Kızlar laptamıl kullanıp faydasını gören var mı? Ben aldım tadı da guzel ama cok bı fark goremedım doğrusu
Bebeği gündüz uyumayan bayanlar,
Ev işlerinizi, yemeğinizi nasıl hallediyosunuz?
Kişisel bakımınızı nasıl yapıyosunuz.
Ben resmen dağıldım
İşlerimi yapamıyorum. Bizim kız kendi kendine en fazla 10 dk duruyo, sonra başlıyo mıkırdanmaya.
mrb larr ası olduk geldıkkk............koldaa aglamadı ama bacaklarında ugundu paşammmaz kaldı bnde aglacaktım mınık ellerını tuttum sımdı calpol verdım 8 st bır ates olursa 37,5 gıbı 3 st dede verebılırsın dedııı
sıze yazıyorum bnm ası gunumde gelmiş ama bebegımı tutmakda zorlanırım fılan due p.tesı olucam sız oldunuz mu agrı sı oldumu sızınkınınnnn:44:
benim oğlum en fazla 5 bilemedin 7 dakka duruyo hıc oyle uzun uzun emzırdıgımı bılmıyorum gogsumu sagıncada50- 80cc felan cıkıyo az sutle doyuyor demekkı dıyorum
Benim de oyle ve kilo alimi iyi. Emdikten sonra karnini kontrol ediyorum dolu oluyor, bez degisimi de iyi Demek ki doyuyor.
arkadaslar sıze iki sorum var konusuldu mu bılmıyorum ama
ilki; emzırrken dıger elimizle c seklinde destek vriyoruz ya vermezsek ne olur elim cok yoruluyor da (utangac smiley)
ikincisi, mınnoslarınız emmediginde ve uyumadıgında onları nasıl oyalıyorsunuz, oyun vs oynuyor musunuz, evetse ne tarz oyunlar?
1. Ben bazen makas seklinde tutuyorum, yapma diyorlar ama obur turlu gercekten zor oluyor.
2. Her zaman etkili olmuyor ama bazen yatagina birakiyorum 10 dk falan donencesini izliyor. Bi de yere yatırıyorum bi sagina bi soluna donduruyorum her donusunde poposuna hafifce vuruyorum ve konusuyorum " gel kizim gel gel gel; git kizim git git git" gibi... Hem cok hosuna gidiyor hem de spor oluyor. Sonra bi de ellerini birbirine degdirip kedi yuzunu yalamis yapiyorum hafifce:)
Tracy Hogg kitabında benimki kadarki bebeklerin boyle durumlardanfazla uyarilmis olacagini ve huzursuzlanacagini soyluyor ama benimki zaten huzursuz :)
aa nıe kinee nıreye gızz ne gusel tanısmıssınız ıste gıtme ne olurr gıtmeeeeeeeeeeeeeeeeee:26:yok cnm burdan tanişiyozz
heraldee cnm yaa ebe dedı ama unuttummmmhastaneden on gunluk rapor alıp onuncu gunun sonunda kontrole cağrılıyorsun tekrar on gun daha verılıyor toplam 20 gunluk alabılırsın ama 20 gunluk rapor bıttıgınde tekrar alamıyorsun bı gun calışman gerekıyor sonra tekrar 20 gun ben bole yapıcam sonra yıllık ıznımı alacam 26 gun sonrada ucretsız ızın ınsallh ev kıramız cok fazla ama bı yılda oğlumuz ıcın gecsın sonra ev alalım dıye karar verdık esımle
ne asısı olacaksın suzancım tetanoz mu
canım benım oğlum kakasını yaparken gazıyla bırlıkte cıkıyor fıskırıyor vede kopuruyor
sagolasın cnm ınsl ecede rahat uyurrrkişisel bakımmı oda ne???
