2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ben de soyluyorum ve bi zaman sonra sacmalamaya basliyorum demekki yalniz degilim bir de netten aciyorum murat tugsuzun ninni perisi var zeka gelistiren ninniler diye cok guzel taavsiye ederim

İyi yahu tek degilmisim :) ayynen ben de surekli sallaniyorum bi de surekli kulagima bebek aglama sesi geliyo, pimpirik gibi oldum.

Benim oğlumda 38 günlük oldu sanki ağlamıyor çığlık atıyor. çok değişik. hergün yeni bişey öğreniyor. çığlık atmayo öğrenmesi hiç iyi olmadı ya neyse

Ahhh aynen yaa benim kiz da oyle, birak agLasin cigerleri acilsin diyolardi, bi acildi pir acildi. Opera sanatcisi olacak sanki. agzini kocaman acip ciglik cigliga ingaaa diye agliyo. Sonra sakinlestirip uyutabilirsem de derin derin ic cekiyo :) cok dertli kizim cooook

Azcik daha buyuseler oyun ogrenseler iyi olacak sanirim, simdi uyanik kaldiginda bisey de yapamiyo cani mi sıkılıyo ne, aglamayi biliyo bitek, onu yapiyo.

Her seye ragmen cok guzeller, Allah acilarini gostermesin, olmayana da versin insallah

her doktorda başka bişey söylüyor ya. neden öyle dediki acaba. nerden anladı suya ihtiyacı olduğunu ??

Biraz susuz kalmış dedi, biraz da sarılığı vardı, bu kıza bardak bardak su verin gibi bişey söyledi :) Çok verelim anlamında öylededi heralde. Biz de veriyoruz bi kaç kaşık, suyun zararı olacağını hiç sanmıyorum..

Kızlar bende dr dedi diye su vermiyodum sütten alıyo zaten dediler ama bende vericem geçenlerde babam 1 çay kaşığı su verelim dedi dudakları ıslansın en azından dedi kızım nasıl yaladı suyu peki suyu hazır içme sularından versek ne olur birde oda ısısımı olucak

sizde eldiven takıyomusunuz bebişlerinize ben hala takıyorum çünkü yüzünü çiziyor hep.

merhabalar ben geldım paşamı uykuya yatırdım daldıdıı ama sıcak dan heralde tsortunu cıkarınca corap ve altnı hemen daldı gerı bır zıbınla yatıyo bugun kayserı cok sıcak yaaa
bende bu arada gırıs dekı yollugumu yıkadım banyodaa:) sonra salon ve oturma odası halılarımı sıldım ılk defa sıldım ıcım pek gusel oldu daha once hıc haı sılmemıstımm sonra mutfak dolabımı elden gecırdım kulp kısımları heme n lekelenıyordaa pöff
sonrada caymı aldım c basın gectım oglum uyanana kdr burdaym yarında perdelerımı yıkıcamm aksamada mısafır var esımın ıs ark.gelıcek aşamı gormeyee
ama kocısım ıse gıdecek gene derkenn ohooo oglumm uyudukca ıs guc benı bekler bırde gaz sancılarımız ollmasa hayat daha gusel olucakk

su veme ısıne gelınce bende baslıcammm vermeyeee dedıgınız gıbı dun gece ole bır kustukııı ılk defa bu ka cok kustuu af edersınız peynır lemıs tı (buda sutun yarayan kısmnı alıp gereksız yerını kustugu anamıan gelıyormus sızdede olursa doymadı fılan demeyın doydugu ıcnı faslasını atyormus buyukler ole dıyorr )bırde mısafırlıkdeydıkk neyse oglumunyedeklerı vardı ama benım bas ortu corap blus ne varsa gıttııı hhe oglumun canı sagolcunn saglıkı olsundaa neyse gene baska konya gecıyorummderkenn su verıcem gunde 3 yudum kadar 3 cay kasıgı yanıısut artıkları gıtsınkalmasın dıyee

yok ya ben hamıslıkden berı aynı ılahıy d ınletıyorumm alıstı ınsl kı sımdıde arada dınletıyorum ılahı yı sakınca dınlıyo nınnıye daha gecmedıkk :)

