tabiki dua ederiz canım.inşallah baban iyi olacak.
ben gittigidiyordan almayı düşünüyorum.konyada geçen baktım biraz daha pahalı aynı şeyler.
ececik inşallah sağlığına kavuşacak canım.merak etme dualarımız da sizinle
ben ilkini beğendim canım.
maşallah ne kadar güzel olmuş herşey
doğum günün kutlu olsun canım.biraz duygusallaşmışsın sanırım.üzülme lütfen inşallah hatırlarlar,hatırlamazlarsa da sağlık olsun.
çok güzel olmuş herşey maşallah.güle güle kullanın
çok üzüldüm gerçekten canım başınız sağolsun nasıl olmuş ki nerde yıldırım çarpmış?
kordon dolanması öyle çok önemli birşey değil takma sakın.üzülecek hiçbirşey yok merak etme.
Kordon dolanması onemlidir eğer bebeğin boynuna dolanırsa sezaryen olması gerekır Allahım ınsallh hıc bırımıze boyle bırsey yasatmasın
herkese mutlu pazarlar kızlarBen pek iyi uyanamadım bugün
Sabahın köründe çığlık çığlığa uyandım yaa
Bacağıma öle bi kramp girdiki fırladım resmen yataktan, eşim masaj yapıyo, bi yandan ben bağırıyorum ağlıyorum
Ayyy çok kötüydü yaaaHalada ağrıyo
Magnezyumda içtiğim halde niye geçmiyo bu kramplar bi anlam veremiyorum yaa?
Başka bi çare bulabilen vamı aramızda?
herkese mutlu pazarlar kızlarben pek iyi uyanamadım bugün
sabahın köründe çığlık çığlığa uyandım yaa
bacağıma öle bi kramp girdiki fırladım resmen yataktan, eşim masaj yapıyo, bi yandan ben bağırıyorum ağlıyorum
ayyy çok kötüydü yaaahalada ağrıyo
magnezyumda içtiğim halde niye geçmiyo bu kramplar bi anlam veremiyorum yaa?
başka bi çare bulabilen vamı aramızda?
seninde canım:))) maleseffff bir çaresi daha bulunmadı((uyuyamasanda uzan dinlen cnm yoksa enerjini toparlayamazsın...
onlar senın kocanın sana ızın vermesını hazmedememıslerdır canım insanlarda fesatlık var,benim esim hem normal mesai ustune de ayda8-9 nöbeti oluyo annemgilın yanına yalnız gıdıp gelıyorum uzun kalacağım zamanda onu bıle laf edebılıyorlar kocan nıye yok gelmek ıstemıyor mı dıye ,oysakı esımlede gıderız ben umursamam hiç der der susarlar sonucta aıleleer bılıyor
ya dr.a güveniyorumda anlamsız bir vesvese oluyo işte içimde engel olamıyorum bu hormonları naapsak bilmiyorumkidemekkı cagrma geregı duymamıs cnm stress yapma kendne. bı sorn olsa cagrrdı.
aslnda 31den snra bıraz sıklastrmak lazm dıyo herkez ama baklm bende gttgmde 31de olcam belkı bende 34 de cagrcak hcbı fıkrm yok
34den snra her hafta cagrmalı bence ama bu dktralarn kafasını acp bakamıyosnkı
benim durum hepinizden kötü yaabı sor baklm cnm benım.soncda okdr para verdk kac aydır testı vırtı zırtı dogumu baskası yptrcaksa ne geregı vardı.