gece kızı uyuttuktan sonra ne yapabilirsem işte o yoksa yemek fln yapamıyorum
ütü yapışımı bi göresen kız 5 dk uyuyor 5dk da 3 pantolon, 5dk daha uyuyor 2 gömlek fln yani
manyak oldum evin içinde bi o tarafa bi bu tarafakameraya çekmek lazım komedi film,i olur valla
yok canım bizde ağrı olmadı rahat rahat hareket ettirebiliyodu bacakları nı fln.
benim olduğum aşıdada ben ağrı duymadım o kadar fazla ilk gün biraz ağrıdı o kadar
hadi geçmiş olsun alperenineee:81:
sevindiimmmm :81::81::81:
bende premium care kullanıyodum 2 numara, eşim 3 numaraya geçince pampers almış, bizde bi sorun olmadı ama
ayyyy aynı benim gibiiiimeme uçlarımda hal kalmıyoduuu gündüz emzirmeye kadar mahfoluyodu. ama çözümünü iki gecedir şöyle buldum benimkide 3 gibi kalkıyo bende o saate o mıkırdanmadan evvel kalkıp mama yapıyorum 90ml. uykusunda içiriyorum tekrar yatırıyorum 6ya kadar uyuyor. onu doyurunca gece kendi sütümüde sağıyorum gündüz veriyorum onuda. dene bak öle memede sabaha kadar sonu yok bunun yani. bizde dinlenicezki sütümüz olsun. hem acıktığı ve hemde uykuya yenik düştüğü için öle durmak istiyo bence.
ben yorulunca bırakıyorum yaa biraz yüksekte tutuyorum göğsümü yan tutmuyorum bırakınca çenesine baskı yapmasın diye.
oyalama konusunda ise öle belli bi stilimiz yok, agu bugu konuşuyoruz. masaj yapıyorum orasını burasını mıncıklıyorum yatırıp. yoğurulmaya bayılıyo kahkahalar atıyo nerdeyse ama sıkılıyo çok çabuk, hemen kucak istiyo öle evi geziyoruz ilgisini çekiyo herşey bakmak istiyo sürekli. güneş gelince salona sabahları dizime yatırıyorum güneşte sırtını sıvazlıyorum bi 5-10 dk, kafasını sakınıyorum tabi. öle akşam oluyo bende perte çıkıyorum böylelikle
Ben saldım gitti; annem varsa o yanimdayken her seyi yapiyorum ama o yoksa yemek bile yiyemedigim oluyor. Hatta oyle ki bazen annemlere gidince banyo yapiyorum dusun yani :)
He binde esim cok yardimci. O sabah 9-10 gibi ise gidiyo gitmeden once bi saat kadar oyaliyo ben uyuyorum gece de 10 gibi geliyo hem kiziyla vakit geciriyo hem uyutuyo. Bende bu arada evi topluyorum cunku aksam kizimla cebellestigim icin savas alani gibi oluyo:) ertesi sabah icin evi hazirliyorum.
Gecmis olsun atlatmissiniz aşıyı. senin kendin icin dedigin ne aşısı canım?
bnmde acıyor burnu kapanıyoo dıyee tutuyorumm...Benim de oyle ve kilo alimi iyi. Emdikten sonra karnini kontrol ediyorum dolu oluyor, bez degisimi de iyi Demek ki doyuyor.
1. Ben bazen makas seklinde tutuyorum, yapma diyorlar ama obur turlu gercekten zor oluyor.
2. Her zaman etkili olmuyor ama bazen yatagina birakiyorum 10 dk falan donencesini izliyor. Bi de yere yatırıyorum bi sagina bi soluna donduruyorum her donusunde poposuna hafifce vuruyorum ve konusuyorum " gel kizim gel gel gel; git kizim git git git" gibi... Hem cok hosuna gidiyor hem de spor oluyor. Sonra bi de ellerini birbirine degdirip kedi yuzunu yalamis yapiyorum hafifce:)
Tracy Hogg kitabında benimki kadarki bebeklerin boyle durumlardanfazla uyarilmis olacagini ve huzursuzlanacagini soyluyor ama benimki zaten huzursuz :)
ya kızlar bişi sorcam aklımdayken
geceleri telsiz olmadan bebekini ayrı odasında yatıran varmı?
