prensesim Gümüş'üme maşallah deyin kızlar :)Eki Görüntüle 787410
Aminn canım inşallahTeşekkür ederiz teyzesi..Ben pek anlamıyorum sanki hep aynıymış gibi geliyor ama eski fotolarına bakınca büyüdüğünü farkediyorum. senin yakışıklının da maşallahı var ama annesi. bende senin oğlanın fotosuna bakmaya doyamamıştım artist artist bakışları vardı Allah nazarlardan saklasın bebişlerimizi canımcım..
kızlar bebeğim sürekli memede kalmak istiyo, sabah akşam gece ...acıkınca ağlaması farklı oluyo tabi emmesi de başka oluyo, keyfi olarak memede kalmak isteyince bi-iki emiyo sonra başlıyo uyumaya ya da orda öylece beklemeye... ilk zamanlarda aç bu çocuk doymuyo diyip korkuyodum ama maşallah boyu uzuyo (ki standartlara göre uzun olduğunu bile düşünüyorum), kilo alıyo, bezini güzzzeeeelceee kirletiyo... baştan beri emziğe karşıyım ama yavaş yavaş sıcak gelmeye başladı bu fikir... siz ne dersiniz, kullananlardan fikir almak isterim
İsmi gibi kendide çok güzel maşallah
Bahtıda güzel olsun inşallah canım
selam temmuz anneleri uzun zamandır giremiyordum nasılsınız biz kızımla çok iyiyiz 28 Temmuz pazar günü 13.13te normal olarak doğdu prensesim ve yarın tam 1 aylık olacak :) şimdi mışıl mışıl uyuyor maşallah gece uykumuzda düzenli akşamları 9 bucuk gibi duş aldırıp en geç 10da uyuyor prensesim daha sonra 3 saatte 1 uyandırıp emişiyoruz (2 saatte 1 maalesef uyanmıyor neler yaptıysam uyanmadı ve emmiyordu ama 3 saatte uyandırınca emiyor) gündüzleri bazen uyur bazen kucakta evin içinde gezmek ister meleğim
minik prensesim Gümüş'üme maşallah deyin kızlar :)Eki Görüntüle 787410
Biz bugün iki aylık olduk bile:)))
Doktor kontrolümüz vardı
Gaz sancıları artık azalacak ve bitecek dedi (gazlı bebeklerin anneleri için iyi haber az kaldı sıkın dişinizi:)
Gazı olduğunda gaz ilacı verebilirsin dedi kucağına alıp pışpışla dedi ama en iyi ilaç zaman
Kızım bu ay 900 gram almış 4350 gram olmuş
2350 gram doğduğu için bize şuan kocamn geliyo halbuki kızımın forumdaki arkadaşlarının bir aylık kilosu bu:)))
Artık elini emecek ve salyaları akacak dedi. Bizimki zaten elini emmeye çalışıyordu bazen denk getiriyordu bazen getiremiyordu:)
Gündüz uykusunu sordum pek uyumuyor dedim gündüzleri 10 15 dk süren uykular uyuyabilir dedi
Ben aslında nasıl düzene koyarız diye sordum çünkü bir gece 2de yatıyor öbür gece 10da
Ama bu aylarda o ne kadar ve ne zaman isterse o kadar uyurmuş
Sağlığı yerinde olsun da sabaha kadar uyumasa da canı sağolsun
Bir de birkaç gün kaka yapmayabilir telaş yapmayın dedi
Bizden haberler böyle teyzeleri
kızlar bebeğim sürekli memede kalmak istiyo, sabah akşam gece ...acıkınca ağlaması farklı oluyo tabi emmesi de başka oluyo, keyfi olarak memede kalmak isteyince bi-iki emiyo sonra başlıyo uyumaya ya da orda öylece beklemeye... ilk zamanlarda aç bu çocuk doymuyo diyip korkuyodum ama maşallah boyu uzuyo (ki standartlara göre uzun olduğunu bile düşünüyorum), kilo alıyo, bezini güzzzeeeelceee kirletiyo... baştan beri emziğe karşıyım ama yavaş yavaş sıcak gelmeye başladı bu fikir... siz ne dersiniz, kullananlardan fikir almak isterim
bende akşam yatmadan 30 ml vererek başlarım o zaman; gerçi bu haftasonu doktorumuzuda gidicez ama,düngece öyle huysuzlanınca acaba aç aç mı yatırdım oğlumu diye gittim bugün aldım,her ihtimale karşı bulunsun evde ;dimi yani??
biz temmuz annesiyizzz ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?