grcekden bu doktor ısı artık hayra kaldı ısımız ınsallah hersey yolnda gdcek. ama ben seeryan olcam gbme gelıyor benm doktorm sezryan yanlsıı kendı esınıde sezeryan yapmıs fılan ben hc konsmadm bu konuyuda duydukalrm oyle normal dogum vakası cok az adamın ama ck ıyı bı doktr kım sezeryan oldysa heen ayaga kalkmıs elı flan haffmıs bıde bızım hastnede sezeryan ve normal aynı para nedn oyle onda blmyorm. ben doktor ılgıısnden hsstane kaltesnden terch ettm orayı baklm
he ya bende diorum yanaktan değil gıdıktan öpün diye, öle bi baba bebeğini öpmüş, ağzından bebeğe geçen bi mikropa bebişin vücudu yenik düşmüş ve bi kaç gün yoğun bakımda kalmış sonra kaybetmişler. haberlerde çıkmıştı babası öptü böle oldu dieallhm yha nası heycanlandım sımdık :)) hemn dogsalr :) aynn pıpısı rahatlayınca inş yuzumuze doğru işemezler veletler :)) valla cocugumu ıyı korumm lazm :) ben gercı sımdıden soluyorum yanaktan opulmez cocuk dıe kotu gelınm bırazcık :))) aman evlenme konusunu acmayalım nası evlendırırm bılmıorum valla :)
ya bende aynını düşünüyodum ayyyneenn aşağıya dokunmasınlar yeterki diyodum canım çok tatlıtabıkde cnm durum neyı gosterr bılmuyorm ama bı sorn olursa nıye dretymkı normal dıye sunı sancı flan. hem orayı kesceklerıne bence karnımı kessnler. yırtılma ve ılerde dıkıs sorunu orda cok olymus ben de yatrım herhalde sezeryana aama bısı cıkmassada catr catr dogrruz ınsallah..zorlayancada yazık hem sunı sancıyı verıyor hem olmuyo tekrr sezeryana alıyolar ne anladm ben kadın 2 kat daha acı cekdı smdı bunlar cok onemlı karrlar doktorlarn cok dkkatlı olması lazm.
çok şirin kııızzzzzEki Görüntüle 709165 Eki Görüntüle 709166
kızlar yatagım bu cıbnlk ıcınde bunu dusnuyorm gormusunuzdur mutlaka sade ama sırın geldı baan sızce?
canım evet artık bu konuyu açma bencede aklını dağıtmaya çalış rabbimden bol bol sabır dile dua et yapıcak bişeyimiz yokki başkahayırlı sabahlar hepinize...
bugün anneler günü.. ve annem yanıma geliyor..
keşke eşim de olsaydı yanımdaama onun annesinin de ona ihtiyacı var bu zor gününde..
konuyu tekrar açmak istemiyorum, biliyorsunuz. çünkü açtıkça daha çok üzülüyorum..
oysa eşim evden çıkarken "kendine ve oğlumuza iyi bak,üzülme,size ihtiyacım var" demişti ve oğlumu emanet ederek çıktı..
bu yüzden sakin olmaya ve kafamı dağıtmaya çalışıyorum..
benimde öyleydi 2 ay önce haftada 3-4 tane muz yiyorum.şimdi çok şükür birşeyim yok.birde yataktan hemen doğrulmuyorum doğrulmak 3-5 dakikamı alıyor.yavaş hareket ediyorum.ani oturup kalkma.aniden yataktan kalkma.biraz yatakta otur.kalkarken falan dikkat et...
ya ben hergün muz yiyorum bide yafGünaydın canım geçmiş olsun.. Bu krampların sebebi bilinmiyormuş ve çaresi de pek fazla yok sanırım. ben kramp girdiği zaman hemen ayağa kalkıyorum sallıyorum canım böyle bir çözüm buldum yoksa yerimden kalkmadığım zaman 2-3 gün üzerine basamıyorum acısından.
benim oglumun bundan cibinligi teyzesii , cok guzel duruyo :)
köyde çarpmış canım.. en son eşiyle tlfnda konuşuyomuş, yağmur yağıyo ben tlfnu şimdi kapataym da yer değiştireyim demiş.. elinde şemsiye varmış.. şemsiyenin demiri çekmiş işte yıldırımı.. aslında kaçmak istemiş ama(
herkese mutlu pazarlar kızlarben pek iyi uyanamadım bugün
sabahın köründe çığlık çığlığa uyandım yaa
bacağıma öle bi kramp girdiki fırladım resmen yataktan, eşim masaj yapıyo, bi yandan ben bağırıyorum ağlıyorum
ayyy çok kötüydü yaaahalada ağrıyo
magnezyumda içtiğim halde niye geçmiyo bu kramplar bi anlam veremiyorum yaa?
başka bi çare bulabilen vamı aramızda?
