Kızlar bi arkadaşım 7 aylıkken denize girdi istanbulda.allah korusun tabiki aynı şey olacak diil herşey allahtan ama anlatim sizede.Arkadaşım 7 aylıkken denize girdi 2 gün sonra çok kötü olduu için hastanye götürdüler ve malesef bebişini kaybetti girdiği denizden mikrop kapmış ve bebeğe zarar vermiş kızlar dikkatli olun yinede doktorunuza sorun tabii her hamile denize giriyo görüüyoru amöa yinede girmekten çok güneşlenmeye bakın bence az girip çok güneşlenelim bence.
merhaba anneler aranızda bebek arabası,puset veya ana kucağı alan var mı puset monte edilebilen modellerden düşünüyorum ama onlarda katlanınca çok kaba ve yer kaplıyor yani çok kararsızım
bende çok kararsizim , halen karar veremedik , hafta sonu johnson 'in modellerine baktim , halen karar veremedim ,
2 model arasindayim :
johnson 211
johnson 213 jogger travel
ayyy Allah korumuş büyük tehlike atlatmışsın bari bana da ders olsun yavaş hareket edeyim
merhaba cnm,bende avcılarda oturuyorum ama annem ve işyerim güneşlide olduğu için hastanemde burda.Güneşlide Araf hastanesinde Nesrin hoca var çok iyi bi doktordur kayınvaldene geldiğinde görüşmeni tavsiye ederim.
aa kızlar karyolayı gelip kurdular işte böle oldu
aynalı şifonyeri koridora çıkardım onun yerine koydum tepesindeki duvarıınada babamız cibinlik yapıcak
valla işlerini daha iyi yapıyo olabilirler ama normal doğum esnasında da oram buram açıkken bi erkeğin bana "ıkın biraz daha az kaldı çıkıyo" demesi pek hoşuma gitmez :)))
hahaha normalde erkek kadın doğumcuya kontrole gidince rahatsız olmazdım ama doğum zamanı için hiç böyle düşünmemiştimneyseki zaten doğum için gittigim doktor bayandı, ilk gittiğimde şans eseri gitmiştim evrim hanıma, onlada devam ettim, çok da memnundum. o gün ilk kontrole erkek dktora gitsem öyle devam etsem doğumda aklım başıma gelcekmiş demek
hepinize günaydın kızlar.. geçmişi okumadan başıma gelenleri anlatayım: bizim sokaktaki altyapı çalışmaları yüzünden sürekli toz-kum içinde olan balkonları yıkamaya niyetlendim dün, komşudan hortum istedim rahat yıkayım diye. mutfak balkonunu yıkadım, salon balkonunu yıkarken aniden su kesildi, bi baktım ki hortum ek yerinden çıkmış ve sular salona...(( o kadar sinirlerim bozuldu ki... Allah'tan halılarım ıslanmadan çektim ama koltuk ve tv sehpamın altına doldu sular ( yerler parke ( üstelik kiracıyız (( eşimi aradım gelsin de temzileyelim diye, o da açmayınca oturdum sinirden ağladım :'(( bi taraftan da zar zor temizledim tabi. içime de sinmedi mobilyalar falan kabarır diye bi de saç kurutma makinası tuttum iki saat ( dua edin de bişey olmasın (
gelelim 2.sakarlığa... bu sabah da krep yapmak için hazırladığım hamuru heryere döktüm( üstüm, yer, halı, ocak vs rezil oldu... bugün de buna sinirim bozuldu.. eşim sakin ol diyo ama dayanamıyorum.. ilk defa bu kadar sakar oluyorum...
canım biz aldık, tfk buggster bebek arabası + cybex aton oto koltuğu (ana kucağu veya puset işte ne deniyorsa) hatta yeni geldi sipariş çok hafif katlanınca az yer kaplıyor. puseti bebek arabasına direk takmıyorsun iskelete takıyorsun. resimleri çekip sana yollarm birazdan. bu bizim aldığımız 3 tekerlekli bebek arabası. cybex onyx-callisto-topaz modeller de aldığımızla aynı özellikte ama 4 tekerlekli
benim gönlümde yatan araba 2000tl civarında çoook pahalı ona benzeyen hem hafif hem yer kaplamayan hem de puset monte edilebilen bir araba bulamadım daha pusetten vazgeçip tam yatan ana kucağıyla hafif baston tipi arabalara bakıcam herhalde
Bu arada sevgili anneler benim göğsüm arada bir akıyor sanki çamaşırım kirleniyor süt kanalları açılıyor ondan mı
bangbang evinin bütün işini yapmışsın nerdeyse bravo valla, sen anlattıkça benim içime ferahlık geldi valla
bende aynı işleri yapmak için kayseriden annemin gelmesini bekliyorum mayıs sonu gibi gelir inş.
