2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bebekler anne sütünden bütün ihtiyacını alıyorlar. suyada ihtiyaçları olmuyor aslında. peki su verdikten sonra uykusu düzene girdimi?

Yaptığın kimyon karışımının tamamını mı içiriyorsun

Tekrar gecmis olsun inşallah düzelir meleğin yaptıktan sonra akıntı olucak zaten göreceksin

Evet hepsini içiyorum hatta günde 2 kez yapıyorum

İzmirde nerdesiniz bende izmirdeyim

Arkadaslar sünnet yaptıranlara bırkac sorum olacak

Kac günde ıyılestı?
ilk gun agrı sızı huzursuzluk oldumu?
Herhangı bır ılac kullandınız mı?
Bez tutarken nasıl yaptınız sünnet yerını korumak ıcın?
Devlet hastanesınde mı ozelde mı yaptrıdınız?

Arkadaslar bebeklerinize su veriyor musunuz?Bir doktor verin diyor diğeri sütte var gerek yok dıyor?Verıyorsanız ne kadar verıyorsunuz?

tamda ele geliyor ya şimdi çok eğlenceli onla vakit geçirmek
Uy uy uy burnumu boğumlarına gömesim geldi maşşallah ece kızzz Ay çok yaşa güldürdün benî hayall ettim de bi :)
Arkadaslar bebeklerinize su veriyor musunuz?Bir doktor verin diyor diğeri sütte var gerek yok dıyor?Verıyorsanız ne kadar verıyorsunuz?
Valla bnde izmirdenim bu taraflar sıcak o su verilmez dîyenler bence avrupalı doktorlar bu sıcak yaz gününde günde 1 kaşık verilen su onun anca ağzını ıslatır:) :)

kızlar bebekleri hıçkırık tutunca bir şey yapıyor musunuz?:44:

Ben de emzirirdim 2 dk geçerdi. hatta 19 aylık oldu hala hıçkırığı emerek geçiyo :)

Yok be kuzum sakın kendini kötü hissetme, emin ol doğumdan önce ''annelik zor'' diye bizi korkutuyolar, yeterki kuzucuklarımızı sağsalim kucağımıza alalım hiç şikayet etmicez filan diyenler bile aslında onlara ne anlatılmak istendiğini anladı :) Olay şikayet değil, aslında ben diyorum ki anneliğin zorluğu için farklı bi kelime türetmeliler, ''zor'' kelimesini kullanınca nedense anneler kötü bişey denmiş gibi algılıyo, ama henüz ''hem zor ama aynı zamanda çok keyifli'' anlamına gelen tek bir kelime yok :) bebekleri büyütürken çekilen zorluklar zahmetler elbette oluyor ve elbette üflesek de püflesek de o üflemenin püflemenin ardından yavrunun yüzüne bi kere huzurla bakınca 2 dk öncesinin yorgunluğunu unutabiliyoruz. Ama bu hiç ''off'' demeyeceğiz hiç sinirlenmeyeceğiz, hiç yorulmayacağız, hiç tükenmeyeceğiz anlamına gelmiyor. Hepimiz insanız doğaüstü yaratıklar değiliz, hepimiz aynı da değiliz, ve hepimizin farklı açılardan farklı dayanma güçlerimiz var. Mesela kimisi bedenen daha güçlü kimisi ruhen, kimisi uykusuzluğa dayanır kimisi açlığa...Ama daha önce de söylemiştim emin olun sizi çocuklarınıza en çok bağlayan şey bu çektiğiniz yorgunluklar uykusuzluklar, emek verdikçe insan her geçen gün daha çok bağlanıyo ve seviyo yavrusunu. Emin olun 1 sene sonra diyeceksiniz ki ''meğer ben ilk doğurduğumda ne kadar az hissediyomuşum annelik sevgisini'', ve sonra da her geçen gün daha çok seveceksiniz, o yüzden hiç şimdi azıcık şikayet ettiniz diye kendinizi kötü anne olarak nitelendirmeyin, sonuçta insan olan bi anneyiz, kriptondan gelen doğaüstü bi canlı veya genetiğiyle oynanmış bi mutant değiliz

Bence su işini bu kadar konuşmaya gerek yok yaw, Su sonuçta, bi kaç çay kaşığı ne zararı olabilir? Ben de ilk başlarda doktoru dinledim ama 3 aydan sonra filan çay kaşığıyla günde bi kaç kaşık vermeye başlamıştım.kaynatıp soğutup veriyodum, ki bizimki kış bebeğiydi, şimdi bu sıcakta vermeden duramazdım heralde.

