burnunu kağıdı bukup icne sokup temizliyorsun ama bence aspirator iyi bir sey sadece cok pahalı olmasına gerek yok.
biberonu bebek seciyor, sen iyi marka teklif edebiliyorsun. kolik için su an en iyi bieron avent natural seri, hem memeye de cok benzetmisler: sekil, yapı boy olarak. aynı memeyi emdiği gibi emiyor hem de. icinde cift valf var yani hava bebisin midesine değil biberona gidiyor. ve temizlemesi çok kolay cunku kucuk parca yok.
ama tek al, bazen bebek senin sectiğini secmiyor. o zaman bosa gitmesin paran.
bence banyo sungeri kuvet file hepsi bos yatırım. ben bosuna aldım, meleğim sadece kucagımda yıkanmaktan hoslandı. elimi alnına tutup yuzune su gelmeyecek sekilde yıkayınca ondan mutlusu yoktu. kuvet vs sevmesi icin buyumesi gerekti. o koca seyleri evde nereye koyacağımı bilemedim.
sana kolay gelsin.
canım cam konusu pahalı /ucuz konusu değil aslında. bebek kucukken cam cok agır tutamıyor kendi ve mazallah duser kırılırsa bir risk. o yuzden kucuk zamanları icin plastik ve eline gore kucuk bir biberon alman onemli. avent'in yenidoğan biberonu mesela 125 ml, kucucuk. natural serideki meleğin elinin kavrayışına göre ve kolik onleyici. bir de emziğinin deliği çok kucuk ki bebek kolaya alısıp memeden sogumasın. zaten en az 3 hafta beklemek lazım memeye alssın diye, o da var.
emzik dersen, onu da bebek seciyor. avent klasikten baska almayan bebek de vardır 3 liralık market emziği alan bebek de. ama sunları bilmekte fayda var. oncelikle emzik silikondan olmalı, cunku silikon sterilizasyona daha uygun bir malzeme. sonra kapagı olmalı. klasik emziklerde hava deliği var aventin orneğin, o da cildin hava almasını tahris olmasını onluyor. yani bakılacak kalem cok.
kolik için sectiğin biberon en önemlisi, bence natural seri avent yeni biberonlar bu konuda en iyilerden. biz aventciyiz emziği de biberonu da pompayı da avent aldık, sen diğerlerine de bak.
kolik icin akıllı telefonlarda uygulamalar var, onlar da iyi hatta ucretsiz versiyonları var. bir de buzuki orhan'ın CD'si cok ise yarıyor. studyo ortamında anne karnındaki seslerin desibeline cıukarmıslar enstruman seslerini. gercekten ise yarıyor.
ama en önemlisi su ki, anne ne kadar rahat bir hamilelik gecirirse bebek o kadar sakin doguyor. sen de hamiliğinin ytadına var, hiçbir şeye telaş yapma. en iyi yatırım bu.
Canım ben geçen yıl doğum yapmış bir anneyim, kızım artık neredeyse 16 aylık oldu. 39. haftam dolduğunda normal doğum yapmıştım ve neredeyse son haftaya kadar doğum pozisyonuna gelmemişti. fazla endişelenme, tek tek hareket de sayma bence daha çok tedirgin olursun. Zaten hareket yoğunluğu azaldığında hissedersin bence, bir de doğum yaklaştıkça kontrolleri önce 2 haftada bire, sonra haftada bire düşürüyolar, endişelenirsen daha önce de gidip kontrol ettirirsin olur biter :)Kızlar bugün kontrolümüz vardı minnoşumu gördük daha doğrusu göremedik poposunu sırtını dayamış karnıma arkası dönük. Son üç kontroldür yüzünü göstermiyor nazlı kızımız. Neyseki gelişimi iyi, haftasıyla uyumlu dedi. Ama asıl kafama takılan bebiş hala makat gelişli duruyor 31. haftamızdayız ama hala başı yukarda. Doktorum büyük ihtimalle böyle gider dedi gitsin önemli değil yeter ki sağlıklı olsun ama bir de dedi ki bu pozisyonda olduğu için Allah korusun kordon dolanma ihtimali oluyomuş o yüzden de her gün sabah öğlen akşam yemeklerden sonra bir saat süreyle hareketlerini sayacakmışım. Toplamda 10dan fazla olması gerekiyormuş. Bebeği benim gibi makat gelişli olan var mı ve sizin doktorunuz da böyle bişe söyledi mi? İçimi ferah tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Sonuçta her şey Allah'tan. Ama yine de o küçük ihtimal bile beni korkuttu açıkçası. Sizin yorumlarınıza ihtiyacım var
kızlar kaynım vefat etmiş... yıldırım çarpmış... :'((( inna lillah ve inna ileyhi raciun...
kızlar kaynım vefat etmiş... yıldırım çarpmış... :'((( inna lillah ve inna ileyhi raciun...
