Gündüzleri hiç uyumuyorus çok üzülüyorum çünkü çok uykusu oluyo yavrumun,uyumakta istiyo ama beş dkya uyanıyo,,yaklaşık bir aydır böyle.Ne yapacağımı şaşırdım ,,bütün günüm onu uyutmakla geçio,uyanık kaldığında da keyfi olmuyo uykusu olduğu için,,çok yoruluyorum nedenini düşünmekten?? Yavrum perişan da oluyo..
Bugün ekstra problemliydik ,,sabah bütün emdiğini kustu nerdeyse,,sonrada bütün gün sıkıntılıydı,ufak ufak kustu yine,bide midesinden hava mı gelioki ne sürekli bi garip nefes aldı bugün,,hiç böyle ağlamamıştı ne yapıcaamı şaşırdım,,üzüldüğüm için çok yıpranıyorum,elimden bişi gelmiyokii,, Böyle bebeği gündüz uyumayan varmı???
kızlar şimdi benim süütüm zataen çok yok,yarına eve bırakmak için süt sağdım 30 ml falan;
ben şimdi bunu dolaba koysam sabah ta üzerine birazdaha sağsam ;sizce üstüne sağılması bi sorun oluştururmu?
ben yokken 1-2 saat içinde tüketilcek zaten ??
Silikon emzik denemelerim başarısızlıkla sonuçlanınca bende bugun kauçuk aldım.Kullananlar arkadaşlar nasıl dezenfekte ediyorsunuz?Chıcco marka.Ustunde 5 dk kaynatın dıyor satıcı kaynatma ama kaynamış sıcak suda beklet dedi.Internettede soğuk sterıl edın dıyor.Kafam karıştı yaw
hadi bir el atında su sorunu çözüme ulastıralım
Ve admen sıkıntını okudum. Nacizane tavsiyem şudur. Birincisi bir erkekten bir anda o kadar büyük olgunluk bekleme. Bende de var bir tane bundan hem de yıllardır elimde ancak olgunlaşmaya başladı. Ve ilk çocuklarda babalar baba olduğunu anlayamıyorlarmış. Asıl önemli olan ise şu; annesini kaybetmiş biri olarak söylemek isterim ki anneni kimse için kırma bu eşin bile olsa. Derdini anlat annene ve onun olgun olmasını iste. Helallik iste. Bizler de anneyiz, benim 17 yaşında kızım ergenlik nedeniyle bana bağırdığı zaman nasıl gücüme gidiyor anlatamam ki onun elinde olmadığını bildiğim halde... Eşinin yaptığını insan hakları mahkemesine bile gitse haklı görmez kimse sadece onun olgun olmasını çok bekleme bu üzüntünü azaltır....slm kızlar nasılsınız umarım bebişlerde iyidir..bizde iyiyiz çok şükür mevlüdümüzü yaptık çok güzel geçti bugünde tam 51 günlük olduk...
bu aralar çok sıkıntılı günler geçiriyorum..sizlerle konuşursam biraz rahatlarım diye düşündüm . konu annem ve eşim.birbirlerinden ilk baştan beri hoşlanmıyorlardı bilyosunuz bahsediyordum fakat artık iş çıkmaz bir boyuta geldi napıcamı nasıl bir yol izlicemi bilemiyorum..annem doğumdan itibaren bizde kalıyordu ve allah razı olsun çok yardım etti nede olsa anneanne canı kanı tabiki bakacak.birde benim kv hamileyken gelecektiya doğumuma yakın GELMEDİ ne doğumuma nede mevlüde neymiş ramazanmış zor olurmuş bayramdan sonra gelirim dedi ama bi yakınının düğünleri vardı bayramdan sonra onu beklediler ve yine gelmedi..güya geçen hafta gelecekti buseferde eşimin yıılık izni zamanı gelmişit ve yazlığa gidecektik eşim aradı anne siz en iyisi kışın gelin zaten admen evde kışa kadar o işe başlayınca gelir bebeğe bakarsınız demiş ve onlarda tamam demiş..yaa kızlar söleyin ne olursa olsun ramazan bile olsa bir haftalığına gelinemezmiydi???herkezler sordu kv desi gelmemişmi diye?insanlar içinde rezil oldu...eşimde bu duruma fazlasıyla içerledi belli etmesede..düşünsenize en güzel günlerinde yanında ailesinden hiçkimse yoktu.buyüzdende benim aileme taktı..annemle bebek olduktan sonra ilk günler iyiydi tabi bakıyo o rahatsız olmuyo geceleri uyanmıyo niye laf etsinki nankörrr...
