canım gideceğin aşı 3 ü aşı mı .
kızlar yarın oğlumun üçlü aşısı var dün tam iki aylık olduk. beni yarın ki aşı çok korkutuyor. aşı olduktan sonra ateşi yükselir mi yükselirse ne yapmam lazım ( 3 gün duş almayacak su değmeyecek dediler sağlık ocağından) ne kadar olunca hastaneye gitmemiz lazım ateşi hepsi kafamda soru. bunları doktora sormayı unutum tabi kontrolde. tek sorduğum sağlık ocağından gelmeden yarım saat önce bir kaşık ateş düşürücü ver gel olmuştu doktorum da yarım fitil koy git daha etkili olur dedi. peki akşam yükselirse ateş dedim o zamanda yarım fitil koy dedi doktor. ama ben gitmeden koymak istemiyorum belki ateş olmayacak çocuğa boşu boşuna fitil vermiş olacağım. gelince yükselirse koyacağım fitil. korkuyorum ateş çok yükselir havale vs olur diyelütfen dua edin bebeklerimiz kolaylıkla atlatsın bu aşıları
kızlaaaaaaaaaaaaaaaa kalça cıkıklıgı muayenenısı oldunuzmu nasıl dı??ozlemı devlet mı sızcee bızımde vaktmız geldı esım musaıt olursa cuma gıdecegız dr da hangı sıne gıtsek arar veremedıkk:44:
ben molfiks 3 numaraya geçtim 40 tan sonra rahatız.kaka çiş sızdırmıyor.molfixi begeniyorumçkızlar siz kaç no bez kullanıyorsuz? biz 2 no pampers ama 2 kere kaka belden çıktı
Benim oğlumda sabahtan beri uyumuyor uyumuyor uyumuyoooooooooooorrrrryoruldum valla..
ya emzırırken nasıl anlıyorsunuz göğüste sütün bittiğini.Ben 25 dk gıbı emzırıyorum sonra bakıyorum sut yıne var.
Kızlar bugün çok yorgunum kızım hiç durmadı desem yeridir.dün okadar güzel uyumuştuki yemek yaptım ortalığı topladım çamaşır serip yıkadım akşamındada ütü yapmıştım.bugün ise 10-15dk uykularla ağlamakla geçti günümüz ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca açıyor gözleri..
Birde kızlar ben kendimi çok yorgun uykusuz ve bitkin hissediyorum.evet kızımı çok seviyorum anne olduğum içinde çok mutluyum Allah'a sağlıkla kızımı kucağıma aldığım için şükrediyorum.ama gerçekten annelik zor ve meşakatli bir yolmuş anladım.eski günlerimi ara ara özlüyorum birde evde oturmaktan inanılmaz sıkıldım.böyle düşündüğüm zamanda kötü bir annemiyim diye sorguluyorum kendimi.lütfen birileri bana yanlız olmadığımı söylesin.
evet canım sütün yağlı kısmı sonradan geliyo ama bu zamanın çocukları çok uyanık walla; kandırıp memede tutmak için resmen deveye hendek atlatıyorum,doktorumuz gayet normal dedi kilo alımına ,bakalım tekrar gittiiğimizde ne diyecek
inşallah iyi çıkar kilosu,eşimde benden hassas bu konuda oda ayrı strese sokuyo beni ..
canım aynen gün içinde çok sık emişiyoruz,akşama bişey kalmıyo
dün akşam 30 ml verdim bende mama ,öyle bi hüplettikki 4 saat uyanmadan uyudu oğlum kıyamam ona yaa demekki akşamları ben doyuramıyomuşum o yüzden uyanıyomuş çocuğum ..bu akşam 60 vericem bende,çünkü biberonda daha olsa çekicekti yani..
birazdaha büyüsünler parmaklarının ucunda oynatır bunlar bizi :))
inşallah sütümüz gelirde gerek duymayız cnm yaa;ben doktora sordum bir buçuk ayda düzene oturur süt olayı dedi,bakalım bibuçuk ayın dolmasını bekliyorum,inşallah bol bol geliverir ...
Evet cnm tecrübeli annelerden de duyduğum 1-1,5 ayda düzene giriyomuş,inşallah öyle olur da hem bebeklerimiz hem de biz rahat ederiz yoksa sütüm olsun diye yediğim şeylerden iyice şişicem ve çocuğun mamadan da kurtulamaması da cabası
Insallah cnm tum umidimiz bu sekilde oyle sutumuz olsunki tisortlerimiz islansin ins :)))
ben hamileligimde almadigim kiloyu lohusalikta alcam diye korkuyorum,hatta korkmama gerek yok aliyorum yani :)))
İnşallah inşallah göğüs pedi yetiştiremeyelim :)
Bu arada cnm sen de sezeryan olmuştun değil mi,göbeğin ne durumda ya benimki hala 7 aylık hamile gibiDr. çok sıkmadan sar dedi bakalım nasıl inecek bu göbek..