senin adınada sevindim gerçekten
aa kızlar karyolayı gelip kurdular işte böle oldu
aynalı şifonyeri koridora çıkardım onun yerine koydum tepesindeki duvarıınada babamız cibinlik yapıcak
onlara normal gelebilir ama biz her dakka doğurmuyoruz ki :)) demek kilotlu çorap unutmuş ha :))))))))) ayyy çok güldüm
ya adamın iki parmağıyla tutuşu vardır o çorabı bu ne yaa deyip çok şaşırmıştı ama millet neler unutuyor gibi birşey dediğini de hatırlıyorum eee her mesleğin bir ceremesi var
bu karyolanın içine nası bi yatak alıcam daha ona karar veremedim ama, kafam çok karışık gerçekten
siz ne aldınız viskolex mi? ortopedikmi? hangi marka?
banada fikir verin şekerleer yaf
ya bizim yatağı mobilyacılar hedye verdi markasını bilmiyorum ama yarı ortopedkmiş
Ay kızlar öldüm yorgunluktan resmen sabahtan beri denetlememiz var ne şansız insanım ya son iş haftam haftaya izne ayrılıyorum ondada bi ton işle ilgili şey oldu. Gider gitmez yatacağım habu arada kızlar bi arkadaşım vardı mayısta doğum yapacaktı ben ömrümde onun kadar korkan görmedim çok pimpirikli ya aman ben yapmam canım acırsa beni uyutsunlar vs. Ben anlamıyorum anne olmak kolay mı bu ne panik dedim ya. Neyse olmuş sezeryan yaptırmış epidural. Bebekte iyi kendide :) ablası ile konuştum aman ya daraldım geldim annem var başında tek o doğurdu sanki bu ne mızmızlık diyor deli etmiş kızı bebek ondan sakin diyor :)
bugün genel merkezden personel müdürüde geldi denetlemeye sordum ne olacak sizce 6 ay olacak mı dedim çok umutsuz oda inşallah dedi o umutsuzsa olmazhatta dedi vay be senin nikah düğün iznini konuşurken şimdi doğum izni konuşuyoruz nerden nereye dedi güldük :) geçen bi arkadaş demişti 32 den 37 ye kadar çalışabilir raporu alırsak 32 den sonrada senelik izne ayrılırsak yanarmış doğum izni diye onuda sordum yok öyle bişey bu senin en doğal hakkın dedi. Bende verdim eline 32 haftalık çalışabilir raporunu haftaya senelik izne ayrılcam dedim tamam dedi. Işte öyle babamızdan ayrılıyoruz ama bunlar tatlı ayrılıklar dönücez hemen oğlumla
allah kavuştursun canım yaa... şu 6 ayı da bir onaylasalar da biz de bir oynasak rahat etsek(
Canım aynı şeyleri ben de yaşıyorum son günlerdehep bi şeyler dokuyorum hep unutuyor, karıştırıyorum. Ama bu normalmiş. Bak bunu buldum ve bol bol güldüm. Aynı ben
Hamilelikte Sakarlık
Öncelikle korkmayın. Bu süreç geçici. Bütün hamilelerin başına gelir, sakın kendinizi kötü hissetmeyin. Hatta dünyanın en düzenli, en dikkatli insanı olsanız bile hamilelikte mutlaka bir sakarlık vukuatınız olacaktır.
Kendinizi üzmeyin, geçecek. Bunu bilerek sakarlıklarınızın keyfini çıkartın. İlerde anlatacak maceralarınız olur fena mı?
İşte hamilelikte başınıza gelebilecek sakarlıklar :
- Evden çıktıktan sonra arabanın anahtarını, cep telefonunuzu, cüzdanınızı, gözlüğünüzü hatta elinizi yüzünüzü yıkamadığınızı fark edersiniz.
- Ev adresinizi ve ev telefonunuzun numarasını kolaylıkla unutabilirsiniz.
- Tek başınıza vapura bindiğinizde sakın uyuklamayın. 1 saat sonra kendinizi vapura bindiğiniz yakada bulabilirsiniz.
- Mutfağa süt almak için gelmiştiniz, o bulaşık süngerini bırakın, hayır hayır kütüphaneye değil, lavabonun yanına!
- Yemeği ocakta unutup küçük çaplı bir mutfak faciasına sebep olabilirsiniz.
- Arkadaşınızı aramanız gerekiyor. Cep telefonunuzu elinize aldınız. Ama o ne! Arkadaşınızın adı neydi?
- Kredi kartı ile alışveriş yaptınız. Cüzdanınızı çantanıza koydunuz. Birisi arkanızdan bağırıyor. Pınar Hn., Pınar Hn. Aaa beni tanıyan birisi ne güzel diye düşünerek hayretle dönersiniz ki kasiyer elinde kredi kartınızla peşinizden geliyor.
- Tuvaletten sifonu çekmeden ASLA çıkmazsınız. Emin misiniz?
