2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
kızlar alışveriş listeme bir bakarmısınız fiyatları uygun mu dermoeczanemden alayım diyorum herşeyi 13 parça eşya 200 lira tuttu fiyatlar konusunda pek fikrim yok....Eki Görüntüle 701496

Listene baktım canım dermoeczanem piyasaya göre çok uygun fiyat verir.Benimde araştırmalarıma göre seçtiğin ürünler neredeyse %30-%40 daha uygunBende kozmetik alışverişini ordan yaparım.Hatta merak edip yolumun üstü diye zonguldak alaplıya uğradım(fatura adresi ordan gelmişti).Büyükşehirlerde bile böyle sistemli bir eczane görmedim.Tüm turkiyeye uygun satış yapıyorlar.Almalısın bence

çok geçmiş olsun.pazartesiye kadar dikkat et kendine ,doktoruna güveniyorsan illa onu istemekte haklısın tabi.
korkma.25 haftalık doğan bebekler yaşıyor artık,öyle bir çağdayız.
Rabbim hayırlısını versin herşeyin.hakkımızda hayırlısı olsun herşeyin

Son düzenleme:
Kızlat ben artık çok takîp edemez oldum sayfalar çok hızlı ilerliyor geçmişe 1 kaç sayfa öncesine bakabiliyorum

Maaşallah ısırırım onun yanaklarını beeeen, benim kızımda önden gidiyor ama bi arkadaşa 3600 doğcak dediler 4kilo doğdu bebiş, başka bi arkadaşada 3200 demişler 2700 doğmuş, usg lerde +500 -500 oynayabiliyormuş

0 bpa deniyor canım plastik ama sağlıklıklı ve soğuğa sıcağa dayananlardan camı artık tavsiye etmiyorlar bebiş biraz büyüdüğünde eliyle vurur atar vs kırılır...

İnşallah düzelmiştir iyi haberlerini bekliyoruzz

çok sağol canım ya ben de dermoeczanemden lierac almıştım diğer sitelere göre daha uygun diye ama bunların piyasa fiyatlarını bilmediğimden kazık yemek istemiyorum :)) peki sence bu listede gereksiz bir şey var mı?

kızlar alışveriş listeme bir bakarmısınız fiyatları uygun mu dermoeczanemden alayım diyorum herşeyi 13 parça eşya 200 lira tuttu fiyatlar konusunda pek fikrim yok....Eki Görüntüle 701496

ben civilim'e bakmani tavsiye ederim , bazi seyler cok uygun oluyor orda , mesela senin chicco samsupun 500 ml 14 tl civilimde 750 ml 15 tl gibi .

burun temizleyicisinin cok gereksiz oldugunu duydum ,

Bence hepsi ihtiyacın olacak şeyler sadece DR BROWN'S NATURAL FLOW 240 ın cam olup olmadığına bak birde pembe ve mavi seçeneği varmış bebeğinin cinsiyetine göre olanı seç.Birde listenin başındaki chicco sünger banyo içinse biraz daha uygun olanı seçebilirsin.Çünkü onları sık sık değiştirmek gerekiyor.Uzun süre aynı süngerle banyo pek sağlıklı değilmiş

Göbüşlüler aklıma geldikçe hastane valizine koyacağım şeyleri telefona not ediyordum liste tamamlandı gibi?? buraya kopyala yapıştır yapıcam, bakın bakalım çok mu abartmışım yada eksik bişeyler var mı????(

3 iç zıbın,
2 dış zıbın,
2 ayaklı alt,
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı zıbın,
2 uzun kollu tulum,
1 çıtçıtlı atlet,
1 çıtçıtlı yarımkol body,
1 yelek,
2 eldiven,
2 şapka,
2 önlük,
2 çorap,
2 battaniye,
5-6 ağız bezi,
5-6 tane 1 no bebek bezi,
Pamuk ve kase,
Hazır saf sulu pamuklu mendil,
Emzik,
Biberon,
Mama Kaşığı (memeyi almazsa yada süt olmazsa mama verilebilir diye inşallah olmaz öyle birşey),
Türk Kahve makinesi + Esmer şeker + 1 bardak + Çay kaşığı
(İnşallah ihtiyacımız olmaz da, sütüm inmezse şekerli su vericez annane usulü, annem ameliyathane anestezi hemşiresi o da verelim yoksa sütten başka bişey vermeyin diyolar ams sarılık oluyorlar sonra dedi)

Kendimiz için;

still tea
Şerbet
Plastik bardaklar
2 gecelik
1 pijama
3 tek kullanımlık lohusa kilodu
3 normal kilot
Büyük boy ped
Diş fırçası macunu
Terlik
2 Pamuklu ince çorap
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Lohusa tacı
4-5 tel toka
Lastik toka
Saç düzleştirici
Makyaj malzemesi
Ayna
Roll on
Yüz nemlendiricim
Eşofman altı + Tişört
+Spor ayakkabı (hastane çıkışı gitmek için)

Fotoğraf makinesi + şarj aleti,
Telefon şarj aleti
Bebek şekeri + oda süsleri

slm kızlar biz geldik oğlumla :) nasılsınız bakalım yoğunuz bu ara ay başı olunca birde izne ayrılacağım diye işlerimi halletmeye çalışıyorum yeni açtım daha. sabah kalktık basküle çıktık ki birde ne görelim ana oğul 10 kg almışız :) artık aldım demiyorum aldık diyorum suçuma ortak buldum :) aman sağlık olsun ne yapalım yeterki oğlum iyi olsun :) neyse biz bi bakalım neler kaynattınız :)

bizim kızımız doğum pozisyonunu almış teyzesi...

