2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ablam da hep onu kullandı gayet memnundu.gazlıydı bebeği bu biberondan sonra rahatladık diyordu.kullanıcıya göre değişiyor bence memnuniyet durumu.

herşey güzel ne var ne yok yazmışsın.bravo

ama bebeğe şekerli su verme taraftarı değilim,onun yerine mama vermeyi düşünüyorum süt gelene kadar.şekerli su içeceğine mama alsın beslensin.hatta mama firmalarına telefon açtım tek kullanımlık numune mama sample ları istedim .gönderdiler sağ olsunlar.
aç kaldıkça sarılık değeri artıyor,kan değişimine kadar gidiyor olay Allah korusun
bu benim düşüncem tabi.

annemleri tembihledim.ben ameliyathaneden gelene kadar bebeğin ağzına önce hurma tattırıp ardından zemzem verecekler.
sonrasında da çok ağlarsa mama.
sezeryanda süt hemen inmiyor çünkü.3 doğuma şahit oldum bu şekilde.bebek hastaneden çıkana kadar 200-300 gr kaybediyor.hemşireler illa süt verin diyorlar ama bebek anne karnında 1 haftada anca aldığı kiloyu 2 günde kaybedebiliyor.gizli gizli vermeyi düşünüyorum bu yüzden.

ne çok konuştum yaw

inşallah canimmmm

bilmiyorumki , bu hafta bi yerde okudum, bende dr brown biberonlara cok bakmiştim okuyunca vazgectim , belki yanlış bilgidir , kafanizi karıstırmak istemem.

belki yazan yanlış yazmıştır veya onun bebeğine etkisi olmamış da olabilir.. illa her bebekte etkisini göstercek diye bir şey yok:) dr Brown da cam olması da beni endişelendiriyor.. yaşını doldurduğu zaman nası kullanacak atar kırar döker çocuk bu belli olmaz

haklısın özel hastanelerde bu çok yapılıyor.sen pazartesiye kadar dikkat et kendine sonrasında inşallah sorun olmadan atlatırsın canım.

ben civilim'e bakmani tavsiye ederim , bazi seyler cok uygun oluyor orda , mesela senin chicco samsupun 500 ml 14 tl civilimde 750 ml 15 tl gibi .

burun temizleyicisinin cok gereksiz oldugunu duydum ,
evet ben de hiç kullanamamıştım.genelde pek işe yaramıyor yine kendin temizliyorsun burnunu

bebeğe şekerli su vermeyin bence arkadaşım yine siz bilirsiniz ama.bir de hasta bezi kesinlikle olma
lı ped yeterli olmuyor ilk zamanlar.

ama o 200-300 gramı vermeyenide hiç duymadım.. canım o biraz bebeğin sürekli su için de durmasından kaynaklanan bi şişkinlik sanırsam verdiği gramlar..

şeker zaten bebeğe yasak değil mi ? onun yerine mama bence de daha uygun..

Allah razı olsun canım çok güzel paylaşım
Sabah sabah ağlattın

evet canim olabilir ,

cam ufak 1 tane alinabilir şimdi kullanim için , zaten plastik olanlarda bebekler için özel yapilmiş sagliksiz oldugunu düşünmüyorum.

Canım zaten bebek ilk aylarda cam olmasada biberonu kavrayıp tutamayacak bizim desteğimizle beslenecek.En azında başlarda cam biberon kullanırsın daha sonra gerek görürsen diğerine geçiş yaparsın.Hem cam biberon çok ağır gelmedi bana.6-7 aydan sonra bebekte rahatlıkla tutabilir diye düşünüyorum.Endişen varsa başta 125 ml cam alırsın büyük olanını cam almazsın.Dr brownun hem cam hem cam olmayanı var

NUK Night & Day Silikon Uyku Emzii No:1 0-6 Ay | 10,00 TL
bayanlar hep bahsettiğiniz emzik böle bişimiydi sipariş vereceğimde silikonmu olacak kauçuk mu bilemedim siz hangisinden aldınız acaba

ben chicco physio kauçuk emzik aldım.bebeğin emip emmeyeceği belli değil ama.belli de olmaz hani.
kuzenim diş hekimi bu emziğin bebeğin damak yapısına en uygun emzik oldugunu söyledi ve kauçuk kullan dedi.
normalde çene yapısını bozduğu için emzik önermiyorlarmış ama bu emziği öneriyoruz demişti.

Son düzenleme:

bende bi eczacı arkadasımın tavsiye üzerine bundan aldım ikilisini..

Bende mama vermek yerine ilk etapta şekerli su verelm hala sütüm gelmezse en son mamaya başvurayım diyorum, yeni doğanda bağırsak problemi hazımsızlık kolik yapabiliyormuş, off inşallah hiç ihtiyacımız olmaz

bi de benim 3 haftadır falan koyu sarı yoğun kıvamlı çok az bir sıvı geliyor arasıra, 1 tlden biraz daha büyük iz bırakcak kadar , bu ne ola ki?? Anneme sordum onun 7. Ayda sütü gelmeye başlamış, bu da süt mü acaba ? İnşallah önceden gelmez ilk süt çok önemliymiş çünkü...

