Canım bizimde çapaklanma vardı ilk günler bi damla kullandık işe yaramadı sonra antibiyotik damla verdi dediğin gibi damlayı kullanınca daha çok çapAklanıyo sanki bakalım bir ay kullanıcaz sonra yine gidicem umarım geçer. Göz damarı tıkalıymış masajda yapıyorum. Bizim krem değil sıvı bir damla netira adı ilacın. İnşallh sîzinde düzelir bîran önceselam kizlar; bizimde 40miz cikti nihayet; dun 39. gun banyomuzu yaptik ,usutur diye disari cikarmadim oglumu,bugunde misafirim vardi onlari ugurladim, cok yoruldum ama atlattik ..walla bebekle misafir agirlamak zor oluyomus , beni yordu acikcasi;biraz dinlenip kirkimizi ucurmaya gitcez anaanneme :) 85 yasinda ninem cok seviyo oglumu; ben ilk torunuyum ve haliyle ilk torunundan ilk bebis olunca akli cikiyo kadincagizim, bizde kirkimizi orda cikaralim dedik)) Bide kizlar buarada oglusumun gozunde surekli bi capaklanma var; doktor bi merh verdi FUcithalmic diye; damlatiyorum daha cok capak oluyo :s hic kullanan varmi bu merhemi baya kati kivamli bisey ... Bide capak kuruyunca temuzleyene kadar kizariyo gozu napcam bilmiyorum ya...
Canım bizimde çapaklanma vardı ilk günler bi damla kullandık işe yaramadı sonra antibiyotik damla verdi dediğin gibi damlayı kullanınca daha çok çapAklanıyo sanki bakalım bir ay kullanıcaz sonra yine gidicem umarım geçer. Göz damarı tıkalıymış masajda yapıyorum. Bizim krem değil sıvı bir damla netira adı ilacın. İnşallh sîzinde düzelir bîran önce
ben ilk acikitiginda hani uykudan uyanıyo ya kıyameti koparıyo benimki acıkmıs oluyo o zaman agzişna tıkıyorum :) mamasını yapana kadar yada emzirene kadar oyalaniyo , tatli olayı cok abartinca bagirsaklari bozuluyo , o yuzden ara ara vermek lazim bi şekilde alisiyo
bide ben bi sürü emzik almiştim hiç birini emmedi ablam hollandadan getirmişti bibi marka bi onu emiyo bide böle bişey var
slm kızlar nasılsınız umarım bebişlerde iyidir..bizde iyiyiz çok şükür mevlüdümüzü yaptık çok güzel geçti bugünde tam 51 günlük olduk...
bu aralar çok sıkıntılı günler geçiriyorum..sizlerle konuşursam biraz rahatlarım diye düşündüm . konu annem ve eşim.birbirlerinden ilk baştan beri hoşlanmıyorlardı bilyosunuz bahsediyordum fakat artık iş çıkmaz bir boyuta geldi napıcamı nasıl bir yol izlicemi bilemiyorum..annem doğumdan itibaren bizde kalıyordu ve allah razı olsun çok yardım etti nede olsa anneanne canı kanı tabiki bakacak.birde benim kv hamileyken gelecektiya doğumuma yakın GELMEDİ ne doğumuma nede mevlüde neymiş ramazanmış zor olurmuş bayramdan sonra gelirim dedi ama bi yakınının düğünleri vardı bayramdan sonra onu beklediler ve yine gelmedi..güya geçen hafta gelecekti buseferde eşimin yıılık izni zamanı gelmişit ve yazlığa gidecektik eşim aradı anne siz en iyisi kışın gelin zaten admen evde kışa kadar o işe başlayınca gelir bebeğe bakarsınız demiş ve onlarda tamam demiş..yaa kızlar söleyin ne olursa olsun ramazan bile olsa bir haftalığına gelinemezmiydi???herkezler sordu kv desi gelmemişmi diye?insanlar içinde rezil oldu...eşimde bu duruma fazlasıyla içerledi belli etmesede..düşünsenize en güzel günlerinde yanında ailesinden hiçkimse yoktu.buyüzdende benim aileme taktı..annemle bebek olduktan sonra ilk günler iyiydi tabi bakıyo o rahatsız olmuyo geceleri uyanmıyo niye laf etsinki nankörrr...
