sabah hiçbir çatlağım yoktu, az önce duşa girdim çıktım bi baktım bacaklarımın ön tarafında çatlaklar oluşmuşşbir anda nasıl oldu yaaa hala inanamıyorum
teşekkürler cnm
zeynep berru arkadaşımın kızının ismi canım o yüzden zeynep erva düşündük
Keyfimbilir ya senin nickini görünce aklıma bildiğim bi gelin kaynana fıkrası geliyo, anlatayım da bugün de gülücüler benden olsun :)
Bir gün bi gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar
kaynana ;
- gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup
konuşarak anlayalım demiş.
gelinde ;
- tabi anne konuşalım demiş.
kaynana başlamış anlatmaya.
- aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. saçıma gül
takmışsam;neşeli olurum. her yola gelirim.
kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. çok ısrarcı
olma.eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok sinirli
olurum.
gelin kaynana lafını bitirince başlamış lafa;
- valla anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım,
sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım.Eki Görüntüle 701751
sabah hiçbir çatlağım yoktu, az önce duşa girdim çıktım bi baktım bacaklarımın ön tarafında çatlaklar oluşmuşşbir anda nasıl oldu yaaa hala inanamıyorum
zeynep ismi bana çok sempatik geliyo nedense :) lütfenn zeynep olsun mutlaka , teyzelikk hakkimi kullaniyorum
kızlar bu arada az önce dr kontrolümüz vardı minnoşumuz çok şükür gösterdi yüzünü süper de bir fotosu oldu :)) babasına benziyomuş, aylar sonras yüzünü açması acaip heyecanlandırdı beni, bu sefer farklı olarak yeni doğum yapmış arkadaşımın yolda elma ye önerisini denedim, ayıptır söylemesi o ekşi elma demiş ama ben normal aldım belki keramet elmadadır, öncekilerde her türlü tatlı çikolatayı denemiştim, bilgilerinize
ptesi doğum iznimi geciktirmek için rapor alacağım sgk anlaşmalı bir hastaneden inş onu da hallederim..
opuyoruz hepinizi
kızlar bu arada az önce dr kontrolümüz vardı minnoşumuz çok şükür gösterdi yüzünü süper de bir fotosu oldu :)) babasına benziyomuş, aylar sonras yüzünü açması acaip heyecanlandırdı beni, bu sefer farklı olarak yeni doğum yapmış arkadaşımın yolda elma ye önerisini denedim, ayıptır söylemesi o ekşi elma demiş ama ben normal aldım belki keramet elmadadır, öncekilerde her türlü tatlı çikolatayı denemiştim, bilgilerinize
ptesi doğum iznimi geciktirmek için rapor alacağım sgk anlaşmalı bir hastaneden inş onu da hallederim..
opuyoruz hepinizi
opuyoruz hepinizi
Arkadaşlar çok moralim bozuk Çarşamba günü sol kaburgamın altında geçmeyen bi ağrıyla böbrek ağrısı düşüncesiyle hastaneye gittim doktor yarım yamalak böbreklerime baktı ve herhangi bir sorun gözükmüyor dedi.ve tedbir olarak nst çekilmemi söyledi gittim hemen çekildim 20 dk sürdü çok heyecanlandım bebişimin deli gibi atan kalp atışlarını duyduğumda neyse çekildikten sonra 1 tane 60 a yakın sancımın çıktığı söylendi ve doktor 2 saat sonra bi kez daha nst istedi.onuda yaptırdım bu sefer düzenli diye tabir edilen en büyüğü 28-30 a yakın olan sancılar çıktı.ve beni yatırmak istedi.erken doğum riskinden dolayı bi iğne vurucaklarını bunun bebeğimin erken doğması halinde ciğerlerini geliştireceğini söylediler.özel hastane olması sebebiyle korkutmaya çalışıyolar diye düşündüm.devlet hastanesindeki doktorumla görüşmeden hareket etmeyeciğimi söyleyerek hastaneden ayrıldım.fakat kendi doktorumun en yakın muayenesi pazartesi gününeydi.bende devlet hastanesindeki başka bi doktora randevu aldım ve gittim tekrar nst çekildi ama yoğunluktan dolayı 10 dakika.bu sefer 10 ile 20 arası ufak tefek sancılar vardı ama onların sorun olmayacağı söylendi kendimi takip etmemi elimle karnıma dokunduğumda toplanma olması ve belden sırta ağrılar vurması durumunda hemen bi hastaneye başvurmamı söylediler ve idrar yollarındaki hafif enfeksiyon içinde antibiyotik verip gönderdiler.yinede içim hiç rahat değil napıcamı bilmiyorum psikolojikmidir bilmiyorum ama sanki ara ara hafif hafif ağrılar giriyo karnıma ve kasıklarıma çok korkuyorum 2 gündür uyku uyuyamıyorum ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.nst de çıkan bu sancılar yalancı sancılar olamazmı acaba nolur yardım edin bu konuda tecrübesi yada bilgisi olan arkadaşlar...
