Nasilsiniz. Harektli haftasonumuzdan sonr evimiza gelebildik. Cuma ciktik kaynanaya gittik cumartesi memlekete gittik aylardir agriyan disimizi cektirdik arkadaslarimizla gorustuk. Aksama anecime gectik bugunde arkadasin nisana gittik oynamasakda dans ettik baya yorulduk...
Dis curuk mu acaba. 2 aydir benimde agriyordu bayilacak gibi hissediyordum bazen dun gittim doktora kanal tedavisi y-aptigimiza degmez cok peynirlenmis dedi cekelim o zaman dedim derin derin nefes aldirarark cekti ilac zarar vermiyormus bebise hissetmedim bile tekrar o agrilari cekmeyecegimi bilmek guzel dogumda falan agrisaydi ne yapardim bilmiyorum...
ağda yaptırmak mı haram anlamadım ki ben ?
Teşekkür ederim canım bugün daha iyi sayılırım.Sen nasılsın hazırlıklar bitti mi? O kadar zor 2 gece geçirdimki öksürmekten bebeğime bişey olacak diye aklım çıktı.Eşimde benimle birlikte uyumadı.Öksürük krizi tutunca koştur koştur ballı süt ritüeli biraz işe yarıyordu.Dünde zencefil bal limon sıcak su karışımıyla öksürüğü kesitik.Umarım kimse böyle birşey yaşamaz
hamilelikte mübah derken? ben hiçbir ilmihalde böyle bir bilgi okumadım :) kesinlikle haram olduğu söyleniyor.. bence haram helal hassasiyetiniz varsa kesinlikle gitmeyin...
ya bana bi önceki ağdacım yapan kişiyle helalleşmen gerek demişti ben de unutmazsam her seferinde helallik diliyorum ama işe yarar inş.
Teşekkür ederim canım bugün daha iyi sayılırım.Sen nasılsın hazırlıklar bitti mi? O kadar zor 2 gece geçirdimki öksürmekten bebeğime bişey olacak diye aklım çıktı.Eşimde benimle birlikte uyumadı.Öksürük krizi tutunca koştur koştur ballı süt ritüeli biraz işe yarıyordu.Dünde zencefil bal limon sıcak su karışımıyla öksürüğü kesitik.Umarım kimse böyle birşey yaşamaz
bir kadının başka bir kadına haram olan bölgesi diz kapağıyla göbeği arasıdır.. ağdada burayı görüyorlarsa haram.. ama bacak, koltukaltı tabiki haram değildir..
bu konu dini bir konu olduğu için din alimine sorulması lazım ağdacı tabiki sana kendi işine yarayacak saçma cevaplar verecektir, hiçbir ağdacı gelme buraya haram demez bence :) ben çok araştırdım, hangi din hocasına sorduysam haram olduğunu söyledi ki, ilmihallerde hadislerde de bu şekilde geçiyor zaten.. bu işin şakası yok yani.. içki içmek, adam öldürmek nasıl haramsa, caiz olmayan bir bölgeni göstermek de haram... ama biz ne yazıkki böyle şeyleri çok hafife alıyoruz... hele ki hamilelikte haram-helal e daha dikkat etmemiz gerekir, bebeğin haya duygusu etkilenir böyle şeylerden...
gunaydınlarr
bıs ıkıncı kahvaltımızı yaparakdan sıze bakıyoruzz ama gecmıs cokkkkkkkk hıc vaktımde yok bakmaya ozur olsunn hepınızee ınsll.. dun aksam 11 de geldık kaynımlardan öle dolanıp duruyoruzz bugunde buzluga atmak ıcın yaprak sarcam gene bundan sonrda mantı yapcam ve o tur hazırlık btecekkı pat dıye mısfır geldıgınde cucugumlee elım ayagıma dolanmasın dıye ınsll
bu arada bız her hafta daha farklıyız sızler naıslsınız sımdı 33 + 4 duz ve 4 gundur erkekım daha farklı daha hıssttırıyor kendını tıpkı bunu gıbısureklı bu halde cok sukrrr
ahh sorma kuzum yaa nolcak işe başladığımda bu şekilde devam edicek...bende bebeğimde çok zorlanıcaz ama yapacak bişey yok allah yardımcımız olsun:))o kötüymüş canım ya( ee bebiş olunca nasil yapican
evet canım başlıyorda ben sonrasında kullanmak istiyorum aslında olmadı ara ara rapor alırım 3-5 günlük bebişimle 1 gün bile fazla geçirsem kardır. 31 mayısta başlıyor normalde. sen nasıl yapacaksın?