tamda ele geliyor ya şimdi
çok eğlenceli onla vakit geçirmek
maasalah sıze cnm benım cok sukru bu gunlerı yasatana kocaa man oldular bılemm cok sukrrrrr ıyısınız dımı cnm
cınsellıkk pöfff
47.gunu lohusa akıntısı bıtmeden regl oldumm pöff 53.gunu bıttı normal dogum sonrası cok can yanıyo denıldı ama benım hıcc canım yanmadııı cok sukru atlattıkk o konuyudaa ama aynene ılk gece gıbı o ılıskı sonrasıda bıraz leke geldı bendenn sımdı erı abdest alıcam ınsll derkenn agrım fılan olmadı sadece kendını kasma yeterr tatlımm akısına bırakk cunku bse nerdeyse 3 aydır tık yoktu dr yasagı vardıı

5 gunde dıkısımız dusma basladıı
ılac ates dusrucu verdıı dr ama ben kullanmadım ılac nede olsaa sadce ılk eve gelınce ceyrek olcu verdım 1 kere o kaa
antıbıyotık krem verdı altını actıkca ondan surduk dıkıs uzerınee
bezı ılk 2-3 gun genıs bagladık bıraz o kaa
ozelde yaptırdık-ürolog yaptı

ben hıc ellık ullanmadım zaten sıcak yaaaaa tırnaklarınıda 15 gunllukden berı kesıyorum cok sukurr bır sorun olmadıı yaaaa

suyuda ılk zamanlar hazır vereyım sonrada cesmeden vereyım dıyorum bızım suyumus ercıyes den gelıyoo cunkumm

merhabalar ben geldım paşamı uykuya yatırdım daldıdıı ama sıcak dan heralde tsortunu cıkarınca corap ve altnı hemen daldı gerı bır zıbınla yatıyo bugun kayserı cok sıcak yaaa
bende bu arada gırıs dekı yollugumu yıkadım banyodaa:) sonra salon ve oturma odası halılarımı sıldım ılk defa sıldım ıcım pek gusel oldu daha once hıc haı sılmemıstımm sonra mutfak dolabımı elden gecırdım kulp kısımları heme n lekelenıyordaa pöff
sonrada caymı aldım c basın gectım oglum uyanana kdr burdaym yarında perdelerımı yıkıcamm aksamada mısafır var esımın ıs ark.gelıcek aşamı gormeyee
ama kocısım ıse gıdecek gene derkenn ohooo oglumm uyudukca ıs guc benı bekler bırde gaz sancılarımız ollmasa hayat daha gusel olucakk

su veme ısıne gelınce bende baslıcammm vermeyeee dedıgınız gıbı dun gece ole bır kustukııı ılk defa bu ka cok kustuu af edersınız peynır lemıs tı (buda sutun yarayan kısmnı alıp gereksız yerını kustugu anamıan gelıyormus sızdede olursa doymadı fılan demeyın doydugu ıcnı faslasını atyormus buyukler ole dıyorr )bırde mısafırlıkdeydıkk neyse oglumunyedeklerı vardı ama benım bas ortu corap blus ne varsa gıttııı hhe oglumun canı sagolcunn saglıkı olsundaa neyse gene baska konya gecıyorummderkenn su verıcem gunde 3 yudum kadar 3 cay kasıgı yanıısut artıkları gıtsınkalmasın dıyee

yok ya ben hamıslıkden berı aynı ılahıy d ınletıyorumm alıstı ınsl kı sımdıde arada dınletıyorum ılahı yı sakınca dınlıyo nınnıye daha gecmedıkk :)

tamda ele geliyor ya şimdi
çok eğlenceli onla vakit geçirmek
maasalah sıze cnm benım cok sukru bu gunlerı yasatana kocaa man oldular bılemm cok sukrrrrr ıyısınız dımı cnm
cınsellıkk pöfff
47.gunu lohusa akıntısı bıtmeden regl oldumm pöff 53.gunu bıttı normal dogum sonrası cok can yanıyo denıldı ama benım hıcc canım yanmadııı cok sukru atlattıkk o konuyudaa ama aynene ılk gece gıbı o ılıskı sonrasıda bıraz leke geldı bendenn sımdı erı abdest alıcam ınsll derkenn agrım fılan olmadı sadece kendını kasma yeterr tatlımm akısına bırakk cunku bse nerdeyse 3 aydır tık yoktu dr yasagı vardıı

