Hoş geldin Grafımmm
İznin tadını çıkar canım.Ben sol tarafıma yatınca
oraya sıkışıyormuş gibi geliyor ve sürekli pıt pıt atıyor
O zaman zorlanıyorum sadece:26::26:
hosbulduk arkadasim
ama sola yatmak gegrgkiyormus o zaman rahat ediyorlarmıs bebem
sağda rahatsız oluyorlarmıi
Sürekli solda yatıyorum canım benim.Sadece uykuya
dalana kadar azıcık bir süre sağa dönüp hemen sola dönüyorum
Eşim de buna şaşırıyor ben eskiden uyuyana kadar 1-2 saat
geçerdi ama şimdi hemen sabah olsun hemen gün bitsin diye
düşünürken uyuyakalıyorumSürekli soldayım
yani.Sabah kalktığımda bakıyorum da hep soldayım
Sürekli solda yatıyorum canım benim.Sadece uykuya
dalana kadar azıcık bir süre sağa dönüp hemen sola dönüyorum
Eşim de buna şaşırıyor ben eskiden uyuyana kadar 1-2 saat
geçerdi ama şimdi hemen sabah olsun hemen gün bitsin diye
düşünürken uyuyakalıyorumSürekli soldayım
yani.Sabah kalktığımda bakıyorum da hep soldayım
ben pek solumda yatamıyorum... doktorumda illa şartlama kendini sola dedi... yan yat sağ-sol farketmez... ama sakın sırt üstü yatma bebeğe kan akışı sağlanamaz dedi...
Biz geldik kızçemle30.haftamız kutlu olsun:118::118::118::119::119::119::119::119::119::118::118::118::124::124::124::124::124:
Dün giremedik çok yoğunduk.Sabah annemi de alıp doğru doktor
teyzemize.Çok heyecanlıydım hem de çok:18::18::18::26::26::26:
Kızçemi tam 1 aydır görmüyordum.Annem de benimle birlikte girdi
Doktorun yanına ne kadar da meraklıydı.Kızçem 41 cm olmuş ve 1474 gr olmuş.
Şimdilik bir sorunumuz yok ALLAH'ıma binlerce kez şükürler olsun
Doktorum benim kiloma da baktı 1 ayda hiç kilo almamışım.Hiç değişmemişsin dedi
Çok iyi beslendiğimi söyledi.Balık tüketemiyorum artık dedim yaz gelince hep buzluktan
veriyorlar dediM.O da balık hapı verdi,magnezyum verdi.Kramplarım yok ama suda eritilenden
verdi yineMutlu mesut ayrıldık ödüllendirdik yine kendimizi
Sonra Fatih'e tülcüye gittik kızçemin odası,mutfağım,odam için tül perde siparişi verdik.
Eşim annemle bizi Eminönü'ne bıraktı doyasıya gezdik.Bebek şekerleri,şeker hamurlu kurabiye
için süsler,sepetler,odası için saat filan aldım.Hiç yorulmadım.Ama dönüşte eşim trafikte sıkışınca
taksi beklemeye başladık ama nafile.Her yer berbat bir trafikle boğuyordu.Sebebi de justinnnnn yüzünden
uyuz çocuğun konseri varmış alt üst olmuş her yer.Annemlere geçip eşimi bekledim
Onunla birlikte önce forum sonra ikeaya gittik.Sonra da eve geldik.Aldıklarım,heyecanım eşimi çok etkilemişti
Çok planlarım varrrr çokkkkk...Nasıl yetiştireceğim bilmiyorum.:18::18::18::18::18:
Bu arada gözümden kaçmadı 1500.sayfaya yazmak için can atıyordum yine kaçırmışım:26::26::26::26:
Bir de kızlar bana geçen sene doğum yapan kuzenlerim bebişlerimizin kıyafetleri için
dalanın sabun tozunu önerdiler.Ama ben burda 4-5 yere sordum ama yok.Siz nerelerden aldınız?
Yardımcı olun analarım....