canım benimde 3 haziranda hakkım başlıyo ama ben dayanabilirsem haziran sonuna kadar uzatıcam sonra çıkıcam...
çok i almışın bence ben geçen hafta 13 almıştım bu hafta çıkmadım:18::18::18::18: bebişinde kocaman olmuş maşallah
sinir bir durumBende hazırlamadım daha çantamı bu haftasonu alırım eksikelerimi diyordum eşim mesaiye kaldı gidemedikBu haftasonu kesssin almam lazım eksikleri artık bende stres oluyorum ya erken olursa diye:18:
Vaarrr beenn... Esmer olmama rağmen çok belli damarlarım cnm. Kalın kalın dıştan belli oluyo. Göğüs kısmındada var hatta herkesde olduğuna göre normal
Aaa napmışsın ki sanki sen böyle tepki vermiş. çok tuhaf oldu bu kocişlerde son zamanlarda. zaten yap yap çocuğun arkasına saklan
Cmt. akşam eşimi 3 gündür yapamadığımız mutfak alışverişi için beklerken kv geldi. Eli kolu dolu ee nolduu? sizde mangal yapıcaz. Akşam kbaba, görümceler damatlar gelecekmişBeni şeytan çarpmışa döndürdü bianda. bizde mangal yapılıcak benim ve eşimin haberi yok belki bizim 1 planımız var belki evde malzemem yok dimi??
Neyse sabır çektim bişi dememek için. Akşam oldu görümcem geldi gün içinde kuzenimin çalıştığı yere gitmiş yemek yemeye. Orda beni sormuş kuzenim nasıl diye. Görümcemde iyi oğlumuz olucak demiş. Oda bilmiyo oğlum olucağını demek. Kv. diyoki aa birbirinizden haberiniz yokama bunu 2-3kere tekrar etti. Sanki bilmek zorunda..
Sonra mangal için hazırlık yaparken mutfağa bi girdim kv ve görümcem fısır fısır bişi konuşuyodu beni görünce hemen lafı değiştiriyo şunun yeri nerde bu nerde diye. kızına bişiler anlatıyor beni çekiştiriyor arkamdanBende imalı imalı baktım bi gülüş çaktım anlasın duyduğumu diye. bunların hepsi birikti birikti dün patladım eşime anlattım herşeyi, hüngür hüngür ağlıyarak. Nasıl dolmuşum sinirlerim laçka oldu benimde
Günaydıın bu arada herkesee
günaydın canım neden moralin bozuk ki
ben çok yorgun ve uykusuz hissediyorum şuan için tek sıkıntım o
günaydın canım.
önce kocana gıcık oldum onu belirteyim. arada böyle dengesizlikleri tutuyor bunlarında işte
biz hem çalışıp hem karnımızdaki bebeği taşıyıp hem de değişen hormonlarla duygularla boğuşalım. onları azıcık nazımızı çekemesinler yok öyle
bu arada bende artık ağdaya gitme fikrini kafama iyice yerleştiriyorum. gitmeliyimm. kuzenimi alıp gidicem bi cesaret yapıcak bişey yok
ama vakit yok benim birde öyle bir sorunum var. haziranda çıkıcam izne. haziranın 2 haftasonu gitsem çok geç olurmu ki acaba yaa :18:
e napıcaz ki o zamandahada gerildim şuanda. tanıdığımız biride yapsa olmaz mı?
