2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kızlar bebişlerinizin eldivenlerini çıkarın artık bence çünkü 50-60günlükken ellerini tanımaya başlıyorlar psikomotor gelişimleri çin bu çok çok önemli mesela oğlumun 1 haftadır elleri hep ağızında bunu yapması da zaten gelişiminin normal olduğunu gösteriyor sizin de gözlemlemeniz açısından ve bebişin gelişimi açısından eldiven artık çıkarılmalı bence yine de size kalmış tabi canlarım. Ben 1 gün bile takmadım en fazla yüzünü çiziyor çok nadir o da..

kızlar birşey sorcam özel olacak ama cinsel hayatlar nasıl?bir de korunma yönteminiz ne?

canım şöyle sölim daha önce hiç bu kadar isteksiz olmamıştım hamileykn bile böyle değildim. Eşim korunuyor ben bişey kullanma taraftarı değilim hormonlar altüst oluyor..

Eldiven konusunda da ben 2haftalıkken çıkardım sevmiyorum yazık çocuğu kısıtlıyor ya

biz de başladık da herkes böyle mi yoksa biz mi çabuk başladık diye düşündüm de.bir de korunma yöntemi konusunda çok kararssızım.spiral düşünmüyorum onun dışında da çok kararsızım.

aynı soruyu bende sordum canım bizde başladık 40 çıkınca sezeryanlıyım ama hiç sorun yaşamadım çok şükür korunma olarakta bi şey kullanmadık eşim zaten sprale karşı çıktı şimdilik geri çekilme ile korunuyoruz bakalımm kazaya kurban gitmeyelim de

bu arada bende eldiven takmıyorum oğluma ilk 10 gün kullandım o kadar

Canım geçen çarşamba aşı oldu oğlum bugün daha yeni kendine gelmeye başladı. 2 gün boyunca hep kucakta gezdirdik. çok kızdı bize çookk 2.gün gündüz hiç uyumadı geceye kadar. biraz zor bir durum ama geçicek merak etme

Şımarık canım ) valla bugün uyutabildik ayağımda salladım hiç istemeyerek alışmasın yatağa atınca direk uyusun istiyordum ama sallamaya başlayınca şak diye uyudu
Bugün aşımızı olduk bizde. Doğumda 3650 doğmuştu doğumdan 3 gün sonra 3200 e düşmüştü yavrum damağından dolayı emememiş baya zayıflamıştı şimdi 4200 olmuş iyimi bilemedim doktor çok zayıflamış doğumdan sonra o nedenle bu kilo alımı iyi dedi:/ boyuda 56 cm. Miş
Bugün sütüm azalmıştı ya strestenmi acaba hep sağıyorum diyemi azalıyor nedeni ne bilemedim

Bizde aşımızı olduk bizimkide baya ağladı uyutana kadar ben ağzına biberonu dayayıp ayağımda salladım uyudu 10 dk.da
İnşalla sizinkide sakinleşir

Bende çok korkuyorum 2. ay aşısından. Buna çok zor dayandı onda nolucak bilmem

bizimkide ayakta sallanmayı sevmiyor. illa battaniye içinde sallanıcak huysuzlanınca
bencede gayet iyi kilo almış canım inşallah böyle devam eder

kızlar bugün ilkay aşımızı olduk geldik,oğlumu uyuttum sonra baya uyudu ,akşama doğru 4 gbi yıkadık emzirdim tekrar uyudu,ve sadece emmek için kalkıyo;
emiyo altını değiştiriyorum,hoop yine uyuyoo,
acaba aşıdanmı kaynaklı diye korktuk,ateşini ölçtük 36.5 ,yani ateşde yok???
sizce normalmi yaa???
he bide yıkadıktan sonra 5-6 çay kaşığı ıhlamur vermiştim,
normalde zora uyuttuğum çocuk bugün kalkmıyo??? off uyumasa ayrı dert uyusa ayrı dert

Normal cnm bence.benim kızımda öyle birgün hiç uyumuyor diğer gün uyanmak bilmiyor.hergün huy değiştiriyorlar birgünleri birgünlerini tutmuyor.

canım benim oğlanda toplam 1100 gr almış bir ayda,tabi daha çok alan bebekler var ama bizimkide iyi yani gayet standart,
seninkide aynı şekilde 1000 gr .. maşallah diyelim çok sütümüz olsun daha çok emzirelim güzel güzel kilo alsın bebişlerimiz inşallah...

essra canım benimkide tam tersi,aşıdan geldiğimizden beri uyuyoruz nerdeyse,bugün yaşlı anaannem özlemiş görmeye geldi gözünü açıpta bakmadı bile; ve hala uyuyor bende telaşlanıyorum napsakki?? ilk defa bukadar uyudu gün içinde,ateş olmadıkça sorun yok diyorum ama bu garip hallerde korkutuyo beni...

sadece ilk 2-3 gün taktık,bir aydır takmıyoruz walla,sanki çocuğumu engelliyo gbi geldi bana ,uyurken tırnaklarını kesmiştim o yüzden yüzünü falanda çizemedi,ama çok çabucak büyüdü yine tırnaklar :))

bizimkide kanguruda kayboluyo walla,kafası bi sağa bi sola düşüyo :) bide sıfır aydan itibaren diyolar ama 3 aydan sonra anca kullanırız gibi..