kızlar eşim bebeğime annemlerin bakmasını asla istemiyo..oğlum onların yanında büyümeyecek diyo.kendi annesi gelirmiş bakarmış..tamam hadi geldi baktı peki nezamana kadar kv memlekette yaşıyo iki ay üç ay baktı eee sonra nolcak dyorum eşime bişey demiyo arap saçına döndü bi çıkmaza girdi resmen...gelsinler ev tutsunlar burda otursun baksın ama bi ömür onunla yaşayamam zaten kv de istemez..
gelelim beni son bir hafatdır mahveden olaya..yazlığa gitmiştik ilk 3-4 gün iyiydi zaten gitmeden eşime dedim eğer bi sorun çıkartırsan yüzünü asarsan annemin yanında benimle kavga çıkartırsan bak hiç gitmeyelim evimde rahatım ben deedim..yok yok bişey olmaz tatilimizi yapar döeriz dedi...bi gün bebeği anneme bırakıp denize gittik döndüğümüzde annem yan komşuya geçmiş bunu gören eşim çıldırdı resmen nasıl götürürmüş oğlumu annen kendi kafasına nasıl iş yapar nefret ediyorum bu kadından diye başladı bağırmya...bunun üzerine bende annemi çağırmaya gittim ve eve geldiğimizde bende anneme çattım niye gidiyorsun eğer gezmek istiyosan söle ben evde kalayım sen git dedim...annemde artık sinirlenmiş ve içindekileri boşalttı...eşinle kavga edip bana çatıyosun kocandan zaten hibirzman tat alamadık hep surat astı doğru düzgün konuşmuyo bizimle ..sine ne yaptımsa yaranamadım ..çocuğunuza bakıcam diye eve tıkanamam gelmeyin bidaha böle sorunlar yaşıyacaksak falan diye açtı ağzını ikimizde sinirliyizya tartıştık orda...sonra ben yukarı eşimin yanına gittiğimde o sakinlemiş sanki kendinin bunda hiç suçu yokmuş gibi davrandı oysaki ben onunla kavga etmiyim diye bianlık sinirle anneme çattım((bunun üzerine eşim hadi gidiyoruz dedi çocukla nasıl gidicez araba yok eşyalarmız çoktu abim arabayla götürmüştü bizi...gideriz dedi sen gelmezsen ben giderm dedi...bende o sinirle tamam gidelim artık tatil falan yapamam burda dedim annemde gidin deyince toplandık geldik..çıkarken annem yine bana çok ağır konuştu artık ben senin annen değilim bittin sen falan diye laflar etti ama kızlar nasıl koydu içime anlatamam...neyse eve geldik 5 gün oldu annemi arıyorum vee telefonlarımı açmıyo çok kırılmış o böyle yapıncada ben kahroluyorum bu 5 gündür ağlamaktan gözlerim ağrıyo artık..ben anneme nasıl böle yaprım diye kendimi yiyorum..eşimede mesafeliyim tabi ama o hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam ediyo ve inanırmısınız bu durumdan memnun bile...annemle aram bozuldu diye oynamadığı kaldı bi...ve benim onun için üzüldüğümü görüncede kavga çıkartıyo...boşver konuşmazsa konuşmasın onlara ihtiyacımız yok biz bize yeteriz bak benim ailemde yok gibi saçma sapan laflar söyleyip duruyo...onu her gördüğümde anneme söylediği laflar geliyo ve kocamdan tiskiniyorum...
