benim ilki sezaryen di canım 40+5de doğum yaptım hiç açılmam yoktubakalım bu ne kadar kalacak içerde :)
benim ilki sezaryen di canım 40+5de doğum yaptım hiç açılmam yoktubakalım bu ne kadar kalacak içerde :)
Merhaba kızlar GEBE de anneler günü için %20 indirim var kolsuz uzun lacivert bir elbiseyi 100tl den 80tl ye düşmüştü aldım.
Asıl sizlere sormak istediğim bebek arabası aldınız mı aldıysanız nasıl bişey ben ilk başlarda bebek puset kullanır diye puset monte edilebilen arabalara hafta sonu baktım kimisi çok büyük ve katlandığında çok yer kaplıyor baston tipi olup kolay katlanan aynı zamanda puset monte edilebilen 2 model gördüm PEGPEREGO veCHİCCO nun italyan yapımı bir modelinde ikisinin fiyatıda 900-950 tl arasındaydı sizce nasıl? İlla puset monte edilmesi olayından vazmı geçsem daha farklı modellere mi baksam bana birileri akıl verse
genelde cevremde olanlardan duydgum cnm: dogum ıznını kullanıp daha sonra ısde bakcka kmsem yok duusundgm gııb olmadı dıye bahane bınevı ama yapcak bısı yok. ucretsız ıznı alıyolar. bana gorede yanlıs bısı bu hanı kandrmıs gııb olyo ama. bakdgn zaman ozel sırketlerde hıc acımıyor ınsana sen bılrıısn cnm yınede . ıyı gecer ınsallah gorusme ıstedgnı alırısn
aynen şans ve genetik işi canım selülit çatlak vs. çok hareketli bir insanım aynı zamanda ama oluyor işte yinede. çok düşünmüyorum açıkçası ben artık. doğumdan sonra bakıcaz artık bi çaresine. fırsat bulursam belki bir spor salonuna giderim haftada 1 de olsa.
link bulmam zor olabilir tatlım çünkü hangi ayın doğum hikayelerinde epidural olan vardı hatırlamıyorum. ben ocak annelerinden beri doğum yapanların hikayelerini takip ediyorum hepsini okudum
Ben doğum şekliyle ilgili hiçbişey düşünmemeye karar verdim canım. en başlarda hep normal doğum istiyordum. epidural kesinlikle düşünmüyordum. sezeryan olmak zorunda olursamda spinal anestezi kesinlikle düşünmüyordum. Ama çok yakın 2 arkadaşımın doğumlarından sonra fikirlerim çok değişti. artık düşünmüyorum doğum şeklini. doktorum 38. haftada doğumla ilgili hem seni hem bebeği kontrol edicem dedi. o zamn dr ne derse o olucak benim için. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum ben artık sadece
ben bi şansımı denicem canım bakalım ne olucak. benim kadar anlayışlı çalışanı nerden bulcaklar bir dahahamileliğim boyunca 1 gün bile ekstradan izin almadım. hiç rapor kullanmadım. işimi doğru düzgün yaptım daha ne olsun yahu kabul etmeleri lazım
Merhaba kızlar GEBE de anneler günü için %20 indirim var kolsuz uzun lacivert bir elbiseyi 100tl den 80tl ye düşmüştü aldım.
Asıl sizlere sormak istediğim bebek arabası aldınız mı aldıysanız nasıl bişey ben ilk başlarda bebek puset kullanır diye puset monte edilebilen arabalara hafta sonu baktım kimisi çok büyük ve katlandığında çok yer kaplıyor baston tipi olup kolay katlanan aynı zamanda puset monte edilebilen 2 model gördüm PEGPEREGO veCHİCCO nun italyan yapımı bir modelinde ikisinin fiyatıda 900-950 tl arasındaydı sizce nasıl? İlla puset monte edilmesi olayından vazmı geçsem daha farklı modellere mi baksam bana birileri akıl verse
bende spora gtmeyı dusnuyrom valla vakt olur ınsallah.