kızlar eşim bebeğime annemlerin bakmasını asla istemiyo..oğlum onların yanında büyümeyecek diyo.kendi annesi gelirmiş bakarmış..tamam hadi geldi baktı peki nezamana kadar kv memlekette yaşıyo iki ay üç ay baktı eee sonra nolcak dyorum eşime bişey demiyo arap saçına döndü bi çıkmaza girdi resmen...gelsinler ev tutsunlar burda otursun baksın ama bi ömür onunla yaşayamam zaten kv de istemez..
gelelim beni son bir hafatdır mahveden olaya..yazlığa gitmiştik ilk 3-4 gün iyiydi zaten gitmeden eşime dedim eğer bi sorun çıkartırsan yüzünü asarsan annemin yanında benimle kavga çıkartırsan bak hiç gitmeyelim evimde rahatım ben deedim..yok yok bişey olmaz tatilimizi yapar döeriz dedi...bi gün bebeği anneme bırakıp denize gittik döndüğümüzde annem yan komşuya geçmiş bunu gören eşim çıldırdı resmen nasıl götürürmüş oğlumu annen kendi kafasına nasıl iş yapar nefret ediyorum bu kadından diye başladı bağırmya...bunun üzerine bende annemi çağırmaya gittim ve eve geldiğimizde bende anneme çattım niye gidiyorsun eğer gezmek istiyosan söle ben evde kalayım sen git dedim...annemde artık sinirlenmiş ve içindekileri boşalttı...eşinle kavga edip bana çatıyosun kocandan zaten hibirzman tat alamadık hep surat astı doğru düzgün konuşmuyo bizimle ..sine ne yaptımsa yaranamadım ..çocuğunuza bakıcam diye eve tıkanamam gelmeyin bidaha böle sorunlar yaşıyacaksak falan diye açtı ağzını ikimizde sinirliyizya tartıştık orda...sonra ben yukarı eşimin yanına gittiğimde o sakinlemiş sanki kendinin bunda hiç suçu yokmuş gibi davrandı oysaki ben onunla kavga etmiyim diye bianlık sinirle anneme çattım((bunun üzerine eşim hadi gidiyoruz dedi çocukla nasıl gidicez araba yok eşyalarmız çoktu abim arabayla götürmüştü bizi...gideriz dedi sen gelmezsen ben giderm dedi...bende o sinirle tamam gidelim artık tatil falan yapamam burda dedim annemde gidin deyince toplandık geldik..çıkarken annem yine bana çok ağır konuştu artık ben senin annen değilim bittin sen falan diye laflar etti ama kızlar nasıl koydu içime anlatamam...neyse eve geldik 5 gün oldu annemi arıyorum vee telefonlarımı açmıyo çok kırılmış o böyle yapıncada ben kahroluyorum bu 5 gündür ağlamaktan gözlerim ağrıyo artık..ben anneme nasıl böle yaprım diye kendimi yiyorum..eşimede mesafeliyim tabi ama o hiçbirşey olmamış gibi hayatına devam ediyo ve inanırmısınız bu durumdan memnun bile...annemle aram bozuldu diye oynamadığı kaldı bi...ve benim onun için üzüldüğümü görüncede kavga çıkartıyo...boşver konuşmazsa konuşmasın onlara ihtiyacımız yok biz bize yeteriz bak benim ailemde yok gibi saçma sapan laflar söyleyip duruyo...onu her gördüğümde anneme söylediği laflar geliyo ve kocamdan tiskiniyorum...
dün gece bebeği yatırdı eşim yanıma geldi niye ilgisizsin neden yüzüme bakmıyosun noldu diye sordu sanki bilmiyormuş gibi..konu yine açıldı ama hala aynı yaaaaa hiç düzelme yok ..karım üzülüyo bu konuda daha anlayşlı olsam onun hatrına ailesine iyi davramsam demiyo...busefer daha ağır konuştu...oğlunu onlardan kaçıracakmış onlara karşı soğutacakmış gün gün öğreticem diyo...yaa insan evladına doğruyu yanlışı öğretmeye çalışır bizimkinin düşüncesine bakın afayı yiycem yaaa...bende artık seninle bu şekilde olamayız dedim çağır annenleri oturup konuşalım ve bitirelim dedim...oğlumu bırak sen nereye istersen git dedi bana ...hala ağlıyorum kızlar ben bunları yaşayacak naptımmmmm..biliyorum bu bi sınav allahım beni sınıyo ve güçlü olmaya çalışıyorum bunu atlatmaya çalışıyorum dualar ediyorum kocamın içindeki bu kin gitsin diye ama dahada kötüleşiyo herşey...annemin yüzüne karşı onu istemediğini evine gelmemesini söylicekmiş bakarmısınız aklındaki oyunlara ozaman annenin yüzünü bidaha görmem diyo...