5 gunde dıkısımız dusma basladıı
ılac ates dusrucu verdıı dr ama ben kullanmadım ılac nede olsaa sadce ılk eve gelınce ceyrek olcu verdım 1 kere o kaa
antıbıyotık krem verdı altını actıkca ondan surduk dıkıs uzerınee
bezı ılk 2-3 gun genıs bagladık bıraz o kaa
ozelde yaptırdık-ürolog yaptı

ben hıc ellık ullanmadım zaten sıcak yaaaaa tırnaklarınıda 15 gunllukden berı kesıyorum cok sukurr bır sorun olmadıı yaaaa

suyuda ılk zamanlar hazır vereyım sonrada cesmeden vereyım dıyorum bızım suyumus ercıyes den gelıyoo cunkumm

bebişim 55 günlük 3.5 kg 50cm doğdu dr gittik 6.0 kg olmuş çok fazla almış dedi obez olcak dedi çok mu sizce ama görünürde tombik bir bebek değil ki boyuda 60 cm olmuş anlamadım gitti dr.u sadece anne sütü alıyo çocuğu diyetemi sokcam şimdi

anne sütüyle besleniyor sa çocuk obez oplmaz. saçma saçma konuşuyorlar.benim büyük kızım çok kiloludu bebek ken büyüyünce hepsi gitti. sen devam et emzirmeye

anne sütüyle besleniyor sa çocuk obez oplmaz. saçma saçma konuşuyorlar.benim büyük kızım çok kiloludu bebek ken büyüyünce hepsi gitti. sen devam et emzirmeye

az önce peynirledik biz de.. yalnız bir defa da bitmiyor bizimki 1 saat içinde birkaç kez yapıyor sonra rahatlıyor..

eet bende kullanıyorum tırnaklarını kestım ama elı hep yüzünde yıne cızdı bızde tekrar taktık mecburen.içme suyunu kaynattım ben oyle verıcem oda ısısında

bızm 50. gunmz cnm 3740 dogdu 50 cm boyu vardı sımdı 5.800 boyuda 61 cm anne sutu sadece bızm dr masallah ddı cok ıyı gdıo ddı obezlık fln demedı hmde anne sutu ıle obezmı olnurmus maşllahhhh tombıklerımızeeee
analarınn sutu yarıo napalım suttenmı keselım

ayh uzun zamndır gıremıorum ozledm sızlerı gecmışıde okyamadım zaten neyse sızlere sorum var

kızlar yha sarı cok acık pembe akıntım var bnm nıekı sızlerdee oluyomu

bde dıkışlerımn oldugu yerde sıvılce gbı bıse cıktı cok acıo nrml zamnda deıl ama bırlıktelıktn snra acı hıssedıorum
dra gtssemkı sızdede olan varmı :26::26:

eet bende kullanıyorum tırnaklarını kestım ama elı hep yüzünde yıne cızdı bızde tekrar taktık mecburen.içme suyunu kaynattım ben oyle verıcem oda ısısında

bnde kestım trnaklarını ama bızmkının elı hep yuzunde oyuzden takıorum hala

bn hıc su vermıodum gecende hıckırık tuttu tok oldugu ıcınde bnı emmedı annemlerde su verdı cocugmn ıcı yanmıs gbydı valla 2 3 gnde bır versem yeter heralde anne sutunden alıo zaten su ıhtıyacnı bn bde zem zem suyu okunmus su verıorum

kızlar bir sorum olacak.40 günlükken dra gittim kontrol amaçlı.çok fazla sarı renkli akınntım var alttan jel verdi 7 gün kullanıcam.
benim gibi akıntısı olan var mı enfeksiyon kapmışım sanırım

Arkadaşlar selam,
Uzun zamandır sizleri okuyorum ama bir türlü fırsat bulup yazamamıştım.Hepimize öncelikle geçmiş ve hayırlı olsun.Meleklerimizi sağlıkla büyütmek nasip olsun.
Bebişime bebek arabası alıcam ama araştırmaya hiç vaktim olmadı,siz neler aldınız,memnunmusunuz?fikrinizi almak istedim.Ağır olmayan kullanışlı ve fiyatı uygun bir şey olsun istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum..

