- 24 Ağustos 2012
- 1.156
- 222
- 123
canım emin misin kime sorduysam kolik önleyici en iyi biberon olduğunu söylediler.. hatta biberonu inceledim içinde bir de çubuğu var gazı önlüyormuş havayı içine alıyormuş çubuk sayesinde... avent alacaktım ikisini de sırf gaz önleyici sistem diye dr browns a yöneldim
Göbüşlüler aklıma geldikçe hastane valizine koyacağım şeyleri telefona not ediyordum liste tamamlandı gibi?? buraya kopyala yapıştır yapıcam, bakın bakalım çok mu abartmışım yada eksik bişeyler var mı????(
3 iç zıbın,
2 dış zıbın,
2 ayaklı alt,
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı zıbın,
2 uzun kollu tulum,
1 çıtçıtlı atlet,
1 çıtçıtlı yarımkol body,
1 yelek,
2 eldiven,
2 şapka,
2 önlük,
2 çorap,
2 battaniye,
5-6 ağız bezi,
5-6 tane 1 no bebek bezi,
Pamuk ve kase,
Hazır saf sulu pamuklu mendil,
Emzik,
Biberon,
Mama Kaşığı (memeyi almazsa yada süt olmazsa mama verilebilir diye inşallah olmaz öyle birşey),
Türk Kahve makinesi + Esmer şeker + 1 bardak + Çay kaşığı
(İnşallah ihtiyacımız olmaz da, sütüm inmezse şekerli su vericez annane usulü, annem ameliyathane anestezi hemşiresi o da verelim yoksa sütten başka bişey vermeyin diyolar ams sarılık oluyorlar sonra dedi)
Kendimiz için;
still tea
Şerbet
Plastik bardaklar
2 gecelik
1 pijama
3 tek kullanımlık lohusa kilodu
3 normal kilot
Büyük boy ped
Diş fırçası macunu
Terlik
2 Pamuklu ince çorap
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Lohusa tacı
4-5 tel toka
Lastik toka
Saç düzleştirici
Makyaj malzemesi
Ayna
Roll on
Yüz nemlendiricim
Eşofman altı + Tişört
+Spor ayakkabı (hastane çıkışı gitmek için)
Fotoğraf makinesi + şarj aleti,
Telefon şarj aleti
Bebek şekeri + oda süsleri
ANNELER OKUMALISINIZ ♥ ♥
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla ........ne mutlu bize :)
NUK Night & Day Silikon Uyku Emzii No:1 0-6 Ay | 10,00 TL
bayanlar hep bahsettiğiniz emzik böle bişimiydi sipariş vereceğimde silikonmu olacak kauçuk mu bilemedim siz hangisinden aldınız acaba
bilmiyorumki , bu hafta bi yerde okudum, bende dr brown biberonlara cok bakmiştim okuyunca vazgectim , belki yanlış bilgidir , kafanizi karıstırmak istemem.
haklısın özel hastanelerde bu çok yapılıyor.sen pazartesiye kadar dikkat et kendine sonrasında inşallah sorun olmadan atlatırsın canım.işte ilk gebelik olunca insan idrak edemiyor acaba maksuz para içinmi yatırmaya kalkıyolar diye düşündük eşimle.çünkü o doktora ilk kez muayene oldum ve konuşmaları hiçde ikna edici ve güven verici değildi.bende kendimi gayet iyi hissettiğim için kabul etmedim inanmadım yani söylenenlere.üstelik maddi olarak altından kalkabileceğim bi yerde değildi.devlet hastanesi yatırsaydı yatıcaktım zaten hiç tereddüt etmeden bakalım p.tesi gittiğimde ne dicek kendi doktorum.ilginize çok tşk ederim sizede hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim...
evet ben de hiç kullanamamıştım.genelde pek işe yaramıyor yine kendin temizliyorsun burnunuben civilim'e bakmani tavsiye ederim , bazi seyler cok uygun oluyor orda , mesela senin chicco samsupun 500 ml 14 tl civilimde 750 ml 15 tl gibi .