canim bende haram diye biliyorum , normaldede kendim yaparim zaten ,
ama şuanki durumumuz , bu ihtiyacimizi tek başima gideremeyecegimiz bir ihtiyac ve gebeliktedede temizlik hijyen , dindede tuylerin 1 arpa boyunu geçmemesi gibi detaylar mevcut , dinimizde hiç birşey çok ağır değil diye düşünüyorum ben , şuanki durumumuzdan dolayida hocalarin haram kisminin farkli yorumlanabilecegini düşünüyorum.
ahh sorma kuzum yaa nolcak işe başladığımda bu şekilde devam edicek...bende bebeğimde çok zorlanıcaz ama yapacak bişey yok allah yardımcımız olsun:))
sinir bir durum((
tatlım hatırlıyomusun 1 ay öncede bu konuyu konuşuyoduk senle ha gittim ha gidicem diye yine 1 ay geçmiş...bakalım napcaz...ama ben artık dayanamıyorum nerdeyse doğurucaz hala gidemedik...
çıkardığımda burşuk gibi geldi bana bende katladım tekrar koydum haftasonu ütüleyeceğim buruşuk değilse seninki gernk yok zaten kargoyla geldi benim ondandır belki deben mi çok tembelim yaaa :26:
ben ütülemeden astım canım onu kırışık bişey değildiki zaten
günaydın canım bende bugün yatak keyfi yaptım yarım saat geç geldim işekaldıramadım başımı yastıktan
of ben de akşam deneyeyim bu tarifleri öksürük bende de başladı(((
ya bana bi önceki ağdacım yapan kişiyle helalleşmen gerek demişti ben de unutmazsam her seferinde helallik diliyorum ama işe yarar inş.
iş saatlerimizden bişeye vakit kalmıyorki canım. haftasonuda çalışıyorum zaten. haftada 1 izin var onda da evden çıkmak bile zor geliyor bazen.
e birde "keyfimbilir" başkasına ağda yaptırmak harammış dediiyice kafam karıştı benim napçazki şimdi. ben kendim yapamam zaten karnım kocaman oldu benim. ayak tırnaklarıma bile uzanamıyorum kesmek için ben
aynenn sancıdan degılde ole yakaalanmak korkutuyor o yusden her hafta dus da onelmımı alıyorummm sonradıda muhım degıl pehhhhhhhhhhhhhhbende sendenim canım off düşündükçe geriliyorum ben yaa
bende hergün aynı duaları ediyorum canım ama bu haftam çok yoğun ve yorucu geçicek
inşallah doğum izni 6 aya çıksıınn ama benim hiç umudum kalmadı
güzel haberler getir inşallah
ben mi çok tembelim yaaa :26:
ben ütülemeden astım canım onu kırışık bişey değildiki zaten
günaydın canım bende bugün yatak keyfi yaptım yarım saat geç geldim işekaldıramadım başımı yastıktan
agda yı hıc dusunemıyorum yaaa jılete devamm aa sımdı tuy dokucu arıyorum kendıme kuafore sordum lapı..en yada w..et dedı bu hafta la..en de denıcem ınsll olur olmazda dıgerınıde alıcamm hangısı fadalı ıse yoksa jilete devammkızlar size 2 sorum olucak ama siz cvp verdiğinizde görebilicekmiyim bilemedim... öğlen gibi girmiş oluyorum o zamana da nerdeyse 100 sayfa konuşuyosunuz
şimdi sorumun birincisi; ağda,
ben bu hafta gidiyim diyorum ağdaya, bi de doğum zamanı giderim diyorum (tabi erken gelmezse kızımız), erken gelirse de basarım o anda jileti gibi bi düşünce var kafamda... çünkü doğum sonrası komple lazer düşünüyorum... ikinci bebekte böyle kıl yün düşünmek istemiyorum... neyse; kocam da diyo ki geç kaldın ağda için... ağrıların oluyo hemen yoruluyosun çok hassaslaştın ya bebeğe bişey olursa... bas jileti gitsin diyo... ama benim de içim elvermiyo... bebekle ilgili sorun olurmu ki? yada ne gibi bi sorun olur? bu benim korkak kocamın hüsnü kuruntusu dimi? bi akıl verin allah rızası için...
