2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Canım sanki sütüm fışkırıyo gibi bi izlenim oldu o kadar abartacak kadar değil ama kızım iki ayda 2200 gram aldığı için doktor kilo alımı yeterli mama verme diyor. sadece gece uzun uyusun dersen bir kere verebilirsin diyor. İnan ki ilk günden beri hiç sütüm artsın diye bir şey yemedim. İlk ay yetmiyo sanıp mama da vermiştim gerek yokmuş ne zaman düşünmeyi bıraktım o zaman arttı
Bence işin sırrı takmamak. Ya sütüm olmazsa diye hiç düşünme. Kilo alımı normalse öyle hemen bir günde sütüme noluyo deme bence. Gündüz sürekli emzirdiğimiz için birikmiyor ama yok gibi olsa bile kızım emince yutuyor demek ki geliyor. Ben aklımdan hep sütüm yetiyor şükürler olsun diye geçiriyorum az da olsa çok da olsa bugün az mı çok mu diye düşünmüyorum...
Ben daha çok gece sağıyorum uyanıp emince hem uykusu çok dağılıyo hem de daha az emiyor. Sağınca hem daha az uyanık kalıyor hem de daha çok içiyor doyduğu için de daha uzun uyuyor sonra. Ben pompa aldıktan sonra sık sık sağmıştım o günlerde arttığını hissettim
Artırmak için emzirdikten bir saat sonra sağmalıymışsın ve o sütü bir sonraki güne eklemeliymişsin
Üç dört gün böyle yaparsan artarmış canım ve tabii ki suyu çok içmeliyiz
Dert etme doktor mama ver demedikçe verilmezmiş
Açlıktan ağlıyorsa o ayrı ama keyfi yerindeyse sen de boşuna stres yapma canım:))
Amma uzun yazdım ben bile sıkıldım kusura bakmayın arkadaşlar:))))))))

Hmm anladım canım ben emziremiyorum maalesef belki ondan azaldı bilemiyorum :/ az önce arkadaşım taze üzüm ve maden suyu dedi yarın birde onu denicem bakalım gündüzleri hep sütümü sağıyordum sabahları tek seferde 120 ml geliyordu ama dün ve bugün 60 ml geldi yani resmen yarıya düştü o nedenle gündüzde mama takviyesi yaptım dediğin gibi kafama taktığım için olabilir inşallah yarın sabah sağdığımda bol bol sütüm olur :/

pervane88,
evasude,
ndd,

veryvergin
yazmelekleri
suzan

kızçeler maşallah bebeklerinize.kilo boy çok iyi almış bebişleriniz .bizim oğluş uzun ve kilolu doğdu ama ilk ay sadece 750 gram aldı.2 ayı bilmiyorum.inşallah bu ayını 1 kiloda falan alır.eger her ay 1 kilo alsaydı kilosu 5500 olucaktı ama nerde...bizim oğluşş doğunca 3500 grm 54 cm idi.boyumuz 60 cm oldu herhalde 3-6 aylıklar giyiyoruz ve 3 nolu beze 1. aydan sonra geçtik.kilo yok ama boy var.zaten önemli olan kemik gelişimi ve boymuş.süt olayına takmayın rahat olun moralinizi bozmayın var olanda azalmasın.ben bazen gögüsümden gündüz süt sagınca oğlum uyurken en fazla 60cc süt çıkıyor pompayla.gece ise boşaltınca ancak 80-90 arası çıkıyor zorla 15dk sagınca.ben süt arttırmayı kenara bıraktım emzirirken diğer gögüsümden süt çok sızıyor offf.o yüzden gögüsümü bebek emerken zorlanmasın diye o uyurken boşaltıyorm.günde en az 3-4 kez sagıyorum.bebek emerken hep genzine süt kaçıyor.emmeden önce birazını sağmama ragmen....süt kokan giysilerimden bıktım sürekli üst degiştiriyorum.gögüs kalkanım var ama kullanmayı beceremiyorum.gögüs pedleri kayıyor.sütyen takamıyorum gögüs uçlarım halen acıyor sızlıyor.oğlum emiyor ama süt nereye gidiyor bilmiyorum...bol çiş yapıyor.kaka günde 1 kere..
eşimle ilk yakınlaşmamız oldu rahattı dikişler acımadı hiç.ama oğlm uyanınca bizim iş bozuldu.babasını kıskandı....bir arkadaş yazmış bebeği sabaha kadar uyumuş nasıl uyudu anlamadım.bizimkide uykucudur ama en geç 3 saatte bir gece uyanır açlık krizi tutar saat gibi...gündüzde 1 saat bazen yarım saat uyur.15 -20 dkda yavaşça emiyor tekrar uyur.ama dışarı çıkınca bebek arabasında 2 saat kesintisiz uyuyor.bebeğiniz uyumuyorsa arabasında gezdirin hem uyur hem gazı çıkar.bebeği sallamaya alıştırmayın.helede battaniye ile sallamk ooff çok yorucu kendize eziyet bebeği alıştırmayın sallayan arkadaşlar.
essra; bebeğini uyutmak için başka çare düşünben kalça röntgenini devlet hastanesine gittim sorun çıkmadı.özel hastane gibi kalabalık degildi işimiz hemen halloldu.2.aşımız haftaya perşembe.gaz sorunumuz neredeyse çok az oldu.ne ilaç ne çay kullandım kendi çıkardı sırtını ve karnını ovdukça..ama yavrum kaka yaparken çok yoruluyor poposu kızarıyor.sesler çıkarıyor gülüyor etrafa bakınıyor.bebişlere niye mama veriyorsunuz ki kilo ayda 600 gr alması bile yetermiş.mama bebekte hem gaz yapar hem anne sütünü azaltır.3 saat acıkmayacagı için gögüsler fazla süt üretmez.süt arttırmanın en iyi yolu emzirmek.ne kadar çok emzirirseniz o kadar süt artarmış.biz doğdugundan beri çok bez kullandım.halada bez çok harcıyoruz.poposu pişik olmasın diye 2-3 saate bir bez degiştiriyorum.

