bu yazdıklarından sonra koşarak gidip anadizi alasım geldi inan.
eşimle bir daha konuşayım ben şu işi. ona kalsa hemen alalım diycekte işte ben çok kararsızım. keşke hamileyken karar verdiğim anda alsaydım. herkes bişey dedi vazgeçmiştim bende. şimdi çalışmadığım için bişey alırken bikaç kere düşünmek gerekiyor.
canım bebişler sağdığında çıkandan daha fazla emiyorlar. onların emiş gücü daha iyi yani. damaklarında eziyorlar çünkü daha çok süt alıyorlar. 80 cc süt çıkıyorsa sağdığında emdiği daha fazladır merak etme
merhaba anneler
bende temmuz annesiyim...30 temmuzda minik aslanımı kucağıma aldım..son bir haftada 3 kere bezini alırken sulu köpüklü kaka yaptı...doğduğundan beri bir kaç kerede fışkırır tarza sulu kaka yaptı..bizim gibi olan var mı...
kızlar ben devlet memuruyum bizde doğum yada süt parası alıyormuyuz acaba ben hiç bi evrak felan vermedim bide doğum izni 18 hafta mı oldu
çok güçlü bu bebişler.ben bez takıbı yapıyorum gunde 6-7 kez kaka yapıyorsa mutlu oluyorum sutun yettiğini düşünüyorum canımşaşirdiğim kısa surede doyması:)))
kızlar pişikten konuşmussunuz bugun yasadığım bişiyi anlatayım ben normalde prima prımuım care kullanıyorum eşim yanlışlıkla prıma pampers almıs yeşilden oğlumun ıkı bezde popusunu kızarttı saat 3 gıbı sudocrem surdum bıraz once bezını degıstırdım poposu duzelmış şimdiye kadar bı kac sefer kullanmıstım hemen etkısını gosterıyor tavsıye ederım
ben varımm :))) hatta 2 yıl bile izin alabilirim.. benim 26 eylülde iznim bitiyor, 14 ekime kadar rapor alacağım 14 ekim-14 haziran ücretsiz izin kullanacağım. maaşı geri ödememek için.
valla eşim olmasa ben zorlanırdım Allah razı olsun ondan Alllah acısını ağrısı göstermesin canım kocam yaa
saatle emzirmeyi nasıl sağlıyosun...ben ne zaman istese emziriyorum, emmek isteyince ağlaması da değişiyo zaten, emmeye başlayınca da öyle hemen bırakmıyo oğlum sağolsun, bazen bir buçuk saat kalıyo memede, çıldırmak üzereyim. acaba doymuyo mu da sürekli emmek istiyo kızlar, mama vermiyorum, bu arada böyle kusuyo arada, hani kesik kesik derler ya aynen öyle...
ben bez takıbı yapıyorum gunde 6-7 kez kaka yapıyorsa mutlu oluyorum sutun yettiğini düşünüyorum canımşaşirdiğim kısa surede doyması:)))
canım benim oğlan ilk zamanlar öyle uzun uzun emiyordu. şimdi en fazla 15 dk duruyor. doyunca kendi çıkarıyor ağzından memeyi. bende en erken 2 saat arayla veriyorum. toksa zaten azıcık emiyor onlarıda yutmadan çıkartıyor. birde emzik alıyor mu oğlun?? memeyi çıkarınca ben ağzına emziği veriyorum emmeyi çok seviyor. onla oyalanıyor. beni emzik yapmıyor.
kızlar sol göğsümdeki memeucu yarası baya bi açıldı emzirirken çok canım yandığı için o göğsümü sağıp biberonla verdim.. emzirmeyip biberonla verdiğim için mi bilmiyorum şuanda çok huzursuz kucak istiyor normalde böyle değildi acaba biberonla verdiğim için mi? göğsüm iyileşsin emzirmeye devam edicektim ama şimdi huysuzlğunu görünce emzirmeye devam etsem mi? yaram da gittikçe açılıyor
arkadaslar sıze iki sorum var konusuldu mu bılmıyorum ama
ilki; emzırrken dıger elimizle c seklinde destek vriyoruz ya vermezsek ne olur elim cok yoruluyor da (utangac smiley)
ikincisi, mınnoslarınız emmediginde ve uyumadıgında onları nasıl oyalıyorsunuz, oyun vs oynuyor musunuz, evetse ne tarz oyunlar?
