Canlar selaaam,
Benim tostos kızımın da kalçaları guzelmis :)
Prensesceyda aramıza hoşgeldin tatlım, gazlı bebekler kervanına
Bebekleri uslu annelere sesleniyorum alın gelin onları benimkine bi el versinler :) benimki 45 gunluk acaba kucuk oldugu icin mi boyle?
Bi de yine alakasız bir yerden konuya giricem ama benim 2 arkadasim dogum yapti iki tanesi de yapacak. Hepsi erkek. Guzel biseyler hediye almak istiyorum :) bana da bircok hediye geliyor bazisini maalesef kullanamiyorum ya cok buyuk ya bastan savmak icin alinmis (yanlış anlamayın lutfen ama besbelli oyle) bu yuzden kullanissiz; degistiremediklerim de var. Bircok seyi zaten kendimiz almis oluyoruz coktan. Peki size ne alinsa ya da alındı da mutlu oldunuz?
kızlar nasılsınız gecmıse tam bakamadım ama acenu mevludunu Allah kabul etsın canım ,paradokscum Allah yardımcın olsun benım kızda ogleden sonra 3 de kucagmdan ınmıyor uyuyana kadar cok zorlanıyorum kaldı kı sen ama buyuyorlar cok cabuk gececek bugunlerdekızlar benmde dogum gunmdu kocıs 12yı 1 gece pastayla geldı yanıma cok sasırdım sonra cıcek almıs onu cıkardı salonda vıtrının arkasından daha cok sasırdım unutmaz dıyodum ama 12 yı 1 gece yapınca hepsını cok sasırdım baya organıze olmus cok mutlu ettı benı canım kocışım
yarimcim sütün az mı?eğer azsa emzirsen daha iyi olur aslında.süt gelmese de arada bir emzir.böyle seyrek emzirirsen belli bir süre sonra sütün kesilebilir.sağmak bebeğin emmesi gibi olmuyor.valla bende doymadığını hatta doyuramadığımı düşünüyodum ama artık farklı biyöntem uygluyorum kendimce... günde sadece 2 kez emziriyorum... sabah ve akşam... hem doyduğundan da emin oluyorum... annesütü + mama ile besleniyoruz...
sabah uyandığımızda (5 veya 8 gibi) emziriyorum... 3 saat sonra, önceki gün sağdığım sütten veriyorum 100-110 ml kadar... bu kadar sütü içince zaten 3 saat yetiyo ona... sonra sütümün durumuna göre bir veya iki kere mama veriyorum (90 ml)... birde akşamları emziriyorum (göğüslerimde süt iyice birikmiş oluyo)... gece uykusuna dalmadan önce de mama veriyorum ve uyuyo... o uyuduğunda tekrar süt sağıyorum...
o arayı dakika dakika uzatabilirsin... ne yaparsan ona alışıyo bebekler... şimdilerde birbuçuk saatte bir emziriyosan, 2 saate kadar oyala oyun oyna - dolaştır - şarkı söyle vs... sonra 2 saate alışıcak bikaç öğünde görüceksin... sonra onu 3 saate çıkarabilrsin... sende rahat edersin... hele bide doyup uyuyan bi bebeğin varsa çok daha şanslısın...
bacılar nasılsınız bakalım....giremiyorum artık nete.bizim kız bayağı oyalıyor beni.bizde 2 aylık olduk sayılır.ama sorunumuz var:
dışkısı kahverengine yakın,mukuslu içinde beyaz taneler var.
özel bir hastanede test yapıldı.mikrop çıktı.antibiyotik kullandık.bir hafta sonra tekrar test yapıldı yine aynı.başka bir ile çocuk gastroentrolojisine sevk ettiler.bu arada amipli dizanteri görülüyor ama doktor bunu bize demiyor.
başka bir doktora gittik.ordaki asistana sonuçları gösterdiğimde dedi.tekrar test yapıldı.temiz çıktı.dün yine test yapıldı temiz çıktı.ama dışkısı aynı.bana süt ürünleri kesmemi söyledi doktor.süt alerjisinden şüphelendi.
tiksinmezseniz dışkısını yaptığında fotosunu çekeyim.....
