bence bebek yeni doğduğunda zaten çok yakınlar gelir.teyze amca hala gibi.genelde 40 ı çıksın gideriz diye bekliyorlar.şimdi bir de ramazan.kesin ramazan geçince gideriz diyecek çoğu insanCanım aklıma geldi. ikramlık bişeyler hazırlarız diyoruzda 9 temmuzda ramazan ayı başlıyor. o tarihten sonra doğum yaparsak pek yiyecek ikram edemeyebiliriztabi mevlüt 40 ı dolduktan sonra yapılırsa bir sıkıntı olmazda. ilk doğumda eve ziyerete gelenlere bişey ikram edemeyiz oruçlu olur çoğu gelen. ama işte benimde kararsız kaldığım konu bu. mevlüt haricinde yani önceden gelen olursa eğer onlara vermek için lavantalı mıknatıslı hatıralık bişeyler yaptırsam mı diyorum ben :44::44:
geçmiş olsun.bir sorun yoktur ama rahat etmek için istersen git doktora.kızlar ben bugun dustum yha ;tam banyodan cıkıodum korıdora ayagmı attm kaydım sol bacagmn ustune otrdum neysekı oğlum kımıldıo allaha cok sukur cokk korktum ama bseyımz yok bde mısafr geldı dnlenemedm smdık dınlenıorum dr gtsemmıkı agrım falnda yok ama uff daha babamza soleyemedk solesek kıyametlerı koparıcakta korkudan soleyemedm (
benim gibisin sen de.aman birşey kaldırmayayım şöyle oturayım, şöyle kalkayım yok hiç bende.aman geçmiş olsunn.. ne kadar dikkat etsekde oluyor böyle yaa dengeden kaynaklı galiba:18::18::18::18:
aynen bende öleyim geçendu yorganlar için hurç aldım 2 yorgan 2 yastık koydum içine akşama kadar yatağın üstündemi duracak dedim hoopp kaldırdım hepsini koydum gardrobun üst tarafına:18::18::18: 15 gün öncede mikrodalgayı buzzdolabının üstünden indirdim onun yerine mini fırını kaldırdım koydum sonradan pişman oluyorum ama içim durmuyor yaa ne yapacaukk
canım evet hoş şeyler değil bunlar insanın canı sıkılır gerçekten..ama öle iki gün geçincede kapandığını duymamıştım...bizim elektiriğin ödeme tarihi ayın 20 sine falan denk geliyor ama biz ayın 1 nde maaş aldığımız için bekliyoruz çok şükür kapandığınıda görmedim..
Geçen seneden beri hala aynı şeyleri söylüyorlar. bu gidişle onaylansa bile bize yetişmiycek gibi geliyor bana
aynen hemen onaylarlar ve onaylanmış zaten temmuzda geçerli olacak diye dinlemiştim haberlerde...ben geçen hafta doğum parasını sordum bana bişey demediler zamlı fiyat yada değil diye..bakalım bugünlerde tekrar arayıp sorucam...
tatlım seni gördüğüme çok sevindim..inşallah azra annesinin sözünü dinleyip uslu bir bebek olduğunu hepimize gösterecek ve biraz daha büyüdükten sonra gelecek:))) bizi habersiz bırakma hemi kuzum:))
Bende duydum canım henüz onaylanmadı umarım biz doğurmadan da onaylanmaz hatta bebişlerin kontrolleri fln da bitsin ondan sonra :)) Valla cok saçma öyle bişey olursa millet isyan eder ben gecende muhasebeyle konuştum bunlar kesin fiyatlar değil ortalama fln dedi yakın zamanda olsa derdi heralde böyle bi durum var hazırlıklı olun ne bilim valla ben 1300 ayırdım gerisi artık nolur bilemem ya Allah yardım etsin hepimize zor yani sen özele git git sonra da git devlette ebeler doğurtsun :)) Benim komşularım var hemşire ebe olmadı biz doğurturuz seni diyolar hem bedavaya gelir fln :))
Eki Görüntüle 706804
Selam kızçeler DURU'mun kuruyan cicişlerini ütüleyip
yine geldik yanınıza
Bakın ben kızçeme ne aldım
Çok oldu alalı ama yıkadım onları.
