2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Selammmmm kizlar kizimmm 50 gunluk oldu kabizlik sorunu aslinda kakasini yapamama gibi durumla karsilasan var mi

1 hftadir ayni sikintiyi bizde ysasikaama oyle böyle bi ikinma degil çocuğumun poposu yirtilacak diye korktum kıpkırmızı oluyordu bi sey yapamamakta beni mahvediyordu burdada sordum hatta ama cevap gelmedi

Yaparken çok zorlabiyordu ama ç siviydi hatta normaljinden de siviydi isal zannettim ama o kadar zorlanması meger kabizlikmis bilemedm acile gittik lavman yaptilar küçücük ogluma biraz rahatladi bi bagirsak düzenleyici surup vermisti dojtkorumuz dünden beri veryorum rahatladi yavrum boşu bosuna eziyet etmişim beklemekte goturmekte fayda var

Çok güzelsin kuzum senn maşallah

Kizlar bebekler büyüyor ve bacak ve boyun altlarında kızarıklık oluyo siz pudra suruyomusunuz
Ben surdum ama soradan terleyince oğlum o pudralar selpak gibi beyaz beyaz olmus kizartmis oglumun boynunu

Pudra gözenekleri tıkadığı gibi nefes yoluyla cigere kaçıp yapışıyomuş:18:

Bnde 48 le hamile kaldım şuan 49 kiloyum göbek var iğrenç hiç hayatım boyunca böle göbeğim olmamıştı ama rahmin, karın kaslarının ve dokularının eski haline dönmesi 1 yılı buluyormuş, bu göbeğe 11 ay mühlet veriyorum Gitti gitti gitmedi çaresine bakıcam
o değil de ben eski kilıma döndüğüm halde kotlara giremiyorum

bu arada kız bebekleri olanlar, altını temizlerken ne kullanıyosunuzi ben bi süre pamuk kullandım ama kurularken yapıştı, vazgeçip unibebe nin ıslka pamuk mendiline geçtim. Siz ne kullanıyosunuz

Ben de unibaby yenidoğan ıslak pamuk mendili kullanıyorum tek kimyasalsız ıslak mendil olduğu için, bir de 2-3 seferde 1 mustela temizleme suyu kullanıyorum kustuğu zaman bağrıını da siliyorum,

Son düzenleme:
merhablar hanımlarr
oglusumu uyutum uyanan kdr bakım dedım sonrada ev ısı aksmda buyuk ıhtımal mısafurım var bebe gormeler e devammmm yada yarın gelıcekler dun temıslık utu yaptım cok sukur bgnde rahatımm aksam gelırse mısafır ıkram derdı var oda buslukda tatlı tuslu kurabıyem var yanınada yaprak cıkartır pısırırım ok dır ama yemeklı gelırlersee ıste o zaman tutusurummm pöf hayılrısııı

persembeye az kaldı yavrumun asısı var hayılrısı kolay atlatırız ınsll

kıslar ozellıle dırek anne sutu ıle besleyenler benım paşam 2 ay 5 gunluk oldu ve artık gecelerde kısa uyuyyor cok emmek ıstıyor tmm buyuyo o yusden ama sutumuzde artıyor degılmı yoksa doymuyomuda daha cok uyanıyor emıyor dyede aklıma takılıyor ne dersınız fıkrı olan:44::44:

hoş geldınız gusel aylız ve annesı nasılsınız ınsl ıı sınız anne anne den ayrılmak zor olmusturr kucadakn kucaga meselesıı:)
artık burdasınız ınsll dua ılee hep beraber gusel gunleree

ınsl koklarım cnm evet anlıyorlar ya ne zmn keyfı brsey yapsam alarm gıbım otuyor hehe saglıklı olsunlarda varsın keyıf olmasınnn ınsll

Aşımızı olduk kızlar,
Çok şükür korktuğum gibi olmadı, iğneden sonra hemen kucağıma aldım sakinleşti miniğim.

Boyumuz 59 cm olmuş, kilomuz da 5760gr. (15 Ağustosta 4700gr'dı)
Hemşire çok güzel dedi, maşallah kuzuma :)

Aşıya gitmeden yarım saat önce ateş düşürücü verdim, şu anda bi sıkıntımız yok elhamdülillah.
Şimdi meleğim uyuyo mışıl mışıl, ara ara ateşi var mı diye bakıyorum ama şimdilik yok çok şükür.

Rabbim hepimize kolaylık versin.
1 ay sonra kilo kontrolü için tekrar gidicez.

