kızlar ben şimdi aptamil1 mama aldım,hiç kullanmadım inşallah sütümde bol olurda kullanmaya gerek kalmaz diyimm..
ama dün akşam yatırırken bebişime resmen sütüm yetmedi,oğlum resmen sinirden bacaklarını öyle çırptıki anlatamam ,
inanılmaz derecede vicdan yaptım,her ihtimale karşı mama aldım;
şimdi ben yine emzirmeye devam edicem ama yine gece yatmadan biterse sütüm,çocuğumu aç uyutmamak için kaç ml yapıp vermeliyim ??? bana bir fikir lütfen, akşam doktorumuzuda arayabiliriz aslında ama ben yinede size bi sorayım dedim ?????
Kızlar bugün çok yorgunum kızım hiç durmadı desem yeridir.dün okadar güzel uyumuştuki yemek yaptım ortalığı topladım çamaşır serip yıkadım akşamındada ütü yapmıştım.bugün ise 10-15dk uykularla ağlamakla geçti günümüz ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca açıyor gözleri..
Birde kızlar ben kendimi çok yorgun uykusuz ve bitkin hissediyorum.evet kızımı çok seviyorum anne olduğum içinde çok mutluyum Allah'a sağlıkla kızımı kucağıma aldığım için şükrediyorum.ama gerçekten annelik zor ve meşakatli bir yolmuş anladım.eski günlerimi ara ara özlüyorum birde evde oturmaktan inanılmaz sıkıldım.böyle düşündüğüm zamanda kötü bir annemiyim diye sorguluyorum kendimi.lütfen birileri bana yanlız olmadığımı söylesin.
canım asıl kg sonlara doru gelen yağlı sütten alıyor bebek. sağarken mesela ilk başta su fazla açık renk ve çok geliyor sonra yağlı ve yavaş geliyor. bence vermeye çalış gerçi almıyorsa da yapacak bişey yok kg alımı iyi ise önemli değil.Bende su son bi haftaya kadar 25dakkaya yakin emziriyodum, ama artik oglum cok hizli cekiyor ,ilk 10 dakkada hizli gelen o sutu bitiriyor,sonra az az geliyo yaa onu emmek istemiyo,yani ugrasmiyo sipa :s basliyo aglamaya ayak vurmaya falan mecbur diger memeye gecioruz... Bu sut isi ne olacak bilmiyorum,mesela az once emziriyim dedim ama az geliyo agladi bizimki mecbur 30ml mama yaptik ve oyle uyudu yoksa uyumuuoda ;ss
canım gideceğin aşı 3 ü aşı mı .Canım benim cimcime 2 aylıkken aşı olmaya gittiğimizde 4900 gr dı. Yarın da gideceğiz aşı için bakalım almış mı kilo.he bu arada senin oğlanlar çok tatlı maaşallah!
yalnız değilsin merak etmeKızlar bugün çok yorgunum kızım hiç durmadı desem yeridir.dün okadar güzel uyumuştuki yemek yaptım ortalığı topladım çamaşır serip yıkadım akşamındada ütü yapmıştım.bugün ise 10-15dk uykularla ağlamakla geçti günümüz ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca açıyor gözleri..
Birde kızlar ben kendimi çok yorgun uykusuz ve bitkin hissediyorum.evet kızımı çok seviyorum anne olduğum içinde çok mutluyum Allah'a sağlıkla kızımı kucağıma aldığım için şükrediyorum.ama gerçekten annelik zor ve meşakatli bir yolmuş anladım.eski günlerimi ara ara özlüyorum birde evde oturmaktan inanılmaz sıkıldım.böyle düşündüğüm zamanda kötü bir annemiyim diye sorguluyorum kendimi.lütfen birileri bana yanlız olmadığımı söylesin.
Kızlar bugün çok yorgunum kızım hiç durmadı desem yeridir.dün okadar güzel uyumuştuki yemek yaptım ortalığı topladım çamaşır serip yıkadım akşamındada ütü yapmıştım.bugün ise 10-15dk uykularla ağlamakla geçti günümüz ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca açıyor gözleri..
