Kizlar yarin birinci ay aşımızı olucaz,bu akşam yıkıcaktım oğlumu ama yarın öğlen sıcağı da yıkarım dıye düşündüm,ama aşıdan sonra ya yıkanmassa ?? Yaptıranlar acaba şukadr süre yıkamayın gbi bişey diyolarmı ??
Canım burda bi arkadaş emzirmeyle ilgili bi yazı paylaşmıştı. oğlum uyuduğu için üşenmeden okumuştum bende. ben hem sana linki vereyim hemde kısaca özetliyim yazanları.Selam annişler,
Kızım bugun her gunden daha fazla gazla uyandi, resmen kucagimdayken karninda gazin dolandigini hissediyordum. Biraz masajla bikac pirt cikardi, azicik uyudu sabah. Ama tabi yarim saat sonra sanciyla uyandi. Baktim olmuyo annemlee geldik o benden daha iyi masaj yapiyo, kizim baya rahatladi. Siz de bu gazlari masaj yardimiyla mi bosalttiriyorsunuz? Nolcak bilmiyorum boyle, masaj yaparken bi yerine bisey olacak diye tedirgin oluyorum.
Bi de emzirmeyle ilgili yorumlarinizi istiyorum. Benim tostos kizim cok saglam emiyo, sutum de bol bazen agzindan meme cikiverirse şırıl şırıl akiyo (maşallah) artik bu ikisi yuzunden midir nedir Beste genelde 5 dk icinde memeden ayriliyo. Ve eger ac degilse asla agzini acip memeyi tekrar emmiyo. Hani hep deniliyo ya asıl yagli sut sonradan gelir ilk 5 dk sekerli su kivamlidir diye, e ben şimdi tedirgin oldum. Bi taraftan da diyorum ki kilo alimi iyi problem yoksa kafa yormaya gerek yok, bildigi gibi takılaın Beste kız. He bi de genelde 2 saatte bir emiyo bazen 3. Bazen ben biraz daha aciksin diye emzik veriyorum (emzik aldigi tek zaman ac oldugu zaman) ve 3 saati bulsun diye bekliyorum. Sizce iyi mi yapiyorum?
Bi de konuyla alakasız saçımı kestirmek istiyorum senelerdir hep uzun ama simdi hep tepemde topluyorum emzirirken zor oluyo diye, e uzun olmasi manasiz gibi. Kisa sac kullanisli mi olur acep?
Ay cok konustuuuum
haydi kızlaaarr hep birlikte kuaföreeeecnm sagip dolaba koy bence fazlasini . tam emmedindede sana zarar.
sac konusunda bende dusunuyorum hem deişiklik olsun hemde az rahatlarim die benim sacım kıvırcık ve gür , surekli fönlü.acaba diyorum kısa sacın bakımı dahamı zor olur en kötü toplayıp çıkıyorum şimdi , bende kararsızımmmm pöff
maşallah canımKoyuyorum canim, en kotu ihtimalle ek gidaya gecince yogurt yapariz diyorum. Bebek buyudukce anne sutunun kalitesi de degisirmis o yuzden 1 haftalikken sagilan sut 6 aylikken yeterli olmayabilirmis ama yine de inek sutunden iyidir diyorum.
Zaten sagmazsam gun icinde sizliyo akiyo falan. gece uykuda bile rahatsiz oluyorum, ustune yatamiyorum.
yok canım ben sordum özellikle yıkayabilirsiniz dedilerKizlar yarin birinci ay aşımızı olucaz,bu akşam yıkıcaktım oğlumu ama yarın öğlen sıcağı da yıkarım dıye düşündüm,ama aşıdan sonra ya yıkanmassa ?? Yaptıranlar acaba şukadr süre yıkamayın gbi bişey diyolarmı ??
