2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
biz saat 9 da aşımızı olduk kızlar çok şükür bitti. kızım ayda 700 gram alıyor biraz az geldi bana

Kizlar benim oğlum gazdan uyumuydu otomatik sallanan beşik aldik ark deneme amacli sabahtan beri uyuyo cok yavas salliyo kullanan bilen varmi bole uyursa alicam ben yoksa is yapamiyorum yaaa kahvalti bile yapamıyorum

İki aylıkkenki kontrolde doktorumuz birkaç gün kaka yapmayabilir korkmayın dedi
Bir de mama yiyen bebekler daha az kaka yapıyo
Senin bebeğin ne kadarlık ve mama veriyor musun canım

canım 35 günlük bebeğim; mama gece 30 ml veriyorum bazı gece hiç vermiyorum; son bi haftadır toplasan 3 kez 30 ml anca vermişimdir,niye böyle oldu anlamadım

:S

biz saat 9 da aşımızı olduk kızlar çok şükür bitti. kızım ayda 700 gram alıyor biraz az geldi bana
geçmiş olsun canım.
benim oğlumda 800 gr almıştı. çok şükür sağlığı iyi. sağlık sorunu yoksa çok takılma derim canım ben

Kizlar benim oğlum gazdan uyumuydu otomatik sallanan beşik aldik ark deneme amacli sabahtan beri uyuyo cok yavas salliyo kullanan bilen varmi bole uyursa alicam ben yoksa is yapamiyorum yaaa kahvalti bile yapamıyorum

evt ben kullanıyorum.hatta daha önce arkadaşlara tavsiye etmiştim.bende geceleri onda uyutuyorum mışıl mışıl uyuyor.bende 2 tane var biri beşik diğeri salıncak.gündüzleri bazende salıncakta sallanıyor.bebeklerin gazına en iyi çözümden biri...

Eklentiler

• $78054884_tn50_1.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 28
  • $81579998_tn50_R_399331_0.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
MERHABA KIZLAR...
geçmişi okudum geldim.herkes aynı dertlerden muzdarip.3 aylık ounca çoğu geçer diyorlar ama bugünlerde geri gelmeyecek diye üzülüyorum vallahi... (

dün bileğimden iğne vuruldum bayağı canım yandı.bugünde sargı kullanmaya başlayacağım inş. geçer.

kuru öksürük başladı ıhlamura dayandım tabi :)

süt konusunu eğer çok az değilse takmayın.incir kompostosu hep söylüyorum tahin pekmez yada helva bol su ve buğday çorbasıyla hallolur evelallah...

ben öyle dakika saat yok en son hangi göğüs falan tutmuyorum fazla.oluruna bırakın onlar bir yol çizecektir.

bugünde rezene içmeye başladım.kızımın gazına iyi gelir umuduyla...

haftaya bugün evimizde olacağız inş.
5 ay sonra evime dönme hayali bile tuhaf gelir oldu artık.sanki yıllar geçmiş gibi..

tabi buralarda alıştım sadece bebekle ilgilenmeye eve gidince ne yapıcaz bakalım :)

hepinizin bebişlerini öpüyorummmmm :)

canım uyumadan önce koyuyorum . 2,5 haftalıkken kullanmaya başladım.belki sizinki biraz geç başladınız diye istemiyor olabilir.birde hangi marka salıncağı kullanıyorsunuz. ya da belki bebeğiniz farklı salıncakta uyur.ancak deneyerek bebeğe salıncaga karar verebilirsiniz.ben uyuduktan sonra salıncaktan kaldırıyorum.canım belki bebegin çok gazlıdır üstten gazını çıkarıp uyutmayı dene.zaten benim oğlum çoğunlukla emerkende uykuya dalan bir bebek.sürekli gece gündüz hep sallanmıyor çok huysuz olunca...doğduğundan beri uykusuzluk nedir bilmeyiz.çok şükür Rabbime bu konuda çok şanslıyım.inşallah sonraki aylarda diş çıkarma dönemide rahat geçer.şimdi bu günler gaz sorunları iyi günlermiş diş çıkarması ve aglaması,ateşi zormuş.Allah hepimize kolaylık ve sabır versin...