Çizgililer çorap şeklinde çıngırakları var
Diğer minik olanlar ise el bileklerine takılıyor
onlar da çıngıraklı.Dikkatini çeker diye aldım
ve farkındalığı artsın diye
Doğuştan bilmiş onlar ama ne yapalım işte
kızlar nezamandır aklımda olan bişeyi sorayım size...şimdi biz hastane fiyatlarını sordukya örneğin bizim hastanede 1.25 tl sezeryan fiyatı ve epidural içindeymiş bu rakamın...ben bundan başka bi ödeme olurmu diye sordum olmaz dediler...geçenlerde duydum ameliyata girmeden yada doğum başladığında bi takım testler yapılıyomuş ve onlar daha sonra faturaya ayrı yansıyomuş ..hemen hemen herkesede o testler yapılırmış...istermisiniz biz herşeyi bize söledikleri paraya göre hazırlayalım ama birde bi fatura gelirmiş kol gibi...tamam tedbirli olmalıyız ama bu exstra olan şeyleride hastanenin sölemesi gerekir dimi ama olan var olmayan var...ben en kısa zamanda sorup öğrenicem...
Kızlar,
Bende bişi sorucam bebek kurabiyelerini mutlaka görmüşsünüzdür benim çok hoşuma gidiyo çok istiyorum kızım doğduğunda dağıtmayı ama bir yerde sorduğumda tanesi 3tl dedi sonra kv ve ablama konuşurken tadının Yenmiyecek kadar kötü olduğunu ve atıldığını eridiğini falan söylediler ben hiç tadmadım gerçekten kötümü?
Okadar parayı çöpe atmak istemiyorum ama çoktan özeniyorum yiyen varmı aranızda? En kötü 15-20tane yaptırılma çok yakınlarıma dağıtıcım siz ne dersiniz yaptıracak varmı aranızda?
evet ya ben de çok beğendim. bu arada ben ankarada baya aradım bu kavanozlardan ama bulamadım bilmiyorum bursada kolay bulunur mu ama sanırım internetten alıcam az önce buldum biyerde 105 tanesi 44 tl. büyük kırtasiye gibi yerler oluyo ya ya da sadece fotokopi baskı vs yapan, oralarda etiketi basıyorlar. tek uğraştırıcı kısmı etiket bence de. hem uyguna hem fazla sayıda hem de değişik bişey ben de en çok bunu beğendim bebek şekerleri arasında. bide ben öyle mevlüt ayrı hastanede verilcek çikolata ayrı falan uğraşmak istemiyorum 100 tane bundan yaparım dedim herkese rahat rahat yeter :)
bence bebek yeni doğduğunda zaten çok yakınlar gelir.teyze amca hala gibi.genelde 40 ı çıksın gideriz diye bekliyorlar.şimdi bir de ramazan.kesin ramazan geçince gideriz diyecek çoğu insan
geçmiş olsun.bir sorun yoktur ama rahat etmek için istersen git doktora.
benim gibisin sen de.aman birşey kaldırmayayım şöyle oturayım, şöyle kalkayım yok hiç bende.
en son 3-4 sayfayı ancak okuyabildim.bugün kaçrdım hep sohbetleri.bugün temizlik için yardımcı gelecekti,sabah aradı gelemiycem diye,nasıl sinir oldum.ev iyice mahvoldu zaten.yarın eşimle beraber yapıcaz artık yapabileceğimiz kadar
bence cıkmayack oyle birşeyben calısabıldıgım kadar calısacam sonra yıllık ızın raporlar ardından ucretsız almayı dusunuyorum
keske cıksa ucretsıze gerek kalmayacak oglum8*9 ay olana kadar yanında olabılecem ama hayırlısı
Blgn08 canım çok geçmiş olsun.dualarım seninle.hepimizin başına gelebilir bu durum,moralini yüksek tut ve dînlen kuzum.inşallah zamanında gelecek kuzun.
Dayan az kaldı diyorum ama gerçekten sıcaklardan ne olacak Halim bilmiyorum.izne çıktığımda kurtulurum gece iş yapmaktan diyorum inşallah,kısmet.
Bu saate kadar toz aldım,temizlik,yemek yaptım.
Çok temizmiş ev 2 kova sildim.yoruldum,bittim.
Bir d boğazım fena dün içim yanmıştı soğuk portakal suyu içmiştim herhalde ondan((
İyi geceler herkese,sabah uyanamam ben şimdi.