Bugün 40 günlük oldu oğlum 2. ay aşısına kaldı 20 günnn pöööfffff1 büyük meşrubat bardağına 2 çay kaşığı rezene 1 çay kaşığı kimyon tohumu. Üzerine sıcak su ekleyîp biraz bekleyip içtim gazı olduğunda
3x7 yazmıştı dr. Ama ben gazı olduğunda özellikle toplum içine çıkıp nazar değdiğinde emzîrmeden önce 4 emzirirken ara verip 4 damla verdim 3 kere sonra pişman oldum, bi daha gazdan ağlamadıkça vermem genelde kendi hallediyo prenses
benim göğsüm 15 dk da doluyor kızımı da 2-3 saatte 1 emziriyorum 3 saati geçti mi ağlıyorum ağrıdan öyle bi ağrı yok sıcak havlular sıcak duşlar..brrr... hemde kızım bitiremiyor hepsini en faydalısı arkada kalıyor, bide önsütü çok içince -beklemiş sütü- kusuyor. Bende sabah kalkınca bide kızım emmeden öne sağıyorum. Değme keyfime
Bize yıkamayın 1 gün demişlerdi bende sabah yıkadım öğleden snr aşıya gittik, 2 aylık aşı geliyo
Ayyyyy anabritanica gibi yazı oldu
Cnm suan bnde ayni durumdayim, uykusuzluktan resmen sinirlerim tepemde bnde bizimkini tane kimyon almaya gonderdim,burda bazi hatunlar tane kimyon demleyip veriyodu.. Gecmisi bi okuyim bakim nasil yapiyolardi ????
Selam annişler,
Kızım bugun her gunden daha fazla gazla uyandi, resmen kucagimdayken karninda gazin dolandigini hissediyordum. Biraz masajla bikac pirt cikardi, azicik uyudu sabah. Ama tabi yarim saat sonra sanciyla uyandi. Baktim olmuyo annemlee geldik o benden daha iyi masaj yapiyo, kizim baya rahatladi. Siz de bu gazlari masaj yardimiyla mi bosalttiriyorsunuz? Nolcak bilmiyorum boyle, masaj yaparken bi yerine bisey olacak diye tedirgin oluyorum.
Bi de emzirmeyle ilgili yorumlarinizi istiyorum. Benim tostos kizim cok saglam emiyo, sutum de bol bazen agzindan meme cikiverirse şırıl şırıl akiyo (maşallah) artik bu ikisi yuzunden midir nedir Beste genelde 5 dk icinde memeden ayriliyo. Ve eger ac degilse asla agzini acip memeyi tekrar emmiyo. Hani hep deniliyo ya asıl yagli sut sonradan gelir ilk 5 dk sekerli su kivamlidir diye, e ben şimdi tedirgin oldum. Bi taraftan da diyorum ki kilo alimi iyi problem yoksa kafa yormaya gerek yok, bildigi gibi takılaın Beste kız. He bi de genelde 2 saatte bir emiyo bazen 3. Bazen ben biraz daha aciksin diye emzik veriyorum (emzik aldigi tek zaman ac oldugu zaman) ve 3 saati bulsun diye bekliyorum. Sizce iyi mi yapiyorum?
Bi de konuyla alakasız saçımı kestirmek istiyorum senelerdir hep uzun ama simdi hep tepemde topluyorum emzirirken zor oluyo diye, e uzun olmasi manasiz gibi. Kisa sac kullanisli mi olur acep?
Ay cok konustuuuum
Kizlar yarin birinci ay aşımızı olucaz,bu akşam yıkıcaktım oğlumu ama yarın öğlen sıcağı da yıkarım dıye düşündüm,ama aşıdan sonra ya yıkanmassa ?? Yaptıranlar acaba şukadr süre yıkamayın gbi bişey diyolarmı ??
Bugün 40 günlük oldu oğlum 2. ay aşısına kaldı 20 günnn pöööfffff
çok korkuyorum çookkk.