ne güzel bende bu ay sonunda evime gideceğim 5 aydır memleketteyim

Geriye dönük 3-5 sayfa okudum.. herkes 2.ay aşı korkusu yaşıyor sanırım.. bugün benim de korktuğum başıma geldi biz de bu sabah 2.ay aşımızı olduk çok şükür.. büyük oğlumu sabah komşuya bırakıp tek başıma gittim.. acaba dönüşte bebişle araba kullanabilirmiyim, ya çok ağlarsa dikkatim dağılırsa ve tabi ki oğlumun canı çok yanıcak mı acaba ateşi olucak mı soruları ile korka korka gittik.. tek başıma götürdüm ama korktuğum gibi olmadı.. sabah 8 de banyo yaptırdım.. 9 da aşımızı olduk.. ben gitmeden önce yarım ölçek calpol verdim.. aile hekimliğinden çıkmadan da emzirip sakinleştirdim.. mışıl mışıl uyuyor çok şükür.. kontrol ediyorum ateşi de çıkmadı.. umarım çıkmaz da.. yani kızlar hiç korkmayın.. accık ağlıyorlar sonra hoop kucak susuyor umarım herkesin de sorunsuz geçer 2.ay aşısı... bebişlerinizi öpüyoruuuzzz

slm kızlar kv dede kaldığımız için net yok yazamıyorum. üçlü aşıyı olduk korktuğum gibi olmadı. ben gitmeden şurup vermedim aşıyı sabah 9 da olduk akşam 10 a kadar olmadı ateş. 10 dan sonra 37,8 e kadar yükseldi o zaman şurup verdim sabaha kadar uyumadım ölçtüm. sonra sabah 9 da yani 24 saatin sonunda 38 oldu hemen ıslak havlu ile ayak bilekleri ve kol bilekleri ve alnına koydum. tekrr şurup verdim sonra düşmeye başladı. ikinci gün akşam ateş normale döndü hiç bişey olmadı. aşıyı önce kolundan vurdular o pek acımaz dedi hemire kola yapılan aşı önemli dedi 6 ay dikkat et özellikle iki hafta iyi koru dedi. kanar,iltahap olur kabuk bağlar bu aşının tuttuğunun göstergesi hiç biri de olmayabilir o zaman tutmamış demek değil oda tutar güvenmezzsen aşının doğru yapılıp yapılmadığına baktırtabilirsin dedi. o sırada oğlum çok ağlıyordu hiç sormadım nasıl bakılacak diye. sonra bacaktan olanları yaptı sağ olanda çok ağlamadı ama sol da kinde yıktı ortalığı yapmadan hemşire dedi sol çok acır hem al kucağına emzir dedi. hemen aldım emzirdim emerken bile ağladı içini çekti durdu

bu arada bebişi çok uyumayan anneler.. ben de iki hafta öncesine kadar aynı dertten muzdariptim.. taaa ki annem ve teyzemler imdadıma yetişene kadar.. büyük oğlumda tavandan salıncak gibi yatak yapmıştık.. biz de çingene beşiği derler.. şimde küçük oğlum için de yaptılar sağolsunlar hatta bunda aştık kendimiz çok süper bişey oldu.. park yatağı kaldırdım bile.. 5-6 ay bunda yatar diye düşünüyorum.. doyurup gazını çikarıp, biraz da gönlünü edip, ince bir tülbentle kollarını sarıyorum ve hooop yatağına yani salıncağına:)) sonra iki sallıyorum.. bir de park yatağın müzik çalan bir aleti vardı onu da taktık salıncağa, sallarken onu da açıyorum çok güzel uyuyor maşallah.. resmini ekleyemedim ah bi ekleyebilsem sizlere de fikir olurdu...:44::44: sanırım resim boyutu büyük nasıl küçültebilirim acep :44:

Sadece bebişe bakmak çok güsel kesinlikle ama yanında ev işlerini yapmak ve birde yemek yapmak lüks eğer bebişiniz gündüz uyumuosa Hatta yemek yemeniz bile..İnşallah şu gaz kaka sorunlarımız tamamen biticekte bi düzene girices..

Göğüs pedi kesinlikle lansinohh,,çok konforlu çok çok dolmadikça varlığını bile unutursunuz

Yeşil kaka yapması üşütmesindenmiki bebişin?? Ben sütün sadece ön kısmını emerlerse yeşil olur kaka die okumuştum.