Eki Görüntüle 708249 Eki Görüntüle 708264 Eki Görüntüle 708263 Eki Görüntüle 708262 Eki Görüntüle 708261 Eki Görüntüle 708260 Eki Görüntüle 708259 Eki Görüntüle 708258 Eki Görüntüle 708256 Eki Görüntüle 708255 Eki Görüntüle 708254 Eki Görüntüle 708257 Eki Görüntüle 708252 Eki Görüntüle 708251 Eki Görüntüle 708250 Eki Görüntüle 708265
kızlar ne var ne yoksa doktum ortaya:)))) ogluma masallah demeyı unutmatın ama..)))(2 hafta onceki gorunutusu)
dunku aldıklarımızla karısık hepsı bu:)
bebek arabası ve ev tıpı anakucagı sıparısı verdık gostermısdım zaten sıze:)
sanırım banyo urunlerımızle dıgıtal ıslerımız ates olcer buhar maknsı vs kalıd oh braz rahatladım:) bakalm sız neler dceksınız:)
Günaydın kızlar gecmiş olsun dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim hepinize..Dün ve bugün sosyal paylaşım sitesinde halam babam için 3 ünite kan arandığını yazmış hala bulamamışlar yani ben o yazıyı okuyorum ve o kişi benim babam diyorum altta yorumlar fln üzgün yüzler bana bunu yapmaya ne hakları var yaKimsem yok kv haftada bir arıyor ne kadar vefalıymış ya neyse osmanalp canım başınız sağolsun Allahtan sabır diliyorum sana ve ailesine mekanı cennet olsun inşllh..Veryergin tatlım benim oğlumda makat gelişli suan benm dr umda kendini sezeryan fikrine alıştırsan iyi olur gibi bi konuşma yaptı yürüyüşü yorulmayı yasakladı kanamam olablrmş biraz abarttı gibi gelse de doğru olma ihtimali de var dikkat edelim canım umarım döner ama dönmezse de hayırlısı böyle diycez artık..Hepinizi öpüyorum kızlar kendinize iyi bakın arada yine uğrarım..
Günaydın kızlar gecmiş olsun dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim hepinize..Dün ve bugün sosyal paylaşım sitesinde halam babam için 3 ünite kan arandığını yazmış hala bulamamışlar yani ben o yazıyı okuyorum ve o kişi benim babam diyorum altta yorumlar fln üzgün yüzler bana bunu yapmaya ne hakları var yaKimsem yok kv haftada bir arıyor ne kadar vefalıymış ya neyse osmanalp canım başınız sağolsun Allahtan sabır diliyorum sana ve ailesine mekanı cennet olsun inşllh..Veryergin tatlım benim oğlumda makat gelişli suan benm dr umda kendini sezeryan fikrine alıştırsan iyi olur gibi bi konuşma yaptı yürüyüşü yorulmayı yasakladı kanamam olablrmş biraz abarttı gibi gelse de doğru olma ihtimali de var dikkat edelim canım umarım döner ama dönmezse de hayırlısı böyle diycez artık..Hepinizi öpüyorum kızlar kendinize iyi bakın arada yine uğrarım..
Maşallahhhcanım hepsi birbirinden güzel kız sen herşeyini bitirmişin ne kalmış hamarat senii bide benimkiler biteydiii iyi günlerde kullanırsınız inş cnmm
Canım başınız sağolsun... Allah'ım sabır versin mekanı cennet olsun inş
Günaydın herkesi serin bir afyon havasından merhaba hepinize geldik çalışıyoruz gene kızımlan bugün pek hareketli değil kızçem uyuyor sanırsamm ve bugün akşam kvlere gideceyiz kızlar ya canım sıkkın biraz hani ben 3 hafta sonra izne ayrılacağım ya kayınvalide beni yanına çağırıyor hemde 2 hafta 15 mayısta başlıyor 3 haftalık çalışabilir raporum ve haziranın 5de bitiyor doğuma çok az kalıyor ve kadın o halde beni yanına çağırıyor kendi erkenden gelip napacakmış ve komşularına felan duyurmuş oraya gideceğimi ya dedim eşime rahat edemem ben birde kayınbiraderim geldi sürekli alkol alan biri naparım ben ya kafayı yiyecem eşimde annem komşularına mahçup olmasın git kal diyo deli oldum bu zamanda beni düşüneceğine annesi mahçup olmasınmış onu düşünüyo bi ton kavga ettik bu yüzden gitmeyeceğim ama bugün gittiğimizde konusu açılacak napacam bilmiyommkaç gündür içim içimi yiyor napcam 3 haftalık değilde 4 haftalıkmı alsam çalışabilir raporumu akıl verin bana nolurrr :44::44::44::44::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
canim ,
güzelce anlat , ben yatıcam uzanicam vs, dinlenicem de , artı evde yapacagim hazirliklar var de , kimsenin gönlü olsun die kendi huzurunu bozma , eşin hamileliği çok kolay sanıyo galiba .. benim eşim bu tarz bi yaklaşimda bulundugunda sen 40 degil 4 hafta yaşada gör bunun zorlugunu diyorum aninda susuyor :)
Allah yardimciniz olsun , kendini üzme canim .