bende okym cnm:)
benceede dusunmemek lazım bende doktorun dedgne gore hareket etmeyı dusnuyorm. sadece yavas yavas sekllendrmeye calsıyorm bılgı ednyorm okdr. hayrlısı hepmız ıcın
oh masallah gecekden senn gıbısnı bulmak zor. akıllı olsunlar snı kaybetmeısnler ulen
canım sen kayserideyim diyordun.yozgatta anneler mi var orada eşimle 3 yıl kaldık çok özledim yozgatıbiz geldik paşamlaaaaaaaaaaaaçok sükür evimizdeyizzz sizi cokk ozledıkk vee bız sonunda nts ıle tanıstıkk yozgat daaa ve sukur sımdılık ıyıyızzzzzzzz size bir bakalım dedık bakonu yıkadık camasırları astıkk evılerı spuruduk sımdıde sılıcezzzzzzzz paşamlaaaaaaaaaaaaaaa
ohh ne güzel eksikler bitiyor artık
benimde oğlumun eksikleri bitti.benimkiler kaldı bitek. onlarıda önümüzdeki ayki maaşla halletmeyi düşünüyorum inşallah
bu arada benim aklıma bişey takıldı ya. zıbın aldık ya hani yandan kapananlardan. onlar iç zıbın dış zıbın diye ayrılıyor. ben hiç iç zıbın almadım. yaz bebesi diye. lazım olur mu ki acaba ? :44:
ben birsürü uzun kollu aldım usur oğlum diye ama gıydırecegımızı sanmıyorum artık canım pişik olurlar ben istanbuldayım ama iç anadoluda felan aksamları serın oluyor
ya seninki yine ev sahibi biz lojmnada oturuyoruz kadın elimde kalacak 2 yıldır. gece 2 de çamaşır makinesi çalıştırıyor 2 balkon var arka balkonda demirleri hortum takıp yıkıyor benim arka tarafın camı çerçevesi kalmıyor devamlı yatak yorgan sofra bezi halı silkiyor milyon kez uyardım anlamıyor bizde kapadık arka balkonu önü kullanıyoruz ne yapalım. ilk başta çok sinir oluyordum ama şimdi bebek var diye strese girmiyorumgünaydın hamiş anneler nasılsınız.biz iyiyiş bebişle.bu sabah biraz canım sıkkın.komşu hayırsızlığından dertliyim.dün eşime bahçemizi yıkattım bugün akşam serdiğim çamaşırları almak için bahçeye çıktığımda çok sinirim bozuldu.bahçeme halı kilim falan silkelemişler.heryer yün ve kıl tüy.Allah ım bu insanları görmüyormusun? bu nedir şimdi komşu hakkı nerde.camları bile açamıyorum zemin kattayım diye tozdan.daha taşınalım 5 ay oldu.üstümüzde oturan ev sahibi ve onun üstüde gelini.ne desem zıt şeyler yapıyorlar.ben çamaşırları evde kurutmaktan evim nem aldı.evi havasızlıktan kokuyor.of kafayı yiyecem.çocuk odası yapıyorum.şimdilik çamaşır odası.dilerim Rabbim onlara çok çektirir.cehenneme girsinler.ben zaten çalışıyorum birde hergün bahçe mi yıkayım.offf ya..kiracılık da zor.cahil kültürsüz insanlarla aynı binada oturmakta zor.ben bu insanlara silkelemeyin demekten bktım.keşke eşim çok kazansada bir ev alabilsek.4 yıldır evliyim 3 kez taşındık ev değiştirmek ev bulmak çok zor.sabah sabah canınızı sıktım kusura bakmayın.sadece derdimi paylaşmak istedim....
canım ben çok gördüm ama almayacağım için dikkat etmedim limango, butik bebe gibi yerlerde uyku malzemleri içinde oluyor bi ara göz at bende görürsem sana link atarım.gerçekten aşağıya birşeyler silkeleyen insanları anlayamıyorum ne kadar ayıp ya.sen canını sıkıp da kendini üzme boşver şimdi onlarla tartışmaya girmek ancak seni yıpratır.
