Kizlar benim oglan normal besikte salkayinca uyuyo ama 10 dk sora uyaniuo otomatik besik aldim onda hep 1 derecede sallanarak 2 saat bazen 3 saat uyuuo hep sallanmak zarar verirmi acaba kullanan varmi aranizda
bizmkininde poposunda bazen pişik oluyor. kremini sürünce çabucak geçiyor. benim kv çişi yakıyodur dedi. ne kadarda dikkat etsen olur dedi. çok uzun sürmüyo neyseki çok dert etmiyorum bende. bu arada ben prima kullanıyordum ilk zamanlar oda rahatsız etti oğlumu sonra huggies aldık bu çok iyi geldi. birde çok ucuz bir pişik kremi aldık oda çok iyi geldi. bi sürü pişik kremi var evde en pahalısından ama oğluma 3,5 tl lik olan iyi geldiİyi geceler anneler ..bebekler dogmadan once sayfalar dolusu gecmis olurdu oku oku yetistiremezdik simdi bakiyorumda yavrularimizi kucagimiza aldigimizdan bu yana fazla takilamiyoruz...bebislerimiz sayesinde acayip tecrube sahibi oluyoruz..2.ay asisi olan bebeklere gecmis olsun bizim 2 haftamiz var...Kilo hakkinda konusulmus bende dahil cok acele ediyoruz hemen eski kilosuna donenler olmus olabilir hepimizin bunyesi farkli.. ben 34-36 beden arasi gidip gelen biriyim fakat gebelikte hep oldukca fazla kilo alirim bu benim 3. Dogumum ilk ikisi normal dogumdu ve kilolari hic ugrasmadan hemen vermistim simdi sezeryanla dogum yaptigim icin mi nedr biraz yvas veriyorum.vermek istedigim 13 kilom var onuda zamanla verecegime inaniyorum..dediim gibi gercekten acele ediyorz bosuna kendimizi uzuyoruz ( burda bunu diyen ben evde kendi kendimi yiyen yine ben ) bebislerinin kilolarini paylasanlar olmus masallah kuzucuklara kizlar birsey soracagim bu zamana kadar bebegi hic pisik olmamis olan varmi? Dogdugundan beri o kadar dikkat ettigim halde bezini abartili olarak surekli dgistiim halde cok pisik oluyor...ilk pisiginden sonra bez markasini degistim duzeldi simdi yine basladi duzenli pisik kremi suruyorum hatta zeytin yagida kullaniyorum anlamadim ya neden oluyor :44:bir fikri olan varmi?
gündüz ışığı görünce uyumak istemiyor benim oğlumda. hava ısısı biranda değişti canım. bebişler üşüyor olabilir.Gündüzleri hiç uyumuyorus çok üzülüyorum çünkü çok uykusu oluyo yavrumun,uyumakta istiyo ama beş dkya uyanıyo,,yaklaşık bir aydır böyle.Ne yapacağımı şaşırdım ,,bütün günüm onu uyutmakla geçio,uyanık kaldığında da keyfi olmuyo uykusu olduğu için,,çok yoruluyorum nedenini düşünmekten?? Yavrum perişan da oluyo..
Bugün ekstra problemliydik ,,sabah bütün emdiğini kustu nerdeyse,,sonrada bütün gün sıkıntılıydı,ufak ufak kustu yine,bide midesinden hava mı gelioki ne sürekli bi garip nefes aldı bugün,,hiç böyle ağlamamıştı ne yapıcaamı şaşırdım,,üzüldüğüm için çok yıpranıyorum,elimden bişi gelmiyokii,, Böyle bebeği gündüz uyumayan varmı???
kızlar bugün tekrar 3. günümüz ve yine kaka yok; pırt pırtlar geliyor ama devamı da gelse biranönce :S ıkınma ve sancılar yüzünden gündüz uyuyamıyo dalamıyo oğluşum,bugün tüm gün kucağımda gezdik walla...kıyamıyorum yawruşuma..
