Doğum çantalarını hazırladınız mı[i/QUOTE]
doğum çantama gerekli olanları aldım ama bebek giysilerimizi henüz yıkanmadı. henüz hazır değil.izne 3 hafta sonra ayrılınca başlıcam hazırlamaya...sen hazırladın mı cnm
kızlar yarın ine kontrolüm var benim suyum azalmıştı biraz bir hafta istirahatten sonra yarın gidicem yine inşallah yükselmiştir suyum.Birde bişey sorucam size aventin ikili biberonundan aldım yeni doğan akışlı yazıyor.gaz yapmıyormuş.ama internetten aldığım için cam mı plastikmi anlamaıştım.plastikmiş.sizce kötümüdür??
Doğum çantalarını hazırladınız mı
canım geçmiş olsun bilmiyorum kullanıyomuydun ama istersen pazartesiye kadar magnezyum desteği de al veya bir maden suyu iç. kasılmalara faydası olabilir. bir de benim de miyomdan dolayı kasılmalar oluyo arada doktorum da proluton depot diye bir iğne verdi haftada bir olmam için. sadece rahmi daha rahat bırakır o kasılmaları engeller dedi. kasılma olmayınca da doğum olayı tetiklenmez dedi. pzartesiye kadar başka bir doktora gitmen gerekirse bir sor istersen. hangi şehirde yaşadığını da bilmiyorum ama büyük doğum hastanesi varsa yakınında oranın aciline de gidebilirsin içinin rahat etmesi için. ama bence önemli bişey yoktur benim öyle kasılmalarım oldu ki 3 saat yerimden kıpırdayamadım ağrıdan. ama şükür hiçbişey olmadı bak hala.
fazla kilo normal doğumu zorlaştırıyormuş canım. yediklerine dikkat edersin. sen yinede fazla yürüyüş yapma yorma kendini.
benim izne daha çok var canım yaahaziranda çıkıcam izne zaten 32. haftam mayıs sonu doluyor. sonrada yıllık iznimi kullanıcam o bitincede doğum iznimi başlatıcam inşallah. çok çok zorluyor artık çalışmak. bugün izin aldım geç geldim işe. bütün gün yattım çok iyi geldi. keşke iznime kadar hep böyle çalışsam
Bugünde mesaimin sonuna geliyorum yuppii
Gerçi çok çalışmadım bugün 4 saatçik
yarında sınav vartamamen yabancı olduğum sorulara bakıp fikir yürütüp cevap vericem inşallah şans benden yana olur
hepinize iyi akşamlar kızlar
nasılsınız koca göbişliler ben bugün mutluyum eee malum 2 gün tatil :) dün yine dr gittim kontrole ve dr bebeğin makat gelişi olduğunu söyledi daha döner zamanı var ama dönmeme ihtimalide var dedi. sizlerde durum nedir bebeği baş aşağı duran varmı ?
Göbüşlüler aklıma geldikçe hastane valizine koyacağım şeyleri telefona not ediyordum liste tamamlandı gibi?? buraya kopyala yapıştır yapıcam, bakın bakalım çok mu abartmışım yada eksik bişeyler var mı????(
3 iç zıbın,
2 dış zıbın,
2 ayaklı alt,
2 uzun kollu alttan çıtçıtlı zıbın,
2 uzun kollu tulum,
1 çıtçıtlı atlet,
1 çıtçıtlı yarımkol body,
1 yelek,
2 eldiven,
2 şapka,
2 önlük,
2 çorap,
2 battaniye,
5-6 ağız bezi,
5-6 tane 1 no bebek bezi,
Pamuk ve kase,
Hazır saf sulu pamuklu mendil,
Emzik,
Biberon,
Mama Kaşığı (memeyi almazsa yada süt olmazsa mama verilebilir diye inşallah olmaz öyle birşey),
Türk Kahve makinesi + Esmer şeker + 1 bardak + Çay kaşığı
(İnşallah ihtiyacımız olmaz da, sütüm inmezse şekerli su vericez annane usulü, annem ameliyathane anestezi hemşiresi o da verelim yoksa sütten başka bişey vermeyin diyolar ams sarılık oluyorlar sonra dedi)
Kendimiz için;
still tea
Şerbet
Plastik bardaklar
2 gecelik
1 pijama
3 tek kullanımlık lohusa kilodu
3 normal kilot
Büyük boy ped
Diş fırçası macunu
Terlik
2 Pamuklu ince çorap
Emzirme sütyeni
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Lohusa tacı
4-5 tel toka
Lastik toka
Saç düzleştirici
Makyaj malzemesi
Ayna
Roll on
Yüz nemlendiricim
Eşofman altı + Tişört
+Spor ayakkabı (hastane çıkışı gitmek için)
Fotoğraf makinesi + şarj aleti,
Telefon şarj aleti
Bebek şekeri + oda süsleri
ANNELER OKUMALISINIZ ♥ ♥
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit
bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla ........ne mutlu bize :)
ablam da hep onu kullandı gayet memnundu.gazlıydı bebeği bu biberondan sonra rahatladık diyordu.kullanıcıya göre değişiyor bence memnuniyet durumu.
herşey güzel ne var ne yok yazmışsın.bravo
ama bebeğe şekerli su verme taraftarı değilim,onun yerine mama vermeyi düşünüyorum süt gelene kadar.şekerli su içeceğine mama alsın beslensin.hatta mama firmalarına telefon açtım tek kullanımlık numune mama sample ları istedim .gönderdiler sağ olsunlar.
aç kaldıkça sarılık değeri artıyor,kan değişimine kadar gidiyor olay Allah korusun
bu benim düşüncem tabi.
annemleri tembihledim.ben ameliyathaneden gelene kadar bebeğin ağzına önce hurma tattırıp ardından zemzem verecekler.
sonrasında da çok ağlarsa mama.
sezeryanda süt hemen inmiyor çünkü.3 doğuma şahit oldum bu şekilde.bebek hastaneden çıkana kadar 200-300 gr kaybediyor.hemşireler illa süt verin diyorlar ama bebek anne karnında 1 haftada anca aldığı kiloyu 2 günde kaybedebiliyor.gizli gizli vermeyi düşünüyorum bu yüzden.
ne çok konuştum yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?