kızlar size birşey sorcam park yatakların uyku setlerinde yatak kenarlığı oluyor ya ben sadece ondan almak istiyorum da bulamadım.sanırım illa uykusetiyle mi satılıyor acaba.sadece onu alabileceğim yerler varsa önerebilirmisiniz
aynen bendensin gece uyuyamadığım için sürünerek geliyorum işecanım benim hamileliğim iş güç peşinde koşturmakla geçiyor bu ara. kendimi işe konsantre edebilmek için çok yoğun enerji sarfediyorum.
odaklanma sorunu başladı bende. kafamı toplayamıyorum. sürekli aklımda oğluşum olduğu için galiba
yorgunluk bir yana bu dalgınlık çok zorluyor beni. sürekli düşünür haldeyim acaba bişey unuttum mu diye.:44:
dondurmam olmadan asla :) geçen kayınpederim bişey dedi bende seninle konuşmuyorum dedim dondurma alsak barışırız demi kızım diyor herkes öğrendi artık :)geçmişi okurken baktm ki buzlukta dondurma deposu tükenmiş hemen dondurma almaya gittim :) dondurma gibisi yok yaw :) çok şükür...
aynen ya aynı sen gibiyim cicim hiç bir iş yapmıyorum walla Allah eşimden razı olsun :)valla canım benim evimde de işler öylece duruyor. bulaşıkları makinaya koyuyorum yıkandıktan sonra eşim varsa o çıkartıp yerleştiriyor. çamaşırlarımı balkona değil evin içine asıyorum. mecburen çünkü balkonum ana caddeye bakıyor. çok tozlanıyor. haftada bir biriken çamaşırlarımı toplayıp katlayıp yerleştiriyorum. genelde kardeşim gelince yapıyorum onuda.süpürme işini eşim yapıyor mümkün değil uzun süre eğilerek iş yapmam. zaten normalde de belimde sorun vardı. şimdi dahada arttı bel ağrılarım. silme işini ben yapıyorum bütün gün anca bitiyor ben yapıncaütüyüde günlük yapıyorum ihtiyaca göre toplu olarak yapmam mümküünn değil. aynı zamanda birde gayet yoğun bir işte çalışıyorum. birazcık tembellikte var tabi ama elimden bu kadarı geliyor. fırsat buldukça dinlenmeye çalışıyorum.
bence sende çok yorma kendini. hareket doğumu kolaylaştırır tabiki ama tam terside olma ihtimali var Allah korusun
walla canım bende kime sorduysam önerdi o iğne acısını felan hissetmiyorsun dediler ama tabi plan yapamıyor insan ne olacak belli olmaz belki bi sıkıntı olacak ters gelecekohh masallah ogluna canm ne guzel haftasına gore onde olması boyle guzel haberler darııs hepmızın basına ınsallah.
epıdural normal dogum bende dusnuyorm ama o belden yapılan ıgne vrya herkes onun dogum sancısından daha acılı bısı oldgnu soluyo. fıkrım degısdı gııbı ama emın degılm acıckası
ay sorma ya sabah dedim oğlum sen daha fasülye tanesi kadardın ne ara büyüdün böyle diye :)hoşgeldinnnn
izinde başlıyor yakında hadi gözünaydın.
maşallah oğlunda baya büyümüş.