Acenu demir hapıda kullanmıorum ama çok fenayım çok,,Allah düşmanıma vermesin yaf

Bu saç olayını ben de düşünüorum günlerdir ,,uzadı baya şeklide kaydı:):) Kestiresim var ama bu sefer toplayamassam çocuumun ağzına gözüne girer diye korkuorum,,şimdi şıpıdık üstten bi topus tamam ama kestirince öle olmucak bilemedim

Eski kotumu giyebildim geçen hafta çok mutlu oldum

Böööyle ortaya karışık yazıorum kızlar,,okuorum 10 15 syf sonra aklımda kalanları yazıorum işte,,

Artik havalar serinledi sanirim, biz cok fark etmiyoruz ama bebisler etkileniyo. Benim kiz da uduyo heralde cunku sac kurutmayla karnini ayaklarini isitinca mayisip uyuyo. Artik aksamlari pazen battaniye kullanmiyorum, kisa kollu giydirmiyorum, gece de hastane cikislarunin battaniyelerini kulaniyorum. Sabaha karsi hava daha serin oluyo battaniyeden alip pufidik kundaga koyuyorum ooooh. Cok sicak mi tutuyorum diyodum ama terlemiyo isilik de olmadi. Anası kılıklı ben de cok severim sicagi, hemen üşürüm. Terlemiyosam genelde üşüyorum demektir o derece yani

Ayy kizlar bitirdim gecmisi. Aslinda soyle bi genele bakinca gulumsedim, hepimiz ayni seyleri yasiyoruz. Uyku, gaz, aşılar, sallayip sallamamak, ev isleri bi de saçlar tepede topuz :) hamileyken hastanede ben dahil herkesin tayt giymesine eşin cok gulerdi, üniforma gibi diye. Simdi de yan yana gelsek saclar tepede topuz uzerimizde bi ev kiyafeti makyaj falan nerdeee

kızlaR herkes iyidir umarım
ben dün akşam geldim eve, benim koçiş kv. ye götürdü yine 1 gün diye 3 gün kaldık yine
bi daHA gidelim dediğinde 2 kere düşünücem hatta 3 kere
ece hala kakasını kendisi yapamıyor yaa varmı böyle bi sorun yaşayan, ben kulak çöpü zeytinyağıyla yaptırıyorum
çok ta cıvık ölr kabız gibide değil dr.lar 4 gün elleme diyor olurmu öle yaa taşlaşıyor çocuk2.güne yapamasa
napcaz şaşırdık yaaa
mamasınıda değiştirdim iki kere aptamil veriyodum doğduğundan beri sma denedim olmadı aptamilin conformilini aldım kolik bebeler için oda olmadı fayda???? memede emiyor 3-4 kere günde mama veriyorum

pofff sab simplex kullanıyorum gazını çıkarıyor rahatça ama kaka yok, makatının girişi çok çok sıkı. çubuğu soktuğum an püskürtüyor resmen
bu gliserin fitilinide kullandım ama zeytinyağından fazla bi etkisi olmadı
napsak bilemedim yaaa. 2.5 aylık oldu ne zaman düzene giricek acaba?

Kızçeler ben geldim kızım bugün biraz huysuz aşıdan dolayı olsa gerek
Kucağımdan ayrılmak istemiyor Şimdi birazcık uyudu yerim ben onu
VE eldivenlere elveda dedik bakalım çizmeden alışsın artık:26::26::26::26::44::44::44:
Mevlütten resimler kızçemle ben ve köyde şalvarlı ben
Köyde geçir şalvarı ohhhh misler gibi vallahiiii geçmişi okuyayım
Akşama eşimin dernek üyeleri gelecek hazırlık yaptım azıcık kızçem durmasa da
izin verdi yine de aşkım benimmmm
Kocaman bir maşallah deyin bize

Eklentiler

• $IMG_20130818_205728.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 26
  • $IMG_20130822_091310.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 42
  • $IMG_20130827_205608.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 24

Canım zor biliyorum ama ben bebişime pek yardımcı olmadım yani öle kaka yapması için falan ,,zor da olsa kendi öğrensin istedim,,hala zorlanıo meleğim bizimde bugün 52. günümüz. Sadece masaj yapıorum ve sıcak tutmaya çalışıorum birde ıkınmaya başlayınca bacaklarını karnına doğru ittirip yukarı kaldırıorum şimdiye kadar en etkili yöntem bu oldu,,o kadar mutlu oluyorumki kakasını yapınca ,,kıyamam ben bu bebişlere ,yapınca öle bi rahatlıoki,,tabi kısa sürüo ama olsun

benim kv de yapıcakkmış o zımbırtıdan, ben görmedim hiç nası b,ş amaa kumaşını fln hazırladı bakalım faydasını görücezmi gündüzleri 5 dk uykularımız hala. senin adına öok sevindim valla

Kızlaarr oğlum çok dertli dertten kederden saçları döküldü keltoş oğluşum babasının kollarında güvende ve huzurluuuu
kız oğluşun çok datluymuşşş maşallaaahhhh
oğlanda saç dökülmesi yine kötü durmuyoda kızlarda yani benim kızımda, yarı kel gibi dökülünce çok komik oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…