geçmiş olsun canım.götürebilirsen bir tıp fakültesine götürmeye çalış.orada bulunur sebebi
doğum günün kutlu olsun nice yıllarakızlar nasılsınız gecmıse tam bakamadım ama acenu mevludunu Allah kabul etsın canım ,paradokscum Allah yardımcın olsun benım kızda ogleden sonra 3 de kucagmdan ınmıyor uyuyana kadar cok zorlanıyorum kaldı kı sen ama buyuyorlar cok cabuk gececek bugunlerdekızlar benmde dogum gunmdu kocıs 12yı 1 gece pastayla geldı yanıma cok sasırdım sonra cıcek almıs onu cıkardı salonda vıtrının arkasından daha cok sasırdım unutmaz dıyodum ama 12 yı 1 gece yapınca hepsını cok sasırdım baya organıze olmus cok mutlu ettı benı canım kocışım
allah kabul etsin çok hoş görünüyorsunuz maşallah
üzüldüm canım ya dediğin gibi allah beterinden saklasın yine de.çok geçmiş olsunslm kızlar
çok uzun süredir giremiyorum
annem trafik kazası geçirdi otobusten inerken otobuse arkadan kamyon çarpmış annem merdivendeymiş dengesini kaybedip durağa doğru düşmüş kilolu oldugu için ayak bileğinde parçalı kırık olmuş bileğin kopmasina ramak kalmiş resmen ayağına platin vida dışada demir var tabi bakıma muhtaç hala geldi ben bakıyorum geceleri kuzenim burda allahtan bebişime mevlut bile yapamadım çocuğun nasıl büyüdüğünü bile anlamıyorum açıkçası
ama olsun annemin canına birşey olmadı ya gerisi mühim değil
böyle kızlar işte arada uğramaya çalışıcam çok öptüm sizleri
biz geldik teyzelerrrr
bugun mevludumuz okundu şükür bunuda atlattık resimlerimizide ekleyelim maşallah diyelim tospa ogluma :)
Eki Görüntüle 803752 Eki Görüntüle 803753 Eki Görüntüle 803754
yarimcim sütün az mı?eğer azsa emzirsen daha iyi olur aslında.süt gelmese de arada bir emzir.böyle seyrek emzirirsen belli bir süre sonra sütün kesilebilir.sağmak bebeğin emmesi gibi olmuyor.
geçmiş olsun canım.götürebilirsen bir tıp fakültesine götürmeye çalış.orada bulunur sebebi
ama bizim cadaloz o zaman ortalığı ayağa kaldırıyo... çığlık çığlığa ağlıyo... süt gelmediğinden memeyi tutmuyo bile...
biz geldik teyzelerrrr
bugun mevludumuz okundu şükür bunuda atlattık resimlerimizide ekleyelim maşallah diyelim tospa ogluma :)
biz geldik teyzelerrrr
bugünler geri gelmicek canım. bebişlerimiz hemen büyücek. öyle kucağımızda koynumuzda tutamıcaz. öptürmücekler bile kendilerini belkide. kendimize bu kadar yakın tutabiliyorken tadını çıkaralım bunalımm yoookkkk
kızlar nasılsınız gecmıse tam bakamadım ama acenu mevludunu Allah kabul etsın canım ,paradokscum Allah yardımcın olsun benım kızda ogleden sonra 3 de kucagmdan ınmıyor uyuyana kadar cok zorlanıyorum kaldı kı sen ama buyuyorlar cok cabuk gececek bugunlerdekızlar benmde dogum gunmdu kocıs 12yı 1 gece pastayla geldı yanıma cok sasırdım sonra cıcek almıs onu cıkardı salonda vıtrının arkasından daha cok sasırdım unutmaz dıyodum ama 12 yı 1 gece yapınca hepsını cok sasırdım baya organıze olmus cok mutlu ettı benı canım kocışım
ama bizim cadaloz o zaman ortalığı ayağa kaldırıyo... çığlık çığlığa ağlıyo... süt gelmediğinden memeyi tutmuyo bile...