- Alışveriş yaparken çantanız ya da paltonuzun etekleri reyondaki yiyecekleri devirebilir. Çok zor bir durumdur bilirim. Ben yoğurt kâsesini devirmiştim. Nasıl özür dileyeceğimi bilemezken bir yandan da yoğurt bulaşan pantolonumun paçalarını temizliyordum.
- Fotokopi çekerken elinizdeki kâğıtlar birden havalarda uçuşabilir. Elinizdeki bardak birden yere düşebilir. Gözlüğünüzü takarken sapı gözünüze girebilir. Çalan cep telefonunuzu açmak için yanlışlıkla kapat tuşuna basabilirsiniz.
- Çay ocağından çay alıyorsunuz. Sadece sıcak su ya da sadece çayın demini bardağınıza koyup masanıza geri dönebilirsiniz.
- Arabanızdan inerken mutlaka ayağınız bir yerlere takılır.
- Eşinizin o gün işi vardır ve çocuğunuzu okuldan sizin almanız gerekir. Bunca unutkanlık ve sakarlık sonrasında çocuğunuzu okuldan almanız gerektiğini anında cep telefonunuzun hatırlatmasına kaydetmelisiniz. Bu sayede, çok şükür oğlum daha okulda unutulmadı.
- Yıllardır mantı pişirir (hazır bile olsa) ve yersiniz. Yani mantının suyunun tamamen süzülmemesi gerektiğini bilirsiniz ama bu mantının suyunu makarna gibi süzmenizi engellemez.
- Mağazaların kapalı cam kapılarına her an toslayabilirsiniz.
- Öğle tatilinde çok aşerdiğiniz sucuklu yumurta için gerekli malzemeleri aldınız ve işyerinizdeki buzdolabına koydunuz. Ertesi gün haftasonu ve kahvaltıda sucuklu yumurta hayali ile yaşıyorsunuz. Resmen ağzınızın suyu akıyor. İş çıkışı servise bindiniz ve yarı yolda aklınıza, malzemeleri işyerindeki buzdolabında unuttuğunuz geliyor.
- Aklınızdan geçenler bir anda kelimelere dökülüp ağzınızdan çıkabilir. Elbisesini, saçını vs. beğenmediğiniz bir arkadaşınızın kalbini kırabilirsiniz. Daha da kötüsü patronunuza karşı rezil olabilirsiniz.
- Yaya olarak karşıdan karşıya geçerken kendinizi yaylada sanabilirsiniz. Aman dikkat!
- Kendinizi hala daracık yerlerden süzülebilir hissedebilirsiniz. O daracık yer duvar ya da cansız bir nesne ise sorun yok. Ama süründüğünüz ya da çarptığınız şey bir insansa elbetteki hoş bir durum olmaz. Siz yine de gülümseyip özür dileyin. Hamileliğiniz durumu yumuşatacaktır.
- Bluzunuzun ya da gömleğinizin önü sürekli yemek lekesi olur. Sulu ve soslu yemeklerden ya da bol ketçaplı sandviçlerden uzak durun.
- Çok yoğun bir iş günü. Sürekli telefonlarınız çalıyor. Bir yandan da sıcak kahvenizi yudumluyorsunuz. Bir elinizle telefonda müşteri ile konuşurken diğer elinizle de başka bir telefona cevap veriyorsunuz. Ama siz öyle sanıyorsunuz. Kulağınıza götürdüğünüz şey sıcak kahve fincanınız.
- Dışarı çıkmak için güzelce giyindiniz. Tam ayakkabılarınızı giyerken kıyafetinizle hiç uyumlu olmayan çoraplarınızı fark ettiniz. Yatak odasına geri döndünüz. Bu sefer yatak odanıza neden gittiğinizi unuttunuz. Geri dönüp ayakkabınızı giyerken neden yatak odanıza gittiğinizi hatırladınız birden! Bir de yatak odanızın dubleks ya da tripleks evinizin en üst katında olduğunu düşünün
satın aldığınız modellin fotoğraflarına baktım büyük gibi duruyor ama kg baktım da çok hafif 6.9 kg hiç bir araba bu kadar hafif değil ben çok araştırdım. Eğer bu kadar hafifse tam istediğim araba tek sıkıntı 3 teker olması onu bile umursamayacağım.
satın aldığınız modellin fotoğraflarına baktım büyük gibi duruyor ama kg baktım da çok hafif 6.9 kg hiç bir araba bu kadar hafif değil ben çok araştırdım. Eğer bu kadar hafifse tam istediğim araba tek sıkıntı 3 teker olması onu bile umursamayacağım.
O kadar çok doktorla görüştüm ki anlatamam, normal doğumu destekleyen doktorlarla görüşüyorum genelde ama onlar bile sezeryen sonrası normal doğuma sıcak bakmıyor. Acaba Nesrin hanımın ssvd deneyimi var mıdır ve sıcak bakıyor mudur? Zaten cuma günü güneşliye geçeceğim bende. Biri cuma biri p.tesi olmak üzere iki randevum var şimdiden. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?