dün gece bebeği yatırdı eşim yanıma geldi niye ilgisizsin neden yüzüme bakmıyosun noldu diye sordu sanki bilmiyormuş gibi..konu yine açıldı ama hala aynı yaaaaa hiç düzelme yok ..karım üzülüyo bu konuda daha anlayşlı olsam onun hatrına ailesine iyi davramsam demiyo...busefer daha ağır konuştu...oğlunu onlardan kaçıracakmış onlara karşı soğutacakmış gün gün öğreticem diyo...yaa insan evladına doğruyu yanlışı öğretmeye çalışır bizimkinin düşüncesine bakın afayı yiycem yaaa...bende artık seninle bu şekilde olamayız dedim çağır annenleri oturup konuşalım ve bitirelim dedim...oğlumu bırak sen nereye istersen git dedi bana ...hala ağlıyorum kızlar ben bunları yaşayacak naptımmmmm..biliyorum bu bi sınav allahım beni sınıyo ve güçlü olmaya çalışıyorum bunu atlatmaya çalışıyorum dualar ediyorum kocamın içindeki bu kin gitsin diye ama dahada kötüleşiyo herşey...annemin yüzüne karşı onu istemediğini evine gelmemesini söylicekmiş bakarmısınız aklındaki oyunlara ozaman annenin yüzünü bidaha görmem diyo...
çok uzattım kızlar ama helal edin hakkınızı içim çok dolu anlatmak istedim..
aranızda ailesiyle böle sounlar yaşayan varmı?neler yapılmalı böle durumlarda bana bi akıl verin???ve dualarınıza benide ekleyin lütfen allah dayanma gücü ve sabır versin bana...kocamada merhamet,şefkat,sevgi versin diye.....
kızlar birde kv arayıp olayları anlatmak istiyorum sizce doğru yapmış olurmuyum..onlar annemleri çok severler bikez daha böle bi olay olmuştu söylemiştim onlara ve eşime çok kızmışlardı o insanlar çok iyi sakın bi terbiyesizliğini duymayayyım demişlrdi.
ceevaplarınızı bekliyorum canlarım...öpüyorum sizi ve kuzucuklarınızı..
kızlar sizin de bebeğiniz bezini ağırlaştıracak kadar çok küçük çiş yapıyor mu???? acilcevap
Canım doktor gösterdi kulak çubuğuyla gözde çapağı n oluştuğu yerle burunun başladığı yerde çukur varya oraya kulak çubuğuyla bastırıp maasaj yapıyorum içinden 5 e kadar say yeterli demişti doktorBuyuk ihtimal bizimde tikali cnm; masaji nasil yapiyorsun bnde cok yapmak istiyorum ama göz olunca tirsiyorum zarar veririm diyebizum bu damlada antibiyotikliymis bakalim fayda eder insallah...
slm kızlar nasılsınız umarım bebişlerde iyidir..bizde iyiyiz çok şükür mevlüdümüzü yaptık çok güzel geçti bugünde tam 51 günlük olduk...
bu aralar çok sıkıntılı günler geçiriyorum..sizlerle konuşursam biraz rahatlarım diye düşündüm . konu annem ve eşim.birbirlerinden ilk baştan beri hoşlanmıyorlardı bilyosunuz bahsediyordum fakat artık iş çıkmaz bir boyuta geldi napıcamı nasıl bir yol izlicemi bilemiyorum..annem doğumdan itibaren bizde kalıyordu ve allah razı olsun çok yardım etti nede olsa anneanne canı kanı tabiki bakacak.birde benim kv hamileyken gelecektiya doğumuma yakın GELMEDİ ne doğumuma nede mevlüde neymiş ramazanmış zor olurmuş bayramdan sonra gelirim dedi ama bi yakınının düğünleri vardı bayramdan sonra onu beklediler ve yine gelmedi..güya geçen hafta gelecekti buseferde eşimin yıılık izni zamanı gelmişit ve yazlığa gidecektik eşim aradı anne siz en iyisi kışın gelin zaten admen evde kışa kadar o işe başlayınca gelir bebeğe bakarsınız demiş ve onlarda tamam demiş..yaa kızlar söleyin ne olursa olsun ramazan bile olsa bir haftalığına gelinemezmiydi???herkezler sordu kv desi gelmemişmi diye?insanlar içinde rezil oldu...eşimde bu duruma fazlasıyla içerledi belli etmesede..düşünsenize en güzel günlerinde yanında ailesinden hiçkimse yoktu.buyüzdende benim aileme taktı..annemle bebek olduktan sonra ilk günler iyiydi tabi bakıyo o rahatsız olmuyo geceleri uyanmıyo niye laf etsinki nankörrr...