1-desteklemeyince cuk cuk ses oluyo hava yutuyo gaz oluyo (bizde öyle belki başka bebek hava yutmuyordur)
2-hafif dik yatırıp seviyorum gülücük saçıyor, gaz masajı yapıyorum sık sık, kucağıma alıp müzik açıp birlikte oynuyorum hem hareket oluyor. Bazen şarkı söyleyerek kucağımda odaları geziyorum, bazen balkona çıkarıyorum. Öyle öyle akşam oluyo işte:))
canm cok sagol fikir verdi yazdıkların, biz oda gezmeyi mecburiyetten yapıyoruz baska turlu aglıyor ama masaj ve muzikle dansı ben de deneyeyim, merci
kişisel bakımmı oda ne???Bebeği gündüz uyumayan bayanlar,
Ev işlerinizi, yemeğinizi nasıl hallediyosunuz?
Kişisel bakımınızı nasıl yapıyosunuz.
Ben resmen dağıldım
İşlerimi yapamıyorum. Bizim kız kendi kendine en fazla 10 dk duruyo, sonra başlıyo mıkırdanmaya.
yok canım bizde ağrı olmadı rahat rahat hareket ettirebiliyodu bacakları nı fln.mrb larr ası olduk geldıkkk............koldaa aglamadı ama bacaklarında ugundu paşammmaz kaldı bnde aglacaktım mınık ellerını tuttum sımdı calpol verdım 8 st bır ates olursa 37,5 gıbı 3 st dede verebılırsın dedııı
sıze yazıyorum bnm ası gunumde gelmiş ama bebegımı tutmakda zorlanırım fılan due p.tesı olucam sız oldunuz mu agrı sı oldumu sızınkınınnnn:44:
sevindiimmmm :81::81::81:canım senin baby vuuuyu ben bayıldım :)))
bende premium care kullanıyodum 2 numara, eşim 3 numaraya geçince pampers almış, bizde bi sorun olmadı amakızlar pişikten konuşmussunuz bugun yasadığım bişiyi anlatayım ben normalde prima prımuım care kullanıyorum eşim yanlışlıkla prıma pampers almıs yeşilden oğlumun ıkı bezde popusunu kızarttı saat 3 gıbı sudocrem surdum bıraz once bezını degıstırdım poposu duzelmış şimdiye kadar bı kac sefer kullanmıstım hemen etkısını gosterıyor tavsıye ederım
ayyyy aynı benim gibiiiicanım yaa emziği alınca da öğürüyo, midesi bulanıyo zaten atıyo ağzından, emzik veremiyorum o yüzden, anlayacağın memem oldu emzikgündüz bi şekilde geçiyo da sabaha karşı çok zorlanıyorum, 5 gibi kalkıyo emmeye başlıyo, 7-8e kadar yapışıkız... Allah hepimizin yardımcısı olsun, ne diyelim :)
ben yorulunca bırakıyorum yaa biraz yüksekte tutuyorum göğsümü yan tutmuyorum bırakınca çenesine baskı yapmasın diye.arkadaslar sıze iki sorum var konusuldu mu bılmıyorum ama
ilki; emzırrken dıger elimizle c seklinde destek vriyoruz ya vermezsek ne olur elim cok yoruluyor da (utangac smiley)
ikincisi, mınnoslarınız emmediginde ve uyumadıgında onları nasıl oyalıyorsunuz, oyun vs oynuyor musunuz, evetse ne tarz oyunlar?
bunu yazdım eşim öğlen hastalandı yatak döşek yatıyor şuandaallahım çıldırcam yaa ne söylesem tersi oluyor
3 saatte bir 20 dk emen bir çocuk doyar doktorum öyle söyledi. ağlasa da zırlasa da en az 2,5 saat geçmesini bekliyorum ben de, en fazla 40 dk emmesine izin veriyorum sonra nazikçe memeden ayırıp göğsüme yatırıyorum sakinleşiyor. bence en az 2 saat geçsin oyalamaya çalış ve memede okdr uzun kalmasına izin verme
kızlar sol göğsümdeki memeucu yarası baya bi açıldı emzirirken çok canım yandığı için o göğsümü sağıp biberonla verdim.. emzirmeyip biberonla verdiğim için mi bilmiyorum şuanda çok huzursuz kucak istiyor normalde böyle değildi acaba biberonla verdiğim için mi? göğsüm iyileşsin emzirmeye devam edicektim ama şimdi huysuzlğunu görünce emzirmeye devam etsem mi? yaram da gittikçe açılıyor
izinde daha bir değişiklik yok .ben de doğum parası aldım da 170 di galiba.eşimin müdürü hazırlamış evrakları aradı hazırladım gönderiyorum diye eşim de gitti imza attı heralde sonra yattı.süt parasını bilmiyorum.kızlar ben devlet memuruyum bizde doğum yada süt parası alıyormuyuz acaba ben hiç bi evrak felan vermedim bide doğum izni 18 hafta mı oldu
ben de bazen desteklemiyorum her seferinde farklı pozisyon alıyorum aslında duruma göre.arkadaslar sıze iki sorum var konusuldu mu bılmıyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?