iyi geceler kızlar bızde bgun asımzı olduk. oglum aglarken bende agladım.. 2. ay asısında ne yapıcam hıc bılmyorm smdden korku saldı benı.
kontrollerımız ıyı gecıyor.15gunde 1 kılo almıs oglum sadce anne sutuyle masallah.. emzirmeye devam:)

artık o uyuyan bebısler yok sanırım hepımızın aynı problem benmkını uytmayan sey gaz ve kusma. emıyoruz gaznı cıkaryorz bıraz kusyor. sonra uykya dalıcak gbı olurken tekrr kusyorz tekrar gaz cıkaryorz. sonra bıde kaka yapyorz halyle tekrar acıkıyorz yıne emıyorz kısa surelı ama uykya anca dalıyorz yanı bı uyanması demek benm 1.5 2 saatmı alıyor artık ve uyanık kalıyor tabı kucakda gezmekde cabası kesfetmek ıstyor uymak ıstemyr artık oglum. yorucu zamanlr smdı baslyor sanırım

doktora kusma olayını soyledım kılo artısı cok ıyı ben mıdesnde ve dger yerlernde kontrol ettm bı sıkntı yok sadce gazı var bıraz onnla ugrasırsn dedı. ama benm ynede bukdr kusma aklmı kurcalıyr sureklı agznda bısı dolandryor. ve akıtyor yandan oda rahatsızlık veryor ona uyku bolunuyor.

ayakda sallamakda buldm bnde cozumu.emzıgı veryorm sallyorm ama o uyanıkken cogu zaman ben uyyakalmıs oluyorum esım gece kalktıgında ben uyyormusum bızımkı gozlerı fılrdr fıldr bakıyormus baya gulduk sallayarak kendmı uytorm yanı toplamda 3 saat bıle uykm kalmadı bugun ıyce afalladım valla

Cybernuran demek siz de ayni dorunu yasiiyorsunuz ha, ne guzel biberonu dayadim diyosun benimkine daha hic biberon vermedik, emzik de emmiyo anca bagiriyo bende nuk emzik vardi öğürüyordu bugun chicco aldik ucu küçük diye; tekli slikon bisey ayyy yok boyle bi emzik cok komik, emzigin arkasindan kizimin dudaklari gorunuyo. Azcik emdi dudaklari "O" seklinde gorunuyo, yarildim gulmekten :)

Pinu yat kalk şükret biz ailecek tükendik keske bizimki de uyusaydi :)

Nddd vala kuzum ben de 2.aşıdan cok korkuyorum. Benim kız nazli yaa valla.

Ee ben hala eldiven kullaniyorum yuzunu ciziyo diye tirnaklarini da kesiyorum oysa. Madem kimse kullanmiyo yarindan itibaren ben de cikartiyorum. Zaten hep eldivenli arada emzirirken cikartinca elleri burden buyumus gibi geliyo

Kizim 2940 dogdu bugun 34. Gun 4140 olmus boyu da 55 cm cok sevindim tostos kizima yaramis 5dk.lık emmeleri şükürler olsun

Kızlar ben bebegımın goguslerını sıktım sut geldı ama erkek bebekde yapılması pek dogru olmuyormus bende bılmyordum banada annem demısdı ama erkek bebeklerde hormonları yanlıs yonde tetıkleyebılrmıs ben 3 defa yaptım simdi bişi olmusmudur bı cvp lutfen aklıma cok takıldı(((

Canlarrr hepinize iyi geceler.. En son yazdığımda 2. ay aşımızı olmuştuk o zamandan sonra pek nete giremedim. Benim cimcimemin 2 gün boyunca ateşi oldu ve tabi ki huysuzluğu. Gece uykusu falan kalmamıştı bizde. ama ateşimiz çok yükselmedi öğün boyunca calpol verdik. Artık keyfimiz yerinde ve çok keyifli vakit geçiriyoruz prensesimle. Sürekli sırıtmaya çalışıyor sıpacık, garip garip sesler çıkarıyor. Öpüyoruz sizi cimcimemle

ohh ohh maşallah cnm kilosuna ;
buarada anlattıkların okadar tanıdıkki hepimiz aynı durumdayız walla :)
cnm kusma fazla emdiğinden geliyo olabilirmi,hani mide fazlasını atıyorrdur,
bizim emziklerimizde nuk tu; bugün chicco nun çok güzel emzikleri hediye geldi bize,
bende onu deniycem bakalım :)) inş. bu sefer alır ..

maşallah canım kızına güzel kilo almış; bize emdikleri hep az geliyo,sanki doyuramıyoruz gibi hissediyoruz ama maşallah yarıyo işte anne sütü,kiloları sağlıkları yerinde olsun hep:)
biz şuan oğlumu uyur halde aldık oturma odasına getirdik yanımıza,diyorum ya çocuk ne yapsa yaranamıyo bize,uyusa olmuyo uyumasa olmuyo,
bütün gün uyudu ya,gece bi kalkarsa nöbetçiyiz walla hayatta uyumazz..
.

canım kötü bişey olacağını sanmıyorum,masaj yap bebişinin göğüslerine süt dağılsın;
annem oğluma ilk bi kaç hafta sürekli masaj yaptı,baya sertti şimdi hiçbir problem yok sertlik geçti.

gaz sancıları başlamıştır canım.emzirdikten sonra gazını mutlaka çıkar.sac kurutma makınesı tut karnına.kucagına al gezdır ayağında salla.ben nurse harveys adlı bıtkısel gaz ılacını kullanıyorum günde 3 kez 1 cay kasıgı.Rahatlatıyor.kendımde yarım bardak suya yarım cay kasıgı kımyon koyup ıcıyorum günde 2 kez.benden ayrı kalmak ıstemezse yanımda yatırıyorum huzur ıcınde uyuyor.

Yatagı enıne kullanıyoruz artık.Yanyana sıralanıyoruz üçümüz.alısırsa alışsın valla.Onun yanımızdaki huzurunu görünce alışması vız gelır.Gun gelecek opturmeyecekler bıle en azından sımdı tadını çıkarayım.

Son düzenleme:

gözün aydın canimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…