burun temizleyicisinin cok gereksiz oldugunu duydum ,
bebeğe şekerli su vermeyin bence arkadaşım yine siz bilirsiniz ama.bir de hasta bezi kesinlikle olmaGöbüşlüler aklıma geldikçe hastane valizine koyacağım şeyleri telefona not ediyordum liste tamamlandı gibi?? buraya kopyala yapıştır yapıcam, bakın bakalım çok mu abartmışım yada eksik bişeyler var mı????(
3 iç zıbın,
2 dış zıbın,
2 ayaklı alt,
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı zıbın,
2 uzun kollu tulum,
1 çıtçıtlı atlet,
1 çıtçıtlı yarımkol body,
1 yelek,
2 eldiven,
2 şapka,
2 önlük,
2 çorap,
2 battaniye,
5-6 ağız bezi,
5-6 tane 1 no bebek bezi,
Pamuk ve kase,
Hazır saf sulu pamuklu mendil,
Emzik,
Biberon,
Mama Kaşığı (memeyi almazsa yada süt olmazsa mama verilebilir diye inşallah olmaz öyle birşey),
Türk Kahve makinesi + Esmer şeker + 1 bardak + Çay kaşığı
(İnşallah ihtiyacımız olmaz da, sütüm inmezse şekerli su vericez annane usulü, annem ameliyathane anestezi hemşiresi o da verelim yoksa sütten başka bişey vermeyin diyolar ams sarılık oluyorlar sonra dedi)
Kendimiz için;
still tea
Şerbet
Plastik bardaklar
2 gecelik
1 pijama
3 tek kullanımlık lohusa kilodu
3 normal kilot
Büyük boy ped
Diş fırçası macunu
Terlik
2 Pamuklu ince çorap
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Lohusa tacı
4-5 tel toka
Lastik toka
Saç düzleştirici
Makyaj malzemesi
Ayna
Roll on
Yüz nemlendiricim
Eşofman altı + Tişört
+Spor ayakkabı (hastane çıkışı gitmek için)
Fotoğraf makinesi + şarj aleti,
Telefon şarj aleti
Bebek şekeri + oda süsleri
bayanlar hep bahsettiğiniz emzik böle bişimiydi sipariş vereceğimde silikonmu olacak kauçuk mu bilemedim siz hangisinden aldınız acaba
ablam da hep onu kullandı gayet memnundu.gazlıydı bebeği bu biberondan sonra rahatladık diyordu.kullanıcıya göre değişiyor bence memnuniyet durumu.
herşey güzel ne var ne yok yazmışsın.bravo
ama bebeğe şekerli su verme taraftarı değilim,onun yerine mama vermeyi düşünüyorum süt gelene kadar.şekerli su içeceğine mama alsın beslensin.hatta mama firmalarına telefon açtım tek kullanımlık numune mama sample ları istedim .gönderdiler sağ olsunlar.
aç kaldıkça sarılık değeri artıyor,kan değişimine kadar gidiyor olay Allah korusun
bu benim düşüncem tabi.
annemleri tembihledim.ben ameliyathaneden gelene kadar bebeğin ağzına önce hurma tattırıp ardından zemzem verecekler.
sonrasında da çok ağlarsa mama.
sezeryanda süt hemen inmiyor çünkü.3 doğuma şahit oldum bu şekilde.bebek hastaneden çıkana kadar 200-300 gr kaybediyor.hemşireler illa süt verin diyorlar ama bebek anne karnında 1 haftada anca aldığı kiloyu 2 günde kaybedebiliyor.gizli gizli vermeyi düşünüyorum bu yüzden.
ne çok konuştum yaw
haklısın özel hastanelerde bu çok yapılıyor.sen pazartesiye kadar dikkat et kendine sonrasında inşallah sorun olmadan atlatırsın canım.
evet ben de hiç kullanamamıştım.genelde pek işe yaramıyor yine kendin temizliyorsun burnunu
bebeğe şekerli su vermeyin bence arkadaşım yine siz bilirsiniz ama.bir de hasta bezi kesinlikle olma
lı ped yeterli olmuyor ilk zamanlar.
ANNELER OKUMALISINIZ ♥ ♥
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla ........ne mutlu bize :)
belki yazan yanlış yazmıştır veya onun bebeğine etkisi olmamış da olabilir.. illa her bebekte etkisini göstercek diye bir şey yok:) dr Brown da cam olması da beni endişelendiriyor.. yaşını doldurduğu zaman nası kullanacak atar kırar döker çocuk bu belli olmaz
cam ilerde kullanımı uygun olur mu sizce?
sünger konusunda fikrimi değiştirdim haklısın...
--------------
nisayy
forumda kauçuğun daha iyi olduğunu okudum..
cam ilerde kullanımı uygun olur mu sizce?
sünger konusunda fikrimi değiştirdim haklısın...
--------------
nisayy
forumda kauçuğun daha iyi olduğunu okudum..
ben chicco physio kauçuk emzik aldım.bebeğin emip emmeyeceği belli değil ama.belli de olmaz hani.
kuzenim diş hekimi bu emziğin bebeğin damak yapısına en uygun emzik oldugunu söyledi ve kauçuk kullan dedi.
normalde çene yapısını bozduğu için emzik önermiyorlarmış ama bu emziği öneriyoruz demişti.Eki Görüntüle 701552
ablam da hep onu kullandı gayet memnundu.gazlıydı bebeği bu biberondan sonra rahatladık diyordu.kullanıcıya göre değişiyor bence memnuniyet durumu.
herşey güzel ne var ne yok yazmışsın.bravo
ama bebeğe şekerli su verme taraftarı değilim,onun yerine mama vermeyi düşünüyorum süt gelene kadar.şekerli su içeceğine mama alsın beslensin.hatta mama firmalarına telefon açtım tek kullanımlık numune mama sample ları istedim .gönderdiler sağ olsunlar.
aç kaldıkça sarılık değeri artıyor,kan değişimine kadar gidiyor olay Allah korusun
bu benim düşüncem tabi.
annemleri tembihledim.ben ameliyathaneden gelene kadar bebeğin ağzına önce hurma tattırıp ardından zemzem verecekler.