1 güun yıkamayın dedi bize canım diğerine gelirken yıkayıp getirin onda 2 3 gün yıkamayacaksınız dedi
bize öyle bişey denmedi.ve yıkadik hiç sorun yasamadik.
yok canım ben sordum özellikle yıkayabilirsiniz dediler
yok ya bir şey olmaz
Pinu bizim de yarin asi gununuz, cok korkuyorum huysuzlanir diye. Zaten aksamlari huysuz oluyo. Valla ayaklarimin ayalari aciyo yururken, popom aciyo, kollarim agriyo :) bu kadar kas agrisi olacagini bilsem body calisirdim :) birbirimize dua edelimKizlar yarin birinci ay aşımızı olucaz,bu akşam yıkıcaktım oğlumu ama yarın öğlen sıcağı da yıkarım dıye düşündüm,ama aşıdan sonra ya yıkanmassa ?? Yaptıranlar acaba şukadr süre yıkamayın gbi bişey diyolarmı ??
benim göğsüm 15 dk da doluyor kızımı da 2-3 saatte 1 emziriyorum 3 saati geçti mi ağlıyorum ağrıdan öyle bi ağrı yok sıcak havlular sıcak duşlar..brrr... hemde kızım bitiremiyor hepsini en faydalısı arkada kalıyor, bide önsütü çok içince -beklemiş sütü- kusuyor. Bende sabah kalkınca bide kızım emmeden öne sağıyorum.
:
maşallah canımaman her yerde söyleme sütüm çok geliyor diyeeee
linki koymayı unutmuşumCanım burda bi arkadaş emzirmeyle ilgili bi yazı paylaşmıştı. oğlum uyuduğu için üşenmeden okumuştum bende. ben hem sana linki vereyim hemde kısaca özetliyim yazanları.
göğüslerde süt uzun süre birikince şekerli sulu olan kısmı uca gelirmiş. yağlı kısmı geride kalırmış. bu yüzdende bitene kadar emzirmek gerekirmiş.bunlar zaten bildiğimiz kısımlar. bebişi eğer 3 saatte bir emziriyorsan emzirmeye en son emzirdiğin göğsünden başla. en son ordan emzirdiğin için ordaki süt henüz ayrışmamış olur yani yağlı süt geride kalmazmış. bebiş ondan da faydalanırmış. emzirme esnasında yapabiliyorsan iki göğsünden de emzir. bu sayede beyne sinyal gider ve her iki göğsünde sürekli süt üretir. birde genel düşünce şöyle. ilk 3 ayda bebiş ne zaman isterse emzirin diyorlar. çoğu okuğum emzirmeyle ilgili yazıda böyle yazıyor.
Benim oğlum ilk zamanlardaki kadar çok gaz sıkıntısı yaşamıyor(çoook şükür) yaşadığı zamanda bacaklarını hafif ittiriyorum. biraz faydası oluyor. ilaç kullanmıyorum artık. herhangi bir gaz çıkartıcı yağ çay vs de kullanmıyorum. kendisi çıkartıyor genelde gazını.
birde saç konusuna gelincebende aynı konuyu düşünüyorum. bütün gün saçım tepemde. inan taramaya fırsat yok çookk uzun birde uğraşamıyorum. bugün annemlere gittik tarayamadım saçımı öylece toplayıverdim. bende kestiricem ama çok kısa değil. toplanabilicek seviyede kestiricem. en azından bi yere giderken güzel gözükeyim sürekli toplu saç sıkıldım bende yahuuu
bugün 40 günlük pşduk canım. ben gaz ilacı vermiyorum artıkTamam kuzum demem :)
Siz kac gunluk oldunuz? Ben ilac vermesem diyorum ama emin olamiyorum. 33 gunluk olduk denesem mi ki?
Sütü bol anneler size çok imeriniyorum, benimkiniye yetmiyo yaa
Günde 1 kere 90ml mama vermezsem olmuyo
Özel bişi yapıyomusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?