kızlar eşim bebeğime annemlerin bakmasını asla istemiyo..oğlum onların yanında büyümeyecek diyo.kendi annesi gelirmiş bakarmış..tamam hadi geldi baktı peki nezamana kadar kv memlekette yaşıyo iki ay üç ay baktı eee sonra nolcak dyorum eşime bişey demiyo arap saçına döndü bi çıkmaza girdi resmen...gelsinler ev tutsunlar burda otursun baksın ama bi ömür onunla yaşayamam zaten kv de istemez..
gelelim beni son bir hafatdır mahveden olaya..yazlığa gitmiştik ilk 3-4 gün iyiydi zaten gitmeden eşime dedim eğer bi sorun çıkartırsan yüzünü asarsan annemin yanında benimle kavga çıkartırsan bak hiç gitmeyelim evimde rahatım ben deedim..yok yok bişey olmaz tatilimizi yapar döeriz dedi...bi gün bebeği anneme bırakıp denize gittik döndüğümüzde annem yan komşuya geçmiş bunu gören eşim çıldırdı resmen nasıl götürürmüş oğlumu annen kendi kafasına nasıl iş yapar nefret ediyorum bu kadından diye başladı bağırmya...bunun üzerine bende annemi çağırmaya gittim ve eve geldiğimizde bende anneme çattım niye gidiyorsun eğer gezmek istiyosan söle ben evde kalayım sen git dedim...annemde artık sinirlenmiş ve içindekileri boşalttı...eşinle kavga edip bana çatıyosun kocandan zaten hibirzman tat alamadık hep surat astı doğru düzgün konuşmuyo bizimle ..sine ne yaptımsa yaranamadım ..çocuğunuza bakıcam diye eve tıkanamam gelmeyin bidaha böle sorunlar yaşıyacaksak falan diye açtı ağzını ikimizde sinirliyizya tartıştık orda...sonra ben yukarı eşimin yanına gittiğimde o sakinlemiş sanki kendinin bunda hiç suçu yokmuş gibi davrandı oysaki ben onunla kavga etmiyim diye bianlık sinirle anneme çattım((bunun üzerine eşim hadi gidiyoruz dedi çocukla nasıl gidicez araba yok eşyalarmız çoktu abim arabayla götürmüştü bizi...gideriz dedi sen gelmezsen ben giderm dedi...bende o sinirle tamam gidelim artık tatil falan yapamam burda dedim annemde gidin deyince toplandık geldik..çıkarken annem yine bana çok ağır konuştu artık ben senin annen değilim bittin sen falan diye laflar etti ama kızlar nasıl koydu içime anlatamam...neyse eve geldik 5 gün oldu annemi arıyorum vee telefonlarımı açmıyo çok kırılmış o böyle yapıncada ben kahroluyorum bu 5 gündür ağlamaktan gözlerim ağrıyo artık..ben anneme nasıl böle yaprım diye kendimi yiyorum..eşimede mesafeliyim tabi ama o hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam ediyo ve inanırmısınız bu durumdan memnun bile...annemle aram bozuldu diye oynamadığı kaldı bi...ve benim onun için üzüldüğümü görüncede kavga çıkartıyo...boşver konuşmazsa konuşmasın onlara ihtiyacımız yok biz bize yeteriz bak benim ailemde yok gibi saçma sapan laflar söyleyip duruyo...onu her gördüğümde anneme söylediği laflar geliyo ve kocamdan tiskiniyorum...
dün gece bebeği yatırdı eşim yanıma geldi niye ilgisizsin neden yüzüme bakmıyosun noldu diye sordu sanki bilmiyormuş gibi..konu yine açıldı ama hala aynı yaaaaa hiç düzelme yok ..karım üzülüyo bu konuda daha anlayşlı olsam onun hatrına ailesine iyi davramsam demiyo...busefer daha ağır konuştu...oğlunu onlardan kaçıracakmış onlara karşı soğutacakmış gün gün öğreticem diyo...yaa insan evladına doğruyu yanlışı öğretmeye çalışır bizimkinin düşüncesine bakın afayı yiycem yaaa...bende artık seninle bu şekilde olamayız dedim çağır annenleri oturup konuşalım ve bitirelim dedim...oğlumu bırak sen nereye istersen git dedi bana ...hala ağlıyorum kızlar ben bunları yaşayacak naptımmmmm..biliyorum bu bi sınav allahım beni sınıyo ve güçlü olmaya çalışıyorum bunu atlatmaya çalışıyorum dualar ediyorum kocamın içindeki bu kin gitsin diye ama dahada kötüleşiyo herşey...annemin yüzüne karşı onu istemediğini evine gelmemesini söylicekmiş bakarmısınız aklındaki oyunlara ozaman annenin yüzünü bidaha görmem diyo...