Aynı şekilde besliyoruz canım ya yalnız ben sadece sağıyorum biliyosundur. Arada memeyi ağzına vermeye çalışıyorum sütüm artsın diye nerdeee artık iyice soğumuş memeden diliyle itiyor sıpa
bugünler geri gelmicek canım. bebişlerimiz hemen büyücek. öyle kucağımızda koynumuzda tutamıcaz. öptürmücekler bile kendilerini belkide. kendimize bu kadar yakın tutabiliyorken tadını çıkaralım bunalımm yoookkkk
slm kızlar
annem trafik kazası geçirdi otobusten inerken otobuse arkadan kamyon çarpmış annem merdivendeymiş dengesini kaybedip durağa doğru düşmüş kilolu oldugu için ayak bileğinde parçalı kırık olmuş bileğin kopmasina ramak kalmiş resmen ayağına platin vida dışada demir var tabi bakıma muhtaç hala geldi ben bakıyorum geceleri kuzenim burda allahtan bebişime mevlut bile yapamadım çocuğun nasıl büyüdüğünü bile anlamıyorum açıkçası
Oğluşunuuu öperimmm 41 kere maşallaah
Ama bir maşallahta sana balım doğum yapmamış gibisin kilo filan herşey gitmiş Emoşum pazartesiden itibaren başlıyoruzzz Ayşenuru gördüm daha bir hırslandım şimdiii
Ahh ahh aynen bugün bende onu düşündümm :) ben ilk doğduğu zamanlarını özledim bile keşke daha çok belleğime kazısaydım dedim o nedenle bu anın tadını çıkarmak lazım gerçektenn :)
Kocişinle ve bebişinle nice nice mutlu yıllaraaa
Aynı şekilde besliyoruz canım ya yalnız ben sadece sağıyorum biliyosundur. Arada memeyi ağzına vermeye çalışıyorum sütüm artsın diye nerdeee artık iyice soğumuş memeden diliyle itiyor sıpa
nuran bıtanem vlla bak pztesı sabah kur alarmını zaten bızımkler uyandırr da bazen ben sallamuyorm o ıknyor be uyyorm
bebıslerı atcaz arabaya yurucez artık napalmD:
valla onu gecen bende dusundum bunlar buyucek optrtmcek bukdr cok goremcez okul arkadaslar fılan sonra kız arkdr snra evlılık off offfkoynmdan ayırasım yok benm bunu yaaa
masallaah ıknze nuran spor ve plaates zamanı gelmus bıızm aysenura bakdkca trbe gryom
cok gecmıs olsn cnm bende baknyorm nezmndr nerde bu kız dıye. bebgınde ıhmal etme ama annene acıl sfalar dılıyorum
Oğluşunuuu öperimmm 41 kere maşallaah
Ama bir maşallahta sana balım doğum yapmamış gibisin kilo filan herşey gitmiş Emoşum pazartesiden itibaren başlıyoruzzz Ayşenuru gördüm daha bir hırslandım şimdiii
Ahh ahh aynen bugün bende onu düşündümm :) ben ilk doğduğu zamanlarını özledim bile keşke daha çok belleğime kazısaydım dedim o nedenle bu anın tadını çıkarmak lazım gerçektenn :)
Kocişinle ve bebişinle nice nice mutlu yıllaraaa
nuran bıtanem vlla bak pztesı sabah kur alarmını zaten bızımkler uyandırr da bazen ben sallamuyorm o ıknyor be uyyorm
bebıslerı atcaz arabaya yurucez artık napalmD:
Aynen balım pazartesi başlıyoruz önce yürüyüş sonra pilates sonra kahvaltı hahahahaha :)))
glowworn
benim aklımada geldi, eşime dedim eğer bugün gelirken bulabilirse alıcak
ama iyimi olur dertmi olur bilemiyorum, kucakta taşımak diilde acaba yattığı yerde oyalayabilirmiyim onun yollarınımı arasam??
offf hepsini denicez naapalım?? az bişey kolaylasa işimi kar
Kızlar mrb benim oglum iki ay bir haftalik nerdeyse boyu 56 cm kilosu 5, 300 acaba normalmi sizin beebisler nasil bana zayif gibi geldi benimki bide ben anne sütü veremedim mamayla buuuyoruz etkisi olabilirmi
valla bende doymadığını hatta doyuramadığımı düşünüyodum ama artık farklı biyöntem uygluyorum kendimce... günde sadece 2 kez emziriyorum... sabah ve akşam... hem doyduğundan da emin oluyorum... annesütü + mama ile besleniyoruz...