RNA TASARIM keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

40 kontrolumuzu bekliyoruz sezeryan benimde cnm , hast cikisi brosur vermişlerdi 6 hafta ilişki yok yazıyordu ,

dikişlerimden yana benim sorunum yok amuda kalksam kalkcam yani toto agir gelmese :)

cnm ,
2 gunde iyileşti
huzursuzluk olmadi hiç
bactroban verdi pipisine surduk antibiyotikli sabah aksam
bezi normal takiyosun , bizimkinin pipisinde strech film gibi bi koruyucu vardi , 2 gunde dustu cisini yaptikca
özelde yaptirdim mutlaka cocuk ceraahi yapsin dikkat et.

fucidin kullandık.. ilk akşam ağladı.. 1kere pansumana gittik sağlık ocağına.. özelde yaptırdık 250 tl

ben vermiyorum sarılığımız geçmemişti doktor biraz su verin dedi içmiyor benimki.. sütüm bayağı sulu sanırım..

ben normalde vermiyorum su. ama doktor gözündeki mikroptan dolayı antibiyotik verdi minnacık oğluma. bende o antibiyotiğin arkasından 1 çay kaşığı su veriyorum. yoksa sürekli tükürüyor oğlum. o zamanda ağzı kuruyor. birde mama veriyorsanız eğer mamadan sonrada su vermek lazım bebişlere. mamada şeker olduğu için anne sütündeki gibi su ihtiyacını tam karşılamıyor. mamadan sonrada yaklaşık 1 çay kaşığı veriyorum su. mama vermezsem suda vermiyorum.

Ya görmen lazım oğlumun yanında otururken bile hep sallanma zıplama durumundayım. bazen onun hissetmesinin mümkün olmadığı durumlarda bile zıplıyorum. kafa gitti iyice

Kızlar gündüzleri hiç uyutamadığım oğlum şuanda mışıl mışıl uyuyor. hayret ettimmm.
az önce oğlum kucağımda mutfağa gitmiştim. musluğu açtım su sesini duyan oğlum dikkat kesildi bende biraz daha açık tuttum suyu.baya dinledi. bende hemen pc den su sesi bulup açtım. bir yandan da emzirmeye başladım. 10 dk içinde uykuya daldı oğlum. inşallah tesadüf değildir ve hep etkili olur bu yöntem
o uyurken bende biraz dinleneyim bari

Canım pazartesi aşıya götürücem ozaman boy kilo ölçülecek ama bence aldı cicileri küçük gelmeye başladı :) ama umarım yeterince almıştır
Benim kuzu da gündüzleri hiç uyumuyor ya ben de su sesi dinleteyim bakalım :/

herkese günaydın..
9 u geçerken uyuyan oğlum, öncesinde çılgın ağlamalar..
3 te gaz bombası olarak uyandı..
1,5 saat kucak sonra uyku 8 buçuk gündüz mesaisi..
büyük ise keyifsiz sanırım üşüttü yeniden uyumak istedi
herkese kolaylıklar..

bi dene bakalım. ben çok şaşırdım bu saatte şimdiye kadar hiç uyumamıştı. 8 de bi uyanıyordu öğlene kadar öğlende 1 saat bile uyumaz. bakalım şimdi ne kadar uyucak. baya rahat uyuyo gibi şuanda.
benim oğlum 1 ayda yaklaşık 800 gr aldı. burda görüyorum 1500 gr 2 kg alanlar var. ben çok takılmıştım az diye. ama sağlıklı sonuçta artık çok takılmıyorum kilosuna. doktor 2 haftada 300-400 gr alırsa iyidir sütünde yetiyodur dedi. 2 hafta geçince sağlık ocağına gidip kilo kontrolü yapmayı düşünüyorum

sanada kolay gelsin canım. dün gece benim oğlumda çığlık çığlığa ağlıyordu akşam 6 dan 10a kadar sürekli kucakta ağlama durumundaydı. benim kardeşim eşimin kardeşi nöbetleşe gezdirdik. kollarım uzadı yahuuu

Valla canım çok güzel almış bence doktorum banada 750-1000 arası alması lazım dedi çok iyi bence sağlıklı olsun da bebişlerimiz :) bakalım bizimki ne kadar aldı çok merak ediyorum çünkü enson doğum kilosuna yeni geldi demişti doktor baya üzülmüştüm günlük 800 ml beslemen lazım en az demişti ama tam anlamıyla 800 ml veremedim zorlayınca çok kusuyor çünkü
Şuanda günlük 300-400 ml süt 300 ml kadar mama veriyorum :/

bebiş kendi ihtiyacı kadarını alıyordur canım. çokta zorlamaya gerek yok bence. zamanla beslenmeleri iyice düzene giricek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…