Dedim canım demezmiyiz kaç kez dedim eşime rahat edemem ben orda babanın yanında felan yatıp kalkamam dedim evet kolay zannediyor canım ya en sonunda dedim sen beni düşüneceğini annen mahçup olmasın onu düşünüyor dedim bu halimde üzerime titreyeceğine başkalarının ne diyeceğini düşünüyorsun dedim bu kavgayı 2 gün önce yaptık ogün hüngür hüngür ağladım sinirimdebir gün surat yaptı hala konusu açılmadıda ve şimdi iyiyiz yani kızgın değil ama eğer gene diretirlerce doğurana kadar çalışacağım bu gidişle neden çalışacan derlersede sizin yüzünüzden diyecem ben güzellikle demeye çalıştıkça onlar zora koşuyo ya doktoruma sorucamda dedim sorucam inş izin vermezzz :2::2::2::2: vermez dimi yaaa :2::2::2::2:
Dedim canım demezmiyiz kaç kez dedim eşime rahat edemem ben orda babanın yanında felan yatıp kalkamam dedim evet kolay zannediyor canım ya en sonunda dedim sen beni düşüneceğini annen mahçup olmasın onu düşünüyor dedim bu halimde üzerime titreyeceğine başkalarının ne diyeceğini düşünüyorsun dedim bu kavgayı 2 gün önce yaptık ogün hüngür hüngür ağladım sinirimdebir gün surat yaptı hala konusu açılmadıda ve şimdi iyiyiz yani kızgın değil ama eğer gene diretirlerce doğurana kadar çalışacağım bu gidişle neden çalışacan derlersede sizin yüzünüzden diyecem ben güzellikle demeye çalıştıkça onlar zora koşuyo ya doktoruma sorucamda dedim sorucam inş izin vermezzz :2::2::2::2: vermez dimi yaaa :2::2::2::2:
ne kadar mesafe yol gidiceksin canım? Doktor bir sıkıntın yoksa yola çıkmana izin verebilir çünkü
kv nin de senin çağırması ne kadar mantıksız bişey yaa. o da bayan birde şu haftalarda ne kadar zorlandığını onun anlaması lazım ama çabuk unutuluyor işte. birde birazcık dertlensen ne kadar nazlısın abartcak ne var falan derler
canim o zaman doktorunu ara , eşinin durumunu anlat , doktorundan rica et seyahati yasaklasin sana , kontrollere eşinle gidiyosu sonuça dimi. eşin yanindayken bu şekilde söylesin eşinde duysun kulaklariyla , belki o zaman anlarsinir oluyorum böle annecilere , onlar anneyse kırılmıyacaksa sende annesin , surat yaparsada yapsin sen hatali degilsin gayet normal bi şekilde evinde dinlenmek istiyosun , yaz geldi artık , bizler daha fazla ısıyı hissediyoruz , gecelikle şortla olucak yeri gelicek uzanıcaksın vs vs kv k.peder yaninda rahat edemiyosun ki . erkekler öle deil tabi , yatıyolar uzaniyolar soun yok , ben akşam eve gittigimde yaptigim ilk iş sütyenimden kurtulmak oluyo . ailelerden biri olsa nasıl yapicaksin . boşver üzülme canim , doktorunla anlaş bu konuda.
Canım 1,5 saatlik yol yol değil sorun ama sorunum oraya gidecek olmam ve rahat edemeyecek olmam sıkılıcam evden dışarı çıkamayacağım komşularınada demiş gelecek diye onlar eksik olmaz hizmetini gene ben yapacağım biri iş yaparken hayatta duramam anlamıyorum zaten bu halde beni oaraya çağırmasını ya bide şöyle bişi var eşim telde diyo annesine 3 hafta sonra izne çıkacak ona göre gel sende rahat etsin biraz bu zamana kadar çalıştı dinlensin diyoo eşim anneside bu lafın üzerine diyo bunu neymiş erkenden gelip napacakmış sanki bu zamana kadar o var her işimi o yaptıı hep kendi işimi kendim yaptım halada yapıyorum yanii aynen öyle derler nazlı değilimdir hamile kaldı değişti bir hallere girdi diyecekler laf etmeyide pek severler yaniii:2::2::2::2::2::2::2::2:
Valla canım en son çare oo diyeceğim doktoruma rica edeceğim eşimin yanında söylesin yasak olduğunu yanii belki ikna olur o zaman yani kırılıp güğcenecek bişi yok bundaa aynen oturdugum yerde şapır şapır terliyom evimde rahat dolaşamayı seviyom orda rahat edemem ki yani anlayışsızlar işte ben napim dedim mi ben kötü oluyom işte allah yardımcım olsun artık napimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?