Geçmişi okuyuyorum şaşı olacağım ama
bende sana katılıyorum. arkadaşımın kızı 1 yaşında çocuğa doğduğunda annesi şekerli su vermek istemiş kız yok dotor verme dedi diye diretmiş doktoru verme dediği için korkmuş ve çocuk sarılıktan zor kurtuldu yoğun bakımda kaldı günlerce uyandıramadılar. bende vermeyi düşünüyorum hemen mama yada şekerli su hatta yeni doğum yapan bi tanıdık 2 tane hurmayı suda bekletip onun suyundan vermiş bebeğe.Ben yasaklara dr lara çok bakmıyorum pek :26: daha düne kadar tereyağı yemeyin diyorlardı şimdi yiyin diyolarlar , düne kadar yüzüstü yatırın diyorlardı artkk yan yatırın diyorlar anneme drlar yüzüstü yatırın demişler ben bebekken o yan yatırmış , kaç bebek vakası geliyodu hastaneye kusmuğu genzine kaçan boğulan diyor, balık yağı hapı için diyorlardı şimdi bitkisel omega3 hapları için diyolar, düne kadar herkese anyibiyotik yapıyorlardı yeni yeni antibiyotik zararrlı yılda 1den çok kullanmayın diyorlar , mama verme konusu içtiğimiz ilaç tavsiyeleri vs. Büyük ilaç şirketlerinin oyunlarıı... Doğumun hastslığın her türlünü görmüş, ben annemin tecrübesine güveniyorum...
Hoşgeldiniz kuzular:) herşeyin yolunda olmasına sevindim cnm.
bende dalan sabunu kullanıyorum.öokta memnun kaldım.2 tane almıştım biri benim evimde diğeride anneannesinin:)))
çok geçmiş olsun.pazartesiye kadar dikkat et kendine ,doktoruna güveniyorsan illa onu istemekte haklısın tabi.
korkma.25 haftalık doğan bebekler yaşıyor artık,öyle bir çağdayız.
Rabbim hayırlısını versin herşeyin.hakkımızda hayırlısı olsun herşeyin
kızlar geçmişi okudum da biberon konusunda bende cam almak istiyorum her şeye para veriyoruz varsın kullanılmasın sonra ilek etap için en küçük boyda cam alacağım nuk almaya karar verdim. emziğe gelince burda adiyeff demişti sanırım ilk bebeğimde çok zorlandım parmak emmesindense emzik emsin diye banada mantıklı geldi. ben hiç vermeyecektim alışır bırakamaz diye büyük çocukta hiç sevmem çünkü emzik ama artık vermeyi düşünüyorum nasılsa bi şekilde bırakır parmak emmeyi bırakmak daha zor o yüzden de şunu alacağım emzik olarak. Philips Avent SCF184/63 0% BPA Gelişmiş Ortodontik Tekli Emzik - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com ağız ve çene yapısına uygun destekliyor. benim kardeşim yıllarca Ortodontik tedavi gördü ağız ve çene yapısı için o yüzden öenmini anladım diyebilirim. ama şöylede bir durum var bebekten bebeğe değişir herşey ya geçen çarşıya gittik kadının biri milyoncudan çocuğuna 3 tl ye emzik alıyordu bakmadı bile özelliklerine eşimde döndü biz kendimizi parçalarız millet 3 liraya alır kesin onların çocuğu bizimkinden sakin olur diye :) çok fazla sakınmamak lazım ama işte insan tereddüt ediyor
haklısın canım ya çok pimpirikliyiz emin ol be etrafımda bakıyorum insanlara ne hamileler dikkat ediyor ne doğan çocuklarına bakıyorlar. Allah sağlık versin napalımbana da ablam aldın chiccoyu ama beğenmezse market emziklerine döneceksin dedi.
yegenlerim ilk zamanalr chicco emdiler ama büyüdükçe seçer oldular 3 kuruşluk markt emziklerini emmeye devam ettiler.
insan tereddüt ediyor evhamlanıyor ilk çocuk olunca ama inanıyorum ki tecrübe kazandıkça daha rahat olacağız.bizim rahat olmamız çocuklar için de çok önemli.
