2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

bize öyle bişey denmedi.ve yıkadik hiç sorun yasamadik.

Canım burda bi arkadaş emzirmeyle ilgili bi yazı paylaşmıştı. oğlum uyuduğu için üşenmeden okumuştum bende. ben hem sana linki vereyim hemde kısaca özetliyim yazanları.
göğüslerde süt uzun süre birikince şekerli sulu olan kısmı uca gelirmiş. yağlı kısmı geride kalırmış. bu yüzdende bitene kadar emzirmek gerekirmiş.bunlar zaten bildiğimiz kısımlar. bebişi eğer 3 saatte bir emziriyorsan emzirmeye en son emzirdiğin göğsünden başla. en son ordan emzirdiğin için ordaki süt henüz ayrışmamış olur yani yağlı süt geride kalmazmış. bebiş ondan da faydalanırmış. emzirme esnasında yapabiliyorsan iki göğsünden de emzir. bu sayede beyne sinyal gider ve her iki göğsünde sürekli süt üretir. birde genel düşünce şöyle. ilk 3 ayda bebiş ne zaman isterse emzirin diyorlar. çoğu okuğum emzirmeyle ilgili yazıda böyle yazıyor.
Benim oğlum ilk zamanlardaki kadar çok gaz sıkıntısı yaşamıyor(çoook şükür) yaşadığı zamanda bacaklarını hafif ittiriyorum. biraz faydası oluyor. ilaç kullanmıyorum artık. herhangi bir gaz çıkartıcı yağ çay vs de kullanmıyorum. kendisi çıkartıyor genelde gazını.
birde saç konusuna gelince bende aynı konuyu düşünüyorum. bütün gün saçım tepemde. inan taramaya fırsat yok çookk uzun birde uğraşamıyorum. bugün annemlere gittik tarayamadım saçımı öylece toplayıverdim. bende kestiricem ama çok kısa değil. toplanabilicek seviyede kestiricem. en azından bi yere giderken güzel gözükeyim sürekli toplu saç sıkıldım bende yahuuu

haydi kızlaaarr hep birlikte kuaföreeee

maşallah canım aman her yerde söyleme sütüm çok geliyor diyeeee

yok canım ben sordum özellikle yıkayabilirsiniz dediler

Bugün 40 günlük oldu oğlum 2. ay aşısına kaldı 20 günnn pöööfffff
çok korkuyorum çookkk.

Cnm suan bnde ayni durumdayim, uykusuzluktan resmen sinirlerim tepemde bnde bizimkini tane kimyon almaya gonderdim,burda bazi hatunlar tane kimyon demleyip veriyodu.. Gecmisi bi okuyim bakim nasil yapiyolardi ????

ya benimki kimyondan rezeneden anlamıyor..

biz de aynı durumdayız yalnız benimki susuz değilse önsüt akarken dudaklarını hareket ettirip sütü boşa çıkarıyor -hep önlük takıyorum- bir noktadan sonra içine çekmeye başlıyor.. kilo alışımız ise normal şu tostopalaklara hayranım ama çocuk ne yapsın eşim ve ben minyonuz iri olamaz ya..

yok ya bir şey olmaz..

Bugün 40 günlük oldu oğlum 2. ay aşısına kaldı 20 günnn pöööfffff
çok korkuyorum çookkk.

benim kız 2 yaşında bu 2 aylık aşı hiçbir şey yapmamıştı şükür.. yarın Allah'ın izniyle 2 aylığız.. ama aşımız cuma günü inş. ona da bir şey yapmaz..

1 güun yıkamayın dedi bize canım diğerine gelirken yıkayıp getirin onda 2 3 gün yıkamayacaksınız dedi

bize öyle bişey denmedi.ve yıkadik hiç sorun yasamadik.

yok canım ben sordum özellikle yıkayabilirsiniz dediler

yok ya bir şey olmaz

yıkayabilirsiniz diyenler çoğunlukta :) o zaman yarın aşıdan sonra yıkıyım öğlen sıcağında :))

merhaba kızlar nasılsınız.biz de iyiyiz 3-4 günlük bir tatil yaptık geldik bebişi hastalandırcaz diye çok korktum ama neyseki birşey olmadı.rahattık.oğlumun uykuları da biraz daha düzene girdi.burayı da özlüyorum ama girmek çok zor kızlar ya öptüm hepinizi

Pinu bizim de yarin asi gununuz, cok korkuyorum huysuzlanir diye. Zaten aksamlari huysuz oluyo. Valla ayaklarimin ayalari aciyo yururken, popom aciyo, kollarim agriyo :) bu kadar kas agrisi olacagini bilsem body calisirdim :) birbirimize dua edelim

Ben de sagiyim bari. Aynen yaa gogsum cok dolunca külçe gibi agırlaşıyo, feci...

@ cennetlik aynen canim yaaa benimki de iki cekiyo bi birakiyo anaam akiyo sonra her tarafi islaniyo, bi ogrenemedim agiz mendili kulanmayi bugun onluk taktim artik.

Bizim ebe ası olduğu gun yıkamayın dedi.2.ay asısındada yıkayın 3 gun yıkamayacaksınız dedı.

Sütü bol anneler size çok imeriniyorum, benimkiniye yetmiyo yaa
Günde 1 kere 90ml mama vermezsem olmuyo
Özel bişi yapıyomusunuz?

linki koymayı unutmuşum
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 6: Temel Bilgiler (3)

Sütü bol anneler size çok imeriniyorum, benimkiniye yetmiyo yaa
Günde 1 kere 90ml mama vermezsem olmuyo
Özel bişi yapıyomusunuz?

canım ben anne sütü yapısal diye düşünüyorum.. kızımda öyle ilginçti ki hiç kimsenin yaşamadığını ben yaşıyordum 4. aydan sonra
-tabi büyümüş de oluyorlar- her regl olduğumda süt yetmiyordu.. özelikle akşamları çocuk doymuyordu.. emzikle oyalıyor mama veriyordum..

bu gün ne yedim bilmiyorum, meleğim çıldırdı, anca sakinleşecek sanırım omzumda tosbağa konumunda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…