2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Canım bizimki de aynı şekilde tepiniyor resmen, memeyi ağzında çıkarıyor sonra tekrar arıyo, yine çıkarıyo yine aramaya koyuluyo, bu şekilde mücadele edip druyo. Ama sütüm olmadığını ben anlayabiliyorum atık.. 19.30'a kadar bitiyo benim sütüm, gün içinde sürekli emişme halindeyiz çünkü. Süt dolmasına fırsat kalmıyo. Ben 19.30'da 90ml(3kaşık) mama veriyorum. Zaten 20.30'da uyuyo, Saat 2'ye kadar uyanmıyo ondan sonra. O arada sütüm dolmuş oluyo. Bizim bu şekilde rutin oldu artık. Böyle geçiyo günlerimiz.

Yalnız değilsin canım :) Annelik bu fedakarlık gerektiriyo.. Bir anda birçok zevkimizden feragat ediyoruz, böyle düşünmemiz çok normal.. Arada kafa dağıtmak istiyo insan.. Neyse büyüyolar zmanla biz de başlarız gezmelere.. Ek gıdaya geçtikten sonra biraz daha rahat oluruz herhalde..

Günaydın anneler,
Bebeğini kucağında uyutan annelere bi önerim var. Bizimki de gündüzleri hep kucak istiyo, ben kucağımda uyuttuktan sonra anakucağına alıyorum, o biraz çukur olduğundan mıdır nedir, orda güzel uyuyo.
Siz de deneyin

canım asıl kg sonlara doru gelen yağlı sütten alıyor bebek. sağarken mesela ilk başta su fazla açık renk ve çok geliyor sonra yağlı ve yavaş geliyor. bence vermeye çalış gerçi almıyorsa da yapacak bişey yok kg alımı iyi ise önemli değil.

Canım benim cimcime 2 aylıkken aşı olmaya gittiğimizde 4900 gr dı. Yarın da gideceğiz aşı için bakalım almış mı kilo. he bu arada senin oğlanlar çok tatlı maaşallah!
canım gideceğin aşı 3 ü aşı mı .

yalnız değilsin merak etme

canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz..kesinlikle yalnız değilsin.. hatta ben ilk çocuğumda daha fazlasını yaşamıştım..ama şimdi bunun geçici bir dönem olduğunu biliyorum ve daha rahatım.. birkaç ay sonra daha çok gezmeye gidicez inş diyorum.. ve seneye bu zamanlar pıtır pıtır geziyor olucaklar.. büyük oğlumda sürekli ağlıyordum.. şimdi bakıyorum da bir bebek bir çocukla daha rahatım.. gün içinde benim oğlumda uyumayınca alıyorum ayağıma yanımada çayımı yada kahvemi alıp ya kitap okuyorum yada büyük oğlumla çizgi film izliyorum... böyle anları daha keyifli yapmaya çalışıyorum.. birde biz yatak odasına bir salınca yaptık.. aslında sizlere de örnek olması adına resmini koymak istedim ama beceremedim.. büyük oğlumu 5-6 ay böyle bir salıncakta uyutmuştum ve çok rahat etmiştim hatta şimdi bile aldım laptopu kucağıma yatağa oturdum salıncağı sallıyorum ve nette geziniyorum..

kızlar yarın oğlumun üçlü aşısı var dün tam iki aylık olduk. beni yarın ki aşı çok korkutuyor. aşı olduktan sonra ateşi yükselir mi yükselirse ne yapmam lazım ( 3 gün duş almayacak su değmeyecek dediler sağlık ocağından) ne kadar olunca hastaneye gitmemiz lazım ateşi hepsi kafamda soru. bunları doktora sormayı unutum tabi kontrolde. tek sorduğum sağlık ocağından gelmeden yarım saat önce bir kaşık ateş düşürücü ver gel olmuştu doktorum da yarım fitil koy git daha etkili olur dedi. peki akşam yükselirse ateş dedim o zamanda yarım fitil koy dedi doktor. ama ben gitmeden koymak istemiyorum belki ateş olmayacak çocuğa boşu boşuna fitil vermiş olacağım. gelince yükselirse koyacağım fitil. korkuyorum ateş çok yükselir havale vs olur diye lütfen dua edin bebeklerimiz kolaylıkla atlatsın bu aşıları