herkes bebeğinin yanındamı yatıyor?
bende aldırcam galiba anakucağını.bana sanki severmiş gibi geliyor. syani, ben sevsin istiyorum
aa kızlar dün aklıma ne geldi
hengamede unutabiliyoruz bi çok şeyi,
bebeğimizin el ayak izini alçıya basıcaz ve saklıcazhazır kalıplar var ya onlara:119:
yapmak isteyenlere hatırlatıyım geç kalmayalım
Bebeği gündüz uyumayan bayanlar,
Ev işlerinizi, yemeğinizi nasıl hallediyosunuz?
Kişisel bakımınızı nasıl yapıyosunuz.
Ben resmen dağıldım
İşlerimi yapamıyorum. Bizim kız kendi kendine en fazla 10 dk duruyo, sonra başlıyo mıkırdanmaya.
yaw ben şu doğum parasını 15günle kaçırdım
15 gün önce olsaydı sigortam iyiydi yaa
Kızlar laptamıl kullanıp faydasını gören var mı? Ben aldım tadı da guzel ama cok bı fark goremedım doğrusu
kızlar sol göğsümdeki memeucu yarası baya bi açıldı emzirirken çok canım yandığı için o göğsümü sağıp biberonla verdim.. emzirmeyip biberonla verdiğim için mi bilmiyorum şuanda çok huzursuz kucak istiyor normalde böyle değildi acaba biberonla verdiğim için mi? göğsüm iyileşsin emzirmeye devam edicektim ama şimdi huysuzlğunu görünce emzirmeye devam etsem mi? yaram da gittikçe açılıyor
selam kızlar nasılsınızzz bebıslerınız nasılll bızımkısı yıkandı sımdı mışıl mışıl uyuyor geceye hazırlık yapacak anlasılan
kızım 53 günlük oldu geçenlerde kakasını yapamıyodu bırden yaptı rahatldı melegım ama 2 gundur yıne yapamıyor sızde oyle seyler oluyormu cok tedırgınım doktora alacam sanırım
Olmazmi cnm ;kaka derdi cogu kiside var, ben resmen kaka yapti diye dans ettim dun:))
yapamayinca cok huzursuz oluyo uyuyamiyo; eldende masaj disinda hicbirsey gelmiyor
allah yardimcimiz olsun ...
Günaydın canlar bi sorunumuz var oğlumun burnu cok tıkali fosur fosur sesler geliyor acamiyorum da hele sabah 5ten sonra nefes alamaz hale geliyor bi de geniz akıntısı var galiba midesi bulanıyor kusacak gibi oluyor ,geçen akşam acildeki buruno yazmış ama hic ise yaramıyor açmıyor sizin kullandığınız bi sey var mi oğlum cok rahatsız
göğüs ucu yarana sütünü sür ve kurumasını bekle..kurumasını bekleyemezsen bebişlerle biraz zor oluyor avent in göğüs kalkanını al.onu kullanabilirsin..
Ne demek:) Youtube'da "bebeğin gazı nasıl çıkarılır" diye bir video var çok işime yaradı bir bak istersen canım:)
kişisel bakımmı oda ne???
gece kızı uyuttuktan sonra ne yapabilirsem işte o yoksa yemek fln yapamıyorum
ütü yapışımı bi göresen kız 5 dk uyuyor 5dk da 3 pantolon, 5dk daha uyuyor 2 gömlek fln yani
manyak oldum evin içinde bi o tarafa bi bu tarafakameraya çekmek lazım komedi film,i olur valla
yok canım bizde ağrı olmadı rahat rahat hareket ettirebiliyodu bacakları nı fln.