aranızda ailesiyle böle sounlar yaşayan varmı?neler yapılmalı böle durumlarda bana bi akıl verin???ve dualarınıza benide ekleyin lütfen allah dayanma gücü ve sabır versin bana...kocamada merhamet,şefkat,sevgi versin diye.....
kızlar birde kv arayıp olayları anlatmak istiyorum sizce doğru yapmış olurmuyum..onlar annemleri çok severler bikez daha böle bi olay olmuştu söylemiştim onlara ve eşime çok kızmışlardı o insanlar çok iyi sakın bi terbiyesizliğini duymayayyım demişlrdi.
Ah ayni biz. Biz artik bi yerini mi acittik diye dusunur olduk. Gozumun icine baka baka bagiriyo. En son dr aradik o da bi fitil onerdi gittik aldik agri kesiciymis yalniz bizim kiz biz gelene kadar anneanne ve dedesinin battaniye ile sallamasi sonucu uyumustu. Sonra hemen uyandi ama sakinlesmisti. Benim kizmsi irden emmiyo bile o kadar yani dusun.
Canım doktor gösterdi kulak çubuğuyla gözde çapağı n oluştuğu yerle burunun başladığı yerde çukur varya oraya kulak çubuğuyla bastırıp maasaj yapıyorum içinden 5 e kadar say yeterli demişti doktor
Saol canım ânin Allah doğru yolu gösterip akıl versin. Duş etmekten başka yapacağım birşey yok.Ah canım yaaa çok üzüldüm, Allah kolaylık versin. Eşin çok çiğ davranmış malesef. Benim kv der ki erkeğin çocugu olmazmiş; gercekten de oyle en dusuncelisi bile bi anne kadar sahip cikmiyo fedakarlik etmiyo kendi egosundan vazecemiyo. Merak etme annenle aran duzelir. Eger kv anlayacaksa bence de anlat kulaklarini ceksinler ogullarinin. Ne demek sogutacagim, bebek sevgiyle buyur. Esini de Allah ıslah etsin bu konuda. Dua edicem.
Canım bizimde 2 gözünde birden baya çok çapaklanma vardı burda bi arkadaşım dediği gibi pamuğu kaynamış ılımış suyla 30 defa sabah akşam masaj yaptım sağ gözü ilk masajda geçti şok oldum hatta diğer gözünde hala çapaklanma var hergün masaj yapıyorum baya azaldı umarım iyileşir
gözde çapaklanma için oraya sütünü sağmalısın...birer damla sütünden damlat ...gözüne geliyor diye korkma canım...
canım masajı nasıl yapıyorsunuz tam olarak anlatır mısınız benim bebişiminde gözü çapak oluyor kızarıyor sulanıyor yaş geliyor bir doktora götürdüm normal dedi diğeri damla verdi damla kullanorken iyiydi ama kullanmayınca aynı devam ediyorCanım bizimde 2 gözünde birden baya çok çapaklanma vardı burda bi arkadaşım dediği gibi pamuğu kaynamış ılımış suyla 30 defa sabah akşam masaj yaptım sağ gözü ilk masajda geçti şok oldum hatta diğer gözünde hala çapaklanma var hergün masaj yapıyorum baya azaldı umarım iyileşir
ben burdan cok sey yazmıycam canim , yarin ariycam seni mutlaka telde görüşürüz , üzme kendini hersey zamanla düzelecek.
