2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

canim benim oglumda gecirdi sarilik ,
doktorum dediki 3 saatte en fazla uyandir , karnini doyur , sarilik uyku yaptigi için bebekler aciktiginda uyanamiyor , ve uyanmadiklarinda açlıktan kan sekerleri düşüyormuş bebek için tehlikeli olan kısım bu. aç kalmayip kan sekerinin düşmemesi.
doktor gerekirse uyanmazsa yıkayın uyandırın dedi , gercektende uyandiramadik burnunu bile sıktım ama fayda etmedi banyo ile uyandirdim özellikle geceler 12-1 gibi , şimdi düzelti şükür 35 gunluguz , bazi bebeklerde süt sariligi olurmus o geç geçermiş.hastaneye gitmiştik kontrole 2,5 aylık bebek bildigin sari ben burdayım diyodu , oda süt sarılıgı imiş çok geç geçiyomus. çok fazla kafana takmadan takibini yap yeterli bence cnm , 4 saat deil 2,5 en fazla 3 saat. sonra kendinde fark edersin zaten aciktiginda etinden et kopariyomus gibi yaygarayı bastigini :)

az önce peynirledik biz de.. yalnız bir defa da bitmiyor bizimki 1 saat içinde birkaç kez yapıyor sonra rahatlıyor..
olsun sutden peynı rkusması ıyıdır dıyo lar cnm
rahatasınlarda tekk
hoss geldınız tatlım nerdesınız yaaaaaaaaaa:44: kımseler yok burda nıe kıne yaaa
akıntı evet ya oluyor sonrası regl oldum sımdı ıyıyım ben anlamadım kendımıkı regl bıttı 1 gun bırsey yoktu 7.gunde abdest aldım ılk ılıskı oldu sabahaı taze cık gelmıs neyse gerı devam ertesı sbh gene bırsey yo bugn 10.gun gene bır sey yok abdest aldım banyodan cıktım baktım gene tazecık gelmıss nıe kı yaaaaaaaa

sıvılce mantar fılanmı allah korusun cnm yaa gecmesse gıt bır ıstersenn ılıskı sonrası acı bendede oldu normal heralde o ya :44:

canım esımın halası yurt dısından bıze
bunu gondermıss cok kolay kullanıslı ve saglam cok pratıkk alabılırsen fılan yada bu marka burda var ıse tavsıye ederım en az 4 bebe kaldırr bu celıkk cunkumm

Bizim şu an 56. gün benden hala baya sarı bi akıntı geliyo, doktora da gitmedim. İnşallah ben de bi gitmeyi düşünüyorum.. Lohusalık daha bitmedi ondandır diye düşünüyorum ben..

Bizim şu an 56. gün benden hala baya sarı bi akıntı geliyo, doktora da gitmedim. İnşallah ben de bi gitmeyi düşünüyorum.. Lohusalık daha bitmedi ondandır diye düşünüyorum ben..

bendede var , ve kokuyo gibi geliyo ya ben bozdum kafayı koku ile yada cidden kokuyo anlamadim gitti , bende 40 bitimi gidicem kontrole.ihmal etme cnm sende.

bnm kızımda 3500 gr 51.5cm doğdu (şuana kadar sadece anne sütü aldı) 1 aylıkken 5020 gr dı
Eeee 2 hafta snr 2 aylık olacak ama şuan 6 kiloyu geçti. genetik biraz hatunun 188cm 95 kiloluk babası var
"demiştim"
Tekrar söyleyeyim; bize obez falan demedi ki ölçen alete ölçen kişiye bebeğe göre değişiyor 60 cm değil 55 cm de olabilir 65 cm de! milimetrik gramlık şimdilik bebişlerin ölçümleri hata payı çok yüksek.
az önce peynirledik biz de.. yalnız bir defa da bitmiyor bizimki 1 saat içinde birkaç kez yapıyor sonra rahatlıyor..

Bîzimki de Ham çökelek

Bizimki Bebeconfort mila baston puset bebeconfort creatis ana kucağı, puset tam yatıyo 6.5 kilo tek başına arabanın rahatça bagajına koyup kullanabiliyorum. Ama şimdilik puseti değil de ana kucağıyla kullanıyoruz, puset süper ama anskucağı terletiyor gıcık oldm. Bi arkadaş türkiyenin yolları kötü baston alma amortisörlü büyük tekerli bişiler al demişti iyiki dinlememşim gerçekten sarsıntı yapıyo ama kızım bayılıyo hemen uyuyor sırf onun. İçin gezdirîyorum.

Eklentiler

• $image.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 40
  • $image.webp
    13,1 KB · Görüntüleme: 35

bnde 40 mız cıktı 2 gun sonra regl oldum bıttı bu sefer akıntı basladı bnmde dr gtmm lasm heralde sıvılce gbı şeyı anlamadm zaten nıe oldu ılthap mı acaba offffffff

şu tembelliğimden kurtulabilirsem gidicem inş. bi :)

tembellıklerı atsak bnde gdcembazen cok sızlıo zaten 51.gundeyız bde bnm akntım cok acık pembe ve sarı karşmı bse ya :26::26:

kızlarrr yardım kızım hıc uyumadı gazı vardı bende kocişi sab sımplex almaya yolladım ama eczacı doz fılan yazmamıs sız ne zaman kac damla kullnıyonsnz

Kizlar hayirli pazarlar herkese; dun ben dipbkose temizlige giristim baya koltuk falan cektim egildim yerleri yer beziyle sildim bugun sezeryan dikisimin ustu sanki katlanmis sis gbi,esimede bisey diyemiyorum cunku yapma dedi bana ; bnm icim sabretmedi biz evde yokken esim cam kapi acmis icerisi bildigin toz,siliyorum camur cikiyo...
sezeryanli hatunlar sizde oldumu hic boyle birsey sanki sis gbi bide icten icten aciyo :s cok pismanim tmzlk yaptigim icin ...

kızlarrr yardım kızım hıc uyumadı gazı vardı bende kocişi sab sımplex almaya yolladım ama eczacı doz fılan yazmamıs sız ne zaman kac damla kullnıyonsnz

Cnm suan bnde ayni durumdayim, uykusuzluktan resmen sinirlerim tepemde bnde bizimkini tane kimyon almaya gonderdim,burda bazi hatunlar tane kimyon demleyip veriyodu.. Gecmisi bi okuyim bakim nasil yapiyolardi ????