çok tşk ederim sizede ilgilendiğiniz için.sanırım dua ederek p.tesiyi beklemekten başka çarem yok.evt teknoloji çok gelişti ama tabi işte insan gününde doğsun istiyo daha bi sürü eksiğimiz var yapılacakrabbim hepimize herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah...
kızlar geçmişi okudum da biberon konusunda bende cam almak istiyorum her şeye para veriyoruz varsın kullanılmasın sonra ilek etap için en küçük boyda cam alacağım nuk almaya karar verdim. emziğe gelince burda adiyeff demişti sanırım ilk bebeğimde çok zorlandım parmak emmesindense emzik emsin diye banada mantıklı geldi. ben hiç vermeyecektim alışır bırakamaz diye büyük çocukta hiç sevmem çünkü emzik ama artık vermeyi düşünüyorum nasılsa bi şekilde bırakır parmak emmeyi bırakmak daha zor o yüzden de şunu alacağım emzik olarak. Philips Avent SCF184/63 0% BPA Gelişmiş Ortodontik Tekli Emzik - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com ağız ve çene yapısına uygun destekliyor. benim kardeşim yıllarca Ortodontik tedavi gördü ağız ve çene yapısı için o yüzden öenmini anladım diyebilirim. ama şöylede bir durum var bebekten bebeğe değişir herşey ya geçen çarşıya gittik kadının biri milyoncudan çocuğuna 3 tl ye emzik alıyordu bakmadı bile özelliklerine eşimde döndü biz kendimizi parçalarız millet 3 liraya alır kesin onların çocuğu bizimkinden sakin olur diye :) çok fazla sakınmamak lazım ama işte insan tereddüt ediyor
aynn tatlım yha sakınan goze cöp batarmış yha bız nekadar korursak okadar hastalanıcaklar ama oburturlude nası yapıcaz of of allah yardımcımız olsun bnde o emzıkden alıcam cok guzel ınceledm uzerendede kapaği var hemde aventte cam yok bıberonu nuk da var ama aventın bıberonu cok guzelmıs hıc gaz sorunu yapmomus bılmıorum yanı karasızm o konuda. inş bakkal memelerını emmezler :)))kızlar geçmişi okudum da biberon konusunda bende cam almak istiyorum her şeye para veriyoruz varsın kullanılmasın sonra ilek etap için en küçük boyda cam alacağım nuk almaya karar verdim. emziğe gelince burda adiyeff demişti sanırım ilk bebeğimde çok zorlandım parmak emmesindense emzik emsin diye banada mantıklı geldi. ben hiç vermeyecektim alışır bırakamaz diye büyük çocukta hiç sevmem çünkü emzik ama artık vermeyi düşünüyorum nasılsa bi şekilde bırakır parmak emmeyi bırakmak daha zor o yüzden de şunu alacağım emzik olarak. Philips Avent SCF184/63 0% BPA Gelişmiş Ortodontik Tekli Emzik - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com ağız ve çene yapısına uygun destekliyor. benim kardeşim yıllarca Ortodontik tedavi gördü ağız ve çene yapısı için o yüzden öenmini anladım diyebilirim. ama şöylede bir durum var bebekten bebeğe değişir herşey ya geçen çarşıya gittik kadının biri milyoncudan çocuğuna 3 tl ye emzik alıyordu bakmadı bile özelliklerine eşimde döndü biz kendimizi parçalarız millet 3 liraya alır kesin onların çocuğu bizimkinden sakin olur diye :) çok fazla sakınmamak lazım ama işte insan tereddüt ediyor
Kızlar dün eşim tatildi gezdik biraz doğum çantamın eksikleri için. Kompedandan şunu aldım sizce nasıl doğumda giyilirmi? Renk olarak koyu pembeliside vardı beden L aldım şimdi oldu 2 aya kilo alıcam ama onu göbüş dengeler.