ya dr.a güveniyorumda anlamsız bir vesvese oluyo işte içimde engel olamıyorum bu hormonları naapsak bilmiyorumki
benim durum hepinizden kötü yaadr. konusunda ben kimin beni doğurtucağını bile bilemiyorum ve seçemiyorum cerrahpaşada olucağım için. perinatolojide muayene oluyorum ve bebeğime bakan prof. ve dr. doğumlara girmiyolar
sadece sen sancılanıp hastaneye geldiğinde senin dosyanı bilgilerini doğumhaneye gönderiyolarmış. ordada artık nöbetçi dr. kimse o doğurtucakmış:18::18:ünv. hastanesi iştebebeğim güvende olucağı için içim rahat ama kendimi düşündükçe çok çok çok tedirgin oluyorum
ya bende aynını düşünüyodum ayyyneenn aşağıya dokunmasınlar yeterki diyodum canım çok tatlı
ama benim prof. fikrimi biraz yumuşattı o konuda,üstelik benim kızın bağırsakları dışarda doğacağı halde normal yapabilrsin hiçbir sakıncası yok dedi. ben karın duvarı iyice gelişsin diye zaten tutabildiğim kadar içerde tutmalıyım ECEmi
bide bi ark o dönem sezeryan olur gibi kist aldırdı rahminden. onun sezeryanlı geçen 3 ayını görünce tırstım ben bu sefer. bide aşağının yarası çok daha çabuk kaynıyormuş. hem sezeryan hem normal yapanlara sordum hep.
böle bunları duyunca bana bi cesaret geldiki sormayın gitsin nolcak doğururum çatır çatır başladımrabbim hakkımızda hayırlısını versin son zamanda başımıza ne gelcek tabi bilemiyoruz
çok şirin kııızzzzzyerim ben onuuuu
bende cibinlik istiyorum mekanizmayı eşim yapıcak tülünüde ben dikicem inş.
ya ben hergün muz yiyorum bide yafbende sallıyorum bide bırak bırak diye bağırıyorum ama o canı ne zaman isterse o zaman geçiyor
ohh maasallah cnaım benım gozunuz aydınnn drısı bıze gusel haberlerın ınsllmrb arkadaşlar. bugün doktor randevumuza gittik. bebeğim 45cm olmuş 2070 gr mış. doğum pozisyonunu da almış bebeğim gayet sağlıklı. çalışabilir raporunuda aldık bugün bakalım.
aynen daha durcaz anım paşam la konusuyoruz bu konuları teyzesıııonun bebısı erken gelmıs dur kız da var bız temmuz annlryz :))) ben yıyorum valla dıkkat etmıorum nasılsa verıcem :))
canım benımde ıkısını arası renk degıstıryor derı lerı bol kremlıyorum sbh a kdrda su gıbım oluyor ve mos mos dmarların oldugu yerr sut pınarları faalıyete ecıyor snaıırm cunkum ucuda beyaz byeazzkızçeler bse sorcam yha
benm goğüs altmdan ıtabaren gobusm buyuyo tam goğüs altım ve gobegmn arasında bı yer var sutyenn altı gelıo orası bole yanıo acı bıber surmussun gbı yha(( sıznde ole oluyomu acep bı el atın bna lutfen
bende cok ıcıyorum ve ebede cok soledı bol bol ıcc dıyeeHerkese selam,
Ben sancısız bir gün geçridim ilk kez.. 1 haftadır hergün sancım vardı pazartesi çalışır raporu isteyeceğim ama zor görünüyor.
Bu arada doktorum diyorki günde en az 3 litre su iç aksi durumda vucut gerilmeye başka bir hormonda alarma geçip doğum sinyali gönderiyormuş ve erken doğuma sebep oluyormuş.
Ben 2-3 litre içerdim şimdi 4-5 cıktım aylardır ilk defa ayaklarım ellerim normal görünüyor ödem yok sancımda yok nerdeyse...
Herkesin sağlıklı güzel haberlerini duyalım inşallah sevgiler
maasallah annesııı gobısınede sandaa
evet cnaım oglunn ıcın kendını ferah tutman ıı ve esın gelınce ona pozıtıf enerjı vermen ıcın ınsllhayırlı sabahlar hepinize...
bugün anneler günü.. ve annem yanıma geliyor..
keşke eşim de olsaydı yanımdaama onun annesinin de ona ihtiyacı var bu zor gününde..
konuyu tekrar açmak istemiyorum, biliyorsunuz. çünkü açtıkça daha çok üzülüyorum..