Biz geldik kızçemle30.haftamız kutlu olsun:118::118::118::119::119::119::119::119::119::118::118::118::124::124::124::124::124:
Dün giremedik çok yoğunduk.Sabah annemi de alıp doğru doktor
teyzemize.Çok heyecanlıydım hem de çok:18::18::18::26::26::26:
Kızçemi tam 1 aydır görmüyordum.Annem de benimle birlikte girdi
Doktorun yanına ne kadar da meraklıydı.Kızçem 41 cm olmuş ve 1474 gr olmuş.
Şimdilik bir sorunumuz yok ALLAH'ıma binlerce kez şükürler olsun
Doktorum benim kiloma da baktı 1 ayda hiç kilo almamışım.Hiç değişmemişsin dedi
Çok iyi beslendiğimi söyledi.Balık tüketemiyorum artık dedim yaz gelince hep buzluktan
veriyorlar dediM.O da balık hapı verdi,magnezyum verdi.Kramplarım yok ama suda eritilenden
verdi yineMutlu mesut ayrıldık ödüllendirdik yine kendimizi
Sonra Fatih'e tülcüye gittik kızçemin odası,mutfağım,odam için tül perde siparişi verdik.
Eşim annemle bizi Eminönü'ne bıraktı doyasıya gezdik.Bebek şekerleri,şeker hamurlu kurabiye
için süsler,sepetler,odası için saat filan aldım.Hiç yorulmadım.Ama dönüşte eşim trafikte sıkışınca
taksi beklemeye başladık ama nafile.Her yer berbat bir trafikle boğuyordu.Sebebi de justinnnnn yüzünden
uyuz çocuğun konseri varmış alt üst olmuş her yer.Annemlere geçip eşimi bekledim
Onunla birlikte önce forum sonra ikeaya gittik.Sonra da eve geldik.Aldıklarım,heyecanım eşimi çok etkilemişti
Çok planlarım varrrr çokkkkk...Nasıl yetiştireceğim bilmiyorum.:18::18::18::18::18:
Bu arada gözümden kaçmadı 1500.sayfaya yazmak için can atıyordum yine kaçırmışım:26::26::26::26:
Bir de kızlar bana geçen sene doğum yapan kuzenlerim bebişlerimizin kıyafetleri için
dalanın sabun tozunu önerdiler.Ama ben burda 4-5 yere sordum ama yok.Siz nerelerden aldınız?
Yardımcı olun analarım....
Geçmişi okuyuyorum şaşı olacağım ama

bende bi eczacı arkadasımın tavsiye üzerine bundan aldım ikilisini..

bendeki de ikili .int.te bulamadım 2 liyi

ama o 200-300 gramı vermeyenide hiç duymadım.. canım o biraz bebeğin sürekli su için de durmasından kaynaklanan bi şişkinlik sanırsam verdiği gramlar..

tabi şişlik de oluyor bebek de doğunca.
yeğenim 300 gr verdiğinde hafif sarılık da vardı.hemşireler mama vermiyorlar bir kaç saat bekletiyorlar anne süt ügelsin onu alsın bebek diye.sonra verilen mama da faydalı olmamış.doktor bizimkilere kızmış aç bırakmışsınız,bu kadar gr kaybetmemeliydi diye.taburcu oldukları gün .eve gidince emzirme sıklığının nasıl olacağından bahsetmiş,azarlamış göndermiş.
sarılığı arttı diye gelirsiniz böyle giderse demiş

aah kızlar ah biliyorum elinizde değil ama uyumaya çalışın, daha önce de bahsetmiştim ama görmemiş olabilirsiniz, benimde hamileyken uykusuzluk sorunum vardı ki ben hayatım boyunca hiç uykusuzluk çekmemiştim, uykuyu da severdim ama 7-8. aylarda geceleri hiç uyuyamadım, 3-4 saat uyumak için hiç kalkmadan gözlerimi kapatmayı filan denerdim, sağa sola dönmekten bıkardım yorulurdum.daha önce doğum yapan bi arkadaşım da deneyimlerinden duyduklarından, bana derdi ki ne yap et uyumaya çalış yoksa bebiş de uykusuz oluyo diye, harbiden de kızım doğdu 3 ay hemen hemen hiç uyumadı,15 aylık oldu anca uykuları düzene girdi ama hala desteksiz kendiliğinden uyumuyo. sağlığında hiçbişey yok çoooook şükür ama uykusuzluk hakikaten problem sizi çok iyi anlıyorum. benim uykusuzluğum 9. ayda geçmişti. sizin de geçer inşallah. 9. ayda miss gibi uyuyodum :)

RNA TASARIM

Eklentiler

• $IMG_2976.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

dediğin gibi inşallah hiç ihtiyacımız kalmaz.
muhtemelen süt canım gelen.sakın sıkma ama.sarımtrak renkte olurmuş.

oyyy maşallah minik kartala...
ben marketten alıyorum... hemen her markette var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…