2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ben bez takıbı yapıyorum gunde 6-7 kez kaka yapıyorsa mutlu oluyorum sutun yettiğini düşünüyorum canımşaşirdiğim kısa surede doyması:)))

kızlar pişikten konuşmussunuz bugun yasadığım bişiyi anlatayım ben normalde prima prımuım care kullanıyorum eşim yanlışlıkla prıma pampers almıs yeşilden oğlumun ıkı bezde popusunu kızarttı saat 3 gıbı sudocrem surdum bıraz once bezını degıstırdım poposu duzelmış şimdiye kadar bı kac sefer kullanmıstım hemen etkısını gosterıyor tavsıye ederım

gazlı kaka diye biliyorum bizimki de oluyor...

kızlar ben devlet memuruyum bizde doğum yada süt parası alıyormuyuz acaba ben hiç bi evrak felan vermedim bide doğum izni 18 hafta mı oldu

canım miktarı net bilmiyorum ama 150 - 200 tl gibi bir şey alıyoruz sembolik yani.. eşin aldıysa sen alamazsın ama...

maşallah diyeyim
benim bebeler bez ve ıslak mendil ayrımı yapmazlar..
yine genelde prima, sonra huggies, en az da molfix tercih ederiz..
sadece asitli bir şeyler pişik yaparsa yapar..

bunu yazdım eşim öğlen hastalandı yatak döşek yatıyor şuanda allahım çıldırcam yaa ne söylesem tersi oluyor

3 saatte bir 20 dk emen bir çocuk doyar doktorum öyle söyledi. ağlasa da zırlasa da en az 2,5 saat geçmesini bekliyorum ben de, en fazla 40 dk emmesine izin veriyorum sonra nazikçe memeden ayırıp göğsüme yatırıyorum sakinleşiyor. bence en az 2 saat geçsin oyalamaya çalış ve memede okdr uzun kalmasına izin verme

Son düzenleme:
kızlar sol göğsümdeki memeucu yarası baya bi açıldı emzirirken çok canım yandığı için o göğsümü sağıp biberonla verdim.. emzirmeyip biberonla verdiğim için mi bilmiyorum şuanda çok huzursuz kucak istiyor normalde böyle değildi acaba biberonla verdiğim için mi? göğsüm iyileşsin emzirmeye devam edicektim ama şimdi huysuzlğunu görünce emzirmeye devam etsem mi? yaram da gittikçe açılıyor

ben bez takıbı yapıyorum gunde 6-7 kez kaka yapıyorsa mutlu oluyorum sutun yettiğini düşünüyorum canımşaşirdiğim kısa surede doyması:)))

Canım aslında günde altı tane çişli bezi varsa bile doyuyor diyor doktorlar. O kadar kaka yapmasını kriter alma o çok fazla:)) bazen hiç yapmayabilir kaka

canım yaa emziği alınca da öğürüyo, midesi bulanıyo zaten atıyo ağzından, emzik veremiyorum o yüzden, anlayacağın memem oldu emzik gündüz bi şekilde geçiyo da sabaha karşı çok zorlanıyorum, 5 gibi kalkıyo emmeye başlıyo, 7-8e kadar yapışıkız... Allah hepimizin yardımcısı olsun, ne diyelim :)

canım bende de aynısı olmustu ben kasıkla verdikten sonra sırf keyfı yerine gelsin diye sag tarafı verıyordum tok pldugundan sıcaklıgımı hıssedınce emmese de sakınlıyordu..

ben yaraolunca garmaston madecasol evıcop suruyordum bı de bepanten surenler varmıs, ha bi de elnayı 150 derecedde 20 dk pısırıp zeytınyagıyla macun yapıp suruyorlamıs bı de mumkunse hava aldır gogus ucunu camasıra ya da gogus pedine yapıstırmamaaya calıs

arkadaslar sıze iki sorum var konusuldu mu bılmıyorum ama

ilki; emzırrken dıger elimizle c seklinde destek vriyoruz ya vermezsek ne olur elim cok yoruluyor da (utangac smiley)

ikincisi, mınnoslarınız emmediginde ve uyumadıgında onları nasıl oyalıyorsunuz, oyun vs oynuyor musunuz, evetse ne tarz oyunlar?