3. aya başladık artık gündüzleri daha az uyuyor.. iyi de etrafa bakınsa ya yok ağlıyor yok kucak istiyor.. öyle gün geçirtiyor..

hadi geçmiş olsun darısı bize:18:

ohh masallah hayirlsiyla bizde atlatsaydik

Selaamm kızlaarrr.
Bugün oğluşumu sağlık ocağına götürdük. sadece boyunu kilosunu ölçtürmek için
en son 28 ağustosta kontrole gitmiştik o zamn 4400 dü oğlum. bugün 5100 olmuş sadece günde 1 kez akşamları 30 ml mama veriyorum diğer öğünler hep emişiyoruz. Güzel büyümüş oğlum 2 haftada.
kontrolden sonra oğlumun sakin halinden cesaret eşimde yanımdayken gezmelere gittik. avm ye girdik. kendime bikaç bişey aldım. bir tanede kitap aldım. arada okurum oğlum uyurken banada değişiklik olur. çok keyifli bir gündü. oğlumda hiç ağlamadı maşallah
2 hafta sonrada yine aşı zamanı :18::18:
inşallah sıkıntısız atlatırız.
pc öğretmeni canım sen atlatmışsın hadi gözünaydın tatlım

Silikon emzik denemelerim başarısızlıkla sonuçlanınca bende bugun kauçuk aldım.Kullananlar arkadaşlar nasıl dezenfekte ediyorsunuz?Chıcco marka.Ustunde 5 dk kaynatın dıyor satıcı kaynatma ama kaynamış sıcak suda beklet dedi.Internettede soğuk sterıl edın dıyor.Kafam karıştı yaw

hadi bir el atında su sorunu çözüme ulastıralım

canım ben de 46yla hamile kaldım 68le doğuma girdim.şimdi 56yım.dediğin gibi ben de çok zayıftım kiloların hepsini vermek istemem ama 50 olsam iyi olur.bir de göbek var benim de.o çok canımı sıkıyor.ilk doğumda gider merak etme benim ilk doğumdan 3-4 ay sonra gitmişti.göbek falan da kalmamıştı.şimdi ikinci olunca kalıcı olcak diye ödüm kopuyor.spora başlıycam ben de.

merak etme kilolar gider bir kaç aya.yalnız bunalıma girmişsin sanırım.biraz bende de var o anlıyorum.dışarı çıkmaya gezmeye çalış.bebek dışarda ağlarsa diye korkma ağlarsa da dönersin.bırakabileceğin birileri varsa da arada bırak eşinle bi yerlere çıkın.biraz rahatlarsın iyi gelir.

oy masallah bebeklerınıze darısı bıızım basımza baklım napmısz:)

iyi geceler kızlar bebeklerınızın hepsını kocaman opuyorum:)
bızde gunler oyle boyle gecıyor ısde gezmeelr bıtmıyor kı bı nefes alalım

kızlar benım oglum bı aara hıc uymamısdı cıldrcakdık artık bende su kolık bebekler ıcın anne karnındakı muzıkle uytmaya basladım oglumu

ama 40ımız cıkdgndan berıde hıcbısı yapmadıgım halde emınce bayılıyor drek uyyor ve 2 saat aralıksız uyyp tekrar ıhtyaclarnı gderıp uyyor smdde bu canımı sıkmya basladı ne ıstedgmızı blmyorz sanırım bazen bız anneler ama normalmı sızce bu sferde cok uyuması mayısdı resmen

Ayni emzik bendede var pek kullanamadim ama dezenfekte isini kaynamis sicak suda 1 dk bekleterek yaptim....bu arada bizim kiz sadece o emzigi ilk olarak keyifle emmisti.. biz simdi baska emzige gectik be inat ediyorum o inat ediyor

İyi geceler anneler ..bebekler dogmadan once sayfalar dolusu gecmis olurdu oku oku yetistiremezdik simdi bakiyorumda yavrularimizi kucagimiza aldigimizdan bu yana fazla takilamiyoruz...bebislerimiz sayesinde acayip tecrube sahibi oluyoruz..2.ay asisi olan bebeklere gecmis olsun bizim 2 haftamiz var...Kilo hakkinda konusulmus bende dahil cok acele ediyoruz hemen eski kilosuna donenler olmus olabilir hepimizin bunyesi farkli.. ben 34-36 beden arasi gidip gelen biriyim fakat gebelikte hep oldukca fazla kilo alirim bu benim 3. Dogumum ilk ikisi normal dogumdu ve kilolari hic ugrasmadan hemen vermistim simdi sezeryanla dogum yaptigim icin mi nedr biraz yvas veriyorum.vermek istedigim 13 kilom var onuda zamanla verecegime inaniyorum..dediim gibi gercekten acele ediyorz bosuna kendimizi uzuyoruz ( burda bunu diyen ben evde kendi kendimi yiyen yine ben) bebislerinin kilolarini paylasanlar olmus masallah kuzucuklara kizlar birsey soracagim bu zamana kadar bebegi hic pisik olmamis olan varmi? Dogdugundan beri o kadar dikkat ettigim halde bezini abartili olarak surekli dgistiim halde cok pisik oluyor...ilk pisiginden sonra bez markasini degistim duzeldi simdi yine basladi duzenli pisik kremi suruyorum hatta zeytin yagida kullaniyorum anlamadim ya neden oluyor :44:bir fikri olan varmi?