sonrasında da çok ağlarsa mama.
sezeryanda süt hemen inmiyor çünkü.3 doğuma şahit oldum bu şekilde.bebek hastaneden çıkana kadar 200-300 gr kaybediyor.hemşireler illa süt verin diyorlar ama bebek anne karnında 1 haftada anca aldığı kiloyu 2 günde kaybedebiliyor.gizli gizli vermeyi düşünüyorum bu yüzden.
ne çok konuştum yaw
haklısın özel hastanelerde bu çok yapılıyor.sen pazartesiye kadar dikkat et kendine sonrasında inşallah sorun olmadan atlatırsın canım.
evet ben de hiç kullanamamıştım.genelde pek işe yaramıyor yine kendin temizliyorsun burnunu
bebeğe şekerli su vermeyin bence arkadaşım yine siz bilirsiniz ama.bir de hasta bezi kesinlikle olma
lı ped yeterli olmuyor ilk zamanlar.
bende bi eczacı arkadasımın tavsiye üzerine bundan aldım ikilisini..
bende bi eczacı arkadasımın tavsiye üzerine bundan aldım ikilisini..
ama o 200-300 gramı vermeyenide hiç duymadım.. canım o biraz bebeğin sürekli su için de durmasından kaynaklanan bi şişkinlik sanırsam verdiği gramlar..
tatlım aynen o uyuşmalar benimde sol bacağımda ve ayağımda var doktorum onun için osteocare diye bir D vitamini hapı verdi ve sütü biraz daha çok iç dedi.. sende doktoruna sorup içebilirsin.. yahu çevremde hamileliği uykuda geçirenler var aygın baygınn.. onalrdan olamadım isterdim aslında biz uyudukca minişlerimiz içimizde byürdü vall.. yinede çok şükür bin şükür halimize.. şükürlerimizi unutmayalım aman ha. öperim
Bende mama vermek yerine ilk etapta şekerli su verelm hala sütüm gelmezse en son mamaya başvurayım diyorum, yeni doğanda bağırsak problemi hazımsızlık kolik yapabiliyormuş, off inşallah hiç ihtiyacımız olmaz
bi de benim 3 haftadır falan koyu sarı yoğun kıvamlı çok az bir sıvı geliyor arasıra, 1 tlden biraz daha büyük iz bırakcak kadar , bu ne ola ki?? Anneme sordum onun 7. Ayda sütü gelmeye başlamış, bu da süt mü acaba ? İnşallah önceden gelmez ilk süt çok önemliymiş çünkü...
oyyy maşallah minik kartala...Biz geldik kızçemle30.haftamız kutlu olsun:118::118::118::119::119::119::119::119::119::118::118::118::124::124::124::124::124:
Dün giremedik çok yoğunduk.Sabah annemi de alıp doğru doktor
teyzemize.Çok heyecanlıydım hem de çok:18::18::18::26::26::26:
Kızçemi tam 1 aydır görmüyordum.Annem de benimle birlikte girdi
Doktorun yanına ne kadar da meraklıydı.Kızçem 41 cm olmuş ve 1474 gr olmuş.
Şimdilik bir sorunumuz yok ALLAH'ıma binlerce kez şükürler olsun
Doktorum benim kiloma da baktı 1 ayda hiç kilo almamışım.Hiç değişmemişsin dedi
Çok iyi beslendiğimi söyledi.Balık tüketemiyorum artık dedim yaz gelince hep buzluktan
veriyorlar dediM.O da balık hapı verdi,magnezyum verdi.Kramplarım yok ama suda eritilenden
verdi yineMutlu mesut ayrıldık ödüllendirdik yine kendimizi
Sonra Fatih'e tülcüye gittik kızçemin odası,mutfağım,odam için tül perde siparişi verdik.
Eşim annemle bizi Eminönü'ne bıraktı doyasıya gezdik.Bebek şekerleri,şeker hamurlu kurabiye
için süsler,sepetler,odası için saat filan aldım.Hiç yorulmadım.Ama dönüşte eşim trafikte sıkışınca
taksi beklemeye başladık ama nafile.Her yer berbat bir trafikle boğuyordu.Sebebi de justinnnnn yüzünden
uyuz çocuğun konseri varmış alt üst olmuş her yer.Annemlere geçip eşimi bekledim
Onunla birlikte önce forum sonra ikeaya gittik.Sonra da eve geldik.Aldıklarım,heyecanım eşimi çok etkilemişti
Çok planlarım varrrr çokkkkk...Nasıl yetiştireceğim bilmiyorum.:18::18::18::18::18:
Bu arada gözümden kaçmadı 1500.sayfaya yazmak için can atıyordum yine kaçırmışım:26::26::26::26:
Bir de kızlar bana geçen sene doğum yapan kuzenlerim bebişlerimizin kıyafetleri için
dalanın sabun tozunu önerdiler.Ama ben burda 4-5 yere sordum ama yok.Siz nerelerden aldınız?
Yardımcı olun analarım....
Geçmişi okuyuyorum şaşı olacağım ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?