bide yarın sbh sgk ya gidicem şu doğum evraklarını vericem,doğum parasını kaçırmayalım; tabi yaklaşık bi iki saat oğluşumdan ayrı kalıcam ve teyzem gelip bakıcak ,çok tedirginim içim içimi yiyoo ilk defa böyle bırakıp gidicem,
gerçi annem burda olsa sorun olmazdıda,o da bi hafta yok ..bir tek anneme gönül rahatllığıyla bırakabiliyorum
şimdi süt sağdım,yarına bırakayımda benim bebeğim açken çok agresif oluyo huysuzluk yapmasın barii :S
harika bişeymişşşşş
canim benim kizimin hic pisigi olmadi ben de z.yagi ve pisik kremi kullaniyorum yediklerinden olabilir bebisin pisigi anne sutune geciyor domates gibi mesela pisik yapiyor
canım ben bazı kakalarında altını önce silip sonra suyla yıkıyorum kuruluyorum z. yağ veya krem sürüyorum pişik olmadı.. cildi hassassa sürekli silmeyi kaldıramıyor olabilir
Gun icinde bir kac defa bende yikiyorum artik bakali bundan sonra tekrarliyacakmi
canım benim kızım çok şükür hiç pişik olmadı (maşallah deyin :))
bez prima, ıslak mendil kremli hobby, nivea pişik önleyici krem kullanıyorum. kremi çok sürdüğüm söylenemz, kızarmış gibi olursa o zaman sürüorum.
oğlumda hiç pişik olmadı.ben altını ıslak mendille sildikten sonra yumuşak tvalet kagıdıyla kuruluyorum.pişik önleyici kremimiz sebamed ama pek kullanmaya ihtiyaç duymadım.ıslak bırakma altını bebişin...
bugün biz 69 günlük olduk ve doğduğu günden itibaren hiç pişik olmadı
pişik kremini de genelde poposuna değil de, elleriyle yolduğu yüzüne falan harcıyoruz
ilk günden itibaren her kaka yaptığında lavaboya götürüp yıkadım ılık suyla... 3 gün öncesine kadar da her gece yatmadan yıkıyoduk (artık havalar serinledi günaşırı yıkıyoruz) ben buna bağlıyorum pişik olmamasını... sürekli temiz ve kuru kalınca pişik olmaz sanırım... ama nemli kalıyosa olabilir belki annesi... bide dalinin pişik kremini öneririm belki işine yarar...
benim oğlum olmadı pişik, zeytinyağı sürüyorum, doktor hametan vermişti onu da sürüyorum, sıkıntı yaşamadık çok şükür... gerçi bizim de kaka problemimiz var, haftada bir kez zorlanarak yapıyo, ne zaman düzene girecek bu
merhabalar güzel anneler ve onların minikleri
nasılsınız bakalım minikler nasıl?
biz bugün 61 günlük olduk ve 2.ay aşımızı yarın olacağız inş bir sorun çıkmaz
kıslar bizimkıde gece pek uyumuyor ya
birde siz eldivenleri çıkardınız mı?
bizmkininde poposunda bazen pişik oluyor. kremini sürünce çabucak geçiyor. benim kv çişi yakıyodur dedi. ne kadarda dikkat etsen olur dedi. çok uzun sürmüyo neyseki çok dert etmiyorum bende. bu arada ben prima kullanıyordum ilk zamanlar oda rahatsız etti oğlumu sonra huggies aldık bu çok iyi geldi. birde çok ucuz bir pişik kremi aldık oda çok iyi geldi. bi sürü pişik kremi var evde en pahalısından ama oğluma 3,5 tl lik olan iyi geldi
hemde fazlasıyla, iyi beslenirse doldururmuş bebeler bezlerikızlar sizin de bebeğiniz bezini ağırlaştıracak kadar çok küçük çiş yapıyor mu???? acil cevap
pinu hadi seninde gözün aydın 40ı uçurdunuz :)::81:selam kizlar; bizimde 40miz cikti nihayet; dun 39. gun banyomuzu yaptik ,usutur diye disari cikarmadim oglumu,
bugunde misafirim vardi onlari ugurladim, cok yoruldum ama atlattik ..walla bebekle misafir agirlamak zor oluyomus , beni yordu acikcasi;
biraz dinlenip kirkimizi ucurmaya gitcez anaanneme :) 85 yasinda ninem cok seviyo oglumu; ben ilk torunuyum ve haliyle ilk torunundan ilk bebis olunca akli cikiyo kadincagizim, bizde kirkimizi orda cikaralim dedik))
Bide kizlar buarada oglusumun gozunde surekli bi capaklanma var; doktor bi merh verdi FUcithalmic diye; damlatiyorum daha cok capak oluyo :s hic kullanan varmi bu merhemi baya kati kivamli bisey ... Bide capak kuruyunca temuzleyene kadar kizariyo gozu napcam bilmiyorum ya...