bide benim iki gündür emzirirken koltuk aldım acayıp acıyor nasıl bişey çektiriyor sanki etimi. olmuyordu böyle bişry yeni oldu. annemde oğlun büyüdü daha hızlı çekiyor atık sütü ondan acıyor hepimizin oldu zamanında dedi sizde de var mı böyle bir durum birde ben fırsat buldukça makine ile sağıyorum ondan mı acaba ?

bizim de haftaya üçlü aşısı var.. büyük oğlumda hatırladığım kadarı ile o kadar ateş olmamıştı... bir de bebekler yüksek ateşe daha dayanıklı.. ama ben gitmeden önce şurup vermeyi düşünüyorum.. çok fazla sıkıntı etme bence.. gitmeden önce yada geldikten sonra şurubunu yada fitilini verir.. saat başı kontrol edersin.. baktın yükseliyor ılık bezle silersin kasıklarını.. ve verdiğin ilacın prospektüsünde yazan miktara ve aralığa göre belli aralıklarla ilacını verirsin.. ilk günden sonra sıkıntı olmaz inş zaten..

emzirme mevzusunda da benim zaten çok sütüm olmadığı için sanırım öyle birşey yaşamadım.. şimdide hem emzirip hem sağıyordum ama baktım çok çıkmıyor ve moralim bozuluyor artık sağmıyorum.. ama hem emzirip hem sağarken de sadece uçları sızlıyordu.. tabi sende süt varsa bolca senin koltuk altının sızlaması normal olabilir çok bilemiyorum cnm

yanlız degılsın!!!!!!!

cunku hepımızde rahatlıktan cıktık yanıı tek basımısa bısden bagımsız kımse olmadan yasama alstık cunku eslerımız ı kotu ıdar eder kendını ama bebeklerımız herbırseylerı bıse gerekk oldundna bazen yeter dıyosun ama annelık akla gelınce ve bır ufak tebessum ettıerınde hepıcı bıtıyor v sukurler edıyorsun YARADAN a cok sukur tatlımm seytanı def et gıtsınn vesvese verıyordur sonradanda sana dusunduklerınden dolayııı
cnm evet ana kucagı ama daha bızım bebeler kucuk oldundan ben ana kucagının ıcını doldurdum yumusak penye battanıye ılee vucudu sımdıden oturma seklını almasın dıye sende dıkkat et ıstersen o usden araba dısında sımdılerde pek kulanmıyorum onu ama arabada gıderken super oluyorrrrrrrrrrrrrrrr

kızlaaaaaaaaaaaaaaaa kalça cıkıklıgı muayenenısı oldunuzmu nasıl dı??ozlemı devlet mı sızcee bızımde vaktmız geldı esım musaıt olursa cuma gıdecegız dr da hangı sıne gıtsek arar veremedıkk:44:

3.lü asıya gelıncede haftaya bızım kıde haydı kolay gecesın ıns da dr dedını yapcakmsınız ası oncesı ates dusurucuu ben vermıcem cunku tv de bır prof dan dınledım dıyorkı asıya gelen anneler ates dusurucu verıyr aa asını amacı zaten cuvucuda ayrı bır reeksıyon gosterıp gostermedıgını atesden anlıcaz dıyoo ama ates dusurucu verılınce anlayamıyoruz dıyordu sız bılırsınızde ben atesı olunca vermeyı dusunuyorum yoksam cok sukru hast..20 dkk en fazlaa ve sureklı olcumde yapabılıryoruz ne gerek var ılca aksı bı halı olmadıkca dımı ama

evasude
cımm mevlutun hayırlı olsun nerdeısnız kıslaaa yaaaaaaaaaaaaaaaaa

evet canım sütün yağlı kısmı sonradan geliyo ama bu zamanın çocukları çok uyanık walla; kandırıp memede tutmak için resmen deveye hendek atlatıyorum,doktorumuz gayet normal dedi kilo alımına ,bakalım tekrar gittiiğimizde ne diyecek
inşallah iyi çıkar kilosu,eşimde benden hassas bu konuda oda ayrı strese sokuyo beni ..