Insallah cnm tum umidimiz bu sekilde oyle sutumuz olsunki tisortlerimiz islansin ins :)))
ben hamileligimde almadigim kiloyu lohusalikta alcam diye korkuyorum,hatta korkmama gerek yok aliyorum yani :)))
İnşallah inşallah göğüs pedi yetiştiremeyelim :)
Bu arada cnm sen de sezeryan olmuştun değil mi,göbeğin ne durumda ya benimki hala 7 aylık hamile gibiDr. çok sıkmadan sar dedi bakalım nasıl inecek bu göbek..
Kızlar beni belki biliyosunuzdur bebeğimi emziremiyorum hep pompayla sağıp veriyorum sabahları güzel süt oluyor ama akşam 10 a kadar azala azala 20 ml e kadar filan düşüyor bende mecbur geceleri 3-4 defa mama veriyorumbugün dayanamadım doktora sordum doktorum normal dedi akşamları süt azalırmış gün içinde anne sütü veriyorsan gece mama vermemde sakınca yok hem daha uzun ve rahat uyur bebeklerin uykuyada ihtiyacı var dedi ama gelgelelimki benim kızım gündüzleri 10 dk.dan fazla uyumuyor sürekli süt sağar ve bebeği besler pozisyondayım su bile içemiyorum devamlı süt istiyor . 40ı çıktıktan sonra hızlı bir şekilde iştahı artacak dedi doktor benim sütüm yetmeyecek gündüz de mama vericem diye korkuyorum (( inşallah hepimizin güldür güldür sütü olur bebişlerimizi bol bol besleriz
kızlaaaaaaaaaaaaaaaa kalça cıkıklıgı muayenenısı oldunuzmu nasıl dı??ozlemı devlet mı sızcee bızımde vaktmız geldı esım musaıt olursa cuma gıdecegız dr da hangı sıne gıtsek arar veremedıkk:44:
3.lü asıya gelıncede haftaya bızım kıde haydı kolay gecesın ıns da dr dedını yapcakmsınız ası oncesı ates dusurucuu ben vermıcem cunku tv de bır prof dan dınledım dıyorkı asıya gelen anneler ates dusurucu verıyr aa asını amacı zaten cuvucuda ayrı bır reeksıyon gosterıp gostermedıgını atesden anlıcaz dıyoo ama ates dusurucu verılınce anlayamıyoruz dıyordu sız bılırsınızde ben atesı olunca vermeyı dusunuyorum yoksam cok sukru hast..20 dkk en fazlaa ve sureklı olcumde yapabılıryoruz ne gerek var ılca aksı bı halı olmadıkca dımı ama
evasude cımm mevlutun hayırlı olsun nerdeısnız kıslaaa yaaaaaaaaaaaaaaaaa
oğluşumu uyuttum burdayım.bugün çok gezdim minnacık oğlumla.beraber tam 4 saat alışveriş için gezdik.çok rahttı bebek arabasında uyudu mışıl mışıl.ona bugün ciciler aldım.yaz bitti yinede yazlık birkaç birşey aldım.bugün 3 kez ağladı altını pisletti,karnı acıktı emzirme önlüğümü giyip emzirdim bir köşede gizlice.sonrada gazı için ağladı.tüm sorunları annesi çözünce sakin sakin alışveriş yaptık eve döndük.her bebek farklı.biz doğduğu günden beri dışarı hep çıktık.bebek arabasında uyumayı seviyor.babasının arabasına bayılıyor .şimdi kış gelince onu nasıl dışarı çıkarıcam düşünüyorum..her yer enfeksiyon mikrop grip olucak asıl o zaman işim zor.şuan gecede gündüzde rahat uyuyor.gaz problemimiz öyle saatlerce ağlayacak gibi uyumayacak gibi değil.yeni cicilerle resim pek çekemedim fotoğraf makinemin pili bitti.
Eki Görüntüle 788552 maşallah deyin teyzeler.kızlarınıza benim resmimi gösterin yakışıklı delikanlı görsünler...
Selam kızlar nasılsınız.ben uykusuzum ama uyumak istemiyorum nedense karmaşık duygulardayım lohusalık heralde.
süt olacak diye doğumdan hemen sonraki hafta verdiğim kiloları geri aldım karnım 6 aylık gibi kaldı napcam ya of ...
canım süt osun diye çok yemek iş değil ben de tatlıya düştüm ama doğrusu bu değil biliyorum..
geceleri sadece su iç, diğer öğünlerini güçlü tut bence,
süt grubu, kuruyemiş, protein kaynakları, tahıl, sebze ve meyve vb.
benim 5 kilo fazlam var, porsiyon sıkıntım var, örneğin sütlaç yapıyorum bir günde 3 kase yiyorumbi engel olabilsem,
bugün misafir gelecekti kakaolu ıslak kurabiye yaptım.. kaç tane yediğimi saymak bile istemiyorum..
kızlar bebekleri hıçkırık tutunca bir şey yapıyor musunuz?:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?