çok sağol cnm benim.allah razı olsun.bol bol dinleniyorum yatmaktan sıkıldım ama
Geçmiş olsun canım inşallah durur suyun gelmesi de zamanında doğar benişin, neyse ki maşşallah boyu kilosu çok iyi, moralini yüksek tutmaya çalış canım zor biliyorum ama eminim moralde önemlidir
canımın ıc uzulme sakın
bı arkadasım 32 haftalıkken sancıyla gitti
2 cm acılman var dedı dr
1 gun hastanede yatırdılar
sureklı nst falan
taburcu ettıler bıdaha sancısı olmadı evde yatıs verdi
36 da doğurdu
korkma sakın hıc ış yapma
dınlen gelsin kayınvalıden annen yardım etsınler yanında destek moral olsunluar
artık ıhtıyacmız var onlara bebem
mınık prenses daha gelmıcem annesı
senı korkutuyor
cok opuyorum senı mızmızlanmak uzulmek yok dinlenmek var
canım maşallahı var bebeğinin,benim arkadaşım da 1 ay önce doğum yaptı 34 de,2,850 idi bebeğin kilosu akciğer geliştirici iğne yapmışlar,kuvöze falan da koymamışlar,kötü şeyler getirme aklına..
sıze canım benım cok tatlıısnızzz
canım benım sıkı sey se bolunu alda gıy bebıse zararlı daralamasın sakınn
maasallah graf cımm hayırlıs ınslll sende benım gıbım hazırana kaydın hayrlısı hangısı once davranırsa os benımkı 2-3 gundur sancı ıle yavasdan belı edıyor kendısını amaa:26:
wuu maasallah dmarların ne ka ortada ölee :13:
bebıs yer arıyor dha annesıı bendede oluor relaxx pless :13:
canım benım ınsl dua ılee dayanır bebegınn yaa bol su tukette yerıne geldn bnm ark.e tasıdıgı cın erkenden gelmesıtı suyusu 3 hafta sonra dogum yaptı acılamsı ıle beraber hemdee hayılrısı senn bebısde dayanır ınsllcıger ıgnesı yapıyorlar aksı durumda uzulme lutfenn
haydı gozun aydınn kan takvıesıne gerek yokk
aboww maasallah sıze cnm benımm
aynen ceyıs bıtermı her aksam lısteye yenısını eklıyorum yada cıkarım bu fasla hedıye gelır ess gecc dıye fılan cok acıl olursa magazalar yanımızda dıyee
sızeee
yaa al all esımede 3500 tl lık kart gelmıs ev kredısını ceınce ıyor al san dedım olurrr hemen anında bıter eheh paşam iiicınn
tabım maasa da ne aparız bılmem o yusdne bıs kart kullanmıoruz sekerrr
ıı cozummmuz dusunmedım degıll
bu cok hosma gıttııı
ta ıstanbull bıze cok uzak alt tarafı 800 km kadarr
erken baslayan sancılar dısındaa
dır canım sızdenn
nerdesın roma cım senn pek cıcının hıkayesını okudunmuuu
son aylarda fırlıcak kg lerrrrrrr ben dr en son 78,8 cıktımm sımdık ıseee:18::18:haftaya kadar kac olurum samm
ınsl canım benımmm
kızlar merhaba
benim kasıklarım ağrıyor
ayrıca bugünlerde adet sancısı gibi bacaklarımdan karnıma vuran bi sancı var sanki
ama hafif ne olaki bu???((
çok tatlı olmuşşş
hayırlsından zamanında gelir inşallah bebeişin. çok geçmiş olsun.
anakucağı çok farklıymış güle güle kullan 18 kilo oluncaya kadar içinde dururmu acaba kıpır kıpır oluyorlar maşallahh 4. 5. ayda dönmeye başlıyorlar
başka bi model aldık biz kururlumu çok kolay içinden vidaları döndürmek için aparat çıkıyor zaten ayrıntılı anlatıyor
bu arada tüm göbüş koyan hamişlere maşallah diyelimm çok tatlılarr
hiç endişelenme canım dualarımız seninle... Allah'ın izniyle bişey olmayacak.