oysa eşim evden çıkarken "kendine ve oğlumuza iyi bak,üzülme,size ihtiyacım var" demişti ve oğlumu emanet ederek çıktı..
bu yüzden sakin olmaya ve kafamı dağıtmaya çalışıyorum..
tatlım günaydın.seninde anneler günün kutlu olsun.bu güzel kutlama mesajın beni çok mutlu etti.çok teşekkür ederim.:))bugün hepimizin ilk anneler günü.herşey gönlünce olsun.
hayırlısı yasların olsun cnaım benım ınsllll
ınsll canım benım dua ılee ınslllbu aradaaaaa tüüüüm güzel annişlerimiinnn anneler gününü kutlarıımm :119::119::119:
seneye bu zamanlarda yavrularımız bize 'anneehhh' dicekler 46:
en güzel hediyemizi vericekler bize inşallahbelki yürüyor olucaklaaarrr
ayy hayal kurması bile çok güzel yaaaaa
hayrdır canım eısnın nesı var kı bu kaa takıyorsun ıns sıfası olur ve cabucak ılesırr canım benım uzulmekı bu aralar artık strese gırmemesı gerek bebekleırmzıın ınsllGünaydın herkese hayırlı pazarlar,
Topikteki tüm annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutlarım.
Keyfim yok benim bugün ,eşim rahatsız.ona üzüldüm ağladım çok :.(
Bu sesimle de anneleri arayamadım daha.birşey çaksalar başlarım telde ağlamaya.
oo sende benımgbı kacamagın sonunda hastgıtmıssın genekı sonu gusel bıtmıss esınle donmussun yuvana cnm benımm ALLAH rahmet eylesınn komsunuzun oglunada ınsll psıkolojıkde oluyrosnaırm agrrılar artık yaa hos geldın evıne yarım cımmmmmmmmmmmmmmmmmmm,nasılsınız bakalım?... 5 gündür sadece ara ara telefonumdan girip yazılanları okumaya çalıştım ama size dahil olmam pek de mümkün olmadı... şimdi de geçmişi okuyamıyorum yüzlerce sayfa yazmışsınız... geveze anneler...
hemen size bu 5 günüm nasıl geçti ondan bahsedeyim... feribotla kolayca gittim bursa'ya yorulmadım çok şükür... ablam-eşi ve minik tosunum karşıladı beni... eve gittim annem bayılmak üzereydi... uzun zamandır ağlayamayan annem ilk defa beni görünce ağladı... çok özlemiş demekki anacım beni...sonra o akşam abimler falan herkes geldi ve çok sevindiler... sonraki günler her sabah saat 8 de uyandık kızımla... çünkü minik tosunum; annesi işe giderken anneannesinde kalıyor... bol bol oynadım onunla... uyuduk uyandık... ninniler dinledik... karnmızı doyurduk... 4 ayını dolduran paşam kocaman adam olmuş maşallah benim kuzumaaa ona her baktığımda kızımı hayal ediyorum... bizim de kucağımızı dolduracağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz... çok başka bi duygu o... YağızAlp henüz yeni yeni bişeyleri keşfetmeye başlamış ve anneannesi ona çok güzel şeyler öğretiyo (şanslı velet)... öp bakim diyo, hiç kimseye pas vermiyo ama annesindeyken "öp anneyi oğlum" diyo anneannesi hemen açıyo ağzını sarılıyo annesine bunu görmek öyle güzel ki; anne ile evlat arasındaki bağ ne kadar kuvvetli onu gördüm... Rabbim herkesin evladını bağışlasın... (amin)