gramlardan kg lara ordan da şimdi 2 kg çok tuhaf geliyor bana düşüncesi içimde 2 kg bir bebek var demek çook tuhaaff
bende iş yerimle izinle ilgili görüşücem. 2 hafta sonra gelicekler Bursa ya o zaman görüşücem. telefonda söylemek istemedim. sadece izinle ilgili görüşmek istiyorum dedim. bakalım ne olucak. inşallah bir sıkıntı yaşamadan isteklerimi kabul ederler
gozunuz aydın cnm benım hayılrısı ınsll darısı guzel haberlerle bıze ınslllanneler ve melekleri slmlar yeni geldik oğlum ile doktor amcadan baya yorulduk işe geldik hemen. size anlatayım detayları. öncelikle gelişimi gayet iyi boyu uzun olacak dedi haftasından 1 hafta önde dedi yani 33 haftalık. boyu 46 cm kilosu ise 2kg oğlumun. doğum pozisyonu almış dedi ama dönedebilir daha erken doğum pozisyonu stresine girmeye gerek yok dedi. 32 haftalık çalışabilir raporu verdi izinlerin devredilmesi için. sağa yattığımı söyledim hayır olmaz sakın yatma sola yat dedi bebek artık büyüdü dedi. kan ilacımı yeniledi doğumdan sonra 3 ay daha kullanacaksın dedi. cuma günü gel uçağa binebilir raporu verelim dedi. vedalaştık doktorum ile sonuçta 32 hafta kahrımı çekti son kontrolümüzdü artık memlekte yolculukha unutmadan epidural normal doğum istediğimi söyledim en iyisi ya dedi ben zaten yapıyorum kendini parçalamadan doğum yapıyorsun bu en konforlusu gittiğin yerde de öyle yaptırt dedi. daha yeni bi beyin cerrahını doğum yaptırdım ben epidural ile gülerek doğum yaptı şiddetle tavsiye ederim korkma dedi. tekrar görüştüm idarem ile 32 haftalık raporumu onlara vereceğim sonra senelik izne ayrılacağım ayrıldıktan sonrada kuulak burun boğazdan 20 gün rapor alacağım dedim ok dediler aldığım rapor doğum iznimden kesilmeyecek. şimdilik bu kadar gidip geçmişi okuyalım :))
:44:ayyy koptum ya valla doğru söylüyorsunmaşşaallah suzan temizlik düşkünü yaa
yaaa moralimi bozuyorsun sen ben çok kilo aldım ama yaaa tammm 13 kilo
ohh maşallahh
sepet atıp bakınca kargo ücreti çıkıyor hensvik banada çok küçük gelmişti dolabı. boyutlarına bakıp metreyle ölçtüm küçük gelmişti. karyolasıda 2 kat ayarlanabiliyor ama ilerde bir kenarını çıkarmak istediğinde çıkmıyor o özelliği arıyorsan tekrar düşün derim sundvik alacaaktım stokta yoktu bende gülliver aldım. malm 3 çekmeceli şifonyer aldım birde çok çok sağlam değil ama işimi görür.
cuma yaşlı kadının biri arkamdan bağırıyor gelin geliiiiiinn erkekmi doğurcan die yok dedim kız benimkide dik..
göbiş çok az maşallah..
hadi gözün aydın maşallahh bebişine
evett canımm ben bogazlıyan esım se sefaatlılı sız nerde kaldınız memur muydu esınn cnmcanım sen kayserideyim diyordun.yozgatta anneler mi var orada eşimle 3 yıl kaldık çok özledim yozgatı
ben geldiiiiimmm
yaaa benim internetim yoktu nerdeyse 3 hafta oldu girmeyeli, herkesin sohbetini çok özledim ve büyük eksiklik hissettim
umarım herkesin herşeyi yolundadır..
çok güzellermiş çok beğendim canım,bu arada sen de güzel çıkmışsın.Yükleyebildim mi acep?Bugün pcde birşeyler var ama
Lokum için yaptığım kutular 50 adet olacak,magnetli
keseler dağıtacağım,lohusa şerbeti ve şeker hamurlu kurabiye
dağıtacağım inşallahhhhhh.Enerjim bitmezseeee
Bir de hafta sonu gezmesinden bennnnn
benim de öyle oldu ya ama doğumdan sonra gider inşallah daha önce öyle olmuştu.çatlak olmasın da onlar kolay.benim çatlak olmadı daha.inşallah olmaz.O değil de bu selülitler doğumdan sonra gidicekmi kii çok oldulaaarrr
hayırlara gelsin benim de oğlum olcak ,ben de geçen kız olduğunu gördüm.kızlar hepınıze selam baydr herkesı burda goremyodm bugun ne guzel hepnız burdasınız:)
dun ruyamda bıs gordm ama sankı yasamıs gbydım. dogum yapıyodum.. ama okdr kolay ve basıt bı dogumdukı anlatamam.beebgmı kucagıma aldm sarısın masmavı gozlerı olan cok guzel bı bebek.(babamız ve tum sulalesı renklı gozlu olnca beklentm o yonde)
sonra hemen emzryorm voccuk voccuk bı emıyorkı nasıl duygulanıyorm anlatamam yasadım resmen.