kızlar yarın oğlumun üçlü aşısı var dün tam iki aylık olduk. beni yarın ki aşı çok korkutuyor. aşı olduktan sonra ateşi yükselir mi yükselirse ne yapmam lazım ( 3 gün duş almayacak su değmeyecek dediler sağlık ocağından) ne kadar olunca hastaneye gitmemiz lazım ateşi hepsi kafamda soru. bunları doktora sormayı unutum tabi kontrolde. tek sorduğum sağlık ocağından gelmeden yarım saat önce bir kaşık ateş düşürücü ver gel olmuştu doktorum da yarım fitil koy git daha etkili olur dedi. peki akşam yükselirse ateş dedim o zamanda yarım fitil koy dedi doktor. ama ben gitmeden koymak istemiyorum belki ateş olmayacak çocuğa boşu boşuna fitil vermiş olacağım. gelince yükselirse koyacağım fitil. korkuyorum ateş çok yükselir havale vs olur diyelütfen dua edin bebeklerimiz kolaylıkla atlatsın bu aşıları
bide benim iki gündür emzirirken koltuk aldım acayıp acıyor nasıl bişey çektiriyor sanki etimi. olmuyordu böyle bişry yeni oldu. annemde oğlun büyüdü daha hızlı çekiyor atık sütü ondan acıyor hepimizin oldu zamanında dedi sizde de var mı böyle bir durum birde ben fırsat buldukça makine ile sağıyorum ondan mı acaba ?
yanlız degılsın!!!!!!!Kızlar bugün çok yorgunum kızım hiç durmadı desem yeridir.dün okadar güzel uyumuştuki yemek yaptım ortalığı topladım çamaşır serip yıkadım akşamındada ütü yapmıştım.bugün ise 10-15dk uykularla ağlamakla geçti günümüz ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca açıyor gözleri..
cnm evet ana kucagı ama daha bızım bebeler kucuk oldundan ben ana kucagının ıcını doldurdum yumusak penye battanıye ılee vucudu sımdıden oturma seklını almasın dıye sende dıkkat et ıstersen o usden araba dısında sımdılerde pek kulanmıyorum onu ama arabada gıderken super oluyorrrrrrrrrrrrrrrrGünaydın anneler,
Bebeğini kucağında uyutan annelere bi önerim var. Bizimki de gündüzleri hep kucak istiyo, ben kucağımda uyuttuktan sonra anakucağına alıyorum, o biraz çukur olduğundan mıdır nedir, orda güzel uyuyo.
Siz de deneyin
canım asıl kg sonlara doru gelen yağlı sütten alıyor bebek. sağarken mesela ilk başta su fazla açık renk ve çok geliyor sonra yağlı ve yavaş geliyor. bence vermeye çalış gerçi almıyorsa da yapacak bişey yok kg alımı iyi ise önemli değil.
canım gideceğin aşı 3 ü aşı mı .
yalnız değilsin merak etme
Canım bizimki de aynı şekilde tepiniyor resmen, memeyi ağzında çıkarıyor sonra tekrar arıyo, yine çıkarıyo yine aramaya koyuluyo, bu şekilde mücadele edip druyo. Ama sütüm olmadığını ben anlayabiliyorum atık.. 19.30'a kadar bitiyo benim sütüm, gün içinde sürekli emişme halindeyiz çünkü. Süt dolmasına fırsat kalmıyo. Ben 19.30'da 90ml(3kaşık) mama veriyorum. Zaten 20.30'da uyuyo, Saat 2'ye kadar uyanmıyo ondan sonra. O arada sütüm dolmuş oluyo. Bizim bu şekilde rutin oldu artık. Böyle geçiyo günlerimiz.
Teşekkürler canım:)
Ben de gündüz uyuyuverdi mi hemen evi mi süpürsem silsem yemek mi yapsam banyoya mı girsem ortalığı mı toplasam şaşırıyorum:))
Amiiiinn hepimize:)
Ben hamileyken çok büyütüyordum gözümde doğum yapmayı. Doğum yapınca ay bu muydu ya boşuna o kadar stres yapmışım dedim. İlerde ikinciyi düşünürsem doğumdan hiç korkmam. Benim için hamilelik daha zordu doğumuma göre:)
Maşallah ne tatlı gülmüş
Allah esirgesin çok tatlılar abisi nasıl seviyor
Pompayla sağsan?