çok uzattım kızlar ama helal edin hakkınızı içim çok dolu anlatmak istedim..
aranızda ailesiyle böle sounlar yaşayan varmı?neler yapılmalı böle durumlarda bana bi akıl verin???ve dualarınıza benide ekleyin lütfen allah dayanma gücü ve sabır versin bana...kocamada merhamet,şefkat,sevgi versin diye.....
kızlar birde kv arayıp olayları anlatmak istiyorum sizce doğru yapmış olurmuyum..onlar annemleri çok severler bikez daha böle bi olay olmuştu söylemiştim onlara ve eşime çok kızmışlardı o insanlar çok iyi sakın bi terbiyesizliğini duymayayyım demişlrdi.
ceevaplarınızı bekliyorum canlarım...öpüyorum sizi ve kuzucuklarınızı..
kızlar şimdi benim süütüm zataen çok yok,yarına eve bırakmak için süt sağdım 30 ml falan;
ben şimdi bunu dolaba koysam sabah ta üzerine birazdaha sağsam ;sizce üstüne sağılması bi sorun oluştururmu?
İyi geceler anneler ..bebekler dogmadan once sayfalar dolusu gecmis olurdu oku oku yetistiremezdik simdi bakiyorumda yavrularimizi kucagimiza aldigimizdan bu yana fazla takilamiyoruz...bebislerimiz sayesinde acayip tecrube sahibi oluyoruz..2.ay asisi olan bebeklere gecmis olsun bizim 2 haftamiz var...Kilo hakkinda konusulmus bende dahil cok acele ediyoruz hemen eski kilosuna donenler olmus olabilir hepimizin bunyesi farkli.. ben 34-36 beden arasi gidip gelen biriyim fakat gebelikte hep oldukca fazla kilo alirim bu benim 3. Dogumum ilk ikisi normal dogumdu ve kilolari hic ugrasmadan hemen vermistim simdi sezeryanla dogum yaptigim icin mi nedr biraz yvas veriyorum.vermek istedigim 13 kilom var onuda zamanla verecegime inaniyorum..dediim gibi gercekten acele ediyorz bosuna kendimizi uzuyoruz ( burda bunu diyen ben evde kendi kendimi yiyen yine ben ) bebislerinin kilolarini paylasanlar olmus masallah kuzucuklara kizlar birsey soracagim bu zamana kadar bebegi hic pisik olmamis olan varmi? Dogdugundan beri o kadar dikkat ettigim halde bezini abartili olarak surekli dgistiim halde cok pisik oluyor...ilk pisiginden sonra bez markasini degistim duzeldi simdi yine basladi duzenli pisik kremi suruyorum hatta zeytin yagida kullaniyorum anlamadim ya neden oluyor :44:bir fikri olan varmi?
Silikon emzik denemelerim başarısızlıkla sonuçlanınca bende bugun kauçuk aldım.Kullananlar arkadaşlar nasıl dezenfekte ediyorsunuz?Chıcco marka.Ustunde 5 dk kaynatın dıyor satıcı kaynatma ama kaynamış sıcak suda beklet dedi.Internettede soğuk sterıl edın dıyor.Kafam karıştı yaw
iyi geceler kızlar bebeklerınızın hepsını kocaman opuyorum:)
bızde gunler oyle boyle gecıyor ısde gezmeelr bıtmıyor kı bı nefes alalım
kızlar benım oglum bı aara hıc uymamısdı cıldrcakdık artık bende su kolık bebekler ıcın anne karnındakı muzıkle uytmaya basladım oglumu
ama 40ımız cıkdgndan berıde hıcbısı yapmadıgım halde emınce bayılıyor drek uyyor ve 2 saat aralıksız uyyp tekrar ıhtyaclarnı gderıp uyyor smdde bu canımı sıkmya basladı ne ıstedgmızı blmyorz sanırım bazen bız annelerama normalmı sızce bu sferde cok uyuması mayısdı resmen
İyi geceler anneler ..bebekler dogmadan once sayfalar dolusu gecmis olurdu oku oku yetistiremezdik simdi bakiyorumda yavrularimizi kucagimiza aldigimizdan bu yana fazla takilamiyoruz...bebislerimiz sayesinde acayip tecrube sahibi oluyoruz..2.ay asisi olan bebeklere gecmis olsun bizim 2 haftamiz var...Kilo hakkinda konusulmus bende dahil cok acele ediyoruz hemen eski kilosuna donenler olmus olabilir hepimizin bunyesi farkli.. ben 34-36 beden arasi gidip gelen biriyim fakat gebelikte hep oldukca fazla kilo alirim bu benim 3. Dogumum ilk ikisi normal dogumdu ve kilolari hic ugrasmadan hemen vermistim simdi sezeryanla dogum yaptigim icin mi nedr biraz yvas veriyorum.vermek istedigim 13 kilom var onuda zamanla verecegime inaniyorum..dediim gibi gercekten acele ediyorz bosuna kendimizi uzuyoruz ( burda bunu diyen ben evde kendi kendimi yiyen yine ben ) bebislerinin kilolarini paylasanlar olmus masallah kuzucuklara kizlar birsey soracagim bu zamana kadar bebegi hic pisik olmamis olan varmi? Dogdugundan beri o kadar dikkat ettigim halde bezini abartili olarak surekli dgistiim halde cok pisik oluyor...ilk pisiginden sonra bez markasini degistim duzeldi simdi yine basladi duzenli pisik kremi suruyorum hatta zeytin yagida kullaniyorum anlamadim ya neden oluyor :44:bir fikri olan varmi?