Selam annişler,

Kızım bugun her gunden daha fazla gazla uyandi, resmen kucagimdayken karninda gazin dolandigini hissediyordum. Biraz masajla bikac pirt cikardi, azicik uyudu sabah. Ama tabi yarim saat sonra sanciyla uyandi. Baktim olmuyo annemlee geldik o benden daha iyi masaj yapiyo, kizim baya rahatladi. Siz de bu gazlari masaj yardimiyla mi bosalttiriyorsunuz? Nolcak bilmiyorum boyle, masaj yaparken bi yerine bisey olacak diye tedirgin oluyorum.

Bi de emzirmeyle ilgili yorumlarinizi istiyorum. Benim tostos kizim cok saglam emiyo, sutum de bol bazen agzindan meme cikiverirse şırıl şırıl akiyo (maşallah ) artik bu ikisi yuzunden midir nedir Beste genelde 5 dk icinde memeden ayriliyo. Ve eger ac degilse asla agzini acip memeyi tekrar emmiyo. Hani hep deniliyo ya asıl yagli sut sonradan gelir ilk 5 dk sekerli su kivamlidir diye, e ben şimdi tedirgin oldum. Bi taraftan da diyorum ki kilo alimi iyi problem yoksa kafa yormaya gerek yok, bildigi gibi takılaın Beste kız. He bi de genelde 2 saatte bir emiyo bazen 3. Bazen ben biraz daha aciksin diye emzik veriyorum (emzik aldigi tek zaman ac oldugu zaman) ve 3 saati bulsun diye bekliyorum. Sizce iyi mi yapiyorum?

Bi de konuyla alakasız saçımı kestirmek istiyorum senelerdir hep uzun ama simdi hep tepemde topluyorum emzirirken zor oluyo diye, e uzun olmasi manasiz gibi. Kisa sac kullanisli mi olur acep?

Ay cok konustuuuum

cnm 6-8 damla , ama karın agrısı yapio cnm o damla.
sabah karsi benimkide basladı kıvran kıvran gurul gurul agladi vs havlu ısttım utuyle karnına sardim baya rahatlattı uyudu cnm

cnm sagip dolaba koy bence fazlasini . tam emmedindede sana zarar.
sac konusunda bende dusunuyorum hem deişiklik olsun hemde az rahatlarim die benim sacım kıvırcık ve gür , surekli fönlü.acaba diyorum kısa sacın bakımı dahamı zor olur en kötü toplayıp çıkıyorum şimdi , bende kararsızımmmm pöff

Koyuyorum canim, en kotu ihtimalle ek gidaya gecince yogurt yapariz diyorum. Bebek buyudukce anne sutunun kalitesi de degisirmis o yuzden 1 haftalikken sagilan sut 6 aylikken yeterli olmayabilirmis ama yine de inek sutunden iyidir diyorum.

Zaten sagmazsam gun icinde sizliyo akiyo falan. gece uykuda bile rahatsiz oluyorum, ustune yatamiyorum.

Kizlar yarin birinci ay aşımızı olucaz,bu akşam yıkıcaktım oğlumu ama yarın öğlen sıcağı da yıkarım dıye düşündüm,ama aşıdan sonra ya yıkanmassa ?? Yaptıranlar acaba şukadr süre yıkamayın gbi bişey diyolarmı ??

1 güun yıkamayın dedi bize canım diğerine gelirken yıkayıp getirin onda 2 3 gün yıkamayacaksınız dedi

Cnm suan bnde ayni durumdayim, uykusuzluktan resmen sinirlerim tepemde bnde bizimkini tane kimyon almaya gonderdim,burda bazi hatunlar tane kimyon demleyip veriyodu.. Gecmisi bi okuyim bakim nasil yapiyolardi ????

1 büyük meşrubat bardağına 2 çay kaşığı rezene 1 çay kaşığı kimyon tohumu. Üzerine sıcak su ekleyîp biraz bekleyip içtim gazı olduğunda

3x7 yazmıştı dr. Ama ben gazı olduğunda özellikle toplum içine çıkıp nazar değdiğinde emzîrmeden önce 4 emzirirken ara verip 4 damla verdim 3 kere sonra pişman oldum, bi daha gazdan ağlamadıkça vermem genelde kendi hallediyo prenses

benim göğsüm 15 dk da doluyor kızımı da 2-3 saatte 1 emziriyorum 3 saati geçti mi ağlıyorum ağrıdan öyle bi ağrı yok sıcak havlular sıcak duşlar..brrr... hemde kızım bitiremiyor hepsini en faydalısı arkada kalıyor, bide önsütü çok içince -beklemiş sütü- kusuyor. Bende sabah kalkınca bide kızım emmeden öne sağıyorum. Değme keyfime

Bize yıkamayın 1 gün demişlerdi bende sabah yıkadım öğleden snr aşıya gittik, 2 aylık aşı geliyo

Ayyyyy anabritanica gibi yazı oldu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…