2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızlar şimdi benim süütüm zataen çok yok,yarına eve bırakmak için süt sağdım 30 ml falan;
ben şimdi bunu dolaba koysam sabah ta üzerine birazdaha sağsam ;sizce üstüne sağılması bi sorun oluştururmu?
ben yokken 1-2 saat içinde tüketilcek zaten ??

canım belki bir derdi olabilir;hafif üşütmüştür yada kakasını normal yapıyormu ondan da olabilir,örneğin benimki az az uyuyosa anlıyorum ki o gün kaka biraz zor yapılacak (

Ben hic oyle yapmadm ama bir ara arastirmistm oyle yapilabiliyrmus

5 dk kaynatip soguk suda duruluyorum.

Merhaba annecikler,

Yavrular yavaş yavaş mevsim değiştirmeye alışacaklar. Yaz bitti... kendimi bildiğim yaşlardan beri hayatımda ilk defa bir yaz denize veya havuza girmeden bir yazı bitirdim. Sırf minik prenses yüzünden... düşünün yani annelik fedakarlığının sınırı yok. İnşaallah kurban bayramında bir yerlere kaçabiliriz de ayağımı bari sokarım denize. Bu arada sağlam hasta oldum faranjit ilerlemiş, 7 tane iğne ve ilaçlar öksürük cabası alerjik astımım var ve mevsim değişimlerinde iptal oluyorum. Biraz daha iyiyim ama öksürük devam, emzirirken birden öksürünce bebiş korkuyor ağlamaya başlıyor))

Dün kalça ultrasonumuz çekildi, dr. Güzel haberi vereyim mi dedi, şükür sorun yokmuş, kilosuna da bakıcam eğer istenilen gibiyse sınıfı geçtin dedi. 1 ayda tam bir kilo almış. Sınıfı geçtim. Perşembeye 2. ay aşımız var. Bakalım inşaallah diğer şeylerde üzmediği gibi bunda da üzmez prensesim.

Bilenler var bu bebiş benim 17 yıl sonra hiç istemediğim bir hamilelikle geldi dünyaya. İlk zamanlar ilk aylar o kadar çok ağlıyordum ki bakamam doğuramam diye, geçen gün kendimi gözyaşları içerisinde Allah’a şükrederken buldum.

Hiç üzmüyor prensesim beni gazımız yok, hatta daha emzirip omzuma alırken garklıyor, kakamız gayet normal ve düzenli, kilosu, boyu her şeyi çok güzel gidiyor. Sakınmıyorum da gezmediğimiz tozmadığımız yer ve zaman kalmıyor, hatta artık sadece ikimiz araba koltuğuna koyup geziyoruz bile. Allahıma şükürler olsun ki sapasağlam bir yavru hediye etti.

Lakin bununla birlikte kilolar da hediye kaldı. 25 kiloya yakın almıştım, ben 12 kilo gitti 13 kilo sabit kaldı gitmiyor. Ama tatlı konusunda iradesizim yemeden duramıyorum. Ama zaten çok erken daha. Ben de zayıf olmaya alışkın biriydim. Ama doğumdan sonra kim görse güzelleşmişsin sana yaramış diyor)) artık nasıl gariban görünüyorduysam zayıfken. Yine de hamilelik hali gibi değilim ya çok şükür. Sezeryan yerimin ağrısı epeyce geçti, lohusalık çok uzun sürdü. Geçen hafta yani 56 günlükken falan tamamen bitti. O zaman namaza başlayabildim ve ve ve namaz kılarken esasen o kadar mutlu oldum ki istediğim gibi eğilip kapanmanın mutluluğunu yaşadım kilolar ve göbek olmadan. Zamanla vericez kiloları, sizin işiniz kolay genç bünye benim yaş ileri olduğu için bakalım nasıl olur. İlk kızımda hatırlıyorum da kırkı çıktığı zaman yazlıkları çıkarmış ve eski kıyafetlerimi denemek istemiştim basenlere kadar girmiştim, demekki o zaman da birden vermemişim kiloları zaten emme işi bitince falan rahat diyet yaparız. Yavrucuklar doysun da gerisi boş...

Emzik konusunda benimki de devamlı emme ihtiyacı olduğunu görünce aventin silikon emziğini almıştım içinde iki tane var 0 aylık için. Hemen de aldı ve uykuya dalmak için meme emdikten sonra bile istiyor onu. Çok bağımlı da değil. Ne senle ne sensiz durumunda yani.
Yıkanmayı çok seviyoruz, hatta bayılıyoruz, yıkama işlemi bitince ağlamaya başlıyoruz)).

Uyku işine gelince benimki de tam uyuyor yatırıyorum uyanıyor, ya da yanından kalkıyorum uyanıyor. En güzel uyuma şekli dışarıda açık havada arabasının içinde veya evde anakucağında kendi kendine bakınırken ben de iş yaparken uyuyakalması.

Artık elbiselerimiz bile yavaş yavaş küçülmeye başladı.
Ve doğum iznim de bitti, ben hemen 32. haftada çıkmıştım sonraya aktarılan iznim yoktu, 10 rapor aldım, 39 gün toplam yıllık iznim var bir 10-20 gün daha rapor alabilirsem ücretsiz izne çıkacağım. Hatta kızımla babamızın işyerine bile gidip çalışıyoruz arada, zaten ücretsiz izindeyken sanırım oraya ağırlık vericez ve babamızdan maaş istiycez)).