Eki Görüntüle 700903 Eki Görüntüle 700905 Eki Görüntüle 700906
yok yok Allahtan leke oluşmadı cok korkuyorum oluscak diye hattaaa
aynanın sekilleri yansıdı ışıktan
ama ergenler gibi çenemde sivilceler var malesef ve kurcalamaktan gecmiyolar... :26:
benimde çenemden boynuma dogru et benleri cıkmaya basladi minik minik , dogumdan sonra geçermi bilmiyorum ama kötü duruyorlar
kızlar yaa sabah işe gelmeden haberleri dinliyordum da orda bi haber dikkatimi çekti..1 mayıs tatili dolayısıyla öğretmenler gezi planlamışlar ve tura katılmışlar ama onları taşıyan otobüs baraja düşmüş ve baya bi ölü ve yaralılar varmışş...bitanesi hamileymiş yaralıların...
geçen gün tatilden önce bi öğretmen arkadaş burada 1 mayısta tura katılıyoruz izinliyiz falan yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam( hemen aklıma o geldi...belkide tesadüftür ama inşallah o değildir...yaralananlarda umarım bi an önce sağlıkşarına kavuşurlar...ölenlerede allah rahmet eylesin acı bir olay...
benim doktorum yürüyüş ile birlikte nefes egzersizi verdi ciğerlerimizi doldurup nefesimizi yavasca verecekmışız
benim yapasım gelmiyor hatta hıc bırsey yapasım gelmıyo yatayım uyuyayım kımse dokunmasın :))
Graff canım çok güzel oğluşunun odası güzel uykuları olsun inşallah.
Kızlar Haziran annelerinde 2 doğum gerçekleşmiş...
o heyecanı yaşamamıza sebep olan rabbime şükürler olsun..bunca zaman beklemek sonra böyle bir mucizeyle karşılaşmak harika bir şey :))birde sağlıcakla onları kucağımıza alsak başkada bişey istemeyiz...
Eki Görüntüle 701071
Oğlum ve benin
ne kadar saçma bir gün, Kocam mesaide, benim içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor, oğlumun odasını düzenlemek istiyorum halim yok, ayağa kalksam başım dönüyor, yarın sağlık ocağına gideceğiz kan değerlerimize bakacaklarmış, dolayısıyla 3 gün tatil :)
şu günler geçse de artık zamanı gelse de yavrularımıza sağlıkla kucağımıza alsak keşke, ben çok sıkıldım hamilelikten, benim gibi hareketli birine göre değilmiş, offfff, daraldımmm
naptın sen bebeğim yaa...
bu topiğe ilk yazacaklardan biri ben olucam sanırım... fazlaca heyecan - biraz korku - biraz şüphe - bolca mutluluk kapladı şu an içimi...
doktorum 25 haziran itibariyle güzel kızımızı bekliyoruz diyor... bakalım ayın kaçında ne şartlarda gelicek minik meleğimiz...
Tek dileğim var ki; Rabb'm her birimizin bebeklerini sağlıkla-sıhhatle-huzurla-eli ayağı düzgün-hayırlı evlatlar olarak en doğru zamanda ve her birimiz için en kolay-en az acıyla atlatılacak hayırlı doğumlar nasib etsin...
hadi bakalım vatana millete hayırlı olsun... heyecanla - mutlulukla ve sabırsızlıkla güzel kızımızı kucağımıza almayı bekliyoruz... SEN HERŞEYİN HAYIRLISINI NASİB ET YA RABB'M...(AMİN)
Eki Görüntüle 701198 Eki Görüntüle 701198
Kizlar nasil kizimin battaniyesi altini ve kenarlarını ben yaptım işlemelerini anneannemiz nasıl olmussss
kızlar bebişimin kıyafetlerini yıkadık astık allahım minnak minnak pembiş pembiş nasıl tatlılar
anneler böyle asar resim koyarlardı bende yapabilecek miyim derdim hamdolsun oldu.Rabbim çok büyük her dilediğimizi elimize veriyor çok şükür.
darısı kucağımıza aldığımız günlere inş.
bugünde biberonumuz emziğimiz göğüs bakım ürünlerimiz geldi,haftayada bübchen bakım çantası inş. eksiğimiz kalmıyor pek
kızlar bu arada ben hala isim konusunda kararsızım
TUĞÇE
ZEYNEP ERVA
HANGİSİ SİZCE?