ben civilim'e bakmani tavsiye ederim , bazi seyler cok uygun oluyor orda , mesela senin chicco samsupun 500 ml 14 tl civilimde 750 ml 15 tl gibi .

burun temizleyicisinin cok gereksiz oldugunu duydum ,

hadi yaa burnunu nasıl temizleyeceğiz peki, eğer gereksizse almıyayım ben de ya.. civilim mantıklı evet oraya da bir bakayım çok teşekkürler

dr browns cam ama açıkçası biberonda 2 marka almak doğru mu bilmiyorum. hem avent hem dr Brown... bebek alışmakta güçlük çekermi diyorum.. acaba tek bir marka 2 biberon mu alsam? sünger konusunda haklısın bana da pahalı geldi ama forumda süngerin çok önemli olduğunu suyu emici ve yumuşak olması gerektiğini okudum bu da kaliteli gibi geldi bana ama devamlı değiştirmek gerekiyorsa bu kdr pahalı almama gerek yok gerçekten.

ayrica canim dr brownlar gaz yapiyomus bebeklerde duyduguma gore :)

canım emin misin kime sorduysam kolik önleyici en iyi biberon olduğunu söylediler.. hatta biberonu inceledim içinde bir de çubuğu var gazı önlüyormuş havayı içine alıyormuş çubuk sayesinde... avent alacaktım ikisini de sırf gaz önleyici sistem diye dr browns a yöneldim

Herkese günaydııııın ve hayırlı cumalar...

Canım eline sağlık iyi yapmışsın ne olur ne olmaz artık nerdeyse 7 ayı hepimiz bitirdik. Allahım hepimize kolaylık versin inşallah.

Amin canım amin. Allahım yardımcımız olsun.

Eki Görüntüle 701198 Eki Görüntüle 701198
Kizlar nasil kizimin battaniyesi altini ve kenarlarını ben yaptım işlemelerini anneannemiz nasıl olmussss

Anaaam ne şirin bi şey olmuş. Eline sağlik kız çok güzel olmuş. İnşaallah ğüle ğüle kullanmak nasip olsun

at kız o elindekini

Ay kız sabah sabah nasıl güldüm

Ben ZEYNEP ERVE diyorum

Amin canım. Senin de Cuman mübarek olsun

Öncelikle geçmiş olsun canım. Beni de birinci hamileliğim olduğu için bu hakkında fazla bilgim yok ama bildiğim karadıyle yalancı sancılar 28 haftadan sonra başlar ve genelikle karın bölgesinde olur gerçek sancılar ise belden başlar karın bölgesine yayılır.

- Yalancı sancılar düzensizdir, sabit aralıklarla gelmezler, önceden geleceğini tahmin edemezsin. Gerçek doğum sancıları ise hep aynı aralıklarla düzenli gelir ve kaybolurlar.
- Yalancı doğum sancılarının sıklıkları ve şidddeti giderek artmaz. Gerçek doğum sancıları giderek sıklaşır ve şiddeti artar.
- Yalancı ağrılar pozisyonunuzu değiştirmekle yada hareket etmekle geçer fakat gerçek ağrılar geçmez.
- Gerçek ağrılar 30 - 60 saniye arasında sürer. Yalancı ağrıların süresi her seferinde çok değişiklik gösterir, genellikle daha kısa (15 - 20 saniye) sürer.
- Yalancı ağrılar ağrı vermekten çok rahatsızlık verir tarzdadır canım

Sende bu belirtilerden hangisi var?

ANNELER OKUMALISINIZ ♥ ♥

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla ........ne mutlu bize :)

Benim önerim dr brown un 125 ve 240 ml lik cam olanını seçmen.Ben öyle yaptım.Burun asplatörünün gerekli olduğunu tecrübeli anne bloglarında okudum.Bende dr blownun gaz önleyici özelliğinden dolayı tercih etmiştim.Sünger bakteri barındırabildiği için daha fazla alıp daha uygun olanı seçmek daha mantıklı bencede.

Gaz yaptığını ilk defa duydum Vallahi bende kolik önleyici diye 120ml geniş ağızlı dr brown aldım, usa malı, amerikalılar bu işi biliyolardır diye düşünmüştüm

yaaaa ne kadar güzel bir dinimiz var... kendimi çok şanslı hissettim, hem Müslüman olduğum için hem de hamile olduğum için:))))

bilmiyorumki , bu hafta bi yerde okudum, bende dr brown biberonlara cok bakmiştim okuyunca vazgectim , belki yanlış bilgidir , kafanizi karıstırmak istemem.

cam ilerde kullanımı uygun olur mu sizce?
sünger konusunda fikrimi değiştirdim haklısın...

--------------
nisayy

NUK Night & Day Silikon Uyku Emzii No:1 0-6 Ay | 10,00 TL
bayanlar hep bahsettiğiniz emzik böle bişimiydi sipariş vereceğimde silikonmu olacak kauçuk mu bilemedim siz hangisinden aldınız acaba

forumda kauçuğun daha iyi olduğunu okudum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…