dogum erken oldgu ıcın cogu seyım eksık olyor ne gecelk ne bıs yok hayflanıyorm tabı.. sonra esm alp geliyor. cıkıyorz hastaneden. bı dugune gdyorz nasıl kalablık byer akrabalr filan
ama bebge kız kıyafetlerı gydrmısız esıme dyormkı nıye boyle yaptk bız baksana hrkez kız sanıyo dıyorm. degstrrz evde dıyo. snra eve gecıyoz fılan
kızlar gercek gbydı ama cok guzl bı ruyydı bıde gercegnı dusunsenıze nasıl olck:)
ama bu kız meselesı aklma takıldı. boyle cınsıyet degsklıgı goren varmı ruyasında?
konyaya gelcektin değil mi canım ,hangi doktora gitceksin belirledin mianneler ve melekleri slmlar yeni geldik oğlum ile doktor amcadan baya yorulduk işe geldik hemen. size anlatayım detayları. öncelikle gelişimi gayet iyi boyu uzun olacak dedi haftasından 1 hafta önde dedi yani 33 haftalık. boyu 46 cm kilosu ise 2kg oğlumun. doğum pozisyonu almış dedi ama dönedebilir daha erken doğum pozisyonu stresine girmeye gerek yok dedi. 32 haftalık çalışabilir raporu verdi izinlerin devredilmesi için. sağa yattığımı söyledim hayır olmaz sakın yatma sola yat dedi bebek artık büyüdü dedi. kan ilacımı yeniledi doğumdan sonra 3 ay daha kullanacaksın dedi. cuma günü gel uçağa binebilir raporu verelim dedi. vedalaştık doktorum ile sonuçta 32 hafta kahrımı çekti son kontrolümüzdü artık memlekte yolculukha unutmadan epidural normal doğum istediğimi söyledim en iyisi ya dedi ben zaten yapıyorum kendini parçalamadan doğum yapıyorsun bu en konforlusu gittiğin yerde de öyle yaptırt dedi. daha yeni bi beyin cerrahını doğum yaptırdım ben epidural ile gülerek doğum yaptı şiddetle tavsiye ederim korkma dedi. tekrar görüştüm idarem ile 32 haftalık raporumu onlara vereceğim sonra senelik izne ayrılacağım ayrıldıktan sonrada kuulak burun boğazdan 20 gün rapor alacağım dedim ok dediler aldığım rapor doğum iznimden kesilmeyecek. şimdilik bu kadar gidip geçmişi okuyalım :))
aynen benim de büyük ihtimal sezeryan gerekmediği halde sezeryan yapıldı.şimdi daha da iyi anlıyorum.ama ben cesaret edemem sezeryan sonrasında normal yapmaya.Merhaba arkadaşlar bende 31. haftamın içindeyim doğum 10 Temmuz gibi görünüyor ama bakalım bebiş ne zaman gelmek isteyecek. Bu ikinci hamileliğim, ilki büyük kandırmacalarla sezeryan ile sonuçlandı 2,5 sene önce. Şimdi biraz daha bilinçliyim ve normal doğum yapmak istiyorum. Şu anda İstanbul/Avrupa yakasında uygun ücretli bir dr arıyorum. Sezeryan Sonrası Vajinal Doğumu (ssvd) her doktor yapmıyor malesef. Şu sıralar kara kara düşünüyorum ne yapacağımı
biz de hem yozgat merkezde hem de sorgunda kalmıştık,ikimiz de öğretmeniz.gozunuz aydın cnm benım hayılrısı ınsll darısı guzel haberlerle bıze ınslll
:44:
evett canımm ben bogazlıyan esım se sefaatlılı sız nerde kaldınız memur muydu esınn cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?