canım aynen gün içinde çok sık emişiyoruz,akşama bişey kalmıyo
dün akşam 30 ml verdim bende mama ,öyle bi hüplettikki 4 saat uyanmadan uyudu oğlum kıyamam ona yaa demekki akşamları ben doyuramıyomuşum o yüzden uyanıyomuş çocuğum ..bu akşam 60 vericem bende,çünkü biberonda daha olsa çekicekti yani..

birazdaha büyüsünler parmaklarının ucunda oynatır bunlar bizi :))

Benim oğlum da aynı şekilde davranıyo napıcamı şaşırdım,mama veriyorum zaten sütüm fazla değil ama inat etmeseler belki de mamaya gerek kalmayacak

inşallah sütümüz gelirde gerek duymayız cnm yaa;ben doktora sordum bir buçuk ayda düzene oturur süt olayı dedi,bakalım bibuçuk ayın dolmasını bekliyorum,inşallah bol bol geliverir ...

bizde kalça ult çektirdik sabah 5 dk lık birşeymiş Allahtan birşey çıkmadı...
Yalnız benim kızım kendi evimizden başka eve gidince çok huzursuz oluyor hastane dönüşü teyzemlere gşttik kahvaltıya ama geri dönmek zorunda kaldım.uykuya dalamıyor başka evde napcam bilmiyorum ama arabaya binince motor sesinden heralde hemen mayışıyor....

Bizim de aşımız yarın. Ateş düşürücü şurup verip gidicem doktorumuz öyle söyledi
Bildiğim kadarıyla 38 dereceyi geçince ateş yükseldi deniyor canım
Fitil demedi bize doktor
İnşallh ateşleri çıkmaz da hiçbir şeye gerek kalmaz

canım doğduktan sonra 3460 a düşmüştü kilosu,20 günlükken gittik 4000 gr geldi;10 gün daha geçti bugün bir aylık olduk birazdaha almışızdır heralde, doktor normal dedi kilosu için
çok çok iyi değil belki ama fena da değil, sağlıklı olsunlarda ben öyle çok kiloda istemiyorum...

dun aksam ark gelmişti 10 aylık bebegi var ,

3 lü asida : asisini yaptirir yaptirmaz dr calpol ver demiş, allah korusun yuksek ates havale vs sorun olur, yinede druna sor cnm

ben çok rahatladımemziği verince tvsiye ederim

Benim oğlumda sabahtan beri uyumuyor uyumuyor uyumuyoooooooooooorrrrr yoruldum valla..

ayy kıyamam walla cnm,bebişte mahvolmuştur,bizimkide az az uyuyup uyanıyor,öğle yemeğini daha şimdi yedim walla..
asker yaptı bu bebişler bizi :)))
yerim onların totolarınıı

Son düzenleme:

ben bir gece cok yakın ve kokos akrabalarımız salondayken uyuyakaldım, ne yapayım onlar da gelmeselerdi saat aksam 10da, bi keresinde de gunlerce uykusuzluk uzerine hayatında ilk kez bes saat uyudu onda da musait degilim dememe ragmen zorla bir arkadasım geldi tum imalarıma karsın gitmedi oyle nefret ettim ki ondan...

30 kilo aldim :) 98 le doguma girdim 78 olmuşum

91-92yle gittim en son 82 ydim

Aminn canım inşallah

Benim sıpanın kaşlar heep çatık. neye kızıyorsa anlayamadım

aynı benimkinin de guldugu bir tek resmi yok agır abi

yok canım ben de aynen dedigin gibi hissediyorum zaman zaman, biz de kolay sanıyorduk ama wcye girmek bile luks oluyor bizim icin, canları sagolsun keyifli gunlerimiz olacak insaallah

canım bizim aşı da haftaya, sen aşıs sonrası gozlemlerini yazar mısın ben de ona gore davranayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…