şahsi fikrimi hemen paylaşayım...
eğer bir bebeğe iki isim veriliyorsa ikisinin de kullanılmasından yanayım... eğer sürekli "Zeynep Erva" denilecekse harika bi isim... ama biri "Zeynep" biri "Erva" diyecekse bana iki isim anlamsız geliyor... hem çocuğun ismini öğrenmesi uzun zaman alıyor... hemde ilerki hayatında sıkıntı olabiliyor... örn; biri zeynep diye tanırken diğeri zeynep de kim erva değilmiydi diycek eminim...
hepinize merhaba tombik anneler size bişey sorcam ben çok kaprisli oldum bazen kendimi kendim çekemiyorum zavallı kocacım bişey de diyemiyo sürekli benle ilgilensin beni sevsin istiyorum gece uyuma benle ilgilen diyorum adamcağız sabah 7 de işe gidiyo internete girme diyorum maç izleme onu yapma bunu yapma sen beni hiç sevmiyorsun benimle ilgilenmiyorsun diyorum sonra ağlama moduna giriyorum ben niye böyle oldum anlamıyorum sizler nasılsınız benim gibi değilsinizdir[/QUOTE
Cümleler bile aynı sürekli bir ağlamaklı hava bendededün gece uyuma diye yalvardım ama yatar yatmaz uyudu üzüldüm ağladım bende..
ben öğrenciye test ya da görüşme yaparken de aynen birden gözlerim nedensiz doluveriyor halbuki o ana kadar karizmam binbeşyüzz
kızlar yarın ine kontrolüm var benim suyum azalmıştı biraz bir hafta istirahatten sonra yarın gidicem yine inşallah yükselmiştir suyum.Birde bişey sorucam size aventin ikili biberonundan aldım yeni doğan akışlı yazıyor.gaz yapmıyormuş.ama internetten aldığım için cam mı plastikmi anlamaıştım.plastikmiş.sizce kötümüdür??
casnım bildiğim kadarıyla aventin camı yok henüz, bu arada suyun da inş iyidir :))
güle güle kullanın canım :)) zevkler aynı demek ki :)) arkadaşım kullanıyo çok memnun çok da sağlam 3-4 çocuk büyütür diyo :))
aa ne güzel bizim ilk tercih nedenimiz quinnye uygun olmasıydı ama almanyada sertifikası var o yuzden de hiç tereddutsuz aldık
nasılsınız koca göbişliler ben bugün mutluyum eee malum 2 gün tatil :) dün yine dr gittim kontrole ve dr bebeğin makat gelişi olduğunu söyledi daha döner zamanı var ama dönmeme ihtimalide var dedi. sizlerde durum nedir bebeği baş aşağı duran varmı ?
