Benim kv hala kızımı görmedi siz düşünün :)))
Rabbim nelere kadir, eğer teslim olabiliyorsan ona. Guzelin ve iyinin ondan geldigine inanirsan...
Düşünebiliyor musunuz ben bu bebegi istemiyorum diye aylarca aglamistim. Oysa o saglikli olmasinin yaninda güzelini de verdi.
Hayatta sevgisini gösteremeyen eşim öpüyor kokluyor ozledigini söylüyor.
Modaya biz de uyduk teyzeleri fıstık, lokum, leblebi şekeri prensesimizin fotoğrafları, buyrun...
Eki Görüntüle 805334 Eki Görüntüle 805335 Eki Görüntüle 805336 Eki Görüntüle 805337
fıstığım sen neden sıkıyosun ki canını böyle şeyler için... aylizin de bakımı çok zor... her dk yanında durman lazım... o sıkılınca evde arabasıyla yada kucağında dolaştırman lazım... ayağında sallaman lazım... keyfi gelirse gündüz uyur... keyfi gelirse kendi kendine sadece iki dk yalnız yatar...çok afedersinz ama ben biçok zaman altıma kaçırdığım bile oluyo... bende yemek temizlik hibişey yapamıyorum... ilk başlarda kocam evin pisliğinden ve yemeksizlikten çok yakındı ama kimse kusura bakmasın yani... çocuk ikimizin... ben bütün gün aç duruyosam... fırsat bulup yemek yiyemiyosam... ve bu yüzden başım ağrıyosa kocam da bunu paylaşmalı... eve geldikten sonra ya o yemeği yapıyo yada o aylize bakıyo ben yemek hazırlıyorum... hafta sonları da temizliği yine bu şekilde dönüşümlü yapıyoruz... ne onun annesi ne benim annem gelmesin... kimse hak iddia etmesin... tüm zorluğunu ben çekerim napıyım... hele bi de gaz sancılarımız tuttuğunda bende onunla birlikte ağlıyorum... enerjim sıfırın altında artık ama napalım bizim de kderimiz buymuş... sende çok sıkıntıya sokma kendini... evlilikse açlığı da paylaşıcaz pisliği de... biraz anlayış..
Kızlar geçenlerde televizyonda bir uzman dedi ki; "günümüzde hemen hemen yediğimiz her şeyde katkı maddesi var. Bunları vücuttan atıp temizleyen tek şey açık sütle evde kendi yaptığınız yoğurttur."
Bugün Sütçümüz geldi de aklima gelmisken paylasmak istedim. Sıfır kilometre bebelerimizi simdiden biraz olsun koruyabiliriz belki. Mikroplu diyenlere falan katilmiyorum. Diger kapalı sütlerde bir ton islemden geçerken nelere ugruyor bilmiyoruz.
Ben bunu duydugumdan beri evde yogurt yapiyorum. Allahtan mahalleye süt geliyormuş onu da yakaladim. İmkanı olan varsa deneyebilirsiniz.
çok tatlısın çookkk. aynı zamanda kokooşşşşRabbim nelere kadir, eğer teslim olabiliyorsan ona. Guzelin ve iyinin ondan geldigine inanirsan...
Düşünebiliyor musunuz ben bu bebegi istemiyorum diye aylarca aglamistim. Oysa o saglikli olmasinin yaninda güzelini de verdi.
Modaya biz de uyduk teyzeleri fıstık, lokum, leblebi şekeri prensesimizin fotoğrafları, buyrun...
Eki Görüntüle 805334 Eki Görüntüle 805335 Eki Görüntüle 805336 Eki Görüntüle 805337
kızlar ayrı odalarda yatıranlara hayranım ya ben çok korkuom bişey olursa diye yanımdan ayıramıyorum, iş yaparken bile uyuyacağı zaman arabasına yatırıp yanıma getiriyorum beşiğine yatırmıyorum.. çocuğu iyice kendime bağımlı yaptım he :)
benimkiler de gelmedi.
bayramda arkadaşların memleketine giderken uğramıştı eşim kendi memleketine ben dışarıda beklerken geldi elimden aldı götürdü 2 kızı da başka ilden bayramda oraya gelmişlerdi gördükleri o.