Selam annişler. Sizlere sorularım olacak.

1) Bebeğim sarılık olmuştu. on günlükken 9 a düştü. Şu an 27 günlük ama burnuna basınca hala sarı oluyor da göz akı bildiğiniz ak. Uykudan uyanmasında sorun yok. hareketli de. Anlamadım bu işi.

2) Anne sütü ile besliyorum. kaka rengi sarı, iyi de yapıyor. Sizler mama takviyesi yaptıgınızı söylemişsiniz. Gerek var mı acaba? Verdiğnizde emme sorunu yaşadınız mı? Bir de sütünüzün yetmediğini nereden anlayıp takviye kararı aldınız?

3) Bebeğim sol mememi gayet iyi emerken sağ mememi hiç almak istemiyor. Kendini itiyor tekmeliyor çığlık atıyor. Sola alınca hemen yumuluyor. Bakıyorum sağda süt akışı iyi. Nedeni ne olabilir ki :S

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olcazzzzz

merhabalar,
1)benimde bebeğim sarılık geçirdi 18 lere kadar çıktı ve fototerapi gördük 15.günden sonra geçti fakat gözlerinden geçmesi biraz daha uzun zaman aldı,yüzünde alacalı renk geçişide vardı.Doktorumuz en son yüz ve gözden gideceğini söylemişti,seninde gözden gitmiştir ama yüz yeni atıcaktır.
2)ben mama takviyesi yapan annelerdenim,bunada doktorumuz karar verdi çünkü kilo alışı az oluyordu.Haftalık kilo kontrolu yapılıyor.Senin çocugunun kilo alımında ve kaka yapmasında problem yoksa,mama takviyesi yapmanada gerek yok.Fakat şuda var uykuya dalmada sorun yaşıyorsa ve emdikten sonra huzursuzlanıyorsa doymuyor olabilir,doktoruna danış derim.
3)benimde il bir ay sol mememi çok seviyordu,sağdan hiç istemiyordu hatta çığlık atıyordu.Ben geceleri çok acıktıgında hep ilk sol mememi verdim şuan 47 günlük ve ikisinide artık aynı şekilde emiyor.
Yardımcı olabilmişimdir umarım :)

Allah razı olsun. Sağolasın cevap verdiğin için :) Dogumu 3300 dü. Sonra hiç kilo vermeden 3650 oldu 10 günlükken. 20 günlükken ise 4000 gr oldu. Ama o zamanlar sütümü sagınca 60 cc çıkıyordu. Üstelik elle sagınca. Bugün sagdım tek memeyi. 40 cc filan çıktı. Bu durumda kilo artısı ne oldu bilemicem. 27 günlük şu an.

Vücuduna elimle çizgi çekiyorum, hala sarı renk çıkıyor. ama doktor o zaman gerek yok tekrar tahlile demişti. Şimdi bende de öyle bir psikoloji var ki çocuk dört saatten fazla uyusa aklım çıkıyor. Bebek uykudan gözünü açamıyor, ben meme vermeye çalışıyorm. Bu konuda canım çok sıkkın açıkçası Fototerapi biz de gördük. O zamanlar iki saate bir uyandırıyordum, sonra doktor üç saate bir uyandır dedi. Şimdi doktora gidemiyorum hakkarideyiz. Bi doktorumuz yok yani dört saatte bir uyandırmayı istiyorum .

canım kesinlikle baston puset tam yatarlı almanı tavsiye ederim.aplam bana onu hediye aldı.hiç bebek anakucağına koymadık doğduğundan beri onunla dışarı çıktık.bir sürü marka var.cihicco litte wayda güzel.bizimki chicco degil ama özellikleri aynı.çok yer kaplamıyor.tek elle kapanıyor.hafif.arabanın bagajına giriyor.tekerlekleri dayanıklı.kollarına poşet bile asılıyor.ben pazara bebeğimle doğduğu ilk günden beri gidiyorum.bebek arabamızla hemde poşetleri de arabamız taşıyor.gayet memnunum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…