Rota virüsü kapan bebekler çok fena ishal oluyorlar burda doktorların hepsi tavsiye ediyo
Bak sen... Türlü türlü huyları var bunların:)
Benim oğlum da aynı şekilde davranıyo napıcamı şaşırdım,mama veriyorum zaten sütüm fazla değil ama inat etmeseler belki de mamaya gerek kalmayacak
kızlar yarın oğlumun üçlü aşısı var dün tam iki aylık olduk. beni yarın ki aşı çok korkutuyor. aşı olduktan sonra ateşi yükselir mi yükselirse ne yapmam lazım ( 3 gün duş almayacak su değmeyecek dediler sağlık ocağından) ne kadar olunca hastaneye gitmemiz lazım ateşi hepsi kafamda soru. bunları doktora sormayı unutum tabi kontrolde. tek sorduğum sağlık ocağından gelmeden yarım saat önce bir kaşık ateş düşürücü ver gel olmuştu doktorum da yarım fitil koy git daha etkili olur dedi. peki akşam yükselirse ateş dedim o zamanda yarım fitil koy dedi doktor. ama ben gitmeden koymak istemiyorum belki ateş olmayacak çocuğa boşu boşuna fitil vermiş olacağım. gelince yükselirse koyacağım fitil. korkuyorum ateş çok yükselir havale vs olur diyelütfen dua edin bebeklerimiz kolaylıkla atlatsın bu aşıları
bide benim iki gündür emzirirken koltuk aldım acayıp acıyor nasıl bişey çektiriyor sanki etimi. olmuyordu böyle bişry yeni oldu. annemde oğlun büyüdü daha hızlı çekiyor atık sütü ondan acıyor hepimizin oldu zamanında dedi sizde de var mı böyle bir durum birde ben fırsat buldukça makine ile sağıyorum ondan mı acaba ?
Aynen canım benimde öle basıyo çığlığı diğer memeye geçiyoruz bizde sütüm azadımı acaba diye düşünüp duruyorum.kızım doymamış gibi geliyor üstelik.ama çok sık aralıkla emiyor ve göğüslerim dolmamış oluyor bende farkındayım.nolcak böyle bilmiyorum.kilo alımı iyi şuam 39 günlüğün 33 gün doktora gittiğimizde 1480 gr almıştı kızım doktorumuz çok iyi dedi.senin bebeğin ne kadar kilo almış?
kimyonu nasil veriyosun canim ?
kızlar bebeğim sürekli memede kalmak istiyo, sabah akşam gece ...acıkınca ağlaması farklı oluyo tabi emmesi de başka oluyo, keyfi olarak memede kalmak isteyince bi-iki emiyo sonra başlıyo uyumaya ya da orda öylece beklemeye... ilk zamanlarda aç bu çocuk doymuyo diyip korkuyodum ama maşallah boyu uzuyo (ki standartlara göre uzun olduğunu bile düşünüyorum), kilo alıyo, bezini güzzzeeeelceee kirletiyo... baştan beri emziğe karşıyım ama yavaş yavaş sıcak gelmeye başladı bu fikir... siz ne dersiniz, kullananlardan fikir almak isterim
aynen bende istemiyodum ama alıcam chicconun çene yapısına uygun emziği var ondan alıcam.silikon alıcam kauçuklara tüy yapışıyomuş.
ben o emziği aldım kabul etmedi oğlum nuk silikon aldım onu aldı cok sukur
cnm bizim kız hastanede hero baby yemişti aptamili kusmuştu neyse hero baby 1 numara aldık 1 kaşık 30 ml içiriyodular bende evde 2 gün içirdim sonra sütüm gelince bıraktım.dün vermek istedim sütüm pek olmamıştı ama kutuyu bir okudum paket açıldıktan sonra 1 ay içinde tüketilmeli diyor malesef veremedim.sizin aptamillerde de öyle birşey yazıyormu.kutudan resmen 3 defa mama yaptım o kadar parayı şimdi çöpemi atcam ya...
Benim oğlumda sabahtan beri uyumuyor uyumuyor uyumuyoooooooooooorrrrryoruldum valla..
kızlar uykudan bahsetmişsiniz........
benim dün akşam misafirlerim vardı yanlarında "yeteeerr artık gidin yaa" diye bağıracaktım o kadar kötü oldumki yanlarında uyuyacaktım resmen bişi anlatıyolar ama ben algılamıyodumnihayet gece yarısı 12 ye gelirken gittiler ben de bebişi yatırdım yarına kesin zombi gibi uyanacam diyodum ama oğlum beni çok şaşırttı çok iyi uyudu bu gece, akşam 10-gece 3 uyudu, 3te emzirdim yatırdım sabah 9 buçukta uyandı.daha doğrusu daha uyuyodu ben zorla uyandırdım çünkü nerdeyse 7 saat olacaktı.. ben de uykumu almış bi şekilde bomba gibi uyandım çok süperdi bu gece, keşke hep böyle olsaaaa
bi de o kırmızı lekelerden bizm de göz kapağımızda ve ensemizde biraz var ama tam belirgin değil takmıyorum oyüzden
30 kilo aldim :) 98 le doguma girdim 78 olmuşum
Aminn canım inşallah
Benim sıpanın kaşlar heep çatık. neye kızıyorsa anlayamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?