ikinci sorum da; şu çatlaklar-damarlar,
ben öyle her dk vıcık vıcık yağlanan bi tip değilim... 2 yada 3 günde bir duş aldığımda, duş sonrası yağlandım hep... bakıyorum karnımda göğüslermde kasıklarımda (iç bacak dışında aklınıza neresi geliyosa) hiç çatlak veya çizgi bile yok, belirginleşen damar bile yok... ama gelgelelim iç bacaklarda kısa kısa 5-6 çatlak gibi bişey var... öyle uzuncaaa değil belki her gördüğüm iz max 1 cm falan... bunlar çatlak dimi gerçekle yüzleşmeliyim artıkdoğumdan sonra bio oil kullanıcam inşallah geçer o zaman yaaaa... biri çatlak değildir dese neka şahane olarrrdıı
hee bişey daha var... şimdi cildimiz gergin ya... ağdaya gittiğimizde tahriş olup, iyice çatlayıp patlamaz dimi
gunaydın cnm hayırlı haftalar ınslllherkese günaydinnnn :))))
çok uykumuz var , hava yagisl, , moraller sifirrrrr sıkıcı bir günnn öfff bugün geçermiki yaaaaa ???:44::44::44::44::44::44::44::44:
sizler nasilsiniz tombikler, ve tombiklerin tombik anneleri ????
ınsl hayırlı gusel haberlerle gelın caımmmmmmKızlar valla geçmişi okumaktan şaşı oldum şimdi bitti çamaşır asmam lazım bu arada yarın oğlumu görmeye gidiyorum inş.gelişimi iyidir yarın size yazarım herkese iyi geceler..
abowwwwwwwwwwww safak azalıyor ock sukur ablam dyorkı sen hazıranın 10 dan sonra bekle dıyor senn bebe beklmez o ka dıyro o zaman benım safakkkkkkk cok azalmıs olyor o vakıt 38 haftalık fılan oluyoruz bız tabımmayyyyy 49 gün kaldı diyo yaaaa :18:
an itibariyle 34. haftama girmiş bulunmaktayım kızlaaarrrrrrrr:119::2: :81: :81: :118:
bende bu hafta son eksıkler le hazrılıcam ne olur ne olmazzzzzzzzzzzzBiz şimdilik çift taraflı bantla yapıştırdık canım. hani süngerli gibi kalın olanlar var ya. onla yapıştırdık. bebiş doğana kadar 2 ay denemiş olucaz tutucak mı diye. eğer düşerse çengel gibi olan çiviye takıcaz mecbur. ama bana hiç düşücekmiş gibi gelmiyor. biri asılmadığı sürece bişey olmaz yani.
ben kendime engel olamıyorum canım ya ne kadar olumsuz şey varsa okuyorum.
ama doğum çantalarımızı hazırlamamızda fayda var gerçekten. ne olur ne olmaz bi köşede hazır dursun.
inşallah vaktiyle gelsin oğluşlarımızzzz
aynen jılet pöffffffffffffffffgunaydın annısler ohh bugun uyumusum acıkmadan oğlumun tekmelerını yemedn uyumusum :)) ah bu kv yokmu herkese dert yha vallahı napıcaz bılmıorum eşimlede tartısıoruz herzmn bu konular yuzunden napıcaz yha
bu agda konusu onu hıc bılmıorum vallahı yha offfff kararsızm hala jılete devm gıbı bn gdemm kı baskasına ılk bıkını bolgemı esm gordu daha da kımseye acmadım yanı cooookkk utanırım
evet vurdukları acıtıyor cunku dırek bır bebek o artık kemıklerı cok sukru ıı kı canımzı yanıyor yer kalmadıgı ıcınde set sert hıssdıyrouz sekerrrrrrrrbenm veletım bı tekme atıo bn kalıyorum yermden kımıldayamıorum coook acıtıo bazen vede hep sol tarfmda sag tarafımı tekmelıo oğlusum saolsun acıkınca hıc yerınde durmuyo cook sabırsız sımdıdn kendını bellı ettı oğlum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?