tabi anneannede bi elimiz yağda bi elimiz balda, her dk yemek-uyku-tv vs. bolca dinlendik çok şükür... ama perşembe günü bi telefon geldi anneme, eski komşusunun oğlu vefat etmiş (Allah rahmet eylesin kansermiş çocuk-Allah kimseye evlat acısı vermesin) annem çocuğu babaannesine bırakıp apar topar cenazeye gitti... bende kalktım yemek falan yaptım o gün... bi de babam şeker hastası (sağ tarafı felçli), haberi alınca onun da şekeri tansiyonu çıktı... onunla ilgilendim... anlıycağınız o gün biraz stresli ve yorucu geçti kızımla benim için... sonra akşama doğru şiddetli bi kasık ağrısı hissettim sağ tarafımda... hemen abimi aradım beni doktora götürmesini istedim... kocam yanımda yokken ve hastanemden uzaktayken inanılmaz bi korku sardı içimi... sonra özel bahar hastanesine gittik ve kibarca kovulduk... şöyle ki; -şikayetiniz nedir?... -33 haftalık gebeyim kasık ağrısı ve karnımda gerilme hissediyorum... -doktorunuz kimdi?.. -şehir dışından geldim, burda misafirim, hastanenizde takip edilmiyorum!.. -bu saatte ultrason cihazı yok, doktorumuz ancak muayene edebilir sizi!... -doktorunuz yüzüme bakıp mı muayene edicek?.. dedim ve aldığım yanıt -zübeyde hanım doğum evine gidebilirsiniz! oldu... delirdim... sonra yoldayken yengem sağlık bakanlığı şikayet hattını arayıp hastaneyi şikayet etti... o hastanenin hastası olmadığım için bakılmadım... hemde 24 saat çalışan bir doğum ünitesi olduğunu bildiğimiz halde... birsürü nöbetçi doktor ve hemşire var... doğum ünitesinde... tabi biz döndük devlet hastanesine; ama ben korkuyorum, aklımda hep bi olumsuzluk var devlet hastaneleriyle ilgili... gittik kimseyi almadılar yanıma... çok şirin bikaç asistan karşıladı beni... ateşimi tansiyonumu ölçtüler normal... hemen doktorun yanına girdim... erkek doktor ve ultrasonla baktı... bebe doğum pozisyonunda olduğundan kasıklarına baskı yapıyor, bide açılma varmı baksın arkadaşlar ama yoktur herşey yoluda görünüyor, dinlen geçer dedi... bide alttan muayene etti ebenin biri... ve çok korkarak oturdum o koltuğa kadına diyorum ki abla acıycakmı bakmasak olmazmı... hiç terslemedi bile... korkma dedi çok kısa sürücek acımıycak emin olalım rahat et dedi... baktı açılma yok çok şükür... bolca dinlendim... ertesi sabah uyandığımda ağrılarım geçmişti çok şükür... cuma günü zaten kocam geldi rahatladım... dün de biraz çarşıda dolandık ben yine yoruldum... feribottayken de bi stres oldum ya bişey olursa diye... eve geldik gece 11de yattık ama ben uyuyamıyorum... yine başladı kasık ağrılarım, yine gittik dr tüm kontroller yapıldı (alttan muayene hariç) çok şükür herşey yolunda... bundan sonra hiççç yorulmıycam... meleğim de ben de çok iyiyiz Allah'ıma şükürler olsun... bizden haberler bu kadar şimdi babişkomuz kahvaltı hazırlıyo ona yardım etmemiz lazım...
bu arada unutmadan söyliyim birçoğumuzun ilk anneler günü olucak nerdeyse... hepinizin anneler gününü kutluyorum... annelerimizle - evlatlarımızla hayırlı - sağlıklıklı - mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum... şimdilik bizden bu kadar hepinizi çooookkk öptük...
nasılsınız bakalım?... 5 gündür sadece ara ara telefonumdan girip yazılanları okumaya çalıştım ama size dahil olmam pek de mümkün olmadı... şimdi de geçmişi okuyamıyorum yüzlerce sayfa yazmışsınız... geveze anneler...