Canım ben ilk başta sütümü damlatıp sildim hep daha da çoğaldı diğer
Gözünde de olmaya başladı o nedenle suyla silmeye başladım belki benim sütüm iyi gelmedi korktum bende sonra bi daha süremedim :/
ınsl cnm benım dua ıle ınsllKesinlikle haklısın canım zamanla geçiyor. Bizimkinin neredeyse azaldı çok şükür..
Teşekkür ederim canımcım yarın deneyeceğim inş..
Geçmiş olsun canım kıyamam ben ona yaa..
Geçmiş olsun canımcım...
Suzancım geçmiş olsun kısa zamanda düzelecektir inş..
cok sagol hepıcın okuudm cok faydalı buldum yapıcam yazılanları ınsllslm taze anneler bu yazıyı mutlaka okuyunuz.ben 3 numara beze geçmiştim 1. aydan sonra, doğru olduğunu okudum.haftaya kalça ultasyonumuz var.bu konuyla ilgili bilgi bldum.çok önemli bir göz atın.
Gelişimsel-Kalça-Displazisi-(-Kalça-Çıkığı-) - Doç. Dr. Gazi ZORER
canım son soyedıgın sey evet annesıgılı ara ve anlar durumu neden tek taraflı dusunuyorkı esınnn sen aılen sonucda ne olursa olsun sen onun aılesıne karsı nasılsın oda ole olmalıkı oda evlat buyutuyor ınsll artık genıs bır aılesınız ınsl duselır ALLAH EISNE HIDAYET versınde duselsın ısll dua ıleslm kızlar nasılsınız umarım bebişlerde iyidir..bizde iyiyiz çok şükür mevlüdümüzü yaptık çok güzel geçti bugünde tam 51 günlük olduk...
evettt sunnetden sonra daha cok yapmaa basadıı hemdeeekızlar sizin de bebeğiniz bezini ağırlaştıracak kadar çok küçük çiş yapıyor mu???? acil cevap
aynı ılacselam kizlar; bizimde 40miz cikti nihayet; dun 39. gun banyomuzu yaptik ,usutur diye disari cikarmadim oglumu,
bugunde misafirim vardi onlari ugurladim, cok yoruldum ama atlattik ..walla bebekle misafir agirlamak zor oluyomus , beni yordu acikcasi;
biraz dinlenip kirkimizi ucurmaya gitcez anaanneme :) 85 yasinda ninem cok seviyo oglumu; ben ilk torunuyum ve haliyle ilk torunundan ilk bebis olunca akli cikiyo kadincagizim, bizde kirkimizi orda cikaralim dedik))
Bide kizlar buarada oglusumun gozunde surekli bi capaklanma var; doktor bi merh verdi FUcithalmic diye; damlatiyorum daha cok capak oluyo :s hic kullanan varmi bu merhemi baya kati kivamli bisey ... Bide capak kuruyunca temuzleyene kadar kizariyo gozu napcam bilmiyorum ya...
canım masajı nasıl yapıyorsunuz tam olarak anlatır mısınız benim bebişiminde gözü çapak oluyor kızarıyor sulanıyor yaş geliyor bir doktora götürdüm normal dedi diğeri damla verdi damla kullanorken iyiydi ama kullanmayınca aynı devam ediyor
merhablarr kıslar mısafr var yatılı ancak bakalbıldımm
oglusu yıkadık baba-ogul uyudurlar ınsll sıze bakım dedımm
canım maşallah ne kadar çok misafir ağırlıyorsun
ben biri bebek görmeye gelecek diye bile tırsıyorum
o da şundan biraz stresliyim
bebek ağlarsa elim ayağım dolaşır diye:26:
aynı ılac
aıle hekımne goturdum goz oınarı tıkalı olabılır dedı 3 ogun 10 ar kez marmagınla masaj yap dedı ılkını yaptı bır suru ıltahap aktı yaa yavrumun gssunde sonra her gun yapıyrum bırde krem damla yazdı ısmıı-fucıthalmıc 5 g 2 ogun sbh aksam damlatıyorum 1 kez cok sukur capaklanma gıtı bıraz kısarıyor goz kapagı onuda asıya gıdınce osrucam ınsll dua ıle sıfa dılegımleee
çapak olmuyor bısde artık da az az su akıyor nıe bılmıyomm ama:44iuspınea cımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?