Ayni emzik bendede var pek kullanamadim ama dezenfekte isini kaynamis sicak suda 1 dk bekleterek yaptim....bu arada bizim kiz sadece o emzigi ilk olarak keyifle emmisti.. biz simdi baska emzige gectik be inat ediyorum o inat ediyor

aynen bız ınatlasmaya devam bakalım kım başaracak? sımdı kullandığın emzıgı aldı mı? Markası ne? Bakalım bende uyanınca deneyecegım yenı aldığımı olmazsa senınkınıde denerim:)

Kaucuk emzik bizim kizin minik agzina buyuk geldi teyzesi sanki bogazina degiyormus gibi midesi bulaniyordu simdi bambino deniyorum damakli olandan bunu biraz biraz emiyor ilk baslarda tatliya batirmam gerekti simdi arada batirmadan veiyorum emiyor emzikle uyutabiliyorum artik ama hala tam alisamadi istahli emmiyor zamanla

Gündüzleri hiç uyumuyorus çok üzülüyorum çünkü çok uykusu oluyo yavrumun,uyumakta istiyo ama beş dkya uyanıyo,,yaklaşık bir aydır böyle.Ne yapacağımı şaşırdım ,,bütün günüm onu uyutmakla geçio,uyanık kaldığında da keyfi olmuyo uykusu olduğu için,,çok yoruluyorum nedenini düşünmekten?? Yavrum perişan da oluyo..

Bugün ekstra problemliydik ,,sabah bütün emdiğini kustu nerdeyse,,sonrada bütün gün sıkıntılıydı,ufak ufak kustu yine,bide midesinden hava mı gelioki ne sürekli bi garip nefes aldı bugün,,hiç böyle ağlamamıştı ne yapıcaamı şaşırdım,,üzüldüğüm için çok yıpranıyorum,elimden bişi gelmiyokii,, Böyle bebeği gündüz uyumayan varmı???

Var!!!!!!!! Benimki de öyle. Uyumakta problem yok uykusu gelince uyutuyorum ama en fazla tuvalete gidip geliyorum ya da mutfağa gidip su içiyorum bi bakıyorum ki uyanmış cin gibi bakıyor. Ben de habire araştırıyorum uyumayan bebek, hemen uyanan bebek diye. Hiçbir açıklama uymuyor bize. Anlamadım gitti. İki aylık kontrolünde doktora da sordum bazı bebeklere 10 dk uyku yeter dedi sağlığı yerinde olduktan sonra problem değil dedi. Bizimkiler de böyle demek ki:))

Canim uzme kndini benim bebegimde gunduz uyumuyor devamli uyaniyor 15 dk lik uykulari oluyor benimde butu gunum uyutmaya calismakla geciyor bugu 2 saat uyudu sasirdim uzulme duzene girecekler birgun

kızlar bugün tekrar 3. günümüz ve yine kaka yok; pırt pırtlar geliyor ama devamı da gelse biranönce :S ıkınma ve sancılar yüzünden gündüz uyuyamıyo dalamıyo oğluşum,bugün tüm gün kucağımda gezdik walla...kıyamıyorum yawruşuma..

bide yarın sbh sgk ya gidicem şu doğum evraklarını vericem,doğum parasını kaçırmayalım; tabi yaklaşık bi iki saat oğluşumdan ayrı kalıcam ve teyzem gelip bakıcak ,çok tedirginim içim içimi yiyoo ilk defa böyle bırakıp gidicem,
gerçi annem burda olsa sorun olmazdıda,o da bi hafta yok ..bir tek anneme gönül rahatllığıyla bırakabiliyorum
şimdi süt sağdım,yarına bırakayımda benim bebeğim açken çok agresif oluyo huysuzluk yapmasın barii :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…