Ve admen sıkıntını okudum. Nacizane tavsiyem şudur. Birincisi bir erkekten bir anda o kadar büyük olgunluk bekleme. Bende de var bir tane bundan hem de yıllardır elimde ancak olgunlaşmaya başladı. Ve ilk çocuklarda babalar baba olduğunu anlayamıyorlarmış. Asıl önemli olan ise şu; annesini kaybetmiş biri olarak söylemek isterim ki anneni kimse için kırma bu eşin bile olsa. Derdini anlat annene ve onun olgun olmasını iste. Helallik iste. Bizler de anneyiz, benim 17 yaşında kızım ergenlik nedeniyle bana bağırdığı zaman nasıl gücüme gidiyor anlatamam ki onun elinde olmadığını bildiğim halde... Eşinin yaptığını insan hakları mahkemesine bile gitse haklı görmez kimse sadece onun olgun olmasını çok bekleme bu üzüntünü azaltır....

Bütün güzel kokulu meleklerin yanında olsun rabbim.

ben dolaptaki soguk taze sagilan sıcak oluyo diye kariştirmiyorum iikisini cnm.

Kizlar dun asimizi olduk cok sukur kolay atlattik dun çocuk dr görüştük dediki çocuğa ates düşürücü verme cunku ateşi cikmicak cunku bebeklerin 4, aya kadar beyinlerindeki ates merkezi gelişmediginden atesi cikmicak sizi asil 4, ay aşısı bunalticak dedi o yuzden bebeklere atesi olmadan ve ozellikle okudum asiya gitmeden ates düşürücü verilmis ates olmayan saglam vucuda ki onlar daha cok kucuk ated dusrucu verilmemeliymis bu bilgiyi paylasmak istedim

canim benim kizimin hic pisigi olmadi ben de z.yagi ve pisik kremi kullaniyorum yediklerinden olabilir bebisin pisigi anne sutune geciyor domates gibi mesela pisik yapiyor

Farkli zamanlarda sagilan sutler birlestirebilinir.ama birlestirirken iki sutun de ayni sicaklikta olmasi gerekir. Vermedem he,men once sagcaksan dolaptakini ilitman gerekir. Biriktirip oyle vereceksen ayri kaplarda dolaba koyup bebege vermeden birlestirip isitmak gerekir.

kaynamış suda 5 dk. bekletiyorum.

canım uyku alışkanlıkları büyüdükçe değişiyor merak etme büyüyordur.

canım ben bazı kakalarında altını önce silip sonra suyla yıkıyorum kuruluyorum z. yağ veya krem sürüyorum pişik olmadı.. cildi hassassa sürekli silmeyi kaldıramıyor olabilir..

canım benimki sırtüstü yatınca çabuk uyanıyor, sıkılırsam yüzüstü yatırıyorum daha uzun uyuyor.

canım benim kızım çok şükür hiç pişik olmadı (maşallah deyin :))
bez prima, ıslak mendil kremli hobby, nivea pişik önleyici krem kullanıyorum. kremi çok sürdüğüm söylenemz, kızarmış gibi olursa o zaman sürüorum.

oğlumda hiç pişik olmadı.ben altını ıslak mendille sildikten sonra yumuşak tvalet kagıdıyla kuruluyorum.pişik önleyici kremimiz sebamed ama pek kullanmaya ihtiyaç duymadım.ıslak bırakma altını bebişin...

canım farklı zamanda sagdıgın sütleri karıştırma.ayrı ayrı biberono koy.önce dolaktaki sütü dışarıda ılık hale gelince onu içir sonra diğerini içsin.bana pek mantıklı gelmedi.süt sagıldıktan sonra oda ısısında 3-4 saat bozulmuyor.buzdolabında 24 saat bozulmuyor.

Son düzenleme:

oh ne güzel keyfine bak yemegini ye evinin işine bak....daha ne istiyorsun....doymuş karnı tok altı temiz gazı yok...benimkine hep uyuyor doğdugundan beri.gazlı bebek genelde uyumuyor.biz nazara geliyoruz.hep dua okuyorum.maşallah bebişine.benim oğlumada maşallah....

Kizlar benim oglan normal besikte salkayinca uyuyo ama 10 dk sora uyaniuo otomatik besik aldim onda hep 1 derecede sallanarak 2 saat bazen 3 saat uyuuo hep sallanmak zarar verirmi acaba kullanan varmi aranizda

bugün biz 69 günlük olduk ve doğduğu günden itibaren hiç pişik olmadı
pişik kremini de genelde poposuna değil de, elleriyle yolduğu yüzüne falan harcıyoruz
ilk günden itibaren her kaka yaptığında lavaboya götürüp yıkadım ılık suyla... 3 gün öncesine kadar da her gece yatmadan yıkıyoduk (artık havalar serinledi günaşırı yıkıyoruz) ben buna bağlıyorum pişik olmamasını... sürekli temiz ve kuru kalınca pişik olmaz sanırım... ama nemli kalıyosa olabilir belki annesi... bide dalinin pişik kremini öneririm belki işine yarar...

Canim uzme kndini benim bebegimde gunduz uyumuyor devamli uyaniyor 15 dk lik uykulari oluyor benimde butu gunum uyutmaya calismakla geciyor bugu 2 saat uyudu sasirdim uzulme duzene girecekler birgun

bizim cadıda pek uyumuyo gündüzleri... bende atıyorum bebek arabasına gezdiriyorm peşşimde... yapaildiğim kadar işimi de yapıyorum ama carlarsa gün bitmiyo tabi...

benim oğlum olmadı pişik, zeytinyağı sürüyorum, doktor hametan vermişti onu da sürüyorum, sıkıntı yaşamadık çok şükür... gerçi bizim de kaka problemimiz var, haftada bir kez zorlanarak yapıyo, ne zaman düzene girecek bu

ben hep kaynamış sıcak suda bekletiyorum canım. bende de chicco nun kauçuk emziği var

normal canım merak etme. bi süre sonra ondan da sıkılıcak oğluşun. başka bi huy edinicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…