çok şeyimde? tabi ki değil. bana değil oğullarına kıymet vermediklerinin göstergesi.
bir insan kibirli ve ruh hastası olmasın işte, gelmemelerinin nedeni de şu anda babamdan bana kalan evde oturuyor olmamız. gururlarına yediremiyorlar. sanki alalım ya da oğlumuz alsın da oturun dediler de ben kabul etmedim))
ben işe başlayınca odasına yatırmayı düşünüyorum(ocakta başlıycam) ama bu eve yeni taşındık.ısınması nasıl bilmyiorum. eğer çok ısınmazsa odaların kapılarını açık bırakamazsam kış bitene kadar yatak odasında kalmaya devam eder.kılzar şimdi bizim 10 gün sonra üç ay bitiyor. 4. ayın özelliklerine bakıyorum da artık odasını ayrırın diyor. ben ilk baştan beri hep ayırmak istedim ama memlekette anmelerde kaldığım için benimle yattı hep önümüzdeki ay artık evimize gidiyoruz ayırmak istiyorum ne yapsam siz ayırdınız mı ?
o da nası bi babaanneymiş be
canım ben de sağınca azalırsa diye korkuyorum..her gün korka korka sağıyorum bugün ne kadar çıktı diye valla psikolojim bozuldu he emzirmek ne rahat bişeymiş ne kadar çıktı diye bakamıyon en azından ne kadar emiyosa emiyo işte amaaannn.. diğer göğsümü veriyorum gün içinde dediğin gibi unutmasın diye.. uyku kesinlikle sütü artırıyo ama bizim oğlan yeni huy edindi çok kısa aralıklarla uyuyor ben de pek dinlenemiyorum maalesef. inşallah bugünler de geçer dzene gireriz napalım.
aman söyleme nazar değer
benimkiler de gelmedi.
bayramda arkadaşların memleketine giderken uğramıştı eşim kendi memleketine ben dışarıda beklerken geldi elimden aldı götürdü 2 kızı da başka ilden bayramda oraya gelmişlerdi gördükleri o.
çok şeyimde? tabi ki değil. bana değil oğullarına kıymet vermediklerinin göstergesi.
bir insan kibirli ve ruh hastası olmasın işte, gelmemelerinin nedeni de şu anda babamdan bana kalan evde oturuyor olmamız. gururlarına yediremiyorlar. sanki alalım ya da oğlumuz alsın da oturun dediler de ben kabul etmedim))
ben işe başlayınca odasına yatırmayı düşünüyorum(ocakta başlıycam) ama bu eve yeni taşındık.ısınması nasıl bilmyiorum. eğer çok ısınmazsa odaların kapılarını açık bırakamazsam kış bitene kadar yatak odasında kalmaya devam eder.
yer sorunum olmasa bende cok ıstemyrm ama maalesef evımızın yarı parasını odeyene kdr kv lerle oturmaya bır odaya sahıp olmaya devamm dua ıle ınslllkuzum ben bişeyi çok merak ediyorum... yatakodada bebek varken eşle de pek bi münasebetiniz olamazki
yani olsa bile bebeler herşeyin farkında... çok tehlikeli mazallah....
bende evlendıkden sonr ahepp yapıyorummmKızlar geçenlerde televizyonda bir uzman dedi ki; "günümüzde hemen hemen yediğimiz her şeyde katkı maddesi var. Bunları vücuttan atıp temizleyen tek şey açık sütle evde kendi yaptığınız yoğurttur."
Bugün Sütçümüz geldi de aklima gelmisken paylasmak istedim. Sıfır kilometre bebelerimizi simdiden biraz olsun koruyabiliriz belki. Mikroplu diyenlere falan katilmiyorum. Diger kapalı sütlerde bir ton islemden geçerken nelere ugruyor bilmiyoruz.
Ben bunu duydugumdan beri evde yogurt yapiyorum. Allahtan mahalleye süt geliyormuş onu da yakaladim. İmkanı olan varsa deneyebilirsiniz.
yerın varsa olur ama yerın yoksa bnm gıbı ıkncı beeb gelne kdr devammkılzar şimdi bizim 10 gün sonra üç ay bitiyor. 4. ayın özelliklerine bakıyorum da artık odasını ayrırın diyor. ben ilk baştan beri hep ayırmak istedim ama memlekette anmelerde kaldığım için benimle yattı hep önümüzdeki ay artık evimize gidiyoruz ayırmak istiyorum ne yapsam siz ayırdınız mı ?