sabah uyandığımızda (5 veya 8 gibi) emziriyorum... 3 saat sonra, önceki gün sağdığım sütten veriyorum 100-110 ml kadar... bu kadar sütü içince zaten 3 saat yetiyo ona... sonra sütümün durumuna göre bir veya iki kere mama veriyorum (90 ml)... birde akşamları emziriyorum (göğüslerimde süt iyice birikmiş oluyo)... gece uykusuna dalmadan önce de mama veriyorum ve uyuyo... o uyuduğunda tekrar süt sağıyorum...
o arayı dakika dakika uzatabilirsin... ne yaparsan ona alışıyo bebekler... şimdilerde birbuçuk saatte bir emziriyosan, 2 saate kadar oyala oyun oyna - dolaştır - şarkı söyle vs... sonra 2 saate alışıcak bikaç öğünde görüceksin... sonra onu 3 saate çıkarabilrsin... sende rahat edersin... hele bide doyup uyuyan bi bebeğin varsa çok daha şanslısın...
sütün azalır ama emzirmezsen iki sefer bana az geldiği için söledim çünkü hiç bir pompa bebeğin süt üretimini uyardığı gibi uyaramaz böle oluncada yavas yavas süt üretimi azalır
biz geldik teyzelerrrr
acenucum maşallah hem sana hem oğluna doğum kıloları hıc kalmamıs gıbı ozellıkle yuzunde zayıflamıs fıstık gıbı olmussunAllah kabul etsin mevludunuzude biz 41. gun yaptık kurtulduk otelaşedende
biz geldik teyzelerrrr
slm kızlar
canim bence battaniye cok hora gecer bi arkaadasim tam da begendigim istedigim bi battaniye alip getirmisti cok mutlu olmustum cokca lazim oluyor battaniye pelusu kadifesi penyesi her turlusu lazim
Sagolun fikirler icin :)
evet ebe ve dr sordum damaklrı sertlesıyoonormaldır dediii hep agz na kopukcuk dolduruyor agu layarak hehehe
altın-para-ve benım gıydırmekden hoslanacagım kıyafetlerrr (once karsındakının yerıne kendınıkoy öle dusunn:)
en sonundada ara sor ne eksıgı varsa o bana suan sorsalar mısalll beşik dönencesiii derimmmm
evet el sureklı agıza sokma tlasında hehehe
aboww diş hazırlıkları emekleme telası derkenn buyuduler bılee dıccezzzzzzzzzzzzhayırlı olsun yenı yerın ve evın cnm benımm gusel dusunmuusun zor olmaz sana bölelıkle ınsll
bnmkıde uyuduugnda cıkarmıyor ama alttan cıkarıyr sbh 6 gıbı seslere uyandım pırt pırt sesine baktım kaka yaptısa degısım dıe ama yapmamıss:76: kısmettttttttttt
akısına bırakalımm:)
Benimki de 3 gundur dogru duzgun emmiyor. İki dk ya emiyor ya emmiyor birakiyor memeyi sonra da savasiyor agliyor sanki beni istemiyor gibi; ay sinirlerim bozuldu dun gece agladim dayanamadim. Onceden bi emince 5-10 dk arasi emerdi o da zaten yetiyordu en az 2 saat; uc gundur ne emzirdigimi anlamiyorum inan ki
eevettttttttttt bendede vardı cok oldu 2 hafta once kadın dogumcya gıttım ılk muayne oldum dogumdan sonra ve dıkısden dıll dedı ee dedım (bırde c den sonra kanyrdu)makat ın ıcden olabılır dedı(basur mu dedım yok dedii)ve ılac vs vermedı bende regl gıbı sanıp sureklı gusul alma dusuncem oluyordu cunkummm işte böle nesli cimmmmanlaşilan hepımızn sorunu aynı benm tosba oğlum gecede bıkere 3 saat uyuyo snra hep 2 saatte bır uyanıoruz sıznkıler masallah uyuyo bnm oğlm nıe uyumuyo acabaartk uymak ıstırum gecelerı yha
burun tıkanıklığı bızdede var malsf
kızlar bde bse sorucam :26::26: ilşkden snra kan geldmı hıc sızde norml dgm yaptım ack renkte kan geldı neden acaba bılgnz varmı:26::26:
Biz yaptırdık cnm doktorumuz da direkt yaptırın dedi zaten.çok hoşlar bu bebişler gerçekten en çok da yemek sırasında ağlarlar.ben de ilk zamanlar çok gezdim oğlumla.biz eşimle konyanın ilçesindeyiz burda gezecek bir yer olmayınca çıkmıyorum.ağustos sonuna kadar annemlerde kayınvaldemlerde falan kaldık konyada.onu bırkıp çıktım tabi genelde ama onla da çıktığım çok oldu.ilk kez 10 günlük falandı akşam çay bahçesine gittik.sonra birkaç kez avmlere gittik hep.ne zaman dışarı çıksa aralıksız uyuyor rahat gezdiriyor beni oğlum.sonra kısa bir tatil yaptık, sahilde de hep uyudu.ama bir de geceleri uyusa..