Gündüzleri hiç uyumuyorus çok üzülüyorum çünkü çok uykusu oluyo yavrumun,uyumakta istiyo ama beş dkya uyanıyo,,yaklaşık bir aydır böyle.Ne yapacağımı şaşırdım ,,bütün günüm onu uyutmakla geçio,uyanık kaldığında da keyfi olmuyo uykusu olduğu için,,çok yoruluyorum nedenini düşünmekten?? Yavrum perişan da oluyo..
Bugün ekstra problemliydik ,,sabah bütün emdiğini kustu nerdeyse,,sonrada bütün gün sıkıntılıydı,ufak ufak kustu yine,bide midesinden hava mı gelioki ne sürekli bi garip nefes aldı bugün,,hiç böyle ağlamamıştı ne yapıcaamı şaşırdım,,üzüldüğüm için çok yıpranıyorum,elimden bişi gelmiyokii,, Böyle bebeği gündüz uyumayan varmı???
canım farklı zamanda sagdıgın sütleri karıştırma.ayrı ayrı biberono koy.önce dolaktaki sütü dışarıda ılık hale gelince onu içir sonra diğerini içsin.bana pek mantıklı gelmedi.süt sagıldıktan sonra oda ısısında 3-4 saat bozulmuyor.buzdolabında 24 saat bozulmuyor.kızlar şimdi benim süütüm zataen çok yok,yarına eve bırakmak için süt sağdım 30 ml falan;
iyi geceler kızlar bebeklerınızın hepsını kocaman opuyorum:)
kızlar benım oglum bı aara hıc uymamısdı cıldrcakdık artık bende su kolık bebekler ıcın anne karnındakı muzıkle uytmaya basladım oglumu
ama 40ımız cıkdgndan berıde hıcbısı yapmadıgım halde emınce bayılıyor drek uyyor ve 2 saat aralıksız uyyp tekrar ıhtyaclarnı gderıp uyyor smdde bu canımı sıkmya basladı ne ıstedgmızı blmyorz sanırım bazen bız annelerama normalmı sızce bu sferde cok uyuması mayısdı resmen
Var!!!!!!!! Benimki de öyle. Uyumakta problem yok uykusu gelince uyutuyorum ama en fazla tuvalete gidip geliyorum ya da mutfağa gidip su içiyorum bi bakıyorum ki uyanmış cin gibi bakıyor. Ben de habire araştırıyorum uyumayan bebek, hemen uyanan bebek diye. Hiçbir açıklama uymuyor bize. Anlamadım gitti. İki aylık kontrolünde doktora da sordum bazı bebeklere 10 dk uyku yeter dedi sağlığı yerinde olduktan sonra problem değil dedi. Bizimkiler de böyle demek ki:))
Canim uzme kndini benim bebegimde gunduz uyumuyor devamli uyaniyor 15 dk lik uykulari oluyor benimde butu gunum uyutmaya calismakla geciyor bugu 2 saat uyudu sasirdimuzulme duzene girecekler birgun
ben hep kaynamış sıcak suda bekletiyorum canım. bende de chicco nun kauçuk emziği varSilikon emzik denemelerim başarısızlıkla sonuçlanınca bende bugun kauçuk aldım.Kullananlar arkadaşlar nasıl dezenfekte ediyorsunuz?Chıcco marka.Ustunde 5 dk kaynatın dıyor satıcı kaynatma ama kaynamış sıcak suda beklet dedi.Internettede soğuk sterıl edın dıyor.Kafam karıştı yaw
normal canım merak etme. bi süre sonra ondan da sıkılıcak oğluşun. başka bi huy edinicekiyi geceler kızlar bebeklerınızın hepsını kocaman opuyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?