hemen size bu 5 günüm nasıl geçti ondan bahsedeyim... feribotla kolayca gittim bursa'ya yorulmadım çok şükür... ablam-eşi ve minik tosunum karşıladı beni... eve gittim annem bayılmak üzereydi... uzun zamandır ağlayamayan annem ilk defa beni görünce ağladı... çok özlemiş demekki anacım beni...sonra o akşam abimler falan herkes geldi ve çok sevindiler... sonraki günler her sabah saat 8 de uyandık kızımla... çünkü minik tosunum; annesi işe giderken anneannesinde kalıyor... bol bol oynadım onunla... uyuduk uyandık... ninniler dinledik... karnmızı doyurduk... 4 ayını dolduran paşam kocaman adam olmuş maşallah benim kuzumaaa ona her baktığımda kızımı hayal ediyorum... bizim de kucağımızı dolduracağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz... çok başka bi duygu o... YağızAlp henüz yeni yeni bişeyleri keşfetmeye başlamış ve anneannesi ona çok güzel şeyler öğretiyo (şanslı velet)... öp bakim diyo, hiç kimseye pas vermiyo ama annesindeyken "öp anneyi oğlum" diyo anneannesi hemen açıyo ağzını sarılıyo annesine bunu görmek öyle güzel ki; anne ile evlat arasındaki bağ ne kadar kuvvetli onu gördüm... Rabbim herkesin evladını bağışlasın... (amin)
tabi anneannede bi elimiz yağda bi elimiz balda, her dk yemek-uyku-tv vs. bolca dinlendik çok şükür... ama perşembe günü bi telefon geldi anneme, eski komşusunun oğlu vefat etmiş (Allah rahmet eylesin kansermiş çocuk-Allah kimseye evlat acısı vermesin) annem çocuğu babaannesine bırakıp apar topar cenazeye gitti... bende kalktım yemek falan yaptım o gün... bi de babam şeker hastası (sağ tarafı felçli), haberi alınca onun da şekeri tansiyonu çıktı... onunla ilgilendim... anlıycağınız o gün biraz stresli ve yorucu geçti kızımla benim için... sonra akşama doğru şiddetli bi kasık ağrısı hissettim sağ tarafımda... hemen abimi aradım beni doktora götürmesini istedim... kocam yanımda yokken ve hastanemden uzaktayken inanılmaz bi korku sardı içimi... sonra özel bahar hastanesine gittik ve kibarca kovulduk... şöyle ki; -şikayetiniz nedir?... -33 haftalık gebeyim kasık ağrısı ve karnımda gerilme hissediyorum... -doktorunuz kimdi?.. -şehir dışından geldim, burda misafirim, hastanenizde takip edilmiyorum!.. -bu saatte ultrason cihazı yok, doktorumuz ancak muayene edebilir sizi!... -doktorunuz yüzüme bakıp mı muayene edicek?.. dedim ve aldığım yanıt -zübeyde hanım doğum evine gidebilirsiniz! oldu... delirdim... sonra yoldayken yengem sağlık bakanlığı şikayet hattını arayıp hastaneyi şikayet etti... o hastanenin hastası olmadığım için bakılmadım... hemde 24 saat çalışan bir doğum ünitesi olduğunu bildiğimiz halde... birsürü nöbetçi doktor ve hemşire var... doğum ünitesinde... tabi biz döndük devlet hastanesine; ama ben korkuyorum, aklımda hep bi olumsuzluk var devlet hastaneleriyle ilgili... gittik kimseyi almadılar yanıma... çok şirin bikaç asistan karşıladı beni... ateşimi tansiyonumu ölçtüler normal... hemen doktorun yanına girdim... erkek doktor ve ultrasonla baktı... bebe doğum pozisyonunda olduğundan kasıklarına baskı yapıyor, bide açılma varmı baksın arkadaşlar ama yoktur herşey yoluda görünüyor, dinlen geçer dedi... bide alttan muayene etti ebenin biri... ve çok korkarak oturdum o koltuğa kadına diyorum ki abla acıycakmı bakmasak olmazmı... hiç terslemedi bile... korkma dedi çok kısa sürücek acımıycak emin olalım rahat et dedi... baktı açılma yok çok şükür... bolca dinlendim... ertesi sabah uyandığımda ağrılarım geçmişti çok şükür... cuma günü zaten kocam geldi rahatladım... dün de biraz çarşıda dolandık ben yine yoruldum... feribottayken de bi stres oldum ya bişey olursa diye... eve geldik gece 11de yattık ama ben uyuyamıyorum... yine başladı kasık ağrılarım, yine gittik dr tüm kontroller yapıldı (alttan muayene hariç) çok şükür herşey yolunda... bundan sonra hiççç yorulmıycam... meleğim de ben de çok iyiyiz Allah'ıma şükürler olsun... bizden haberler bu kadar şimdi babişkomuz kahvaltı hazırlıyo ona yardım etmemiz lazım...
bu arada unutmadan söyliyim birçoğumuzun ilk anneler günü olucak nerdeyse... hepinizin anneler gününü kutluyorum... annelerimizle - evlatlarımızla hayırlı - sağlıklıklı - mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum... şimdilik bizden bu kadar hepinizi çooookkk öptük...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?