Son düzenleme:
günaydın güzel anneler,
nasılsınız,keyfler yerindedir inşallah
her zamanki gibi 6 itibariyle mesaimiz basladı, omzumda uyuyo şimdi tontonum.
gündüzleri uykularımız ya omuzda ya da kucakta devam ediyo.
elhamdülillah gaz sıkıntımız da pek yok maşallah.
günde 1 defa mama veriyorum 90ml. önceden çok takıyodum ama kızım aç kalmasın da nolursa olsun. sadece mamayla beslenen bebekler de var sonuçta.
yarın 2 aylık oluyouruz inşaallah. 10eylülde de aşımız var. biraz korkuyorum, annemle beraber gitmeyi düşünüyorum ama, dayanamam kuzumun ağlamasına
bizde haberler böle

ah benim kader arkadaşım.bende hiç istemedim battaniyeyi. ama göz göre görede ağlatamıyor insan bebeğini. benimkide sancılandığında birtek battaniyede sakinleşiyor

Günaydın canım.
bizimde mesaimiz başladı. bugün biraz daha geç başladı. biraz daha uykuyla oyalamayı başardım bu sabah
bende akşamları mama veriyorum canım. akşam sütüm azalıyor. emerken çok ağlıyor oğlum. bende mama veriyorum öyle sakinleşip uyuyor. yoksa uyuyamıyor uyusada saat başı uyanıyor kuzum
aşıda Allah yardımcın olsun canım. bende çok korkuyorum 2.ay aşısından oofff yine çook ağlıycaklar bebişlerimiz

canım senin sütün boldu diye hatırlıyorum, bişiye mı üzüldn yoksa?
bende akşam veriyorum mamayı saat 19.30 gibi. 20.30da da uykya dalıyor, derin uykumuz baslamıs oluyo.gece 2yekadar uyuyo maaşallah. sonra uyanıyo, yanıma alıyorum, sabaha kadar emerek uyuyo

Kızlaarr oğlum çok dertli dertten kederden saçları döküldü keltoş oğluşum babasının kollarında güvende ve huzurluuuu

Ben nazara geldiğimi düşünüyorum canım. hakkaten boldu sütüm. ama oğlumun ağladığını her gören aç bu çocuk senin sütün yetmiyor.doymuyor. 1 ay sonra senin sütün kesilir yetmez bu çocuğa diye diye azaldı hakkaten sütüm. gün içinde ve gece gayet iyide akşam 7 den sonra yetmiyor oğluma. memede ağlayan oğlum mama verince sakinleşiyor. bende bu yüzden akşamları aç kaldığını düşünmeye başladım. akşamları veriyorum artık mama. benim oğlum o kadar uzun uyumuyor yaa. en uzun 3 saat. hele bu ara iyice az uyumaya başladı saat başı uyanıyor 40 ı çıktı huy değiştirdi anlamadım bende gündüz çok uyuduğu için mi acaba

nddd maşallah oğluna benimkinin de tepesindeki saçları az dökülmüş gibi çok komik

bu sabah oğlum az miktarda açık kahverengi kustu ilk defa böyle bişey oldu hep süt kusardı veya kesik kesik peynirimsi şekilde olurdu, netten baktım üşütmüş olabilir diyor, üşüttük mü acaba elleri kaç gündür hep buz gibiydi eldiven giydiriyorum ısınıyor çıkarıyom hemen buz gibi oluyor yine, devamlı da takmak istemiom.. şimdi korkumdan polar battaniyeye sardım mayıştı uyuyor

Neden emziremiyorsun canım göğüs uçların mı acıyor? Öyleyse silikon göğüs kelebeklerinden kullan derim. Benim çok fenaydı sonra onu kullanmaya başladım ohhh dedim dünya varmış:)) sonra geçti çatlaklar ve normal emzirmeye başladım tekrardan

arkadaşın bebişinin damağında küçk bi sorun vardı sanırım oyüzden emziremiyor.. buarada benim de göğüs uçlarım ne güzel iyileşmişti, dün yeniden yara oldu yaaa niye oldu anlamadım ne güzel geçti artık iyileşti diye seviniyordum, resmen başa döndük yine aynı acı aynı yaralar

Canım oğluna maşallah
biz sıfır bedenle başladık beze. Uzun süre 1 kullandık daha bir iki hafta oldu 2 numaraya geçeli:)
Sağlıkları yerinde olsun kilo çok problem değil.
Bu arada göğüs pedi kayıyor demişsiniz bazımarkalarda tek tarafta yapışkan var ben de rahat edemedim ama lansinoh markada iki tane var hiç kaymıyor ve sızdırmıyor çok tavsiye ederim canım. Yapısı da çok hafif rahatsızlık vermiyor

Anladım üzüldüm Allah şifa versin
Benim de ara ara daha hassas oluyor ama hiç o ilk haftalardaki gibi olmadı. Çok zordu o zamanlar. Sana da geçmiş olsun canım:)

üşümüş olabilir canım. gece özellikle çok dikkat et. gece hava çok soğuk oluyor. bende farkedemedim oğlumun kakası yeşillendi. gece sarıp kalın battaniyeyle örtüyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…