benim eşim şuanda mümkün değil kendi odasına yatırmaz onu. ben salonda yattığım zamanlarda bile gelip oda salonda yatıyordu. benim gece çocuğu duymuycamı düşünüyor. sesini duyunca illa kendide görcek çocuğu. bazen daha ağlamadan uyanma saatinde alıp emziriyorum gece oğlumu. çıkan seslere yine uyanıyor eşim panik bir halde noldu diye. gözler böylekuzum ben bişeyi çok merak ediyorum... yatakodada bebek varken eşle de pek bi münasebetiniz olamazki
Suzancım benîm oğlumda 3 gündür uyumuyo 10 dk uyku aralıkları. Hele dün gece hiç uyumadı. Önceleri yine gece yatardı. Bende doymadığını düşünüyorum. Çünkü meme bvaerince ağlaması kesîliyo. Ben artık mama vericem yatmaya yakın böyle yapan arkadaşlar vardı onlara sorum nekadar vericem mamadan ???kızlaaaaaaaaaaaaaarr yardım lutfen paşam sanırım doymuyor nasıl anladım kg den dıll cok skur kg sı gusel ılerlıyo ama kısa uyuyooo ama 10 dk bır uyandı gene yada uykusunu once den mı aldı yada dusenınımı degıstırıyorrrsut cogalamsın ıcın baska baska varmı onerlerrrbildiklermrezenedere otutaze mısırbulgur taze kavrulmus beyaz susammmbunlwarıda uzun zamandır yapmıyorum bılıyorum amayeme dusenımde kavaltıyı st 1 de fılan yapıyorum ancak kalkıyorum bebe ıle o uyursa bend euyuyum dıee veee sonrad a vakıt olmyooo ne dersınızbu karada paşam maasalah suan da koltugun ortusundekı cıceklerı yakalamaya calısıyorr keyfii kebabbb tam yemelikk ahh ahhh mucizemm benimm canım oğlummmm
benim eşim şuanda mümkün değil kendi odasına yatırmaz onu. ben salonda yattığım zamanlarda bile gelip oda salonda yatıyordu. benim gece çocuğu duymuycamı düşünüyor. sesini duyunca illa kendide görcek çocuğu. bazen daha ağlamadan uyanma saatinde alıp emziriyorum gece oğlumu. çıkan seslere yine uyanıyor eşim panik bir halde noldu diye. gözler böyleçok panik çookkk işe başlayınca ayırırım diyorum ama bu benim tercihim eşim ne der hiiçç bilmiyorum.
oğlum biraz ağlasa noldu niye ağlıyor bişeyimi var diye endişeleniyor. daha yeni yeni ağlamasına alıştı. zor yani işimiz
canim , mevsim degisikligi usutme vs sebebi olabilir , kuzide gecen gun kusmustu annem usutmus dedi , sen bile usuttugunde gaz ve kusma olabiliyomus sutten dikkat et canim.
ben de bi göğsümü sağıp biberonla veriyorum göğsüm yara olduğu için iyileşene kadar böyleama bi göğsümü vermiyorum diye diğerini alma zamanı gelince resmen göğsümü koparacak gibi acayip hırçın emiyor yaa onu da yara edecek hiçbirini veremicem diye korkuom nolursa olsun artık kanaya kanaya emziriyim dedim bi ara ama baktım yara iyice kötüye gidiyor hiç düzelecek gibi değil
bi de kızlar 2 aydan sonra uykusu derinleşir diyor her yerde bizimkinin tam tersi oldu yaa geceleri uykusuzluktan kafayı sıyırıcam.. önceden 5-6 saat aralıksız uyuyan çocuk 1-2 saat uyuyup aç olmasa bile uyanıyor yaaaa
Rabbim nelere kadir, eğer teslim olabiliyorsan ona. Guzelin ve iyinin ondan geldigine inanirsan...