pudra artık tavsiye etmiyo dr.lar ben hergün banyosundan sonra kırkpınar güreşçileri gibi yağlıyorum.Kizlar bebekler büyüyor ve bacak ve boyun altlarında kızarıklık oluyo siz pudra suruyomusunuz
Ben surdum ama soradan terleyince oğlum o pudralar selpak gibi beyaz beyaz olmus kizartmis oglumun boynunu
canım benim değil acenu nun banyosunda sıkıntı vardı. yanlış hatırlamadıysam
sende iyileşmişsin çok şükür. benim yerimede öp o zaman Duru kızçeniii
evet evet benim banyomduevet evet paradoks un banyosuydu o
şişli türkiye hastanesinde şükrü bey varmış onu önerdiler bana hatta sabahları tgrt de programıda varmış iyi bi dr.muşannişler, istanbul avrupa yakasında özellikle bakırköy civarı (çok oldum galiba) çocuk doktoru önerecek olan var mıdır?
cnm ben kırıkı çıkana kadar sadece pamuk ve su kullandım şimdi johnsons ın ıslak mendilini kullanıyorumbu arada kız bebekleri olanlar, altını temizlerken ne kullanıyosunuzi ben bi süre pamuk kullandım ama kurularken yapıştı, vazgeçip unibebe nin ıslka pamuk mendiline geçtim. Siz ne kullanıyosunuz
banada çok dediler ama sıcaktan iki kere fln sardım sonra çıkardım dayanamadımkarnımı sarmaya cesaret edemedimBenim kesilen yer de baya geniş
hadi inş. çabucak atlatırsınız hooopp biter gider inşGünaydın kızlar
Bugün 3lü aşımız var, çok korkuyorum, nasıl dayanıcam
Dua edin kızımın canı çok yanmasın
canım ben,m kilonu dert etme yaa sadece bunun için strese girmeye değmez millet ne kilolar veriyor bizimki neki?kızlar cok dertliyim bi türlü kilo veremiyorm sezeryanla 15 temmuzda kızım oldu.. toplamda 19 kilo almıştım 11 i gitti kaldı 8 ama gitmiyr bunalıma girdim bebeğimle ilğilenemiyrm sinirleniyrm ağlıyrm bebeğime de geciyr stresim hatta bazen onunla ilğilenmek dahi istemyrm gün boyu beni bırakmıyr 6metrekare odadan dısarı cıkamıyrm...ben zaten kolay kilo verebilen biri değilim bu beni iyiyce strese sokuyor..
ayyyneeennn o benim işteeeeGündüzleri hiç uyumuyorus çok üzülüyorum çünkü çok uykusu oluyo yavrumun,uyumakta istiyo ama beş dkya uyanıyo,,yaklaşık bir aydır böyle.Ne yapacağımı şaşırdım ,,bütün günüm onu uyutmakla geçio,uyanık kaldığında da keyfi olmuyo uykusu olduğu için,,çok yoruluyorum nedenini düşünmekten?? Yavrum perişan da oluyo..
Bugün ekstra problemliydik ,,sabah bütün emdiğini kustu nerdeyse,,sonrada bütün gün sıkıntılıydı,ufak ufak kustu yine,bide midesinden hava mı gelioki ne sürekli bi garip nefes aldı bugün,,hiç böyle ağlamamıştı ne yapıcaamı şaşırdım,,üzüldüğüm için çok yıpranıyorum,elimden bişi gelmiyokii,, Böyle bebeği gündüz uyumayan varmı???
hemşire dışarda 3-4 saat durabilir sonra üstüne sağabilirsin demişti ama sıcaklıklarının aynı olması lazım diye biliyorum buzdolabındada 1gün bekletiyolardı yoğun bakımdaki hemşireler.ama süt saklama poşetinde buzdolabında 3-4 gün durabilir yazıyokızlar şimdi benim süütüm zataen çok yok,yarına eve bırakmak için süt sağdım 30 ml falan;
ben şimdi bunu dolaba koysam sabah ta üzerine birazdaha sağsam ;sizce üstüne sağılması bi sorun oluştururmu?
ben yokken 1-2 saat içinde tüketilcek zaten ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?