kızlar size bir de birşey sorcam,rotavirüs aşısı düşünüyormusunuz.hemşire bir dahaki aşıya gelirken vurdurmayı düşünürseniz eczaneden alıp getirin dedi.bilemiyorum ya kızıma vurdurmamıştım ben.o zamanlar domuz gribi aşısı olayları falan vardı ya aşılardan ürkmüştüm hiç düşünmemiştim.şimdi ne yapsam diyorum.bilmeyenler için bilgi vereyim.zaten netten de araştırırsınız.kanlı ishal denir ya ondan korumak için.siz ne yapacaksınız
Canım sen annesi olarak bebeğinin ihtiyacını daha iyi bilirsin ama az emzirmen sütünü artırmazmış, emdikçe süt üretiyor. Az emzirirsen beynine az süt de yetiyor sinyalleri gidiyormuş. Sık emzirirsen de daha çok süt üretmem lazım bebek çok emiyor diye gidiyormuş:)valla bende doymadığını hatta doyuramadığımı düşünüyodum ama artık farklı biyöntem uygluyorum kendimce... günde sadece 2 kez emziriyorum... sabah ve akşam... hem doyduğundan da emin oluyorum... annesütü + mama ile besleniyoruz...
Maşallah sizeeee:)))) çok hoş cıkmışsın canım sen de.biz geldik teyzelerrrr
Canım çok geçmiş olsun Allah görmemişe döndersinslm kızlar
ayy kız bittim senin oğluşun saçlarınaaaaabiz geldik teyzelerrrr
ayy canım ya bizde seni merak ediyoduk çok çok geçmiş olsun anneciğine. rabbim beterinden saklasın. ne kötü zamanda olmuş, iyi gene hem çocuk hem annen iyi idare ediyosun maşallah sana rabbim kuvvet versiinslm kızlar
cnm benimkide yapamıyodı fitilsiz ama birazkendi haline bırsktım dr.u dinledim. 3. gün yaptı kendisi sonra devamlı kendi yapmaya başladı. bugün mesela 3. gün hiç müdahale etmicem sadece masaj fln yapıyorum altını her değiştirmemde.benimki 83 günlük bugün itibarıylebenimde oğluşum kakasını yapamıyor fitil olmadan 3-4 aydan sonra düzelir diyorlar inşş
doğru o da zordur belki emmek istemiyorsa.ama bazı arkadaşlar da demiş.bu sefer de sütün kesilecek.ne yap yap emmesini sağlamaya çalış.hani emzirmiyorsun uzun bir süre de göğüs baya bir doluyor ya,sütün çoğaldı gibi gelir ama öyle değil işte.dolup dolup sonra kuruyup gidiyor.kızıma memeyi bıraktırırken emzirmeyince öyle bir dolmuştuki memelerim taş gibi sert olmuşlardı neredeyse.sonra öyleyken 1-2 gün sonra yavaş yavaş kesilip bitiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?