slm kızlar özledim sizi genel olarak bi göz attım maşallah bebeklere :) eldiven konusu geçmiş ben 40 ı çıkar çıkmaz çıkardım evet yüzünüde çizdi defalarca ama hemen iki günde geçti. el kasları gelişmesi lazım diye düşünüyorum. gögüs yaralarına gelince işte en önemi mevzu bu biz 10 gün sonra 3. aya gireceğiz benim göğsüm hala kanıyor tam dört kez parça koptu resmen ağladım ama verdim bebeğim kan kustu kakası kan emdi diye simsiyah oldu. oğlumun dokotru ver bişey olmaz kan emsin değilse kesilir dedi. sonra pompa aldım bir ay vermedim neredeyse bu seferde pompanın çektiği yerer kanmaya başladı. dün cildiyeye gittim doktor baktı aman tanrım dedi ne olmuş böyle imkansız bunun bu zaman kadar sürmesi üç ayda çoktan geçmesi lazımdı enfeksiyonda kapmış dedi.antibiyotik verdi 5 gün kullan dedi bir hafta verme bebeğe sağ sütünü dedi ve göğsüme sürmem için impetex diye bi krem verdi sağmadan önce ıka dedi. artık geçmesini istiyorum dün başladım ilaçlara umarım geçer
sütün azalması konusunda ise annam ve kv dem öyle kolay kesilmez merak etme biz sizi memeden keserken çok uğaştık dediler. kanayan göğsümü günde 2 kez sağıyorum evet az gelior 20 cc anca çıkıyor ama emzirmeye başlayınca çoğalır dediler geçenlere trt1 de kibebk prog. doktor da dedi üç gü vermeseniz bile kesilmez korkmayın dedi. ama süt pompa ile sağdıkça değil bebek emdikçe çoğalıyor bunu anladım çünkü denedim en azından benimki öyle oldu kızlar
kılzar şimdi bizim 10 gün sonra üç ay bitiyor. 4. ayın özelliklerine bakıyorum da artık odasını ayrırın diyor. ben ilk baştan beri hep ayırmak istedim ama memlekette anmelerde kaldığım için benimle yattı hep önümüzdeki ay artık evimize gidiyoruz ayırmak istiyorum ne yapsam siz ayırdınız mı ?
Emzirme örtüsü almaya civil magazasina gitmiştim orada görünce 3 tane vardı hemen kaptim)). Tanesi 5 tl.
Bu arada emzirme örtüsü demişken disarida emzirmekte sıkıntı çekenler için iyiy bir çözüm. Tavsiye ederim.
kızlar ayrı odalarda yatıranlara hayranım ya ben çok korkuom bişey olursa diye yanımdan ayıramıyorum, iş yaparken bile uyuyacağı zaman arabasına yatırıp yanıma getiriyorum beşiğine yatırmıyorum.. çocuğu iyice kendime bağımlı yaptım he :)
kızlaaaaaaaaaaaaaarr yardım lutfen paşam sanırım doymuyor nasıl anladım kg den dıll cok skur kg sı gusel ılerlıyo ama kısa uyuyooo ama 10 dk bır uyandı gene yada uykusunu once den mı aldı yada dusenınımı degıstırıyorrr
sut cogalamsın ıcın baska baska varmı onerlerrr
bildiklerm
rezene
dere otu
taze mısır
bulgur cobrasııı
taze kavrulmus beyaz susammm
bunlwarıda uzun zamandır yapmıyorum bılıyorum amayeme dusenımde kavaltıyı st 1 de fılan yapıyorum ancak kalkıyorum bebe ıle o uyursa bend euyuyum dıee veee sonrad a vakıt olmyooo
ne dersınız
bu arada paşam maasalah suan da koltugun ortusundekı cıceklerı yakalamaya calısıyorr keyfii kebabbbtam yemelikk ahh ahhh mucizemm benimm canım oğlummmm
kuzum ben bişeyi çok merak ediyorum... yatakodada bebek varken eşle de pek bi münasebetiniz olamazki
benim eşim şuanda mümkün değil kendi odasına yatırmaz onu. ben salonda yattığım zamanlarda bile gelip oda salonda yatıyordu. benim gece çocuğu duymuycamı düşünüyor. sesini duyunca illa kendide görcek çocuğu. bazen daha ağlamadan uyanma saatinde alıp emziriyorum gece oğlumu. çıkan seslere yine uyanıyor eşim panik bir halde noldu diye. gözler böyleçok panik çookkk işe başlayınca ayırırım diyorum ama bu benim tercihim eşim ne der hiiçç bilmiyorum.
oğlum biraz ağlasa noldu niye ağlıyor bişeyimi var diye endişeleniyor. daha yeni yeni ağlamasına alıştı. zor yani işimiz
ay guldum esıne valla kızbenmkde aynı yaa 2 yasna kadr flan bzmle yatcakmıs oyle dyor gorcez baklm nolcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?