opuyoruz hepinizi
sevgili hamişler hamiş bir arkadaşımın dün tam 40 haftası doldu kızımız nazlı çıktı yukarda duruyormuş doktor zor iner aşağıya demiş istersen 1 hafta bekle demiş oda beklemke istemedi yarın sabah 8 de sezeryana alacaklar dua edermiasiniz hayırlısıyla kucağına alır inşallahh:18::18::18::18:
ilk süt denilen kolostrumdur heralde.sıkılmaması gerekiyor sanırım.Bende mama vermek yerine ilk etapta şekerli su verelm hala sütüm gelmezse en son mamaya başvurayım diyorum, yeni doğanda bağırsak problemi hazımsızlık kolik yapabiliyormuş, off inşallah hiç ihtiyacımız olmaz
bi de benim 3 haftadır falan koyu sarı yoğun kıvamlı çok az bir sıvı geliyor arasıra, 1 tlden biraz daha büyük iz bırakcak kadar , bu ne ola ki?? Anneme sordum onun 7. Ayda sütü gelmeye başlamış, bu da süt mü acaba ? İnşallah önceden gelmez ilk süt çok önemliymiş çünkü...
ya evet.biz de kızımda sonradan gereksiz bir sürü şey aldık.önceden aldığımız bir sürü şey de kullanılmadı boşa gitti.gerçekten ihtiyaca göre almak lazım.anakucağında asla yatıramadım ben kızımı mesela.yatırdığım an çırpınmaya ağlamaya başlıyordu.sonra ev tipi var ya onu da sevmedi.sonra salıncak aldık olmadı.anladıkki öne arkaya sallanan hiçbirşeyi istemiyor.yan yan sallanan bir anakucağı bulduk,onu sevdi.mesela arkadan iple bağlanan önlükleri asla takmıyordu,baştan giyilen türler varya onları istiyordu.şapkayı hiç sevmiyordu hiçbir şapkayı kullanamadık.bilemiyorsun ki.çocukların huyları farklı farklı.benim kızıma emziği zorla kabul ettirmiştik, nuk denedik, wee denedik, bebedor denedik, damaklı denedik damaksız denedik, en son avent i almıştı, ucu böyle biraz yassı gibiydi. Onu da en fazla 6 ay filan emdi, kendiliğinden yine istememeye başladı ve bıraktı. annesinin memesi varken yalancı memeleri napsın çocuk, sağolsun her türlü emzik yerine beni kullandı :) Zaten doğduğundan beri hiçbirşeyin sahtesini kabul etmedi. Ne memenin yalancısını kabul etti ne de başka birşeyin. Mesela kolikti aspiratör ve saç kurutma makinasının sesiyle sakinleşirdi, ama sürekli onları çalıştırmayalım bozulcaklar diye internetten seslerini bulup dinletelim dedik, ilk duyduğunda 2-3 saniye susardı sonra yine başlardı ağlamaya :) arabaya binerdik gitmeye başlayınca 10 dk da uyurdu, kırmızı ışıkta durunca uyanırdı :) araştırdık ettik, titreşimli ana kucakları var kendisini arabada hissedip uyuyo dediler, o kadar para verdik aldık :) sizce noldu? tabiki bana mısın demedi, yine hepbirlikte mutfakta, kızımız tezgahın üstünde biz armut koltuk tepesinde aspiratör sesi eşliğinde uyuduk :) hiç unutmam elektrik faturamız neredeyse 3 e katladığında allah allah neden böyle geldi diye sorguladığımızı, sonradan dank etti tabi ki aspiratör :) keşke anakucaüğına o kadar vereceğimize elektriğe yatırım yapsaymışız. Yani sözün özü arkadaşlar bebek doğmadan mümkün olduğunca az şey alın, doğduktan sonra öyle acayip şeyler çıkıyo ki :) neyi beğenip neyi beğenmiceklerini de bilemiyosunuz. size kolay gelsin tatlı telaşlar bunlar yaa hem de çoooookkk
Eki Görüntüle 701734
RNA TASARIM
zeynep ismi bana çok sempatik geliyo nedense :) lütfenn zeynep olsun mutlaka , teyzelikk hakkimi kullaniyorum
tuğçe de zeynep de bence güzel ervanın anlamı da güzelmiş, tuğçe zeynep ya da tuçe erva da olabilir :))
Canım az bekle belki giysi izi olmuştur tenin o da ilk başta çatlak gibi görünüyor :44:
emin misin acaba çok mu sıcaktı su belki kuruyunca cildin geçer
Keyfimbilir ya senin nickini görünce aklıma bildiğim bi gelin kaynana fıkrası geliyo, anlatayım da bugün de gülücüler benden olsun :)
Bir gün bi gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar
kaynana ;
- gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup
konuşarak anlayalım demiş.
gelinde ;
- tabi anne konuşalım demiş.
kaynana başlamış anlatmaya.
- aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. saçıma gül
takmışsam;neşeli olurum. her yola gelirim.
kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. çok ısrarcı
olma.eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok sinirli
olurum.
gelin kaynana lafını bitirince başlamış lafa;
- valla anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım,
sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım.
Eki Görüntüle 701751
senn daha yenı olmus bnm daha onceden oldu goğuslerm karnm bacaklarım ful catlak artk(
kesinlikle haklısın canım bu oyuncak bebek değil sonuçta ama birazda rahat olmak gerekli.
Bazı anne babalar bilinçsizlikten yada maddi sıkıntılardan ucuzuna kaçabiliyorlar.İmkan varsa araştırıp en iyisini alma taraftarıyım
ne yazıkki değil... bildiğin çatlak bir anda nasıl oluşabildi hayretler içindeyim... hem de o kadar kreme ve yağlara rağmen... üstelik çok kilo da almadım
sağol canım valla bu çatlaklardan sonra güldüm gerçekten :)
ya o kadar dikkat ettimki kreme yağlara çok düzenli kullandım şok oldum ya bir anda nası çatladı
bu kadar üzüleceğim aklıma gelmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?