canım sıkma canını döner daha zamanı var doktorun dediği gibi ama dönmese de sadece normal degil sezeryan yapıyorlar tek dezavantajı bu olur
Arkadaşlar çok moralim bozuk Çarşamba günü sol kaburgamın altında geçmeyen bi ağrıyla böbrek ağrısı düşüncesiyle hastaneye gittim doktor yarım yamalak böbreklerime baktı ve herhangi bir sorun gözükmüyor dedi.ve tedbir olarak nst çekilmemi söyledi gittim hemen çekildim 20 dk sürdü çok heyecanlandım bebişimin deli gibi atan kalp atışlarını duyduğumda neyse çekildikten sonra 1 tane 60 a yakın sancımın çıktığı söylendi ve doktor 2 saat sonra bi kez daha nst istedi.onuda yaptırdım bu sefer düzenli diye tabir edilen en büyüğü 28-30 a yakın olan sancılar çıktı.ve beni yatırmak istedi.erken doğum riskinden dolayı bi iğne vurucaklarını bunun bebeğimin erken doğması halinde ciğerlerini geliştireceğini söylediler.özel hastane olması sebebiyle korkutmaya çalışıyolar diye düşündüm.devlet hastanesindeki doktorumla görüşmeden hareket etmeyeciğimi söyleyerek hastaneden ayrıldım.fakat kendi doktorumun en yakın muayenesi pazartesi gününeydi.bende devlet hastanesindeki başka bi doktora randevu aldım ve gittim tekrar nst çekildi ama yoğunluktan dolayı 10 dakika.bu sefer 10 ile 20 arası ufak tefek sancılar vardı ama onların sorun olmayacağı söylendi kendimi takip etmemi elimle karnıma dokunduğumda toplanma olması ve belden sırta ağrılar vurması durumunda hemen bi hastaneye başvurmamı söylediler ve idrar yollarındaki hafif enfeksiyon içinde antibiyotik verip gönderdiler.yinede içim hiç rahat değil napıcamı bilmiyorum psikolojikmidir bilmiyorum ama sanki ara ara hafif hafif ağrılar giriyo karnıma ve kasıklarıma çok korkuyorum 2 gündür uyku uyuyamıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.nst de çıkan bu sancılar yalancı sancılar olamazmı acaba nolur yardım edin bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan arkadaşlar...
canım çok geçmiş olsun açıkçası pek fikrim yok dahası iki dr bile karar verememişken ben ne desem yalan olur buradan ama korkma ben de korktukça sanki kasılmalarım ağrılarım artıyor rahatlamaya çalış güzel şeyler düşün ve kendine dikkat et hele de kanama vs varsa ya da bebek hareketlerinde değişiklik o zaman hemen dr ye git bence
günaydın hayırlı cumalar herkese,
oooh bir hafta daha bitti gelsin 2 gün tatilbebişlerimize 1 hafta daha yaklaştık çok şükür
önümüzdeki hafta havalar biraz daha mevsim normaline dönecekmiş h
adi hayırlısı.uykusuz bir haftanın üzerine .düzelsin artık da azıcık uyuyalım daha çoooook uykusuz günlerimiz olacak.
benim dr bugun ee uykusuzluklaırn başladı mı dedi, aynen başladı geceleri uyuyamıyorum
kızlar alışveriş listeme bir bakarmısınız fiyatları uygun mu dermoeczanemden alayım diyorum herşeyi 13 parça eşya 200 lira tuttu fiyatlar konusunda pek fikrim yok....Eki Görüntüle 701496
canım ben de hatırlamıyorum fiyatları ama e-bebekin internet sitesinden kıyaslayabilirsin bence
Migrosta yokmuş yavrum eşim bakmış şimdi dediğiniz marketlerden
bakacağım.Çok teşekkür ederim çoookkk
biz de çağrı marketten almıştık
peygamber efendimizin halasinin adi degil canim , cok cesur ve yiğit bi kadin oldugu için verilen lakapmiş , normalde erkek ismiymiş arapçada ama turkcede kız ismi olarak kullanılıyomuş genelde
Canım çok güzel battaniyesi kızının güle güle iyi günlerde kullanmak nasip olur inş...
Canım bencede ZEYNEP ERVA ervayıda ilk kez duydum ama anlamıda güzelmiş bence bu olsun kızının ismi tabi bu nacizane fikrim son karar anne ve babaya kalmışş :44::44::44::44::44::44::44:
GÜnaydınnlarrr herkese biz geldik kızçemle nasılsınız bakalım kızlar herkes iyidir umarım herkese Hayırlı Cumalar
Yeni topiğimizde hayırlı uğurlu olsun inşş bakalım ilk hikaye kimden gelecekkk dört gözle bekliyoruz miniklerimiz inş zamanında gelirlerrr
benim kizim olsaydi zeynep berru olcakti ismi ,
o yuzden zeynep erva bana daha güzel geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?