benim olduğum aşıdada ben ağrı duymadım o kadar fazla ilk gün biraz ağrıdı o kadar
hadi geçmiş olsun alperenineee:81:
sevindiimmmm :81::81::81:
bende premium care kullanıyodum 2 numara, eşim 3 numaraya geçince pampers almış, bizde bi sorun olmadı ama
ayyyy aynı benim gibiiiimeme uçlarımda hal kalmıyoduuu gündüz emzirmeye kadar mahfoluyodu. ama çözümünü iki gecedir şöyle buldum benimkide 3 gibi kalkıyo bende o saate o mıkırdanmadan evvel kalkıp mama yapıyorum 90ml. uykusunda içiriyorum tekrar yatırıyorum 6ya kadar uyuyor. onu doyurunca gece kendi sütümüde sağıyorum gündüz veriyorum onuda. dene bak öle memede sabaha kadar sonu yok bunun yani. bizde dinlenicezki sütümüz olsun. hem acıktığı ve hemde uykuya yenik düştüğü için öle durmak istiyo bence.
ben yorulunca bırakıyorum yaa biraz yüksekte tutuyorum göğsümü yan tutmuyorum bırakınca çenesine baskı yapmasın diye.
oyalama konusunda ise öle belli bi stilimiz yok, agu bugu konuşuyoruz. masaj yapıyorum orasını burasını mıncıklıyorum yatırıp. yoğurulmaya bayılıyo kahkahalar atıyo nerdeyse ama sıkılıyo çok çabuk, hemen kucak istiyo öle evi geziyoruz ilgisini çekiyo herşey bakmak istiyo sürekli. güneş gelince salona sabahları dizime yatırıyorum güneşte sırtını sıvazlıyorum bi 5-10 dk, kafasını sakınıyorum tabi. öle akşam oluyo bende perte çıkıyorum böylelikle
izinde daha bir değişiklik yok .ben de doğum parası aldım da 170 di galiba.eşimin müdürü hazırlamış evrakları aradı hazırladım gönderiyorum diye eşim de gitti imza attı heralde sonra yattı.süt parasını bilmiyorum.
ben de bazen desteklemiyorum her seferinde farklı pozisyon alıyorum aslında duruma göre.
yeni yeni etrafla ilgilenmeye başladı.bazen şarkı falan söylüyorum,ya da kzım var 4 yaşında o oynuyor zıplıyor ona bakıyor.bir de bu ara yatağının ütüne dönence astım onlar sallandıkça hareket ettikçe uzun uzun izliyor.demin 1 saat onlara bakarak oyalandı.
Ben saldım gitti; annem varsa o yanimdayken her seyi yapiyorum ama o yoksa yemek bile yiyemedigim oluyor. Hatta oyle ki bazen annemlere gidince banyo yapiyorum dusun yani :)
He binde esim cok yardimci. O sabah 9-10 gibi ise gidiyo gitmeden once bi saat kadar oyaliyo ben uyuyorum gece de 10 gibi geliyo hem kiziyla vakit geciriyo hem uyutuyo. Bende bu arada evi topluyorum cunku aksam kizimla cebellestigim icin savas alani gibi oluyo:) ertesi sabah icin evi hazirliyorum.
Gecmis olsun atlatmissiniz aşıyı. senin kendin icin dedigin ne aşısı canım?
Benim de oyle ve kilo alimi iyi. Emdikten sonra karnini kontrol ediyorum dolu oluyor, bez degisimi de iyi Demek ki doyuyor.
ben de tuttarsam nasıl denk gelirse bazen makas bazen c bazen de hic, ay ben bu cocugu hic dondurmuyorum onu da deneyeyim
Uyumuyor uyumuyor ; bugun gunduzde uyumadi bakalim bu gece bizi neler bekliyor; bn yoruldum esime verdim simdi o ayaginda salliyor :s
aynı her yarım saatte bir uyandı aksam en son ben bakmayacagım kim bakasa baksın dedim uyudum bir saat ve simdi buradayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?