1-desteklemeyince cuk cuk ses oluyo hava yutuyo gaz oluyo (bizde öyle belki başka bebek hava yutmuyordur)
2-hafif dik yatırıp seviyorum gülücük saçıyor, gaz masajı yapıyorum sık sık, kucağıma alıp müzik açıp birlikte oynuyorum hem hareket oluyor. Bazen şarkı söyleyerek kucağımda odaları geziyorum, bazen balkona çıkarıyorum. Öyle öyle akşam oluyo işte:))

canm cok sagol fikir verdi yazdıkların, biz oda gezmeyi mecburiyetten yapıyoruz baska turlu aglıyor ama masaj ve muzikle dansı ben de deneyeyim, merci

canm cok sagol fikir verdi yazdıkların, biz oda gezmeyi mecburiyetten yapıyoruz baska turlu aglıyor ama masaj ve muzikle dansı ben de deneyeyim, merci

Ne demek:) Youtube'da "bebeğin gazı nasıl çıkarılır" diye bir video var çok işime yaradı bir bak istersen canım:)

kişisel bakımmı oda ne???
gece kızı uyuttuktan sonra ne yapabilirsem işte o yoksa yemek fln yapamıyorum
ütü yapışımı bi göresen kız 5 dk uyuyor 5dk da 3 pantolon, 5dk daha uyuyor 2 gömlek fln yani
manyak oldum evin içinde bi o tarafa bi bu tarafa kameraya çekmek lazım komedi film,i olur valla

yok canım bizde ağrı olmadı rahat rahat hareket ettirebiliyodu bacakları nı fln.
benim olduğum aşıdada ben ağrı duymadım o kadar fazla ilk gün biraz ağrıdı o kadar
hadi geçmiş olsun alperenineee:81:

canım senin baby vuuuyu ben bayıldım :)))
sevindiimmmm :81::81::81:

bende premium care kullanıyodum 2 numara, eşim 3 numaraya geçince pampers almış, bizde bi sorun olmadı ama

ayyyy aynı benim gibiiii meme uçlarımda hal kalmıyoduuu gündüz emzirmeye kadar mahfoluyodu. ama çözümünü iki gecedir şöyle buldum benimkide 3 gibi kalkıyo bende o saate o mıkırdanmadan evvel kalkıp mama yapıyorum 90ml. uykusunda içiriyorum tekrar yatırıyorum 6ya kadar uyuyor. onu doyurunca gece kendi sütümüde sağıyorum gündüz veriyorum onuda. dene bak öle memede sabaha kadar sonu yok bunun yani. bizde dinlenicezki sütümüz olsun. hem acıktığı ve hemde uykuya yenik düştüğü için öle durmak istiyo bence.

ben yorulunca bırakıyorum yaa biraz yüksekte tutuyorum göğsümü yan tutmuyorum bırakınca çenesine baskı yapmasın diye.
oyalama konusunda ise öle belli bi stilimiz yok, agu bugu konuşuyoruz. masaj yapıyorum orasını burasını mıncıklıyorum yatırıp. yoğurulmaya bayılıyo kahkahalar atıyo nerdeyse ama sıkılıyo çok çabuk, hemen kucak istiyo öle evi geziyoruz ilgisini çekiyo herşey bakmak istiyo sürekli. güneş gelince salona sabahları dizime yatırıyorum güneşte sırtını sıvazlıyorum bi 5-10 dk, kafasını sakınıyorum tabi. öle akşam oluyo bende perte çıkıyorum böylelikle

Son düzenleme:
yaw ben şu doğum parasını 15günle kaçırdım
15 gün önce olsaydı sigortam iyiydi yaa

Benim oğlumda son zamanlarda kusmaya başlamıştı doktora sordum fazla geliyor demişti ama ben emzirip yetmiyor diye az bişey mamada veriyordum şimdi ise 3 saatte bir 15-20 dk emziriyorum mama ise sadece yatarken veriyorum tok tutuyor uzun uyuyor bende 4-5 saat kesintisiz uyumuş dinlenmiş oluyorum sonrada hava ışımaya yakın bizim mesai başlıyor :) memeden alırken de göğsüme yatıtıyorum ancak sakinleşiyor..

ben sagdim iyileşene kadar , iyileşince emzirdim , şimdi uyurken sagyorum emziriyorum karişikkk takiliyoruz

kızlar ben devlet memuruyum bizde doğum yada süt parası alıyormuyuz acaba ben hiç bi evrak felan vermedim bide doğum izni 18 hafta mı oldu
izinde daha bir değişiklik yok .ben de doğum parası aldım da 170 di galiba.eşimin müdürü hazırlamış evrakları aradı hazırladım gönderiyorum diye eşim de gitti imza attı heralde sonra yattı.süt parasını bilmiyorum.
ben de bazen desteklemiyorum her seferinde farklı pozisyon alıyorum aslında duruma göre.
yeni yeni etrafla ilgilenmeye başladı.bazen şarkı falan söylüyorum,ya da kzım var 4 yaşında o oynuyor zıplıyor ona bakıyor.bir de bu ara yatağının ütüne dönence astım onlar sallandıkça hareket ettikçe uzun uzun izliyor.demin 1 saat onlara bakarak oyalandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…