Biz geldikkkk açılınnnnn
Kızçemin tepikleriyle ama öyle böyle tepik değil saki kazmayla
vuruyorlaruyandırdı beni bu kızçe
Kahvaltı yaptık,evi gelişigüzel topladık,yatıp yuvarlanacağız galiba bugün
Havada çok sıkıntılı:26::26::26::26:Yapmak istediğim çok şey var ama
bazı malzemelerim yok onları temin etmem lazım.Benim ptt kargoyla
olan sorunlu olayımı biliyosunuz dün eşimle kalkıp Topkapı'ya gittik(müşteri
temsilcisi oradan alabilirsiniz dedi)Ama oradan da elimiz boş döndü.Çok
sinirlendim oturup ağladım netten bir sürü şikayet talebinde bulundum
Neyse artık kısmetse gelir bana o kargo
Bu arada 6 kilo almış bulunmaktayım.Biraz değişiklikler var vücudumda
Göbüşlerinize bayıldımmmm kızçeler harikasınız vallahi...
Geçmişi okudum da bir arkadaşımızın erken doğumu söz konusu herhalde
Annemmmm bütün dualarım kızçemle sana ve meleğine..Azıcık daha
dayansın,en korktuğum durum zaten erkenden gelmesi.Bizim temmuz
meleklerimiz biraz sabırsız mı ne?:18::18::18:
canım geçmiş olsun benim hamileliğin başında oldu bronşit oldum öksürmekten bi hal oldum başta olduğu için doktorum demişti düşük riski olur fazla öksürme diye mecbur antibiyotik kullandım ama şimdi büyüdü bebeler içini ferah tut ballı süt iç yumuşatıyor.
bende eşimin görevli olduğu günler çekyata bayılıyorum :)
canım çok beğendim ama içinde bi kaç çeşit mi var tam inceleyemedim iş yerinde olunca hepsinden karışık mı geliyor yoksa seçiyor musun ?
bende istiyorum bundan ama daha ismi yok oğlumun bizde rüzgar koyun diyor herkes :) ne kadara yaptırdın canım ayıptır sorması :)
canım Allah korusun korkma bişey olmaz inşallah benim şeker yüklemem yapıldığı hafta 6 aylık bebekten kan alıyorlardı annesi ile konuştum 750 gr doğdu bu 1 kg bile değildi dedi merak etme bizim bebeklerimiz büyüdü artık annesi sakin ol yeter ama zor bi durum insan başına gelmeden bilemez.
walla ben iyice saldım bu kıyafet olayını 657 nin mevzuatına zerre uymuyor Allahtan müdürümüz gideceğim diye takmıyor bildiğin spor ayakkabı keten pantolon tişörtle geliyorum :) ama bebeğim olmadan topuksuz asla adım atmazdım :)
Allah herkese benim gibi hemşire versin ya gidiyorum adımı öğrenmiş hoşgeldin güzel anne diyor eşim hadi tartalım hemen diyor ben basküle çıkıyorum eşim offf kiloya bakın hemşire hanım diyor hemşiremde ne var eşiniz normal gidiyor bence gayet güzel ne hamileler var deyip eşimi bozuyor :) az önce aradı yine hani gelecektin gelmedin nasılsın vs diye bu kadar tatlı olmaz insan ya :)
ya bırak hemşireli aile hekimi bile hiç bişey bilmiyor. ben daha folik asit kullanıyordum 9. haftamda bulantı içinde metpamid kullanıyordum doktorum verdi. aile hekimine gittim adam beni ağlattı resmen sen nasıl metpamid kullanırsın bebeğe zarar verir bu nasıl vermiş dedi arkasından demir alıyormusun dedi yok dedim nasıl başlamazsın geç kalmışsın bebeğe zararlı dedi. hemen doktoruma gittim oda çok biliyor aile hekimi dedi folik asit 12 .haftaya kadar kullanılır sonra emir ve kana ilacına başlanır dedi metpamidid herkese veriyoruz tıp dünyasından daha kanıtlanan bi zararı yok sen ona bakma dedi. banada mantıklı geldi adam uzman kadın doğumcu diğeri aile hekimi bi daha odasına bile girmedim direk hemşiremle konuşuyorum
hastane için bir kutu çikolata bile alsam olur öyleyse hakkaten gelen olmayabilir ramazan da olacağı için.
mevlüt içinde o küçük kavanozları çok sevdim sanırım (üşenmezsem) bende onlardan yapıcam. şimdiye kadar görüklerimden en çok içime sinen o oldu.
bebo_ cum hangi siteden buldun sen kavanozları ??
kendini çok yormuş olabilir misin canım ondan olabilir.
birde bu haftalarda yalancı doğum sancılarıda oluyormuş o da olabilir. belli aralıklarla artan bir sancın yoksa dinlendiğinde geçiyorsa bir sıkıntı yoktur canım merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?